 |
 |
De Dietrich |
Dominos 38cm - Inbouw |
DTE768X
|
|
- | | Domino Teppan Yaki inox |
|
Kenmerken:
- | | Totaal vermogen 2500 W
| - | | Bediening met knoppen vooraan
| - | | Controlelampje spanning en restwarmte indicatie |
|
Technische kenmerken:
- | | Midden: 2500W
| - | |
| - | | Nis (mm) H 82 x B 340 x D 490 |
| | Ik wil jullie graag de teppanyaki plaat van De Dietrich voorstellen. Volgens Geert Van Ecke van De Karmeliet is dit iets wat hij zeker niet kan missen in zijn keuken. "Die Japanse plaat wordt enorm warm en schroeit alles meteen dicht, zodat je de gaartijd tot een minimum beperkt. Toch wordt het erboven niet warm en kun je comfortabel werken." stond er in Proeven van april 2009 te lezen. We hebben zo'n teppanyaki als mono-plaat in de toonzaal liggen. Nu kan je wel al een model van 60 cm bij de Dietrich verkrijgen. De uitleg van teppanyaki volgens wikipedia :
Teppanyaki (鉄板焼き) is een type voedselbereiding uit de Japanse keuken waarbij een ijzeren plaat (teppan) wordt gebruikt om voedsel te bakken. Het is niet zo populair in Japan zelf, maar maakt de laatste jaren meer en meer opgang in Europa en de Verenigde Staten.In Japan kan teppanyaki staan voor verschillende schotels die op een teppan gebakken zijn, waarbij de hete plaat dikwijls in het midden van de tafel wordt geplaatst.
Het woord "teppanyaki" is afgeleid van teppan, dat ijzeren plaat betekent, en yaki dat gebakken betekent.
Categorie: Japanse keuken
Wat kan je er op klaar maken ? Daar de plaat Japans geïnspireerd is, kanje er dus allerhande Japanse gerechten mee klaar maken. Maar je kan hem ook als binnenhuisbbq gebruiken; zalm, forel, vele andere soorten vis, ook rundsvlees zoals biefstuk, zelfs een koteletje smaakt verrukkelijk op deze plaat. De groentjes kan je rustig laten meesudderen. Het is een heel lijnvriendelijk toestellen en zeer makkelijk in onderhoud. Een recept : Benodigdheden (voor 4 personen) 150 gr tonijn-geroosterde sesamzaadjes Sesamglazuur; 5 lepels bloemsuiker - 2,5 dl sojasaus-5 lepels rijstazijn - 2 gr. gember - 2,5 lepels sesamolie - 4 lepels chilisaus - 3 stuks citroengras-geroosterde pinda's Tapenade : zongedroogde tomaten-sjalotten-look-tomatenpuree-tijm,laurier,gember-olijfolie en witte wijnazijn-basilicum Bereiding ; Snijd de tonijn in balkjes van 1,5 cm - marineer in de sesamglazuur en bewaar in de koelkast. Rol de tonijn na het marineren door de geroosterde sesamzaad. Als laatste bak je de tonijn af op de tappan yaki en serveeer met fleur de sel, tomaten tapenade en zwarte peper. Smakelijk !
18-05-2009 om 10:58
geschreven door Rosanne 
|