Over mijzelf
Ik ben Christel Merken
Ik ben een vrouw en woon in Limburg () en mijn beroep is Verpleegkundige / Pedicure.
Ik ben geboren op 16/07/1968 en ben nu dus 57 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, sporten, lezen, ....
Mijn recepten zijn voor de dagelijkse keuken, maar ik hou zeker rekening met de seizoenen of bijzondere feesten.
Inhoud blog
  • Pannekoeken met havervlokken
  • Muffins ( recept van onze oma )
  • Havermoutkoeken
  • Kokostaart
  • Italiaanse pasta
    Categorieën
  • Gebak en koekjes (5)
  • Hapjes (5)
  • Hoofdgerechten (21)
  • Nagerechten (4)
  • Soepen (8)
  • Voorgerechten (4)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Christel's Keuken
    Mijn keukenrecepten
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zarzuela ( maaltijdsoep voor winter en zomer )
    Aan deze soep is een beetje werk maar maak een grotere hoeveelheid en nodig vrienden of familie uit om samen te genieten van deze heerlijke maaltijdsoep !

    Benodigdheden voor 8 pers. :

    4 uien
    olijfolie
    500 ml witte wijn
    1 groot blik gepelde tomaten + 1 groot blik water
    3 visbouillonblokjes
    een beetje saffraan
    2 kg mosselen
    peper en zout
    700 gr gekuiste inktvis
    500 gr grote scampi's
    100 ml cognac
    1 kg stevige vis vb. victoriabaars, staartvis, kabeljauw, ...
    4 teentjes knoflook
    1 bussel peterselie

    Bereiding :

    Fruit 2 uien samen met 2 teentjes look in olijfolie. Voeg de helft van de witte wijn toe en breng aan de kook.
    Voeg de gepelde tomaten en de saffraan toe alsook het water en de bouillonblokjes en laat dit even verder koken.

    Snij de 2 andere uien fijn en ook de andere look en fruit deze ook in olijfolie en voeg de mosselen erbij.
    Kruid met peper en zout en kook ze op een groot vuur tot de mosselen open zijn.
    Zeef het mosselvocht en voeg dit bij de tomaten.

    Kook de inktvis even in de rest van de witte wijn.
    Giet ook dit af en doe het vocht bij de tomaten.

    Pel de scampi's, verwijder zo nodig het darmkanaal en bak ze 2 min. in de olijfolie.
    Blus dit even met de cognac, maar dit is niet nodig als je dit liever niet hebt.
    Doe dit vocht ook bij de tomaten.

    Voeg de vis toe bij het geheel en laat dit even koken tot de vis gaar is.
    Voeg daarna de inktvis, de scampi's  en de mosselen toe.
    Breng op smaak met de gesneden peterselie, peper en zout.
    Serveer met stokbrood en een heerlijk glaasje witte wijn.

    Smakelijk !! 

    04-12-2012 om 22:32 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten-linzenoep
    Benodigdheden voor 1,5  liter soep :

    200 gr wortelen
    1 ui
    250 gr rode linzen
    400 gr verse tomaten
    1 liter groentenbouillon
    1 koffielepel gedroogde tijm
    1 soeplepel gehakte peterselie
    olijfolie

    Bereiding :

    Snipper de ui en fruit hem glazig in olijfolie.
    Voeg de fijngesneden wortelen toe. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.
    Voeg de tijm en de linzen toe en overgiet het geheel met de groentenbouillon.
    Laat de soep 40 min. koken tot de linzen gaar zijn.
    Voeg de tomaten toe en laat nog 10 min. verder koken.
    Mix de soep en garneer met de peterselie.
    Is de soep te fel gebonden, dit komt dan door de linzen, voeg dan nog wat bouillon toe tot de gewenste dikte.
    Dit is een zeer lekkere soep voor de koude winterdagen.

    Smakelijk !! 

    04-12-2012 om 22:04 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wok met groenten en kalkoen
    Benodigdheden voor 5 pers. : 

    700 gr kalkoen
    1 venkel
    5 tomaten
    1 potje peterselie
    2 sjalotjes
    2 teentjes look
    150 gr feta kaas
    350 gr rijst van Descecco
    5 eetlepels rode pesto vb Bertoli
    300 ml kippebouillon waarin 1 kippebouillonblokje is opgelost
    olijfolie
    peper en zout

    Bereiding :

    Kook de rijst beetgaar.
    Bak de fijngesneden sjalot met de look in een beetje olijfolie.
    Voeg nu de in reepjes gesneden kalkoen toe, kruid met peper en zout en laat ze mooi bruin bakken.
    Doe hierbij de fijngesneden venkel en de tomatenblokjes en overgiet dit geheel met de kippenbouillon.
    Laat dit 5 min. verder garen.
    Voeg de rijst toe, de pesto en breng zo nodig nog meer op smaak met peper en zout ( wel eraan denken dat de feta kaas ook wel zout smaakt ).
    Werk dit gerecht af met de fijngesneden peterselie en de verkruimelde feta kaas 
      

    04-12-2012 om 21:43 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelwafeltjes
    Benodigdheden voor 5 pers :

    375 gr bloem
    3 eieren
    60 gr verse gist
    100 ml lauwe melk
    1 teentje look
    375 gr boter
    500 gr aardappelpuree
    peper, zout, nootmuskaat
    gedroogde tijm
    eventueel naar wens fijngesneden bieslook, peterselie

    Bereiding : 

    Los de gist op in de lauwe melk.
    Maak de aardappelpuree en laat deze afkoelen.
    Meng de bloem met de opgeloste gist en voeg de eieren, de malse boter en de bloem toe.
    Meng alles goed door elkaar en roer hieronder de aardappelpuree.
    Kruid af met peper, zout, nootmuskaat, look en tijm of eventueel de bieslook en de peterselie.
    Laat het beslag 45 min. rusten ( leg een droge keukenhanddoek over de kom ) en bak hiervan kleine
    wafeltjes in het wafelijzer.
    Serveer dit eens in de plaats van kroketten of frietjes.
    Dit serveert wel zeer mooi bij de feestdagen.

    Smakelijk !! 
     


    04-12-2012 om 21:25 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forelmousse
    Benodigdheden voor 10 pers. :

    250 gr gerookte zalm
    250 ml visbouillon 
    1 blokje visbouillon
    250 ml room ( min. 35%  vetgehalte )
    3 gelatineblaadjes

    Bereiding :

    Week de gelatineblaadjes in koud water en smelt ze daarna in de visbouillon waarin het bouillonblokje ook is opgelost.
    Hak de gerookte forel fijn en meng dit onder de warme visbouillon.
    Laat dit goed afkoelen.
    Klop de room op en meng dit onder het geheel en laat dit opstijven in de koelkast.
    Verdeel over verschillende glaasjes en werk af met zeer klein gesneden komkommer of een kerstomaatje.

    04-12-2012 om 21:11 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmmousse
    Benodigdheden voor 10 pers. : 

    400 gr verse zalm
    150 gr gerookte zalm
    300 ml room ( min. 35% vetgehalte )
    15 gr tomatenpuree
    5 gelatineblaadjes
    paprikapoeder
    peper en zout
    verse fijn gesneden dille of gedroogd

    Bereiding : 

    De verse zalm even koken. Mix deze zalm met de gerookte zalm, 100 ml room, tomatenpuree, paprikapoeder, peper, zout en dille.
    Laat alles goed afkoelen.
    Week de gelatineblaadjes in koud water, knijp ze lichtjes uit en los op in 100 ml warme room.
    Als dit afgekoeld is voeg je dit bij de vismassa.
    De resterende 100 ml room opkloppen en onder de vismassa mengen.
    Serveer dit in een glaasje en werk af met garnaaltjes of een gebakken scampi.

    Smakelijk !!

    04-12-2012 om 21:04 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    01-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruchetta's
    BRUCHETTA MET MOZARELLA EN TOMAAT

    Benodigdheden voor  6 pers :  3 ciabatta broodjes of 1 groot stokbrood
                                                   2 dikke tomaten
                                                   3 teentjes look
                                                   2 bolletjes mozarella
                                                   olijfolie
                                                   provençaalse kruiden
               
    Bereiding :  Snij het stokbrood in dikke schijven of het ciabatta broodje dwars middendoor.
                      Snijd de tomaten in schijven, pers de look en snij de mozarella bolletjes in schijven.
                      Meng de olijfolie met de kruiden en de look.
                      Leg op elke schijf brood mozarella, een schijf tomaat en smeer dit in met de gekruide olie.
                      Verwarm de oven voor op 180°C ( op grillstand ).
                      Leg de broodjes op een rooster in het midden van de oven.
                      Ze zijn klaar als de kaas gesmolten is.

    BRUCHETTA  PARMAHAM

    Benodigdheden voor 6 pers. :  3 ciabattabroodjes of 1 groot stokbrood
                                                   3 schijven parmaham
                                                   1/2 galia meloen
                                                   75 gr pijnboompitten
                                                   1 potje basilicum
                                                   3 teentjes look
                                                   olijfolie
                                                   zout
     
    Bereiding :  Snij het stokbrood in schijven of het ciabattabroodje dwars middendoor
                      Snij de parmaham in stukjes en leg op het brood.
                      Snij de meloen in gelijke stukjes en leg deze op de ham.
                      Maak een pesto door de pijnboompitten te hakken samen met de olijfolie, de basilicum, de look en breng dit op smaak met zout.
                      Druppel een beetje pesto over de meloen en de ham.
                      Dit moet niet in de oven en kan dus zo gegeten worden.

    BRUCHETTA GORGONZOLA

    Benodigdheden voor 6 pers. :  3 ciabattabroodjes of 1 groot stokbrood  
                                                   250 gr gorgonzola
                                                   50 gr pijnboompitten
                                                   1 klein trosje blauwe druiven zonder pitjes
                                                   gehakte peterselie

    Bereiding :  Snij de ciabattabroodjes dwars middendoor of het stokbrood in schijven.
                      Verbrokkel de gorgonzola en leg deze op het brood.
                      Laat de pijnboompitten kleuren in de pan.
                      Snij de druiven in twee en leg ze op de kaas alsook de pijnboompitten.
                      Werk af met de gehakte peterselie.

    Smakelijk !!
                       
      
                         

    01-12-2012 om 15:02 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moussaka
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    1 kg aardappelen
    2 courgetten
    2 aubergines
    1 blikje tomatenpuree
    700 gr lamsgehakt ( dit gehakt heeft een zoetere smaak )
    500 ml kaassaus :  20 gr boter
                                 30 gr vloeiende bloem
                                 500 ml melk
                                 150 gr gemalen kaas
                                 peper, zout en nootmuskaat

    Bereiding : 

    Snij de courgetten en de aubergines in schijven en bak ze even in olijfolie in de pan.
    Kook de aarappelen gaar en snijd ze ook  in schijven.
    Bak het gehakt gaar en meng de tomatenpuree hieronder.
    Maak de kaassaus :  smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed met de klopper tot je een droog mengsel krijgt.
                                    Voeg de melk toe en blijf goed kloppen tot je een gladde saus hebt. 
                                    Doe de gemalen kaas erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    Verwarm de oven op 200°C.
    Boter een ovenschaal lichtjes in.
    Leg dan een laag courgette, een laag aubergine, een laag gehakt en dan de aardappelschijven.
    Eindig met de kaassaus.
    Zet 30 min. in de oven.



    29-11-2012 om 15:30 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne bolognaise
    Omdat hier toch wel wat werk aan is, is het gemakkelijk om je portie dubbel te maken en één ervan in te vriezen voor een andere keer als je het te druk hebt en toch lekker vers wil eten !

    Benodigheden voor 10 pers. : 

    500 gr lasagnevellen vb. Barilla, Panzani ,... ( Zie wel dat je ze niet op voorhand  moet koken ) 

    1 liter kaassaus : 40gr boter
                              60 gr vloeiende bloem ( deze klontert nooit )
                              300 gr gemalen kaas
                              peper, zout en nootmuskaat

    1.5 liter bolognaisesaus :  3 grote uien
                                           3 teentjes look
                                           2 rode paprika's
                                           1 courgette
                                           5 wortelen
                                           200 gr tomatenpuree
                                           1000 ml passata
                                           1000 ml water
                                           spagettikruiden (Verstegen)
                                           750 gr gemengd gehakt
                                           olijfolie
                                           1 klontje suiker of 1 koffielepel Tagatesse (dieetsuiker) om het scherpe van de tomatenpuree te neutraliseren) 
    Bereiding : 

    Snij de groenten in stukjes en stoof ze aan in olijfolie.
    Voeg de tomatenpuree, de passata en het water toe alsook de suiker.
    Doe er ook de spagettikruiden bij.
    Breng de saus aan de kook en laat op een zacht vuurtje verder koken tot de groenten gaar zijn. 
    Roer regelmatig in de saus.
    Bak het gehakt apart gaar en voeg toe aan de saus.
    Zo nodig de saus binden.
    Mix de saus en breng verder op smaak.

    Maak de kaassaus :

    Smelt de boter en doe de bloem erbij. Goed roeren met de klopper en als de bloem droger is de melk toevoegen.
    Verder blijven kloppen tot er een gebonden saus ontstaat. Doe de gemalen kaas erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    Een vuurvaste schotel inboteren.
    De bodem bedekken met een laagje bolognaisesaus, hierop lasagnebladen, een laag kaassaus, lasagnebladen,...  en zo blijven afwisselen.
    De bovenst laag is een bolognaiselaag.
    Strooi er de gemalen kaas over en zet 25 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
    Dien op met stokbrood.
    Dit gerecht is nog lekkerder als je het de dag ervoor maakt want dan zit de smaak goed in de lasagnebladen.

    Smakelijk !


        
     
     

    29-11-2012 om 15:16 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van roze garnalen en pompelmoes met een dillesausje
    Benodigdheden voor 10 pers. :

    400 gr roze jumbogarnalen
    4 rode pompelmoezen
    1 potje verse dille
    100 ml room
    peper en zout

    Bereiding : 

    Schil 3 pompelmoezen en maak de partjes  los door de vliesjes weg te doen zodat je alleen nog het vruchtvlees hebt.
    Pel de garnalen en verdeel ze over de schaaltjes.
    Maak het dilleroomsausje.
    Hak de dille heel fijn. Pers de 4 de pompelmoes uit en giet het sap in een kom.
    Voeg de room, de dille, peper en zout toe en klop dit goed op.
    Verdeel het sausje over de garnalen alsook de stukjes pompelmoes.
    Dien koel op.
    Dit is een lekker hapje bij de feestdagen.

    Smakelijk !! 

    29-11-2012 om 14:40 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesbrood met kersen
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    1 kg gehakt naar keuze vb varkens-runds, runds-kalfs, kippen-of kalkoengehakt
    1 koffielepel mosterd
    2 eieren
    4 sneetjes wit brood geweekt in een beetje melk
    peper en zout ( alleen als het gehakt op voorhand niet gekruid was )

    voor de krieken : 
    1 grote glazen bokaal met kersen
    1 soeplepel suiker
    1 soeplepel maizena poeder
     
    Bereiding van het vleesbrood :

    Verwarm de oven op 180°C. 
    Alle benodigdheden goed mengen onder elkaar in een grote kom.
    Een ovenschaal lichtjes inboteren.
    Leg het gehakt erin en maak met je handen het vlees mooi glad.
    Met een mesje een inkeping maken in het vlees.
    Laat dit 40 min. bakken.
    Het vleesbroodje is gaar als er sap uit het vlees loopt bij het inprikken.

    Bereiding van de kersen :

    De kersen ( kersen met het sap )  met de suiker in een pannetje opwarmen.
    Haal er 3 pollepels sap uit en roer dit los met de maizena.
    Giet dit mengsel bij de kersen om de jus te binden.

    Snij het gehaktbrood in schijven, serveer met de kersen.
    Geef er een lekkere puree bij.
    Heb je nog over van dit gerecht dan kan je dit ook koud eten met een goed stuk brood.
    Heel eenvoudig en lekker.

    Smakelijk !!

     

    29-11-2012 om 14:29 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili Con Carne
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    1 teentje look
    2 rode uien
    1 rode peper
    700 gr rundsgehakt
    kruidenmix voor chili con carne ( verkrijgbaar in het warenhuis bij de specerijen )
    250 ml rundsfond
    1 groot blik gepelde, gehakte tomaten
    300 gr droge rode bonen

    Bereiding :

    De droge rode bonen 12u weken in water.
    De geplette look samen met de uien en het pepertje stoven ( voor een minder sterke smaak haal je de pitjes uit de peper ).
    Voeg het gehakt toe en laat even verder stoven maar blijf af en toe roeren zodat het gehakt niet aaneen kleeft.
    Voeg de kruidenmix toe.
    Bevochtig met de rundsfond en doe er de gepelde tomaten bij. 
    Giet de bonen af en spoel ze goed af.
    Voeg ze toe bij het geheel en laat het 1u 30 verder stoven op een zacht vuurtje.
    Af en toe eens goed omroeren zodat het niet kan aanbakken.
    Dien dit eventueel op met rijst.

    Smakelijk !!

    29-11-2012 om 14:08 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaat
    Benodigdheden :

    9 eieren
    1 groot blik gecondenseerde melk
    3 pakjes vanillesuiker
    350 gr fijne suiker
    125 gr zuivere alcohol ( 90% ) verkrijgbaar -   bij de apotheker met de vermelding dat het voor advokaat te maken is !
                                                                      -   bij sommige warenhuizen bij de sterke dranken 

    Bereiding :

    Klop de eidooiers met de vanillesuiker tot een luchtig geheel.
    Voeg er de melk en de suiker bij en mix met de klopper terug alles goed onder elkaar.
    Nu mag je de alcohol er voorzichtig bijvoegen en lang genoeg kloppen tot het geheel er heel fijn uitziet.
    Giet het geheel in een goed afsluitbare pot, type weck bokaal, en laat dit een tijdje rusten.
    Succes !!

    Lekker bij vanille ijs of in een glaasje bij een lekkere koffie om hier lekker bij te snoepen !!   

    29-11-2012 om 00:00 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak en koekjes
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensribbetjes zoet-zuur ( familierecept ) !
    Benodigdheden vooe 5 pers. :

    1.5 kg gevleesde varkensribbetjes ( de gewone ribbetjes hebben heel weinig vlees)
    500 ml ananassap
    300 ml tomatenketchup
    350 gr  dikke zoet zure ajuintjes
    kruiden voor stoofvlees
    peper en zout
    laurierblaadjes
    water

    Bereiding : 

    Neem een grote stoofpot en bak de ribbetjes aan in een beetje boter. 
    Voeg de kruiden voor stoofvlees toe alsook de laurierblaadjes.
    Bevochtig het geheel met water ( de ribbetjes moet net onder staan ).
    Voeg de ketchup toe en laat het geheel 1 u zachtjes stoven ( regelmatig omroeren ).
    Het laatste kwartier doe je hier de zoet zure uien bij en het ananassap.
    Proef de saus en breng verder op smaak met peper en zout.
    Eventueel de saus een beetje binden.
    Heerlijk met frietjes of pasta.

     

    28-11-2012 om 10:59 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met appeltjes in de oven ( recept van onze oma) !
    Dit gerecht is een echte kinderfavoriet

    Benodigdheden voor 5 pers. :

    5 kipfilets ( liefst even groot voor de gaartijd )
    2 rode paprika's
    1 grote ui
    3 krokante appelen vb; Pink Lady, Braeburn, Belgica, ..
    250 ml room
    boter
    een geutje olie
    1 blik tomatensoep met stukjes van Unox  ( dit moet je echt gebruiken voor de smaak )

    Bereiding :

    Verwarm de oven op 200°C.
    Stoof de uien even  met de klein gesneden paprika ( dit gaart nog verder in de oven ).
    Schil de appelen en snij in schijven.
    Boter een grote ovenschotel in.
    Leg op de bodem de appelschijven.
    Hierop leg je de kipfilets en dan ge gestoofde groenten.
    Meng de soep met de room en giet dit mengsel over het geheel.
    Doe hierover een geutje olie ( zodat dit niet kan verbranden ).
    Zet in de oven gedurende 45 min.
    Heerlijk met frietjes, kroketten, rijst,  eventueel puree of natuuraardappelen. 

    28-11-2012 om 10:45 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde visscholtel ( recept van onze oma ) !
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    800 gr verse vis  vb. kabeljauw, victoriabaars, zeewolf,...
    1 kg porei
    250 ml room
    currypoeder
    150 gr gemalen kaas
    boter
    peper en zout

    Bereiding :

    Verwarm de oven op 200°C.
    Smelt de boter en stoof de grof gesneden porei ( het wit en het groen van de porei gebruiken ) even.
    Kruid dit met peper en zout.
    Boter een ovenschotel lichtjes in.
    Leg eerst de vis in de schotel.
    Bedek de vis met de gestoofde porei. Giet hierover de room.
    Strooi hier een beetje currypoeder over en werk af met de gemalen kaas.
    Zet dit in de oven gedurende 30 min.
    Serveer dit gerecht met puree.
    Je kan dit gerust een dag op voorhand maken als je weinig tijd hebt.

    Smakelijk !!

    28-11-2012 om 10:30 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesalade met garnalen en gerookte zalm
    Benodigdheden voor 8 pers. :

    150 gr erwtjes ( uit de diepvries )
    300 gr gekookte witte asperges
    100 gr gerookte zalm
    100 gr gepelde grijze garnalen
    75 ml zure room
    1 soeplepels mayonaise
    1/2  soeplepel citroensap
    1/2 soeplepel fijngehakte dille
    1/2 soeplepel kleingeknipte bieslook
    1/2 fijngehakte peterselie
    peper en zout
    enkele stukjes citroen

    Bereiding :

    Kook de erwtjes gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
    Giet ze af en laat ze afkoelen.
    Kook de asperges gaar en laat ze goed uitlekken , snij ze in kleine stukjes.
    Snij de gerookte zalm in reepjes.
    Meng de erwtjes, de asperges, de reepjes zalm en de garnalen in een kom door elkaar.
    Maak een sausje van de zure room, de mayonaise, citroensap, de fijngehakte kruiden, zout en peper. 
    Schep het sausje onder de salade.
    Vul de glazen potjes en werk af met een stukje citroen.
    Dit is een heerlijk hapje voor de feestdagen !

    Smakelijk !! 

    28-11-2012 om 10:19 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep met Philadelphiakaas Light
    Benodigdheden : 

    2 grote courgetten
    2 grote uien
    2 liter warm water met hierin 4 groente- of kippenbouillonblokjes
    1 potje Philadelphiakaas Light vb. bieslook of kruiden

    Bereiding : 

    Snij de uien in grove stukken en stoof ze aan in een beetje boter.
    Voeg de gesneden courgetten toe. De courgetten niet schillen want dan heb je geen mooie kleur van soep.
    Bevochtig met de 2 liter groente- of kippenbouillon en laat het geheel 20 min. zachtjes koken.
    Mix de soep en voeg de kaas toe, roer tot de kaas volledig is opgenomen.

    Smakelijk !! 

    28-11-2012 om 10:01 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperge roomsoep
    Het topseizoen voor asperges is van eind april tot 24 juni .

    Benodigdheden : 

    1 kg  witte asperges
    2.5 liter kookvocht van de aspergeschillen
    2 uien
    5 bouillonblokjes
    250 ml room ( light 5%)
    fijngehakte peterselie

    Eventueel 200 gr grijze garnalen voor de garnering maar dat is jullie smaak

    Bereiding :

    Stoof de uien glazig.  
    Schil de asperges .  Kook de aspergeschillen gedurende 15 min. 
    Snij de kopjes ( 2 cm ) van de asperges en houd ze apart.  Snij de rest van de asperges in kleinere stukjes en voeg dit bij de uien.
    Laat even samen stoven en bevochtig het geheel met het kookvocht van de schillen. 
    Voeg de bouillonblokjes toe en laat de soep nog 20 min. zachtjes verderkoken.
    Kook intussen de aspergekopjes in een beetje water gaar.
    Mix de soep, voeg de aspergekopjes  en de room toe en werk af met de gehakte peterselie.
    Leg in het soepbord eventueel grijze garnalen en giet de hete soep hierover.

    Smakelijk !! 

    28-11-2012 om 09:51 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi Diabolique
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    30 scampi's ( zonder darmkanaal )
    3 sjalotten
    2 teentjes look
    curry - en paprikapoeder
    150 ml ketchup
    150 ml witte wijn
    250 ml room
    4 tomaten
    bieslook
    olijfolie
    peper, zout

    Bereiding :

    Verwarm de olijfolie en stoof de sjalotten met de look.
    Voeg 1 koffielepel curry - en paprikapoeder toe en doe er ook de ketchup bij.
    Blus het geheel met de witte wijn, voeg de room toe en laat even inkoken.
    Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Kruid ze met peper en zout en bak ze 3 min. aan iedere kant in olijfolie. 
    Pel de tomaten en hak ze fijn.
    Voeg ze bij de saus en werk af met fijngesneden bieslook.
    Serveer met een lekkere pasta.

    TIP :  Je kan dit gerecht ook als voorgerechtje geven maar voorzie dan 3 scamp's/ pers. en serveer met brood. Als hapje zou dit ook nog
             kunnen, opgediend in een glaasje !!

    Smakelijk !!



    26-11-2012 om 22:25 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten

    Archief per week
  • 03/06-09/06 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs