Ik ben hard aan het werk om een nieuwe website voor crea design samenstellen. Daarom had ik mij ingeschreven voor een spoedcursus website bouwen bij VormingPlus. Heel leuk. Nieuwe mensen leren kennen. Prima leraar. Alles in orde. Alleen... het lijkt me nu nog moeilijker dan voordien, nog veel ingewikkelder, veel meer details waar moet op gelet worden. Ik ben in ieder geval begonnen foto's nemen; foto's van onze mannen die een keuken plaatsen, foto's in het atelier waar de mannen een kast aan het maken zijn, foto's van mijn man die tekent op de computer, foto's van het gebouw, heel veel foto's dus. Het is een begin, ik weet het, maar je moet ergens beginnen. En het juiste begin met het bouwen van een website, dat weet ik niet meer. Gelukkig heb ik hier nog ergens het e-mail adres van die leuke leraar. Misschien weet hij het nog. Dan is die cursus toch niet voor niets geweest.
03-04-2008 om 15:41
geschreven door Rosanne
05-03-2008
De keuken: de belangrijkste plaats in huis ?
Met Batibouw voor de deur besteden veel kranten terug aandacht aan de keuken.
Zo ook het Laatste Nieuws die zelfs een enquette organiseerde onder haar lezers.
De resultaten kan je hieronder vinden.
De keuken is voor driekwart van de Belgen een belangrijke of
de belangrijkste plaats in het huis. Vrouwen (81 procent) verkiezen de keuken
vaker dan mannen (62 procent). Logisch als je weet dat voor 73 procent van de
vrouwen de keuken dé plaats is waar ze het meeste tijd doorbrengen. Dat blijkt
uit een enquête die keukenproducent Ixina liet uitvoeren. Aangenaam
Opvallend is dat 83 procent van de vrouwen en 71 procent van de mannen de
keuken "een aangename plaats" vindt, waar ze graag vertoeven. In 2005
vond slechts een kwart van de respondenten de keuken 'aangenaam'. Keuken zonder koken
De keuken wordt trouwens niet enkel gebruikt om te koken en te eten, maar ook
om te telefoneren (40 procent), te lezen (36 procent), vrienden te ontvangen
(28 procent) of televisie te kijken (25 procent). Koken
Gemiddeld brengt de vrouw bijna dubbel zoveel tijd door in de keuken als de man
(2,48 uur/dag tegenover 1,31 uur/dag). Bij koppels beweert een man op de drie
regelmatig te koken. Bij de volledige bevolking - vrijgezellen dus inbegrepen -
zijn dat twee op de drie mannen.
Belgen kiezen thuis over het algemeen voor eenvoudige, typische gerechten:
pasta wordt door 14 procent van de ondervraagden genoemd als het favoriete
warme gerecht, steak door 10 procent. Een derde van de Belgen verkiest typische
Belgische gerechten zoals balletjes in tomatensaus of stoverij. De praktische Belg
Voor één op drie Belgen is functionaliteit de belangrijkste eigenschap van een
keuken. Daarna volgen "volledig uitgerust" (19 procent),
"hygiënisch en proper" (17 procent) en "warm en gezellig"
(7 procent). Bij het overwegen van een aankoop blijft de hoofdbekommernis de
"beste praktisch-prijsverhouding". (belga/edp)
Wij,
Crea Design dus, proberen al jaren dit concept in onze keukens toe te
passen. Functioneel zijn ze zeker allemaal, daar zijn we zeker
van. Volledig uitgerust,
ja dat is een rekbaar begrip. In al de keukens zit er zeker een
kookplaat, spoelbak, oven en/of microgolf of gecombineerd, in sommige
zelfs een espresso-apparaat. Een frigo zit er ook meestal in, of
het nu om een tafelmodel, een bottommodel of een side-by-side
gaat. Dus kunnen we wel zeggen dat onze keukens volledig
uitgerust zijn. Hygiënisch en proper,
ook dat passen we toe. De materialen die we gebruiken, zijn zeer
onderhoudsvriendelijk. En de gasten hebben zelfs een stofzuiger
mee, om hun grootste kruimels op te kuisen. Warm en gezellig,
ook deze toets kunnen we doorstaan. Dankzij de combinatie van de
materialen, fineer, stratifié, corian of natuursteen kunnen we wel een
bepaalde warmte in een keuken brengen. En de praktische prijsverhouding,
ook daar waken wij over. Onze keuken kan je kopen tegen een goede
prijs-kwaliteit verhouding. Het zijn maatkeukens die door onszelf
in het atelier geproduceerd worden. Er komt geen kinderarbeid en
ook geen arbeid uit lageloonlanden aan te pas. Eigenlijk kan je
elke stap van het productieproces meevolgen. Voor dat alles
rekenen wij een eerlijke prijs.
Wij maken keukens met een ziel, keukens waar we zelf graag zouden in
kokerellen, waar we zelf graag aan tafel zouden zitten, en waar we zelf
graag alle familiegeheimen zouden bespreken. En dat appreciëren
onze klanten, dat voelen we ook.
05-03-2008 om 18:11
geschreven door Rosanne
27-02-2008
Stagair
Gedurende de 2 vorige weken kregen we hulp van een
stagair. Het VTI van een naburig stadje zend dan één van haar
leerlingen om ervaring op te doen. De bedoeling is ook dat wij
hem het één en ander bijleren van de praktijk van het werken in een
meubelatelier. Tot nu toe hebben we het altijd al
getroffen. Het waren telkens zeer gemotiveerde jongeren die men
ons toestuurde. Deze maal dus was het terug een jonge gast die in
het laatste jaar houtbewerking zit. Het was een zeer bedeesde
jongen. Een van onze gasten, 'kzal hem maar Huppeldepup noemen,
valt op jongens en dat geeft soms wel aanleiding tot hilariteit onder
de kollega's. Nu ook was hij blij verrast. Vooral
zijn uitroep"Amaai, zo'n knappe gast. Edde da gezien
?" wekte een lachsalvo op bij zijn kollega's ... maar het
stagairke zelf kon er niet mee lachen
. Hij trok zijn pet nog dieper over zijn ogen en de volgende dag
wachte hij wijselijk aan de deur tot hij zijn orders had
gekregen. 'k moet u niet vertellen dat hij nogal achterdochtig
was ten opzichte van Huppeldepup. Maar al bij al is het
meegevallen. Vooral placement viel mee. In het atelier, aan
de machines, moest er meer uitleg worden verstrekt. Het valt ook
op dat de jongeren minder en minder met hun handen kunnen werken.
Iets manueel in elkaar knutselen, valt ze moeilijker dan het zelfde met
een computersimulatie te laten uitvoeren. Misschien komt onze
stagair nog terug als één van onze werkkrachten ? We zullen zien.
Tenslotte zijn 3 van onze 4 gasten ooit als stagair bij ons geweest,
ook Huppeldepup.
27-02-2008 om 00:00
geschreven door Rosanne
22-02-2008
Bezoek Chateau Chinon
Verleden week zijn we naar Chateau Chinon geweest,
in de Bourgondië. Niet zomaar even een tussendoorreisje, maar wel
om er een kachel te gaan bekijken. En terug niet zo maar een
kachel, maar eentje dat het atelier zou kunnen verwarmen met ons eigen
houtafval.
Het was een heel goed systeem. De kachel zelf nam ongeveer
dezelfde plaats in als een klassieke mazoutbrander. Het exemplaar
dat we gingen bekijken, was in werking van verleden jaar september en
verwarmde 15 huizen waarin telkens 3 appartementen behaaglijk warm
werden gehouden. De container of in dit geval de ruimte die
deze kachel van hout voorzag, was wel groot en moest ook zo groot
zijn. Je kon er pellets en schilfers hout en dus ook gewoon
gebroken houtafval mee verbranden. Houtstof echter gaf te grote
temperaturen, hoewel de brander een temperatuur aankon van 950°C.
Dat zette dus wel een domper op ons bezoek want het houtstof heeft ons
momenteel een probleem. Houtstof is het stof dat wordt opgezogen
bij het zagen, frezen en wrijven van MDF, vezelplaat en, in mindere
mate, massief hout. Deze materialen verwerken wij immers bij het
maken van de keukens, dressings, badkamermeubelen en andere soorten
kasten op maat die je kan vinden op onze website
www.crea-design.be. Je moet maar eens een kijkje nemen.
We vinden het spijtig dit houtstof te moeten laten verbranden in een
verbrandingsoven terwijl er misschien mensen zijn die dit stof kunnen
gebruiken, het kunnen recupereren. Als vloerbedekking in stallen
bv. of voor het maken van pellets. Wie dit stof kan gebruiken,
mag altijd contact met ons opnemen via ons e-mail adres
crea.design@telenet.be. Het is gratis af te halen.
We hebben dan natuurlijk ook nog eens rondgekeken in de
Bourgondië. Wel, als een echte Bougondiërs hebben we er genoten
van de wijn, de lekkere maaltijden met verse witte kaas, slakken en
zelfs vers gebakken foi gras. We gaan er zeker nog eens terug, en
dan voor ons plezier.
22-02-2008 om 00:00
geschreven door Rosanne
14-02-2008
Welkom
Welkom op de weblog van Crea Design.
Hier kan je wat meer informatie vinden over ons bedrijf, de werknemers en de omgeving van ons bedrijf. Ook over het reilen en zeilen van het bedrijf zal wel eens een woordje worden geplaatst. Met deze weblog willen we ons bedrijf een gezicht geven.
We wensen je veel leesplezier toe.
14-02-2008 om 21:14
geschreven door Rosanne
27-09-2005
Receptje met aardbeien
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
27-09-2005 om 16:32
geschreven door Rosanne
De keuken in kinderboeken
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.