Ik ben Bernd Van Besauw
Ik ben een man en woon in Sint-Niklaas (Vlaanderen) en mijn beroep is Leraar.
Ik ben geboren op 04/02/1971 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: duidelijk na het volgen van deze blog.
Kandidaat 15 op de N-VA lijst Sint-Niklaas
Zoeken in blog
Beoordeel dit blog
Kleine draden die het verhaal bijeen houden.
29-08-2018
...met de zotskap
V-dag -47
Werk eens een tekstje uit. Stel jezelf eens voor. Het is voor de digitale pagina van de lokale afdeling. Die zelf-bewieroking is me vreemd. Wat dien je jezelf aan te prijzen? Je bent nu eenmaal wie je bent en je naasten kennen je. Blijkbaar dien je 'de burger' dat ook te laten weten. Bij deze:
'Het is voor iedereen een voorrecht om jongeren naar hun toekomst te mogen begeleiden. Als vader van twee tieners - Rinske en Jitse - maar ook als leraar heb ik dat voorrecht zelfs dubbel! Als leraar ben ik dan ook de tekstschrijver op het lied dan in elk kind te horen is. En die melodie is steeds een ode aan eenvoud, schoonheid, eigenheid,...
Opdat hun toekomst en de onze blijf gloren is dat schone, authentieke en eenvoudige leven gebaat bij de herwaardering van gewone en het nabije. Dat zijn onze naasten, onze buurt, onze dorpen en onze steden,...maar ook onze taal- en cultuurgemeenschap. Een vanzelfsprekend flamingantisme is me dan ook niet vreemd. Ik droom van een vrijer Vlaanderen: vrij van de overbodige Belgische constructie, maar evengoed vrij van de Vlaamse staatsdwang, bemoeizucht, bureaucratie, centralisme en grootheidswaanzin.
Dagelijks verleg ik zo een steentje in de drukke maatschappelijke stroom. Als vader, als leraar, maar vanuit mijn sociale gedrevenheid ook als syndicaal afgevaardigde op school en als OCMW-fractieleider voor N-VA Sint-Niklaas opdat iedereen deze droom zou mogen beleven.
Laat ons dus samen werk maken van een stad waar jong en oud zich veilig en thuis voelen, waar duurzaamheid centraal staat, waar armoede en eenzaamheid worden terug gedrongen, waar individuele vrijheid hand in hand gaat met respect voor cultuur, erfgoed en traditie, waar nieuwkomers deel worden van de samenleving, waar iedereen betrokken wordt bij het beleid en met elkaar.
Onderwijl is er tijd om te genieten van wat aangenaam is. Voor mij betekent dat een goed boek, een streekgerecht, een glas Geuze, de natuur,...
...of spring op zondag tussen twee en zes uur eens binnen in De Doolen in Doel. Ik ben er voor of achter de toog van het Goede Leven terug te vinden. Een toog van menselijkheid, een toog die om verhalen vraagt. Weest welkom!'
Toen ik het ooit bij de vraag of ik nog een goed boek kende
bij een eenvoudig, doch volmondig ja hield, beende de vraagsteller ettelijke
tellen later met draaiende oogbollen weg richting de eerste de beste kroeg.
Weer iemand gelukkig gemaakt, dacht ik zo. Dat was zonder de waard gerekend
(figuurlijk, niet de eigenaar van de afspanning waar het heerschap met
nystagmus was heen getrokken), die dacht me haarfijn te moeten uitleggen dat er
wel een ietwat meer uitleg gegeven diende te worden. Heel verwarrend allemaal.
De man in kwestie had toch gevraagd of ik nog een goed boek kende, terwijl ik
hem nog niet eens een eerste titel had aangeraden.
Bon, een goed boek dus. Wat mij betreft is dat proza al dan
niet opgesmukt met prachtige tekeningen die bij blijft, wat dan weer heel
subjectief is. Gelukkig biedt dit forum plaats om telkenmale nog een goed
boek onder de ogen te brengen.
De oudste blijvende indruk is echter geen dikke streep
literatuur en al evenmin een dunne. Het is een getekende plaat uit Flaters,
floppen en flouzen, een stripalbum in de reeks Guust. De held zonder werk
heeft zich in het archief terug getrokken met benodigdheden die het werk wat
lichter moeten maken. De plaat straalt gewoon rust en een mild anarchisme uit. Net
als de rest van de reeks is het een ode aan nutteloosheid, onbekwaamheid en onhandigheid
die een gouden hart omgeven.
Dit album, deze plaat zijn zowat het begin van een nog
steeds durende liefde voor het medium strip. Het is ondertussen een lange trip
geworden langsheen het epos Buddy Longway, het dromerige Jonathan , het
ecologische Ragebol, het onvolprezen Thorgal, het magistrale Korrigans,
het zacht deinende Magasin Général en vele tientallen andere parels van de
negende kunst.
Maar het begon dus bij een held zonder werk. Misschien
ligt daar de persoonlijke aversie voor de opgedrongen maatschappelijke jachtigheid
wel gebonden.
De opzet was duidelijk, de schets was reeds gemaakt en het stramien was uitgewerkt. Na één dag echter kan heel het zorgvuldig opgebouwd lijstje de prullenmand in.
Lijstjes, en meer bepaald muzieklijstjes. Het brengt me naadloos bij Wout. Een goede collega uit de duizend die veel te vroeg is heen gegaan, een sympathieke jongeman en vader. Vrienden, familie, collega's...ze gaan je allemaal missen. Je beroerde velen, dat bleek afgelopen week, dat bleek deze zondag. Je was zacht in een harde realiteit. De woorden en zinnen die we te weinig deelden, blijven ook nu weer steken.
Resten de herinneringen, de muziek, de foto's. Vaarwel, jij zachte rebel. Je gekend te hebben was fijn.
Nog 50 dagen te gaan en de inwoners van Sint-Niklaas kunnen net als overal hier ten lande hun politieke voorkeur op gemeentelijk vlak kenbaar maken. Spannend. Ook voor mij. Zes jaar geleden kreeg ik van de N-VA het vertrouwen om in de OCMW-raad te zetelen. In de uitgebreide ploeg van burgemeester Lieven Dehandschutter, kon ik zo als fractieleider mee mijn stempel drukken op het beleid en heel wat nieuwe initiatieven realiseren. Het werk is evenwel nog lang niet af.
Met de steun van de inwoners van Sint-Niklaas, wil ik dan ook verder werken aan een duurzame stad waar armoede en eenzaamheid worden teruggedrongen, waar solidariteit geen ijdel woord is, waar het verenigingsleven bloeit, waar jong en oud zich thuis voelen,...
Wat N-VA de komende periode wil realiseren, kan u hier lezen. Het is een programma dat in het verlengde ligt van de vorige - gehouden - beloftes en realisaties. Ik vraag hiervoor massale steun. Maar wie ben ik?
Meer dan in een korte folder, maar minder dan aan de toog van een bruine kroeg, kan deze blog daar de komende 49 dagen een antwoord op geven. 49 dagen, dat is zeven maal zeven. Zeven thema's die achtergrond (kunnen) verschaffen. Waarom het niet eens hebben over:
Zeven boeken
Zeven liederen
Zeven mensen
Zeven momenten in de tijd
Zeven politieke ideeën
Zeven kleine geneugten
Zeven plaatsen
Het geeft de mogelijkheid om te grasduinen doorheen ruimte en tijd, dromen en werkelijkheid.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!