Inhoud blog
 • Hier ben ik nog eens...
 • Te lang geleden
 • Nieuwjaarswens...
 • Reactie op vorig bericht...
 • Stand van zaken...
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

  Zoeken in blog

  Harttransplantatie
  Blog voor en door ruilhartpatiënten
  17-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korte up-date...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey iedereen

  Kort maar krachtig ... All is well! De jaarlijkse controle van juni laatstleden met een nieuwe catheterisatie leverde enkel maar positieve resultaten op. Alles bleek stabiel en de kransslagaders volledig vrij. Als dat wederom geen goed nieuws was!

  Nu net terug van een weekje vakantie in het prachtige Slovenië. 4 km wandelen bergop en ja vermoeiend maar al bij al probleemloos verlopen. De conditie zit dus goed. En het zal nodig zijn: alweer druk in de weer tegen de start van het nieuwe schooljaar. Binnenkort bericht ik weer wat na mn driemaandelijkse controle die er alweer in september aankomt.


  Bijlagen:
  Foto.jpg (240.2 KB)   

  17-08-2014 om 00:00 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  30-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse controle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Binnenkort is het weer zover. De jaarlijkse controle, voor de 7de keer alweer. 18, 19 en 20 juni, deze laatste dag is de 7de verjaardag van mijn transplantatie is het de drie-daagse. En jazeker, het gaat goed. Ik mag helemaal niet klagen. Enkel de Tacrolimus gaat de laatste tijd op en af. 6 maanden geleden stond die bloedwaarde plots amper 3, een weekje later was ie alweer gestegen naar een veilige 6 en 2 maanden later stond ie alweer 10. Om nu alweer gezakt te zijn tot 7,2. Zonder enige verklaarbare reden, ik neem de medicatie stipt en correct. We zien wel weer wat de bloedwaarden zeggen op 18 juni e.k.

  Ondertussen werk ik, sinds 14 februari 2014 actief mee aan de CM-actie 'Ik schenk je mijn hart'. Een actie van de CM in verschillende gemeentes in Vlaanderen om mensen actief op te roepen om zich officieel als orgaandonor te laten registreren. Sinds Valentijnsdag loopt de actie dus in Arendonk, waarbij ze mij gevraagd hebben om als 'levend bewijs' het nut van zoveel mogelijk orgaandonor mee te promoten. Ook Chrisje Willemsen, jawel de dwergacteur, is betrokken als "Peter" van de actie.

  Afgelopen maand mei was er de jaarlijkse happening "Arendonk zingt en Swingt" en op amper 2 uur tijd registreerden 150 Arendonkenaars zich als orgaandonor. Wat een succes! Bij dit blogartikel vind je een aantal foto's en een opname van RTV waar ik onder andere ook aan het woord kom.

  Hier breekt alweer de stressy examenperiode aan. Nee, niet zozeer voor mij maar de kids weten er alles van en je deelt in die 'smart' natuurlijk als ouder. Maar geen geklaag, er zijn veel erger dingen in het leven, zoals zinloze steekpartijen in Brugge of weerzinwekkende zinloze schoten in een Joods museum. Ik leef met overledenen en hun families mee door gewoon aan hen te denken. Zoals ik nog elke avond even denk en spreek met mijn donor van weleer...

  Bijlagen:
  ikschenkjemijnhart.jpg (41.1 KB)   
  http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2014021413103840_cm-start-campagne-voor-meer-orgaandonorregistratie   

  30-05-2014 om 17:35 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 jaar later...
  Hey iedereen...

  Het is alweer van 2012 geleden dat ik nog eens iets postte op m'n blog. Geen nieuws goed nieuws is ook op mij van toepassing
  De laatste jaarlijkse controle dateert alweer van 17 en 18 juni 2013. Alles picco bello en het leuke nieuws was alvast ook dat ik op de 6 jaar na m'n transplantatie de Prograft heb kunnen halveren. Ooit gestart met 2 x 6 mg/dag sta ik nu op een dagelijkse dosis van 2 x 3 mg. Alvast goed nieuws om de achteruitgang van m'n nierfunctie  in te perken.

  Fysisch gaat het ook goed met me. Ik tracht nog steeds elke 2 dagen een half uur tot 3 kwartier te sporten. Soms, als het weer het toelaat, fiets ik ook 40 km per dag (van en naar m'n werk). De laatste dagen heb ik het heel rustig aan gedaan, 'too hot to handle' ;) Ook net terug van een fantastische vakantie op Rhodos, waar ik mn fysisch vermogen op de proef heb gesteld bij temperaturen van 35° C in de schaduw. Inderdaad, de mooiste Dorische overblijfselen en ridderkastelen vind je enkel op de hoogste top van de berg in de volle hitte ;) Maar we hebben het gedaan zonder al teveel moeite :)

  Ik ga niets beloven, maar toch proberen nog voor het einde van het jaar al weer iets te plaatsen hier. In september alvast weer 3-maandelijkse controle en duimen dat ze daar niets vinden, want ook hier geldt de slogan - niets nieuws goed nieuws :)

  Nu tijdens de vakantie eerst m'n sociale relaties ff terug verzorgen - mensen die nood hebben aan een babbel en gewoon ene blijk van steun - daar wil ik er nu voor zijn. En deze mensen weten wel over wie ik het heb :)

  HARTelijke groetjes en tot ... snel? ;)

  W@lter


  Bijlagen:
  http://rhodos.be/reisinformatie/bezienswaardigheden.htm   

  21-07-2013 om 12:37 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.It's been a while...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, hier zijn we weer na een ganse tijd ...

  Inderdaad alive & kicking :) want geen nieuws is goed nieuws zeker...

  Ach, de drukte die het 'normale 'leven met zich meebrengt is een te makkelijk excuus om niet dagelijks meer stil te staan bij het wonder dat mij nu al 5,5 jaar geleden overkwam; gelukkig zijn daar programma's als IK LEEF VERDER ... om jezelf en je omgeving bewust te houden van die levenskansen waarvoor velen zijn geroepen en slechts een beperkt aantal (waartoe ik behoor) zijn gegeven...

  Ja, het gaat goed met me. Zeer goed zelfs! De schooldrukte en de dagdagelijkse beslommeringen hinderen me soms in mijn strak sport schema (elke 2 dagen op de hometrainer of gaan joggen) zodat ik mijn schema niet steeds meer strikt kan opvolgen. Het stoort me wel dat ik de opgelegde periodiciteit niet steeds kan waarmaken (ja ik voel me ergens een beetje 'schuldig') maar goed at neemt niet weg dat ik er blijf voor gaan! Er gaat dus alleszins geen week voorbij of ik heb minstens 2x per week 3 kwartier gefietst. Alle overige kleine boodschappen  blijf ik ook bewust met de fiets of te voet doen, nu al 6 jaar lang. De conditie blijft alvast op peil.

  De afgelopen maanden wezen uit dat mijn tacrolimus-spiegel van 6 naar 5 was gezakt. De ondergrens bereikt, dus ik nam zelf initiatief en meldde dit aan de profs te Leuven. Ze raadden me inderdaad aan m'n Prograft op te drijven, zodat ik momenteel terug 2x 4mg/dag neem. Ook m'n te hoge cholesterol (een typische genetische familietrek pfff) diende aan banden gelegd te worden en ik moest overstappen van 40 mg Pravasine naar 10 mg Crestor. De eerste 2 bloedresultaten bewezen een positieve kentering.

  Aanstaande donderdag 6 december weer terug op 3-maandelijkse controle. Hopelijk krijg ik weer positief nieuws, m.a.w. niets speciaals te melden zodat een puur 'pieten'-chocoladeventje en een lekkere marsepeinen sinterklaas op het avond menu kan.

  Ooh ja, nog dit tot slot. Nee, ik wil niet opscheppen maar het deed deugd van de kinesist afgelopen jaarlijkse controle (juni 2012) te horen dat ik bij de snelwandeltest bij de tiop 5 van alle getransplanteerden hoorde. Nu eens donderdag a.s. informeren of het praktisch en vooral ook fysisch haalbaar is om de Mont Ventoux mee te helpen veroveren...


  02-12-2012 om 21:38 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse controle Juni 2012
  Beter laat dan nooit, een gezegde dat ik al vaker gebruikte op mn blog maar je weet hoe het gaat... Als alles goed gaat, vergeet je al eens dat je harttransplant bent en gaat het gewoon leven z'n gangetje. Sociale 'verplichtingen' (die eigenlijk geen verplichtingen zijn) vergeet je dan al eens tijdig te onderhouden - net zoals deze blog hier. Maar bij deze maken we dit alweer dubbel en dik goed door een redelijk lange uiteenzetting van m'n laatste ervaringen op gezondheidsgebied.

  Half juni had ik als maandelijkse gewoonte bloedname bij de dokter. Vermits ik al een aantal keer laten horen had (ook in Gasthuisberg Leuven) dat ik last had van spierpijnen tijdens het joggen was ik op doktersadvies aan het experimenteren met mijn anti-cholesterol medicatie. Verminderen van de hoeveelheid, ja zelfs overstappen op een ander medicament bracht echter geen soelaas. Als fervente opvolger van mn gezondheidstoestand kreeg ik na een paar dagen de uitslagen van het bloedonderzoek. Ik werd zowaar bevangen door een schrik die me overviel. Plots was m'n nierfunctie (creatinine-waarde sterk toegenomen) sterk achteruitgegaan. Van een waarde van 1,92 naar plots 2,22 - dat boezemde me angst en vooral ongerustheid in. De huisdokter stelde me gerust - het had met het warme weer te maken en bloedresultaten van de nierfunctie kunnen enorm sterk schommelen. Maar mij maak je niets wijs - een creatinine-waarde hoger dan 2 had ik op 5 jaar tijd nog nooit voorgehad. Was het misschien te wijten aan het experiment met mn medicatie? Ongerustheid overviel me de volgende dagen tot plots 3 dagen nadien men me opbelde van Gasthuisberg Leuven zelf. Ook dat was nog nooit eerder gebeurd in 5 jaar tijd. Maar het stelde me wel gerust - men zei me dat m'n tacrolimus-bloedspiegel te hoog stond. Ik moest de Prograft-medicatie per dag halveren en na een week een nieuwe bloedname laten doen. En inderdaad, na een week was zowel de bloedspiegel van de tracolimus op een voor mij normaal niveau herleidt en de de creatinine was zowaar 1,86, dus beter dan voordien. Wat een opluchting.

  De weke nadien, maandag 19 en dinsdag 20 en juni moest ik op jaarlijkse controle. Alle onderzoeken bevestigden de 'goede' fysieke toestand waarin ik me bevond - enkel over de bloeddruk maakte ik me (ongegrond zo zou blijken) zorgen. Ik dacht dat deze te hoog was, maar op 24 u bloeddrukname bleek deze heel normaal. Met Theo de kinesist deed ik de staptest (gebeurt na 1ste en na 5de jaar transplantatie) en daar bleek dat ik nog niets aan fysiek had ingeboet. Integendeel, ik haalde een gemiddelde van boven de 6 km/uur. Bij de top 5 van alle hartgetransplanteerden, dus een echte opsteker. Zou ik alsnog deelnemen aan de training voor en de beklimming van de Mont-Ventoux in 2013. Ik overweeg het wel...

  Voorlopig is mijn medicatie van de Porgraft dus sterk verminderd. Voor een globaal beld van wat ik inneem dagelijks, wil ik dat hier nog even vermelden. Laat me wel duidelijk stellen dat medicatie PATIËNT-AFHANKELIJK IS en voor elke harttransplant anders is.

  Dagelijkse medicatie

  8 uur: 3 mg Prograft / 500 mg CellCept / 10 mg Zestril / 5 mg Emconcor (mitis) / 5 mg Amlor / 150 µg L-Thyroxine
  10 uur: 500 mg CellCept
  15 uur : 500 mg CellCept
  20 uur: 3 mg Prograft / 500 mg CellCept / 40 mg Pravastatine

  Eerstvolgende kwartaal-nazicht in Leuven vindt plaats in september. Begin van het schooljaar, dus drukte alom op school, zeker nu dat onze school wordt uitgebreid met TSO en BSO richtingen (ongeveer 300 lln en 60 leerkrachten extra). 6 nieuwe computerklassen en ene virtueel kantoor alsook 6 nieuwe containreklassen waar ook computers moeten komen. Half augustus start ik als IT-verantwoordelijke van de school alvast met de voorbereidingen van het nieuwe schooljaar. Het zal weer druk worden ...

  Groetjes en tot ...binnenkort ... hoop ik :)

  Een quicke Walter

   


  15-07-2012 om 16:05 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toestand na 3-maandelijkse controle
  Hoi iedereen

  15 december ll had ik dus mn 3-maandelijkse controle in GHB te Leuven. Zoals eerder gemeld had ik last van mn maag en begon die bewuste ochtend dus met een gastroscopie. Nooit iets om naar uit te kijken, maar een toffe verpleger die iemand echt kon geruststellen en een voorzichtige dokter maakten van deze gastroscopie een 'fluitje van een eurocent' ;-)) Niks te merken, de medicatie had meer dan waarschijnlijk reeds haar werk gedaan.

  Onderweg naar de dagzaal 'botste' ik nog op Dr Droogné, waar ik mn verhaal deed en die me meteen weer gerust stelde. Puik van een dokter, waar ik ondertussen toch wel een toffe, professionele band mee heb opgebouwd. Hij stelde voor om het onschuldige Nexiam voorlopig gewoon door te nemen.

  Vervolgens de klassieke onderzoeken, bloednames, echo-cardio, longfoto en EKG. Geen problemen, statsu quo t.o.v. van de vorige controle(s) dus enkel maar positief nieuws. En ja, ik voel me ook beter, zelfs mn maagstoornissen zijn zo goed als verdwenen. De stress is dan ook volledig weggevallen, ik bevind me nu in de heerlijke 14-daagse Kerstvakantie, maar heb ondertussen mn 'lesje' alweer geleerd. Leer afstand te nemen van de drukte - en dat heb ik de laatste 4 weken wel goed begrepen

  Never forget what u've been trough en dat heb ik gelukkig nogmaals, zelfs nu al na bijna 5 jaar, enorm opgefrist! En dat kan ik toch wel veel sneller dan pakweg 10 jaar geleden, als dat geen echt goed nieuws is

  Tot de volgende...

  Een op'gewekte' Walter 

  27-12-2011 om 18:03 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussentijdse stand van zaken...
  Hey beste blog-lezers...

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens iets van me liet horen. Druk, druk, druk ... ja een goed excuus maar een zwak excuus. Alleszins heeft de drukte me niet echt goed gedaan - ooh nee geen paniek - niet dat er iets mis is met me maar ik heb een sterk vermoeden dat ik sinds eind oktober opnieuw opgezadeld zit met één of meerdere serieuze maagzweren. Brrr, met momenten gaat het heel goed om de dag nadien weer de ganse dag problemen te ondervinden. Nu al 2 weken Nexiam 2 x 20mg slikken en wat Gaviscon 3 x per dag, maar het wordt niet echt beter.

  15 december a.s. weer op driemaandelijkse controle naar GHB. Ondertussen ook reeds een gastroscopie vastgelegd voor die datum. Misschien moet ik er inderdaad nog eens een tweetal weekjes van tussen (immers sinds juni heb ik nog GEEN vakantie gehad). Een leraar die zelfs 2 maanden vakantie laat vallen, dat is voor problemen vragen he. Nu ja binnenkort Kerstvakantie, maar ja die drukke feesten zijn ook niet echt bevorderlijk voor een zwakke maag.

  W e wachten de resultaten van de gastroscopie wel af en zien dan weer verder. Klagen doe ik alvast niet! Nooit vergeten waar ik stond of beter trachtte te overleven, nu ondertussen al 5 jaar geleden.

  Tot eind december voor meer nieuws...

  26-11-2011 om 13:03 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  22-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van lang weg geweest...

  Hoi. De titel is eigenlijk een beetje misleidend. Ik ben helemaal niet weg geweest; maar heb er wel (te) lang mee gewacht om nog eens iets op m'n blog te plaatsen. Dat wordt bij deze dan goedgemaakt.

  De jaarlijkse controle (begin juni) was goed verlopen. Stabilisatie van de nierfunctie t.o.v. voorheen en een 10 op 10 voor de catheterisatie. Ook de rest van de resultaten waren meer dan bevredigend.

  Een hectisch schooljaareinde om dan de ‘vakantie’ in te duiken, of beter gezegd een werkvakantie aan te vatten. Inderdaad, terwijl menig collega lag te zonnebaden op één of anders zuiders strand vertoefde ik gans de maand juli en bijna gans de maand augustus op school. Volledige nieuwe netwerkbekabeling (13 km extra netwerkkabel) en het plaatsen van een volledig nieuwe backbone moest opgevolgd worden. Morgen starten we uiteindelijk met de ingebruikname en configuratie van switches , vlans en servers. En dan weer extra werk met de configuratie van de servers.

  Ik vat het schooljaar dus helemaal niet ‘uit-gerust’ aan, maar hoop alvast vanaf oktober telkens 1 dagje in de week te kunnen recupereren.

  Maar goed, we zien wel, ben blij dat dit al achter de rug is. Nu begin september weer driemaandelijkse te GHB in Leuven. Kijk echt wel uit naar m’n nierfunctie, want hoewel deze gestabiliseerd leek in juni waren de 2 laatste bloedreultaten alles behalve hoopgevend. De eFGR-waarde was telkens amper 37%. Hoop dat ze me een beetje kunnen geruststellen in Leuven. Maar het mag gezegd, daar zijn ze wel goed in ;-)

  Greetz en tot … hopelijk iets sneller de volgende keer met een nieuw berichtje ;-)


  22-08-2011 om 20:28 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens een berichtje...
  Hier zijn we dan weer, na een lange periode van stilte. Geen nieuws is goed nieuws zeker, en jawel alles gaat perfect. De laatste 3-maandelijkse controle, alweer geleden van 1 april leverde geen resultaten op. Dat wil eigenlijk zeggen dat alles ok is, dat wil ik toch even benadrukken. Immers als er niets wijzigt betekent dit dat alles bij het oude is gebleven en dat kan je enkel maar als goed nieuws zien.

  De week voordien nog naar de jaarlijkse samenkomst van harttransplanten te GHB Leuven geweest. Spijtig van het weinige volk, want de onderwerpen van de sessies waren echt wel heel interessant en vooral leerrijk. Hoe gaat het eraan toe als een mogelijk donor officieel overlijdt? Wat gebeurt er in de tussentijd tot de oproep naar de harttransplant? Hoe gebeurt de eigenlijk harttransplantatie? Knappe presentaties en prachtig eenvoudig uitgelegd door 2 specialisten terzake. Wederom werd de vragensessie nadien weer prachtig gemodereerd door Thomas, collega-harttransplant waar ik nadien nog een fijn, alweer te kort gesprek mee had tijdens de afsluitende receptie. En ook weer met een nieuwe 'collega' ervaringen kon uitwisselen.

  Nu alweer op naar de volgende 'grote' doorlichting op 8 juni. Een 3-daagse ditmaal, wordt weer extra spannend dankzij die leuke (?) biopsie en catheterisatie. Nu zit ik hier momenteel al een weekje wat verwaasd bij. Een weekje kalm aan doen was de boodschap van de dermatologe, na het verwijderen van een (niet-kwaadaardig) melanoom uit m'n rug en nog ettelijke schoonheidsingrepen (pukkels in hals en nek). Amper bewegen is moeilijk maar het zou de heling van de grote, open wonden bevorderen. Dus maar een sabbatweekje inlassen en vanaf volgende week maandag er terug 'invliegen' met sporten. Binnen 14 dagen weet ik de definitieve resultaten van het weggesneden melanoom. Hopelijk had de dermatologe het nu al bij het rechte eind! Toy toy! en tot ... in juni.

  Walter.

  15-04-2011 om 16:42 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERSTWENS 2010
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Speciaal voor allen die delen in de vreugde en de smart van een hernieuwd of teloorgegaan leven

  Mijn Kerstwens voor 2010...  Eén lichtje is sterker

  dan alle duisternis van de wereld!
  23-12-2010 om 22:05 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een tijdje geleden...
  Hoi

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik enig nieuws postte op dit blog. Geen nieuws is vaak goed nieuws is ook hier van toepassing. Het gaat goed, de laatste 3-maandelijkse controle in Leuven (30 september ll) waar ik een apart nieronderzoek onderging, toonde een status quo aan van de nierfunctie, voorlopig dus op een jaar tijd geen verdere achteruitgang. Goed nieuws dus.

  Fysiek doe ik het de laatste maand wat rustiger aan, nee niet omdat het niet gaat, maar m'n werk voor school slorpt heel wat tijd op. Een nieuw vak na 17 jaar brengt toch heel wat werk met zich mee; maar ik probeer bewust tussendoor m'n 'verplichte' beweging  te onderhouden. En dat gaat de ene dag wat beter dan de andere, maar ja dat kennen we allemaal wel he...

  Tafeltennis, recreatief en af en toe ook in competitie bevalt me terug net als vroeger. En binnenkort een grote fuif met collega's voor onze 50, 40 of dertigste verjaardag te vieren. Als dat maar goed komt ;-)

  Zo, tot de volgende alweer. Nu een weekje vakantie zal deugd doen en kan ik eindelijk nog eens tijd nemen voor m'n sociale contacten, want dat heb ik echt te vaak verwaarloosd omwille van het werk. Schandalig vind ik van mezelf, want dat is nu net ooo zo belangrijk. Gelukkig is dat besef er althans!

  02-11-2010 om 09:52 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een heerlijke vakantie in Cyprus...
  Eindelijk nog eens na zovele jaren ... een weekje vakantie naar een ver(der) warm land. Het derde jaar na m'n transplantatie durfden we het eindelijk aan een vakantie te boeken naar Cyprus. Zon, zee en 'stenen' (= opgravingen uit de oudheid)... dat is waar wij voor gingen vroeger en eindelijk terug  aandurfden...

  Niet direct zonder enige onbezorgdheid. Hoe zou ik de temperaturen verdragen? Er zou toch niks gebeuren daar? Toch enkele vragen waar je na 3 jaar zelfs nog mee worstelt maar toch ... we gingen ervoor en het is enorm fantastisch geweest. Ik voelde me met momenten zelfs 'quicker' daar dan hier, ondanks temperaturen van 42 °C en een luchtvochtigheid van 90 %. Zelsf 2 dagen ge-fitnessed daar en meegedaan aan een tornooitje tafeltennis, waar ik net de finale miste ;-)

  Ik voelde me echt goed en dat deed ook e,norm deugd voor m'n vrouwtje Monique en de 2 kids. De oudste zoon, die eigenlijk al liever zonder z'n ouders op vakantie wou, heeft er desondanks ook enorm van genoten. Top of the bill was zeker de safari-trip met landrover naar Akamas, het schiereiland in het westen van Cyprus met z'n bekende kloof met unieke vegetatie. Om maar niet te spreken van het schildpaddenstrand waar zeeschildpadden hun eieren leggen.

  Een fantastisch resort met mooi zwembad, enorm gevarieerd eten (gevarieerd ontbijt en elke avond een ander menu), enorm vriendelijk en behulpzaam hotelpersoneel en verzorgde animatie. Voor ieder wat wils!

  Ik geraak er niet aan gewend al terug in het natte 'koude' België te vertoeven. Gelukkig komend weekend terug wat droger en hogere temperaturen. Ik zal met heimwee terugdenken aan Cyprus en de zalige sfeer. En de plicht voor school roept alweer... Maar nog even niet teveel aan denken en ff terug m'n jogging opkrikken, want ik heb echt wel 14 dagen gerust! Mag het ja
  18-08-2010 om 22:21 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een heerlijke vakantie in Cyprus...
  Eindelijk nog eens na zovele jaren ... een weekje vakantie naar een ver(der) warm land. Het derde jaar na m'n transplantatie durfden we het eindelijk aan een vakantie te boeken naar Cyprus. Zon, zee en 'stenen' (= opgravingen uit de oudheid)... dat is waar wij voor gingen vroeger en eindelijk terug  aandurfden...

  Niet direct zonder enige onbezorgdheid. Hoe zou ik de temperaturen verdragen? Er zou toch niks gebeuren daar? Toch enkele vragen waar je na 3 jaar zelfs nog mee worstelt maar toch ... we gingen ervoor en het is enorm fantastisch geweest. Ik voelde me met momenten zelfs 'quicker' daar dan hier, ondanks temperaturen van 42 °C en een luchtvochtigheid van 90 %. Zelsf 2 dagen ge-fitnessed daar en meegedaan aan een tornooitje tafeltennis, waar ik net de finale miste ;-)

  Ik voelde me echt goed en dat deed ook e,norm deugd voor m'n vrouwtje Monique en de 2 kids. De oudste zoon, die eigenlijk al liever zonder z'n ouders op vakantie wou, heeft er desondanks ook enorm van genoten. Top of the bill was zeker de safari-trip met landrover naar Akamas, het schiereiland in het westen van Cyprus met z'n bekende kloof met unieke vegetatie. Om maar niet te spreken van het schildpaddenstrand waar zeeschildpadden hun eieren leggen.

  Een fantastisch resort met mooi zwembad, enorm gevarieerd eten (gevarieerd ontbijt en elke avond een ander menu), enorm vriendelijk en behulpzaam hotelpersoneel en verzorgde animatie. Voor ieder wat wils!

  Ik geraak er niet aan gewend al terug in het natte 'koude' België te vertoeven. Gelukkig komend weekend terug wat droger en hogere temperaturen. Ik zal met heimwee terugdenken aan Cyprus en de zalige sfeer. En de plicht voor school roept alweer... Maar nog even niet teveel aan denken en ff terug m'n jogging opkrikken, want ik heb echt wel 14 dagen gerust! Mag het ja
  18-08-2010 om 22:19 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse controle
  Afgelopen maandag 28 juni was het zover. Om kwart na 5 op voor m'n rit naar GHB te Leuven. Kwart voor 6 vertrokken en kwart voor 8 aangekomen. Wegenwerken op de autostrade zorgden ervoor dat ik 45 min bumper een bumper mocht rijden.

  Vrij snel een kamer toegewezen met een toffe, al iets oudere maar o zo sportieve man genaamd Pierre. En al onmiddellijk naa de afdeling catherisatie voor een 'rechter hart'. Professor Van Cleemput had heel wat moeite om de ader 'binnen te gaan' met het catheder. Maar de resultaten waren meer dan bevredigend: "een enorm sterk hart" heb ik blijkbaar gekregen. Met die woorden van de professor sta ik even in gedachten stil bij mijn donor...
  Alvast zal ik in de toekomst de rechterlies moeten sparen; best (volgens professor Van Cleemput) niet meer langs daar een cathé laten uitvoeren.

  Daarna 4 uurtjes plat liggen, niet zo erg; enkel een opwelling van lichte koorts, hoesten en keelpijn baren me meer zorgen. Dit sleept nu al meer dan 3 weken aan en ik neem de laatste dag antibiotica. Gemeld op de dienst maar de dokter van dienst en professor Van Haeke maken er niet veel uit. Terecht zal later blijken maar toch ben ik er op dat moment niet echt gerust in.

  Nog enkele onderzoeken die dag zoals echo, ecg, holter en 24 u bloeddrukmeting. Alle resultaten zijn meer dan bevredigend, ze zijn zelfs overtuigend goed te noemen..

  De eerste nacht pas rond 1 u 's nachts in slaap gevallen, maar ja de hitte die ook op de kamers hangt zit er wel voor wat tussen. De volgende dag nog enkele bijkomende onderzoeken zoals BMC (botonderzoek), longfoto's en metingen van de longfunctie: 'blazen!!!!!' ;-)

  Alles verloopt naar wens, enkel ben ik op het eind van de dag een beetje 'teneergeslagen'. Helemaal niet omwille van mezelf, de lichte koorts is immers verdwenen en ik voel me ook veel sterker. Neen, het gesprek met een collega transplant, waarmee het 8 jaar zeer goed ging en die nu net een paar maanden geleden vernam dat hij ongeneeslijk ziek is van kanker - dedju toch - ik heb het er nog moeilijk mee, zelfs op het moment van schrijven... Diezelfde avond hoor ik van z'n vrouw dat hij afziet van alle chemo in de toekomst.

  Het opbeurende sms-ke 's morgens van m'n oudste zoon dat hij geslaagd was en het avondje uit naar Leuven met m'n vrouwtje Monique en zoon Bert, die net die avond op bezoek waren, verzette gelukkig een beetje m'n zinnen.

  's Nachts toch iets beter geslapen. De volgende ochtend vroeg op - immers naar St-Raphael voor tanden- en ogen-onderzoeken. Alles goed verlopen - enkel het feit dat ik een uurtje als vermist werd opgegeven bracht wat opschudding teweeg. Niet zozeer bij mij maar wel bij het verplegend personeel in GHB en St-Raphael ;-)

  Uiteindelijk rond 13 u terug op GHB, nog even wachten tot 18 u voor het finaal verdict van een toch wel bewogen driedaagse: ALLES DIK IN ORDE - ik kan er weer tegen voor een jaartje. En de nierfunctie - wel die blijft voorlopig gelukkig stabiel dus als dat geen bijkomend goed nieuws was!

  Tot september voor een volgend verslagje ...

  04-07-2010 om 23:29 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort en bondig...
  De titel zegt genoeg - een kort en bondig tussentijds verslag van m'n toestand...

  En die is meer dan bevredigend te noemen Ik voel me goed, enkel de warme dagen doen minder goed aan m'n darmwerking, of moet ik zeggen dat die werking een beetje teveel wordt gestimuleerd dan ;-) Ook het afwisselend warme en minder warme weer zorgt voor de voortdurende klassieke 'snotvalling' en 'keelpijn' tussendoor... maar als dit klagen is dan ben ik iets te snel vergeten wat ik voordien heb doorgemaakt.

  Kortom dus - het gaat goed met me - ik ben terug aan het joggen en zit terug in week 5 van 'Start to Run'. Ik tel af naar de grote vakantie - heb toch een gans schooljaar full-time gewerkt met slechts 5 ziektedagen.

  Laatste bloedresultaten (van mei laatstleden) waren OK, enkel weer wat terugval van de nierfunctie - maar ja - met een waarde van 45 eFGR nog niet panikeren - ik heb al lager gehad. En de kaliumwaarde stond dan weer beter!

  Zo, toch even dit meegeven voor m'n grote jaarlijkse controle van 3 dagen en dit na m'n transplantatie die ondertussen alweer 3 jaar geleden is. Wat vliegt de tijd, zeker als men zich zo goed voelt. Toy toy blijf ik tegen mezelf voortdurend zeggen! En tegen u lezer zeg ik ... tot eind juni/begin juli voor het verslag van m'n jaarlijkse controle die zal doorgaan van maandag 28 juni t.e.m. woensdag 30 juni e.k.

  Tot dan ...

  Een opgewekte, gelukkige en toch wel beetje sportieve Walter.

  11-06-2010 om 20:25 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de controle van 1 april 2010
  Alweer bijna 14 dagen  geleden, maar hier dan toch het korte verslag van mijn 3-maandelijkse controle te GHB in Leuven.

  Aangekomen rond 8u30 en rechtstreeks naar echocardio, EKG en longfoto. Alles verliep uitermate vlot en opmerkelijk te vermelden: alle 'cijfers' van de echo waren identiek aan deze van december 2009. Inderdaad opmerkelijk maar alleszins een mooie opluchting. Ik had nl. 1 weekje tevoren 1 x mijn medicatie vergeten om 20 u 's avonds  (jawel ik durf dus ook vergeten!). De goede status-qua resultaten van alle onderzoeken konden me dus gerust stellen. Toch wel een opluchting want je zit daar toch een beetje mee.

  Ook nog een fijne leuke (her)ontmoeting met een goede collega-vriend Peter en mijn dorpsgenoot. Weer wat fijn kunnen bij babbelen en ervaringen uitwisselen wat toch telkens weer deugd doet en vertrouwen schenkt, zowel voor mezelf als voor hen en anderen die aanwezig zijn in de dagzaal. Ook de oprichting van HaTrActief, de nieuwe organisatie van harttransplanten van GHB te Leuven, is wat dit betreft een opsteker voor allen die getransplanteerd zijn, hun familie, vrienden, kennissen en vooral niet te vergeten... alle patiënten die momenteel op de wachtlijst staan voor een harttransplantatie.

  Daarom ook in naam van iedereen een warme oproep voor de eerste officiële Actieve activiteit die HaTrActief inricht: Een Historische Wandeling door Leuven op Zaterdag 29 mei 2010 van 14.00 u - 16.30 u. Een fantastisch initiatief dat als start moet gelden voor vele nieuwe actieve initiatieven die zullen volgen. Later vast meer daarover...

  Groetjes en tot ons volgende verslag, wie weet wel met foto's van de wandeling...

  Walter.

  12-04-2010 om 19:49 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste verslag van 2010...
  Ja... zeg wel ik schaam me ergelijk! Het is alweer enkele maanden geleden dat ik hier iets neer krabbelde. Het spreekwoord 'geen nieuws is goed nieuws' is nu wel degelijk van toepassing! Het gaat me goed en ik heb het druk; vooral druk op school. M'n laatste controle in GHB te Leuven (alweer van eind december 2009) leverde geen spectaculaire wijzigingen op. De Prograft is nu definitief 2x 5mg/dag en de hoofdpijn is sindsdien ook merkelijk beter. De Prograft-spiegel stond bij het laatste bloedonderzoek in januari op 9, wat dus opnieuw een aanvaardbare waarde is.

  De nierfunctie stabiliseert zich voorlopig op een klaringswaarde van 50 e-GFR (Creatinine van 1,49). De hematologische waarden waren iets slechter dan december 2009 maar dan weer iets beter dan de maand voordien. De kalium was toch weer iets gestegen, dus dat ga ik bij de bloeduitslagen van februari e.k. toch weer extra in het oog houden.

  Wegens de drukte heb ik de laatste tijd wel minder op de hometrainer gefietst. Daarentegen heb ik de weerstandswaarden dan weer wat verhoogd (van 150 naar 160 Watt) en het lukt. Ikkijk al uit naar de lente zodat ik weer meer buiten kan fietsen; de buitenlucht is immers een extra stimulans na een zware werkdag.

  Ondertussen hebben we in de familie ook weeral wat moeten verwerken. M'n moeder die op de weliswaaar gezegende leeftijd van 91 kwam te overlijden vlak voor Kerstmis en m'n schoonbroer Paul die na een periode van 'genezen verklaard' opnieuw aan de chemo moet. Voorlopig houdt de problematiek in onze familie niet op.

  Maar laten we ook trachten alle goeie momenten naar waarde te schatten en vooral naar waarde en respect te leven. Als het goed gaat is men al te vaak te snel ontevreden over pietluttigheden; zelfs ik durf me daar nu weer eens terug op te betrappen. Maar dat mijn ervaringen met de broosheid van de gezondheid mij veranderd hebben, dat staat als een paal boven water. Ik verwonder me immers vaak zelf over m'n reactie als ik stilsta bij mezelf bij onbenulligheden en mezelf dan op de vingers tik in de zin "Walter, wat is het belang van je druk te maken in iets onbelangrijks". Of, hoe je ook anders tegen het leven kan aankijken...

  Oh ja, tenslotte wil ik hier ook vrijblijvend een oproep doen om in te schrijven voor de informatienamiddag over harttransplantaties op zaterdag 13 maart e.k. in Auditorium GA1 - Onderwijs & Navorming, Gasthuisberg te Leuven van 14 u tot 16u30. Een echte aanrader en dank aan de initiatiefnemers!

  Walter.

  04-02-2010 om 19:46 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  24-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we weer...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Jaja, we zijn er nog steeds ;-) alive & kicking

  Ondertussen weeral een deugddoende herfstvakantie achter de rug, een weekje inspannende maar oh zo verkwikkende wandelingen in de benen in het prachtig maar sterk heuvelachtige Stoumont. Zelfs m'n zus en schoonbroer, die ons op vakantie vergezelden merkten het verschil: "Walter, jij kan gewoon probleemloos alles aan, wat een verschil weeral met een jaar eerder". Zo'n uitspraken krikken jezelf nog meer op!

  En dan de laatste bloedresultaten... mmm zo heerlijk hoopgevend. Sinds augustus 2009 gaan alle waarden enkel maar in stijgende lijn. Geen grote stijgingen, maar dat hoeft ook niet. Stap voor stap, maar toch telkens een beetje 'winst'. het doet echt deugd, zeker als je op z'n minst rekent op een stabilisering van de toestand. Een paar voorbeeldjes...

  • Hemoglobine: van 9,7 g/dl naar 11 g/dl (normale waarden: 13,5 - 17,5)
  • e-GFR (klaringsgraad) nieren: van 38 mL/min/1,7 naar 50 mL/min/1,7 (normale waarde: >= 60)
  • Kalium: van 5,53 mmol/L naar 4,75 mmol/L (normale waarden: 3,50 - 5,10)
  Enkel de tacrolimus staat hoog (van 8 mcg/L naar nu 13 mcg/L) en dat wist ik al. De laatste maanden telkens veel last van hoofdpijn en dat is een typisch verschijnsel van hogere tacrolimus-waarden. Gebeld met GHB Leuven en ik mag de dosis 1mg/dag verminderen. Afwachten wat de volgende controle in december laat zien.

  Maar het gaat dus voorbeeldig en als het zo is moet je het ook durven zeggen. Binnenkort in december voor 3-maandelijkse controle naar GHB te Leuven. Voorlopig gewoon de laatste drukke werkdagen op school afwerken en dan uitkijken naar de eerstvolgende vakantie. Toch fijn dat je weer kan toeleven naar een vakantie, wat 3 jaar geleden helemaal niet kon.

  Walter.

  24-11-2009 om 15:38 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  16-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbreek de stilte...
  Ongewone titel om als hoofding van een blog-artikel te plaatsen. Maar toch wel toepasselijk, want sinds m'n laatste verslag is het wel een tijdje 'stil' gebleven hier. Maar onder meer dankzij m'n vurige fan Marleen (mag ik jou zo noemen Marleen, ja toch die zich een beetje ongerust maakte over me, ben ik nu opnieuw aan het schrijven gegaan. De drukte met het computerwerk op school weerhield me er vaak van om nog eens 's avonds in m'n pen (of toetsenbord ;-) te kruipen. En terecht vragen zich velen af hoe m'n laatste driemaandelijkse controle te GHB Leuven verlopen is... Hier volgt een kort relaas...

  Vrijdag 25 september ll. 's Morgens weer tijdig vertrokken (5 u 45) om de files vóór te zijn! Enkele omleidingsborden in Herselt gemist en zonder GPS zorgen voor een vertraging van een half uur. Maar uiteindelijk toch tijdig (7u30) gearriveerd in Gasthuisberg. Eerste controle: RX Thorax, vervolgens recht naar de afdeling 'Nucleaire geneeskunde' voor het plaatsen van een 'slotje' voor bloednames en een inspuiting met een produkt. Inderdaad, zoals ik vroeger reeds vermeldde zal men elk uur bloednames doen om te zien in hoeverre de nieren het ingespoten produkt uitzuiveren.

  Tussendoor de andere onderzoeken, zoals echocardio (uitstekend, geen abnormaliteiten vastgesteld) en ECG (ook normaal). Op de dienst HTX was men wel onderbevolkt. Sandra was in het buitenland en Dominique ziek, met gevolg dat Saartje (een tof verpleegsterke van afdeling 435) moest fungeren als HTX-verpleegkundige. En voorbeeldig zoals steeds hoe ze die taak waarnam!

  Nog even gebabbeld met een dame collega-harttransplant (weet ik natuurlijk nog steeds haar naam niet, Walter toch), maar ze was onverwachts opgenomen met een soort ritmestoornissen in de voorkamer van het transplanthart. Een reconversie zou het probleem moeten verhelpen? Ik vraag me af hoe het nu met haar gaat. Als ze dit dus zelf leest, laat me eens iets weten pls. Ik was en ben wel wat bezorgd om haar, vandaar!

  Na de 4 bloednames (waarvan ik de resultaten nog niet ken, maar dat ga ik wel eens navragen bij m'n volgende controle in december) was het 13 u geworden. Alles dus toch wel vlot verlopen. De assistent dokter zou de bloedresultaten toesturen met de post, maar tot op heden heb ik nog niets ontvangen. Nog maar eens afwachten wat dan de resultaten zijn na de bloedname in oktober, bij de huisarts.

  Tot de volgende dus en dat zal vast en zeker net voor of net na m'n vakantie zijn binnen 3 weken. Een weekje wandelen in de Ardennen met de familie en heerlijk tafelen en genieten. Ik tel nu al af!

  Tot later...

  Walter.

  16-10-2009 om 17:35 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar staan we nu?
  Weer even een woordje uitleg over m'n huidige toestand.

  Het gaat met momenten iets minder goed. Niet dat we te klagen hebben, het gaat eigenlijk nog steeds voortreffelijk... maar de kennis van de bloedresultaten de laatste maanden baart me wat kopzorgen. De bloedarmoede is iets ernstiger dan voorheen, maar dat kan een tijdelijk verschijnsel zijn. Dat schommelt namelijk nogal eens. Iets meer zorgen maak ik me over de achteruitgang van m'n niertjes en de eerste gevolgen die ik ervan merk. Het kaliumgehalte is nu reeds 2x te hoog en bij de de laatste bloedname nog slechter dan voordien.  Niet dat er al reden tot paniek is, maar ik heb alvast preventief m'n voedingspatroon aangepast. Vanaf nu zo veel mogelijk kalium-arme voeding tot mij nemen. En alle verse groentjes 2x koken, slechts 1x per week soep eten en maximaal 2x per week aardappeltjes. Geen noten, weg met de chocolade en andere kaliumrijke genotsmiddelen ;-)

  Ook de laatste weken last van hoofdpijn, waarschijnlijk staat de Prograft-spiegel iets hoger dan anders bij mij. De bloednames van juli en augustus bevestigen het: steeds de waarde 10 (op een schaal van 5 tot 15), waarbij ik vroeger eerder een waarde 8 had. Toch maar eens in september bij mijn 3-maandelijkse controle navragen of de dosis misschien iets lager mag?

  Oh ja... en ik heb me ondertussen ingeschreven in de studie voor de vervanging van Prograft door Certican, maar ik ben in groep 1 (= de vergelijkingsgroep) terecht gekomen. M'n medicatieschema wijzigt dus niet, ik zal enkel tijdens mijn controles te Leuven 4 uurtjes langer blijven voor een vergelijkend nieronderzoek.

  Moeheid ondervind ik niet echt van m'n bloedarmoede, dus dat zal tot nu toe nog wel meevallen. De verhoogde kalium voel ik wel aan m'n botten en spieren, het gaat met momenten moeizamer bij het fietsen maar vooral bij het joggen, daarom dat ik dat nu even tijdelijk op een lager pitje heb gezet. De bloedresultaten van de nieren in augustus waren stabiel t.o.v. juli, dus alvast op 1 maand geen achteruitgang. Ik gok en bid daar stiekem eigenlijk voor dat ik de nierfunctie zo lang mogelijk stabiel kan houden. Afwachten maar want 2 manden vergelijken zegt eigenlijk helemaal niets! Hopelijk krijg ik, bij de volgende bloednames eind september op z'n minst wat heuglijker nieuws. Ik verwacht geen wonderen, maar opstekers zouden me al heel veel deugd doen.

  Ondertussen bereid ik me al volop voor op het nieuwe schooljaar. Momenteel breng ik, samen met een toffe collega Jonas het leerlingen netwerk in orde. En tussendoor thuis nog het tuinhuis schilderen. De vakantie mag gerust nog een maand langer duren ;-)

  Tot de volgende en mail of reageer gerust. Ik kijk ernaar uit ook van jou te horen...

  Walter.


   

  25-08-2009 om 19:16 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 17/08-23/08 2020
 • 07/01-13/01 2019
 • 26/12-01/01 2017
 • 24/08-30/08 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 11/08-17/08 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 15/07-21/07 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 21/11-27/11 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 23/11-29/11 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 08/12-14/12 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Mijn favorieten
 • Website harttransplantatie
 • Ons hart
 • Hart- en vaatziekten (P. Bols)

 • Een interessant adres?


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!