Bart zorgde zelf voor enkele aperitiefhapjes op ons afsluitingsfeestje, en die vielen heel goed in de smaak! Daarom, als toetje van ons clubfeest (en op vraag van de aanwezige dames), het receptje van het laatste hapje:
Ingr. 1/2 flesje Rodenbach 2 blaadjes gelatine 150 ml goeie kreeftenbouillon bvb van Piet H. Wortel in brunoise gesneden Selder in brunoise gesneden 2 blaadjes gelatine Rivierkreeftjes Tomaat, ongepeld, in brunoise gesneden (geen pitjes) Fijne olijfolie van goede kwaliteit. Peper en zout Peterselie
Hoe ga je te werk?
Rodenbach in een pannetje opwarmen tot heet, maar zeker niet laten koken. Vooraf geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes bijvoegen en roeren. Giet nu een bodempje van 1cm in het kleine glas. Laat opstijven in de frigo. Blancheer de brunoise in de kreeftenbouillon, en als ze al dente zijn, voeg je de gelatine toe. Roeren en even laten afkoelen. Als de bouillon op kamertemperatuur is, de glaasjes bijvullen en in de koelkast plaatsen. Rivierkreeftjes samen met de tomaat en de peterselie met goede olijfolie vermengen. Kruiden met peper en zout. Hiermee de glaasjes verder afwerken.