Inhoud blog
  • Een blijvertje
  • Nieuw bericht
  • Beste wensen voor 2016!
  • Pop up winkel Roeselare
  • Mooie keukenkranen
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    CreaDesign

    03-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe website
    Ik ben hard aan het werk om een nieuwe website voor crea design samenstellen. 
    Daarom had ik mij ingeschreven voor een spoedcursus website bouwen bij VormingPlus. 
    Heel leuk.  Nieuwe mensen leren kennen.  Prima leraar.  Alles in orde.
    Alleen... het lijkt me nu nog moeilijker dan voordien, nog veel ingewikkelder, veel meer details waar moet op gelet worden.
    Ik ben in ieder geval begonnen foto's nemen; foto's van onze mannen die een keuken plaatsen, foto's in het atelier waar de mannen een kast aan het maken zijn, foto's van mijn man die tekent op de computer, foto's van het gebouw,  heel veel foto's dus.
    Het is een begin, ik weet het, maar je moet ergens beginnen.  En het juiste begin met het bouwen van een website, dat weet ik niet meer.
    Gelukkig heb ik hier nog ergens het e-mail adres van die leuke leraar.  Misschien weet hij het nog.  Dan is die cursus toch niet voor niets geweest.

    03-04-2008 om 15:41 geschreven door Rosanne  


    05-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuken: de belangrijkste plaats in huis ?
    Met Batibouw voor de deur besteden veel kranten terug aandacht aan de keuken.
    Zo ook het Laatste Nieuws die zelfs een enquette organiseerde onder haar lezers.
    De resultaten kan je hieronder vinden.

    De keuken is voor driekwart van de Belgen een belangrijke of de belangrijkste plaats in het huis. Vrouwen (81 procent) verkiezen de keuken vaker dan mannen (62 procent). Logisch als je weet dat voor 73 procent van de vrouwen de keuken dé plaats is waar ze het meeste tijd doorbrengen. Dat blijkt uit een enquête die keukenproducent Ixina liet uitvoeren.
    Aangenaam
    Opvallend is dat 83 procent van de vrouwen en 71 procent van de mannen de keuken "een aangename plaats" vindt, waar ze graag vertoeven. In 2005 vond slechts een kwart van de respondenten de keuken 'aangenaam'.
    Keuken zonder koken
    De keuken wordt trouwens niet enkel gebruikt om te koken en te eten, maar ook om te telefoneren (40 procent), te lezen (36 procent), vrienden te ontvangen (28 procent) of televisie te kijken (25 procent).
    Koken
    Gemiddeld brengt de vrouw bijna dubbel zoveel tijd door in de keuken als de man (2,48 uur/dag tegenover 1,31 uur/dag). Bij koppels beweert een man op de drie regelmatig te koken. Bij de volledige bevolking - vrijgezellen dus inbegrepen - zijn dat twee op de drie mannen.
    Belgen kiezen thuis over het algemeen voor eenvoudige, typische gerechten: pasta wordt door 14 procent van de ondervraagden genoemd als het favoriete warme gerecht, steak door 10 procent. Een derde van de Belgen verkiest typische Belgische gerechten zoals balletjes in tomatensaus of stoverij.
    De praktische Belg

    Voor één op drie Belgen is functionaliteit de belangrijkste eigenschap van een keuken. Daarna volgen "volledig uitgerust" (19 procent), "hygiënisch en proper" (17 procent) en "warm en gezellig" (7 procent). Bij het overwegen van een aankoop blijft de hoofdbekommernis de "beste praktisch-prijsverhouding". (belga/edp)

    Wij, Crea Design dus, proberen al jaren dit concept in onze keukens toe te passen.  Functioneel zijn ze zeker allemaal, daar zijn we zeker van.  Volledig uitgerust, ja dat is een rekbaar begrip.  In al de keukens zit er zeker een kookplaat, spoelbak, oven en/of microgolf of gecombineerd, in sommige zelfs een espresso-apparaat.  Een frigo zit er ook meestal in, of het nu om een tafelmodel, een bottommodel of een side-by-side gaat.  Dus kunnen we wel zeggen dat onze keukens volledig uitgerust zijn.  Hygiënisch en proper, ook dat passen we toe.  De materialen die we gebruiken, zijn zeer onderhoudsvriendelijk.  En de gasten hebben zelfs een stofzuiger mee, om hun grootste kruimels op te kuisen.  Warm en gezellig, ook deze toets kunnen we doorstaan.  Dankzij de combinatie van de materialen, fineer, stratifié, corian of natuursteen kunnen we wel een bepaalde warmte in een keuken brengen.  En de praktische prijsverhouding, ook daar waken wij over.  Onze keuken kan je kopen tegen een goede prijs-kwaliteit verhouding.  Het zijn maatkeukens die door onszelf in het atelier geproduceerd worden.  Er komt geen kinderarbeid en ook geen arbeid uit lageloonlanden aan te pas.  Eigenlijk kan je elke stap van het productieproces meevolgen.  Voor dat alles rekenen wij een eerlijke prijs.
    Wij maken keukens met een ziel, keukens waar we zelf graag zouden in kokerellen, waar we zelf graag aan tafel zouden zitten, en waar we zelf graag alle familiegeheimen zouden bespreken.  En dat appreciëren onze klanten, dat voelen we ook.




    05-03-2008 om 18:11 geschreven door Rosanne  


    27-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stagair
    Gedurende de 2 vorige weken kregen we hulp van een stagair.  Het VTI van een naburig stadje zend dan één van haar leerlingen om ervaring op te doen.  De bedoeling is ook dat wij hem het één en ander bijleren van de praktijk van het werken in een meubelatelier.  Tot nu toe hebben we het altijd al getroffen.  Het waren telkens zeer gemotiveerde jongeren die men ons toestuurde.  Deze maal dus was het terug een jonge gast die in het laatste jaar houtbewerking zit.  Het was een zeer bedeesde jongen.  Een van onze gasten, 'kzal hem maar Huppeldepup noemen, valt op jongens en dat geeft soms wel aanleiding tot hilariteit onder de kollega's.  Nu ook was hij blij verrast.   Vooral zijn  uitroep"Amaai, zo'n knappe gast.  Edde da gezien ?"  wekte een lachsalvo op bij zijn kollega's ... maar het stagairke zelf kon er niet mee lachen .  Hij trok zijn pet nog dieper over zijn ogen en de volgende dag wachte hij wijselijk aan de deur tot hij zijn orders had gekregen.  'k moet u niet vertellen dat hij nogal achterdochtig was ten opzichte van Huppeldepup.  Maar al bij al is het meegevallen.  Vooral placement viel mee.  In het atelier, aan de machines, moest er meer uitleg worden verstrekt.  Het valt ook op dat de jongeren minder en minder met hun handen kunnen werken.  Iets manueel in elkaar knutselen, valt ze moeilijker dan het zelfde met een computersimulatie te laten uitvoeren.  Misschien komt onze stagair nog terug als één van onze werkkrachten ? We zullen zien.  Tenslotte zijn 3 van onze 4 gasten ooit als stagair bij ons geweest, ook Huppeldepup.  

    27-02-2008 om 00:00 geschreven door Rosanne  


    22-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek Chateau Chinon
    Verleden week zijn we naar Chateau Chinon geweest, in de Bourgondië.  Niet zomaar even een tussendoorreisje, maar wel om er een kachel te gaan bekijken.  En terug niet zo maar een kachel, maar eentje dat het atelier zou kunnen verwarmen met ons eigen houtafval. 
    Het was een heel goed systeem.  De kachel zelf nam ongeveer dezelfde plaats in als een klassieke mazoutbrander.  Het exemplaar dat we gingen bekijken, was in werking van verleden jaar september en verwarmde 15 huizen waarin telkens 3 appartementen behaaglijk warm werden gehouden. De container of in dit geval de ruimte die deze kachel van hout voorzag, was wel groot en moest ook zo groot zijn.  Je kon er pellets en schilfers hout en dus ook gewoon gebroken houtafval mee verbranden.  Houtstof echter gaf te grote temperaturen, hoewel de brander een temperatuur aankon van 950°C.  Dat zette dus wel een domper op ons bezoek want het houtstof heeft ons momenteel een probleem.  Houtstof is het stof dat wordt opgezogen bij het zagen, frezen en wrijven van MDF, vezelplaat en, in mindere mate, massief hout.  Deze materialen verwerken wij immers bij het maken van de keukens, dressings, badkamermeubelen en andere soorten kasten op maat die je kan vinden op onze website www.crea-design.be.  Je moet maar eens een kijkje nemen.
    We vinden het spijtig dit houtstof te moeten laten verbranden in een verbrandingsoven terwijl er misschien mensen zijn die dit stof kunnen gebruiken, het kunnen recupereren.  Als vloerbedekking in stallen bv. of voor het maken van pellets.  Wie dit stof kan gebruiken, mag altijd contact met ons opnemen via ons e-mail adres crea.design@telenet.be.  Het is gratis af te halen.
    We hebben dan natuurlijk ook nog eens rondgekeken in de Bourgondië.  Wel, als een echte Bougondiërs hebben we er genoten van de wijn, de lekkere maaltijden met verse witte kaas, slakken en zelfs vers gebakken foi gras.  We gaan er zeker nog eens terug, en dan voor ons plezier.


    22-02-2008 om 00:00 geschreven door Rosanne  


    14-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    Welkom op de weblog van Crea Design.

    Hier kan je wat meer informatie vinden over ons bedrijf, de werknemers en de omgeving van ons bedrijf.
    Ook over het reilen en zeilen van het bedrijf zal wel eens een woordje worden geplaatst.
    Met deze weblog willen we ons bedrijf een gezicht geven.

    We wensen je veel leesplezier toe.

    14-02-2008 om 21:14 geschreven door Rosanne  


    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptje met aardbeien

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door Rosanne  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuken in kinderboeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door Rosanne  




    Webtips
  • Crea Design
  • Unizo Houthulst
  • Interieurideeën
  • Handmade in Belgium
  • Facebook Crea Design

  • Archief per maand
  • 09-2016
  • 04-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 06-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 03-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 08-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 09-2005

    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs