Op algemene aanvraag: het recept van Bart's fantastische BBQ saus!!!
500 ml ketchup
60 ml azijn
60 ml worchestersaus
45 gr. bruine suiker
2 eetlepels stroop (kandijsiroop, ik gebruik esdoornstroop)
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel tabasco
1 eetlepel kruidenmengsel (BBQ kruiden of iets anders, maakt niet zoveel uit)
1 theelepel zwarte peper
3 eetlepels rookaroma (dit is in België verboden, kan enkel via internet besteld worden in Amerika)
Je hoeft dit dan ook niet te gebruiken, ik gebruik een gefabriceerde BBQ saus met rookaroma uit de auchan.
Doe alle ingrediënten in een pan en warm langzaam op tot het kookpunt.
Zet het vuur laag en laat zachtjes koken tot de saus donker, dik en vol smaak is.
10 tot 15 minuten.
Doe daarna de saus in schone (liefst steriele) potten en bewaar in de koelkast. De saus blijft daar een paar maanden goed!
Je kan deze saus ook gebruiken om je stuk vlees mee in te smeren, vooraleer je het op de BBQ legt. De saus zal door de suiker mooi karameliseren en geeft een typisch Amerikaanse smaak.
Bron: het beste BBQ boek van de wereld het complete barbecueboek van Steven Raichlen.