In onze demonstratiekeuken, boven de toonzaal, zit een stoomoven van De Dietrich. Momenteel ben ik bezig die te leren kennen. Het is een kennismaking met heerlijke geuren en lekkere smaken. En natuurlijk eten we de laatste dagen gezond ! Ah ja, want gestoomde groentjes behouden al hun smaak- en voedingsstoffen, en ruiken overheerlijk. Wat kwam allemaal al in de ovenschaal terecht : een gemengde groenteschotel met visfilet; wortelen, selder, prei, paprika, courgette, rode biet, alles wat ik in oma's tuin vond en pagasiusfilet. De rode biet overheersde teveel, volgens mij, mijn huisgenoten vinden rode biet zeer lekker en dit gerecht dus een aanrader. Vandaag probeerde ik bloemkool. Volgens het boekje moeten groenten op 100° stomen gedurende 35 minuten. Na een kwartiertje echter kwamen heerlijke geuren uit mijn oven en kond ik de verleiding niet weerstaan. Deurtje open en prik! Ja, voor mij was het OK, beetgaar, perfecter kon niet. Niet zacht, niet hard. Dus bloemkool heeft slechts 15 minuten nodig om te garen. Op zondag 28 september (tijdens de opendeurdagen) komt Dhr. Carl Vandekerckhove een kookdemonstratie geven met deze stoomoven, maar ook met de microgolf, een matrixoven en een inductiekookpaat. Ik kijk er al naar uit.