Socio-Maatschappelijke bedenkingen van een Leuvenaar die N-VA'er geworden is door de rechtlijnigheid van die partij.
18-03-2011
Bart De Wever krijgt koninklijke behandeling van Cameron
vrijdag 18 maart 2011
Bart De Wever is gisteren in Londen ontvangen door de Britse premier David Cameron. Die eer viel zelfs premier van 'lopende zaken' Yves Leterme nog niet te beurt.
We hebben het uitgebreid gehad over internationale samenwerking tussen de partij van Cameron en de onze, zegt Bart De Wever tegen Knack. David Cameron was heel benieuwd naar de situatie in ons land.
Het gesprek tussen Cameron en De Wever duurde ruim een half uur. De Wever werd ontvangen met koninklijke égards. Hij kreeg een rondleiding in het Britse parlement en er werd een receptie voor hem gegeven. Er werd net geen staatsiefoto voor de deur van Downing Street 11 gemaakt. Dat kan enkel voor officiële staatshoofden.
Samenwerking op Europees niveau
Het is zeer uitzonderlijk dat een Britse premier een Belgische politicus ontvangt, zeker als die politicus geen regeringsleider is.
Cameron staat net als De Wever aan het hoofd van een conservatieve partij. Het gesprek ging dan ook in grote mate over samenwerking en de mogelijke vorming van fracties op Europees niveau.
De koninklijke behandeling die de Wever van Cameron kreeg, haalt hem in één klap uit zijn internationaal politiek isolement. Een gouden zaak voor onze geloofwaardigheid, zegt De Wever.
Cameron had al langer laten weten dat hij De Wever graag eens wilde ontmoeten. Het was uiteindelijk Derk-Jan Eppink (LDD) die het bezoek regelde. Hij werd in de wandelgangen van het Europees parlement aangesproken door een partijgenoot van de Britse premier.
Bron: Knack (RVC/EE)
Goeie zet van Bart De Wever! Beste bewijs dat de internationale politieke gemeenschap, in tegenstelling tot de Waalse en sommige Vlaamse politici, wel gelooft in een belangrijke rol die in de toekomst zal gespeeld worden door NV-A en BDW himself. Is het niet nu, dan zeker na volgende verkiezingen indien men nog maar eens probeert de Vlamingen met een kluitje in het riet te sturen. Meer van dat dus, zodat men in europa eindelijk weet hoe het er in dit land werkelijk aan toe gaat en dat men inziet dat wij niet die bende facisten, racisten of one issue-partij zijn zoals Le Soir en La Libre altijd maar doen uitschijnen! Er zullen nu in ons land érg jaloerse politici rondlopen! En ook merkwaardig: als je de sites bekijkt van de vlaamse media, dan valt het op dat enkel in Knack en De Standaard iets te lezen valt over deze ontmoeting. Anderzijds op de franstalige sites is er haast overal iets te lezen met bijhorende vijandige fora. Zou het dan toch kunnen dat de vlaamse media directieven krijgt vanuit sommige partijbureau's en/of N-VA het zonlicht niet gunt(?)
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen) Tags:Bart De Wever, David Cameron, Yves Leterme, Premier lopende zaken, Downing Street 11, conservatieve partij, Derk-Jan Eppink
17-03-2011
Godsdienst = misbruik
Godsdienstfanaat toont zijn ware gelaat
Rel in Amerika: de rechtse radiopresentator Glenn Beck heeft de Japanse crisis op nationale radio beschreven als een boodschap van God.
Net zoals die beruchte video van een Amerikaanse vrouw die stelt dat de rampen in Japan een 'Straf van God' zijn omdat ze daar andersgelovig/nietgelovig/atheïst zouden zijn en niet in de 'Heer van de Bijbel' geloven.
De belangrijkste godsdiensten van Japan zijn Shintoïsme en boeddhisme; de meeste Japanners hangen beide geloven aan en beschouwen hun geloof meer als een levenshouding. Terwijl de ontwikkeling van shinto radicaal door de invloed van boeddhisme veranderde, ontwikkelden zich in de Japanse godsdienstige verscheidenheden ook bewegingen zoals Jodo, Shingon en Nichiren.
Talrijke bewegingen, de "nieuwe godsdiensten" genoemd, zijn na de Tweede Wereldoorlog ontstaan en hebben vele leden aangetrokken. Eén van deze nieuwe godsdiensten, Soka Gakkai, een boeddhistische sekte, groeide snel in de jaren 50 en de jaren 60 en werd een sterke sociale en politieke macht.
Minder dan 1% van de bevolking is christen. Ook het confucianisme uit China heeft het Japanse gedachtegoed diep beïnvloed.
Ik vind het optreden van deze Tea Party-aanhanger en zgn. kritische journalist eerder een bewijs dat er GEEN God bestaat. Deze bekrompen rechts libertaire
godsdienstfanaat is net een voorbeeld van een geconditioneerde idioot met een té grote eigendunk, te veel bekeringsdrang en te veel vasthouden van het eigen gelijk. Maar het is uiteraard psychologisch moeilijk sceptisch en kritisch te blijven tegenover je eigen "sceptische" stellingen...