Inhoud blog
  • N''ICE CHOUFFE. 10%
  • SUPER DES FAGNES. 7,5% blond
  • KWAK
  • SLOEBER
  • 1ste bier KWAREMONT
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Beringse Bier Club
    2016
    26-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALS PATERKE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Blond, 8,3%
    In deze tripel staan smaak en afdronk centraal.
    Het is een hoogwaardig, zuiver drie-moutig bier met hergisting op de fles.
    Door zijn uniek, rijk en complex smaakpatroon, dat voortkomt uit het authentieke brouwproces, heeft dit bijzondere bier een aangename afdronk die naar meer doet verlangen !!!

    Onze mening : eerste smaak is wel lekker, smaakvol, heel goede afdronk, fris, wil wel een tweede !

    D= 8,5
    K=7
    V=7
    E=7,5

    Totaal = 30. Of. 7,5/10

    26-10-2016 om 17:30 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOSKWADDER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is een donker roodbruin bier.
    De smaak is kruidig en complex met een evenwichtige bitterheid op het eind. Een toets van stout is terug te vinden zowel in de geur als in de smaak.
    Het bier bevat verschillende hopsoorten.
    Het is ook hergist op fles, hierdoor evolueert de smaak en zal nog zachter worden door even te laten liggen.

    Onze mening : voor een donker biertje smaakt hij zacht ! Zeer kruidig en bitter.

    D= 5/10
    K= 6/10
    V= 7,5/10
    E= 6/10
    Totaal= 24,5 of 6,1/10

    26-10-2016 om 17:23 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEEZUIPER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In deze goudblonde, moutige tripel komen uiteenlopende smaken in harmonie bijeen en doen dit bier tot grote hoogte stijgen. Fris droog tot licht zoet met subtiele tonen van koriander, de geur van geel fruit en een verfijnde hopbitterheid zoals een echte tripel betaamt.

    Onze beoordeling : vrij zacht , lekker drinkbaar op terras, fruitige top met bittere smaak achter in de keel is niet tof !!

    D = 8/10
    K = 8/10
    V = 7/10
    E = 7/10
    Totaal = 30 of 7,5/10....

    26-10-2016 om 17:09 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde Beringse Biermeeting ( Kris )
    Op 21 augustus organiseerde onze CEO onze 3de BBC meeting bij hem thuis.
    Het was een groot succes !!
    Buiten in de tuin bier proeven en samen tussendoor met de hamer op nagels kloppen .. TOP
    We proefden 6 Top bieren !!
    Ziehier onze punten en uitleg

    Mvg,

    Vincent
    PDG BBC

    26-10-2016 om 17:00 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede avond.. Enkele sfeerbeelden..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    16-06-2016 om 23:58 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de bier = CORNET

    HET VERHAAL ACHTER CORNET

    Het verhaal van CORNET begint in de 17de eeuw bij Theodoor CORNET. Hij was in die tijd herbergier van Afspanning DE HOORN in Steenhuffel. Daar brouwde hij in 1686 een exclusief bier in opdracht van de Graaf van Maldeghem van kasteel Diepensteyn, dat op eikenhouten vaatjes rijpte in het kasteel. Dit bewaarbier werd toen alleen gedronken door de graaf en zijn gasten tijdens speciale gelegenheden.

    Geïnspireerd door dit verhaal, gingen de brouwers van Brouwerij DE HOORN aan de slag om een zwaar blond bier te maken met een unieke maar subtiele houttoets. Het bier werd genoemd naar de eerste brouwer ervan, CORNET. Op het etiket prijkt Ridder Salomon Van Maldeghem, een voorvader van de graaf van Maldeghem, die uitblonk in heldhaftigheid en hoffelijkheid. Het is te zijner ere dat dit speciaalbier gebrouwen wordt.

     

    De eikenhouten vaatjes van weleer zijn vandaag vervangen door eikenhoutsnippers in het brouwproces. Het verse hout geeft het bier zijn unieke vanillesmaak. Een smaak die kenmerkend is voor CORNET. Geniet samen van de uitzonderlijke smaak van CORNET, het bier voor Ridders van de Goede Smaak.



    Onze punten na de degustatie :

    K 8/10
    V 7,5/10
    D 8/10
    E 8,5/10

    Totaal : 8/10












    16-06-2016 om 23:55 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4de Bier = MALHEUR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    MALHEURBewerken

    Er zijn verschillende soorten Malheur-bieren, van de goudblonde 6° tot de Malheur Dark Brut. Malheur-bieren zijn bieren met hergisting op fles en op vat.

    • Malheur 6° is een goudblond doordrinkbier van 6% volume alcohol met hergisting op fles.
    • Malheur 8° is een blond bier met hergisting op de fles en een alcoholgehalte van 8%.
    • Malheur 10° of Malheur Millennium is een blond degustatiebier van 10% volume alcohol. Malheur 10° heeft letterlijk een zonnegele kleur en een rozenachtig perzikaroma met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenschillen. Ter gelegenheid van de eeuwwisseling werd dit zwaarder blond bier voor het eerst gebrouwen.
    • Malheur 12° is een zwaar bruin bier met hergisting op fles van 12% volume alcohol.
    • Malheur Bière Brut “à la méthode originale” is een rijk bier van 11% volume alcohol, gebotteld en een derde maal hergist in de fles.
    • Malheur Dark Brut “à la méthode originale” is een donkerbruin bier met bruin, romig schuim van 12% volume alcohol, met een complexe geur van sherry, madeira, vanille en hout, en Haagse Hopjes.
    • Malheur Cuvée Royale is de nieuwste Bière Brut. Het bier is gebrouwen ter gelegenheid van 175 jaar België. Het is een blond en sprankelend bier van 9% volume alcohol.

    PrijzenBewerken

    • In 2011 werd Malheur Bière Brut door Test-Aankoop na een test van 210 speciaalbieren uitgeroepen als behorende tot de 18 beste bieren (bieren waarover de 30 proevers unaniem lovend waren).[1]
    • World Beer Awards 2009 - Goud voor Malheur 10 in de categorie Best Pale Ale Blond.
    • Malheur 12 behaalde goud op de World Beer Awards 2014 in de categorie Belgian Style Strong en werd uitgeroepen tot World's Best Dark.[2]

    Malheur 12
    Malheur 12.JPG
    Alcoholpercentage 12%
    Brouwer Brouwerij De Landtsheer
    Type hoge gisting
    Kleur roodbruin


    Onze punten na de degustatie :

    K 7/10
    V 7,5/10
    D 9/10
    E 7/10

    Totaal : 7,6/10









    16-06-2016 om 23:40 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3de Bier = GEUZE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De geuzen van Brouwerij Boon zijn allemaal Oude Geuzen. “Oude geuze” is door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) erkend als streekproduct.[3] Bovendien is het een door de Europese Unie beschermd label of Gegarandeerde traditionele specialiteit (GTS).[4][5] Geuze Boon bestaat voor 100% uit lambiek die in Lembeek werd gebrouwen: 90% lambiek van ongeveer 18 maanden oud, ongeveer 5% bier van 3 jaar en 5% uit heel jonge lambiek. Deze laatste zorgt voor vergistbare suikers en levensvatbare gisten. Geuze Boon kan meer dan 20 jaar bewaard worden. Als men ze langer dan een à twee jaar wil bewaren, worden de flessen best neergelegd.

    BierenBewerken

    PrijzenBewerken

    • In 2004 won Geuze Mariage Parfait zilver op de World Beer Cup in de categorie “Belgian-Style Sour Ale”.[8]
    • In 2008 won Geuze Boon goud op de World Beer Cup in de categorie “Belgian-Style Sour Ale”.[9]
    • In 2010 wonnen Geuze Mariage Parfait en Oude Geuze Boon respectievelijk goud en zilver op de World Beer Cup in de categorie “Belgian-Style Sour Ale”.[10]
    • World Beer Cup 2012 - gouden medaille voor Oude Geuze Boon in de categorie Belgian-Style Sour Ale.
    • World Beer Cup 2014 - bronzen medaille in de categorie Belgian-Style Sour Ale voor Oude Geuze Boon


    Onze punten na de degustatie :

    K 4/10
    V 4,5/10
    D 6/10
    E 3/10

    Totaal : 4,4/10



    Oudegeuzeboon.jpg
    Gisting verschillende, waaronder Brettanomyces bruxellensis
    Alcoholpercentage 7%
    Graan gerst en tarwe
    Oorsprong Lembeek
    Brouwer Brouwerij Boon
    Type Oude geuze
    Kleur goudkleurig (15 EBC)
    Bitterheidsgraad 24 EBU[1]
    Lijst van Belgische bieren
    Portaal  Portaalicoon   Bier
    Eten en drinken
    Geuze Mariage Parfait
    Geuze Mariage Parfait.jpg
    Gisting verschillende, waaronder Brettanomyces bruxellensis
    Alcoholpercentage 8%
    Graan gerst en tarwe
    Oorsprong Lembeek
    Brouwer Brouwerij Boon
    Type Oude geuze
    Smaak Uiterst malse en toch droog-zure geuze. Smaakt vrij jong
    Lijst van Belgische bieren
    Portaal  Portaalicoon   Bier
    Eten en drinken

    Geuze Boon is een Belgisch bier. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Boon te Lembeek. De brouwerij is voor 50% in handen van Brouwerij Palm, die ook de distributie voor haar rekening neemt.[2]




    16-06-2016 om 23:21 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de Bier = Bon Secours
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    BON SECOURS

    GeschiedenisBewerken

    Charles Caulier, een mijnwerker, richtte in 1933 het Maison Caulier op. Het bedrijf hield zich toen alleen bezig met het verdelen van bier. In 1980 begon de derde generatie Cauliers met het brouwen en commercialiseren van een eigen bier van hoge gisting: La vieille Bon-Secours. In 1994 installeerde Brasserie Caulier een eigen brouwinstallatie te Péruwelz en op 4 mei 1995 was het eerste plaatselijk gebrouwen bier klaar. Sindsdien werden er heel wat bieren gebrouwen. Intussen worden deze niet alleen in België verkocht, maar eveneens in Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Groot-Brittannië, Zwitserland, Luxemburg, Rusland, Noord- en Zuid-Amerika. De naam Bon Secours is de naam van de deelgemeente Bon-Secours waarin de brouwerij gevestigd is.

    De bierenBewerken

    Brasserie Caulier brengt verschillende bieren op de markt onder de naam Bon Secours. De gewone flesjes van 33 cl ONzijn beugelflessen.

    • Bon Secours Blonde is een blond bier van 8%. Het bevat onder meer kandijsuiker. Dit is het oudste bier uit het gamma.
    • Bon Secours Ambrée is een amberkleurig bier van 8%.
    • Bon Secours Brune is een donker bier van 8%. Dit bier won in 2006 de gouden medaille van de World Beer Cup als beste Belgian-Style Dark Strong Ale.[1]
    • Bon Secours Myrtille is een rood bosbessenbier van 7%.
    • Bon Secours Framboise is een rood frambozenbier van 7%.
    • Bon Secours Noël is een blond kerstbier van 10%.


    Onze punten na de degustatie :

    K 6,5/10
    V 6,5/10
    D 7/10
    E 6,5/10

    Totaal : 6,63/10



    Bon Secours Blonde
    BonSecours.jpg
    Alcoholpercentage 8,0%
    Graan gerstemout
    Oorsprong Péruwelz
    Brouwer Brasserie Caulier
    Type Hoge gisting
    Kleur blond
    Lijst van Belgische bieren

    16-06-2016 om 23:13 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste bier = HOMMELBIER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Hommelbier Nieuwe oogst 2012
    Hommelbier2012.jpg
    Gebrouwen sinds 2012
    Gisting bovengisting
    Alcoholpercentage 7,5%
    Graan gerstemout
    Hop verse hop (Saphir, Magnum, Challenger, Brewers Gold
    Lagering lagertanks
    Brouwer Brouwerij Van Eecke
    Type winterbier
    Kleur goudblond


     Hommelbier is een goudblond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7,5% en een densiteit van 16° Plato. Het woord hommel betekent "hop" in het plaatselijke dialect en is afgeleid van het Latijnse humulus. Het is een ongefilterd bier op basis van drie soorten hop uit de streek van Poperinge (waaronder Brewers' Gold en Hallertau) en met nagisting op de fles of op het vat.

    De brouwer zelf omschrijft het product als een sterk gehopt bier met een verfijnd aroma en een verfrissende, licht bittere smaak. De aanbevolen serveertemperatuur bedraagt 6-8°C, maar het bier wordt eveneens gedronken bij 10°C en meer.

    Geur en smaakBewerken

    Hommelbier ruikt enigszins naar alcohol en honing, maar vooral sterk naar hop.

    Behalve een sterke bittere hopsmaak zijn ook toetsen van honing en sinaasappelschil waar te nemen en volgens bierkenner Michael Jackson (niet te verwarren met de gelijknamige popzanger) ook van komijn. Geen van deze drie smaakstoffen wordt echter toegevoegd. Deze toetsen kunnen alleen ontstaan door dry hopping, het toevoegen van hop na de hoofdgisting.

    VariantenBewerken

    Behalve het normale bier werden er regelmatig speciale (gelimiteerde) edities uitgebracht:

    • Hommelbier Dry Hopping, uitgebracht in 2012
    • Hommelbier Nieuwe oogst (Limited Edition). Sinds 2012 elk jaar gebrouwen tijdens de hopoogst met verse Poperingse hop.

    OnderscheidingenBewerken

    • Op de Monde Selection 2010 te Wiesbaden won Hommelbier de zilveren medaille in categorie E - Special & Regional beers.[1]
    • Eveneens in 2010 won Hommelbier zilver op de Australian International Beer Awards in de categorie “Belgian and French style ales packaged - A. Strong golden ale”.[2]


    Ziehier onze punten na de degustatie :

    K 6/10
    V 5/10
    D 7/10
    E 6/10

    Totaal : 6/10
    Bewerken

    16-06-2016 om 22:59 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede succesvolle Beringse Bierclub Avond !!
    Beste Beringse BierClub Members,

    Op dinsdag 7 juni werd onze tweede succesvolle Bierclubavond grandioos afgesloten.
    Er werden weer 5 prachtige bieren gedegusteerd, met dank aan onze Marketingmanager voor het toffe ontvangst en de lekkere versnaperingen !!!

    In de volgende blogs een kort verslag van onze 5 prachtige bieren..

    Onze volgende avond is reeds geboekt waarvoor dank aan onze CEO...   Donderdag 7 juli 2016 om 19u30.. Be There !!

    Mvg,
    Vincent
    PDG Beringse BierClub

    16-06-2016 om 22:43 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET BERINGSE BIER CLUB
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze eerste avond was een enorm succes...
    Wij proefden en degusteerden 5 prachtige bieren van hoog niveau, hetgeen de avond TOP maakte.

    Onze beoordelingen vinden jullie onderaan met de nodige uitleg.



    Het Beringse Bier Club Team.

    23-05-2016 om 20:33 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Degustatie 5de Bier - Boerinneken Blond 9,5%
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Boerinneken is een Belgisch biermerk.
    Het wordt gebrouwen door De Proefbrouwerij voor Verstraeten H&S te Beveren.

    Het is een blond bier, hergist in de fles.
    Het heeft een ietwat zoete hopsmaak en een alcoholpercentage van 9,5%.
    Het Boerinneken wordt net zoals het Boerken verkocht in flesjes van 33cl voorzien van een beugelsluiting.

    Het bier wordt naast België en Nederland geëxporteerd naar Spanje, Engeland en Laos.


    Gisting : bovengisting
    Afwerking : nagisting op fles
    Kleur : blond
    Smaak : zoete hopsmaak
    Brouwer : De Proefbrouwerij voor Verstraeten H&S


    Onze beoordeling :

    K.  8/10
    V.  8/10
    D.  8,5/10
    E.  6/10

    Totaal : 7,62/10

    Dit biertje heeft onze aandacht getrokken en loopt gemakkelijk binnen maar zeer verradelijk.
    Een welverdiende 8/10. ( 7,62 )
    Op een avond gewoon lekker genieten van dit biertje met een stukje Marcassou erbij, zalig !!








    23-05-2016 om 20:28 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Degustatie 4de bier - Chimay Donker 7%
    Klik op de afbeelding om de link te volgen La Chimay wordt gebrouwen in het hart van de abdij van Scourmont en was tot nu toe voorbehouden voor de kloostergemeenschap, haar gasten en medewerkers. 
    Vandaag kan iedereen genieten van zijn verfrissende, kruidige en hoparoma's.

    Dit bier bestaat in 33cl en op vat.

    In 1983 kwam de creatie van de Chimay Grand Réserve.
    In 2001 kwam de creatie van de Triple Chimay op vat...
    In 2013 komt La Chimay Dorée op de markt...

    De Rode Chimay is het oudste bier van Chimay.
    Het heeft een mooie koperkleur en een fruitige en zachte smaak, die dit bruin bier bijzonder lekker maken.


    Onze beoordeling :

    K.  : 5/10
    V.  : 4/10
    D.  : 4/10
    E.  : 4/10

    Totaal :   4,25/10


    Voor deze bekende naam van dit bier waren wij alle 4 zeer ontgoocheld en niet voor herhaling vatbaar.
    Misschien komen hun andere soorten nog op onze degustatielijst... 

    23-05-2016 om 20:13 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Degustatie 3de bier - Val Dieu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Val Dieu is een Belgisch Abdijbier.
    Het verwijst naar haar Abdij in Aubel.
    Het bier wordt gebrouwen in de Brouwerij Val Dieu, die gevestigd is op het Abdijdomein.
    Sinds 1999 draagt het bier het label Erkend Belgisch Abdijbier.

    Gisting : bovengisting
    Alcohol : 6%
    Graan : gerst
    Hop : 2 traditionele hopvariëteiten
    Afwerking : nagisting op fles
    Type : Abdijbier
    Kleur : strogeel

    Onze beoordeling :

    K.  : 6/10
    V.  : 6/10
    D.  : 7/10
    E.  : 8/10

    Totaal :  6,75/10


    Wij waren ontgoocheld over dit blond biertje, daar hun Tripel TOP is.
    Wij zullen dit biertje niet echt promoten, maar wachten op de degustatie van hun Triple... ( benieuwd naar de punten )

    23-05-2016 om 19:49 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Degustatie 2de bier : Floreffe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Floreffe Tripel 8%

    De Floreffe Triple heeft een blonde, amberkleurige body en romige schuimkraag.
    De neus is uitermate origineel en combineert hout- en kruidtoetsen ( kruidnagel, vanille ) met de fruittoetsen van rijpe renetappels.
    Deze aroma's worden begeleid door een heerlijke moutsmaak en een geraffineerde bitterheid. 
    Dit krachtige en evenwichtige bier heeft een zachte afdronk met toetsen van calvados, karamel en zoethout.
    Deze krachtige, op fles hergiste Tripel was het favoriete bier van de monniken van de Abdij van Floreffe.
    Als de monniken te laat waren voor het gebed of in het refectorium, moesten ze het als straf zonder hun geliefkoosde Floreffe Triple stellen.....

    Hoofdgerechten : Gevogelte, zalmgerechten.
    Kazen : Floreffekaas, scherpe kazen met harde korst. ( zoals Comté ) 

    Onze beoordeling :

    K.  : 9/10
    V.  : 7,5/10
    D.  : 6/10
    E.  : 7/10

    Totaal :   7,37/10

    Het flesje is zeer sympathiek en dit onbekend bier voor ons was zeer aangenaam om te drinken, moutsmaak en fruitig maar een hoge bitterheid, voor herhaling vatbaar.


    23-05-2016 om 19:25 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Degustatie 1ste Bier - Bourgogne de Flandres
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bourgogne des Flandres is een Belgisch bier.
    Het wordt gebrouwen door Brouwerij Timmermans te Itterbeek.
    Dit bier bestaat reeds sinds 1911.
    De naam " Bourgogne" verwijst naar de Bourgondische tijd waarin Brugge op de voorgrond stond.
    Bourgogne des Flandres Blond is een blond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6%.

    Graan : Gerst
    Oorsprong : Itterbeek.
    Brouwer : Timmermans
    Type : Hoge gisting
    Kleur : Blond
    Smaak : Wrange bitterheid die de alcoholgraag een beetje verhult, vooral in de nasmaak, de afdronk toont een sterke droge en korte bitterheid.

    Onze beoordeling :

    K.  9/10
    V.  8,5/10
    D.  8/10
    E.  9/10

    Totaal : 8,62/10.

    wij waren zeer verrast van dit bier !!! Zeer aangenaam om te drinken, vlot en het smaakt naar nog.

    23-05-2016 om 19:03 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom ...
    Beste Beringse Bier Club Members,

    Wij hebben er even moeten op wachten, maar op woensdag 18 mei 2016 werd de " Beringse Bier Club " geboren.

    Het was een enorm succes !!


    Wij zullen maandelijks samen komen om iedere keer 5 Streek, Belgische of Internationale Bieren te degusteren en te beoordelen.


    Onze Beringse Bier Club bestaat uit 4 leden.

    Kris.          CEO & Eindverantwoordelijke - Beringse Bier Club
    Vincent.     PDG & Blogverantwoordelijke - Beringse Bier Club
    Dirk.          Marketing & Communication Manager  - Beringse Bier Club
    Erwin.        Penningmeester - Beringse Bier Club


    Wij hopen lang te blijven bestaan en wie weet op termijn ons eigen " Beringse Club Bier " te mogen voorstellen.

    Ons eerste " Degustatie " was op woensdag 18 mei 2016.
    Het was een enorm succes met 3 prachtige bieren waarvan 1 om nooit te vergeten.
    Het verslag en foto's komen eraan...

    Schol,
    Beringse Bier Club.







    20-05-2016 om 23:27 geschreven door PDG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/beringsebierclub

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    20-05-2016 om 22:16 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/10-30/10 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs