Het verhaal van CORNET begint in de 17de eeuw bij Theodoor CORNET. Hij was in die tijd herbergier van Afspanning DE HOORN in Steenhuffel. Daar brouwde hij in 1686 een exclusief bier in opdracht van de Graaf van Maldeghem van kasteel Diepensteyn, dat op eikenhouten vaatjes rijpte in het kasteel. Dit bewaarbier werd toen alleen gedronken door de graaf en zijn gasten tijdens speciale gelegenheden.
Geïnspireerd door dit verhaal, gingen de brouwers van Brouwerij DE HOORN aan de slag om een zwaar blond bier te maken met een unieke maar subtiele houttoets. Het bier werd genoemd naar de eerste brouwer ervan, CORNET. Op het etiket prijkt Ridder Salomon Van Maldeghem, een voorvader van de graaf van Maldeghem, die uitblonk in heldhaftigheid en hoffelijkheid. Het is te zijner ere dat dit speciaalbier gebrouwen wordt.
De eikenhouten vaatjes van weleer zijn vandaag vervangen door eikenhoutsnippers in het brouwproces. Het verse hout geeft het bier zijn unieke vanillesmaak. Een smaak die kenmerkend is voor CORNET. Geniet samen van de uitzonderlijke smaak van CORNET, het bier voor Ridders van de Goede Smaak.
Er zijn verschillende soorten Malheur-bieren, van de goudblonde 6° tot de Malheur Dark Brut. Malheur-bieren zijn bieren met hergisting op fles en op vat.
Malheur 6° is een goudblond doordrinkbier van 6% volume alcohol met hergisting op fles.
Malheur 8° is een blond bier met hergisting op de fles en een alcoholgehalte van 8%.
Malheur 10° of Malheur Millennium is een blond degustatiebier van 10% volume alcohol. Malheur 10° heeft letterlijk een zonnegele kleur en een rozenachtig perzikaroma met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenschillen. Ter gelegenheid van de eeuwwisseling werd dit zwaarder blond bier voor het eerst gebrouwen.
Malheur 12° is een zwaar bruin bier met hergisting op fles van 12% volume alcohol.
Malheur Bière Brut à la méthode originale is een rijk bier van 11% volume alcohol, gebotteld en een derde maal hergist in de fles.
Malheur Dark Brut à la méthode originale is een donkerbruin bier met bruin, romig schuim van 12% volume alcohol, met een complexe geur van sherry, madeira, vanille en hout, en Haagse Hopjes.
Malheur Cuvée Royale is de nieuwste Bière Brut. Het bier is gebrouwen ter gelegenheid van 175 jaar België. Het is een blond en sprankelend bier van 9% volume alcohol.
In 2011 werd Malheur Bière Brut door Test-Aankoop na een test van 210 speciaalbieren uitgeroepen als behorende tot de 18 beste bieren (bieren waarover de 30 proevers unaniem lovend waren).[1]
World Beer Awards 2009 - Goud voor Malheur 10 in de categorie Best Pale Ale Blond.
Malheur 12 behaalde goud op de World Beer Awards 2014 in de categorie Belgian Style Strong en werd uitgeroepen tot World's Best Dark.[2]
De geuzen van Brouwerij Boon zijn allemaal Oude Geuzen. Oude geuze is door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) erkend als streekproduct.[3] Bovendien is het een door de Europese Unie beschermd label of Gegarandeerde traditionele specialiteit (GTS).[4][5] Geuze Boon bestaat voor 100% uit lambiek die in Lembeek werd gebrouwen: 90% lambiek van ongeveer 18 maanden oud, ongeveer 5% bier van 3 jaar en 5% uit heel jonge lambiek. Deze laatste zorgt voor vergistbare suikers en levensvatbare gisten. Geuze Boon kan meer dan 20 jaar bewaard worden. Als men ze langer dan een à twee jaar wil bewaren, worden de flessen best neergelegd.
Geuze Mariage Parfait is een oude geuze met een alcoholpercentage van 8%. Het is een mengeling van bier uit de beste vaten, door de brouwer zelf geselecteerd.[7]
In 2004 won Geuze Mariage Parfait zilver op de World Beer Cup in de categorie Belgian-Style Sour Ale.[8]
In 2008 won Geuze Boon goud op de World Beer Cup in de categorie Belgian-Style Sour Ale.[9]
In 2010 wonnen Geuze Mariage Parfait en Oude Geuze Boon respectievelijk goud en zilver op de World Beer Cup in de categorie Belgian-Style Sour Ale.[10]
World Beer Cup 2012 - gouden medaille voor Oude Geuze Boon in de categorie Belgian-Style Sour Ale.
World Beer Cup 2014 - bronzen medaille in de categorie Belgian-Style Sour Ale voor Oude Geuze Boon
Geuze Boon is een Belgisch bier. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Boon te Lembeek. De brouwerij is voor 50% in handen van Brouwerij Palm, die ook de distributie voor haar rekening neemt.[2]
Charles Caulier, een mijnwerker, richtte in 1933 het Maison Caulier op. Het bedrijf hield zich toen alleen bezig met het verdelen van bier. In 1980 begon de derde generatie Cauliers met het brouwen en commercialiseren van een eigen bier van hoge gisting: La vieille Bon-Secours. In 1994 installeerde Brasserie Caulier een eigen brouwinstallatie te Péruwelz en op 4 mei 1995 was het eerste plaatselijk gebrouwen bier klaar. Sindsdien werden er heel wat bieren gebrouwen. Intussen worden deze niet alleen in België verkocht, maar eveneens in Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Groot-Brittannië, Zwitserland, Luxemburg, Rusland, Noord- en Zuid-Amerika. De naam Bon Secours is de naam van de deelgemeente Bon-Secours waarin de brouwerij gevestigd is.
verse hop (Saphir, Magnum, Challenger, Brewers Gold
Lagering
lagertanks
Brouwer
Brouwerij Van Eecke
Type
winterbier
Kleur
goudblond
Hommelbier is een goudblond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7,5% en een densiteit van 16° Plato. Het woord hommel betekent "hop" in het plaatselijke dialect en is afgeleid van het Latijnsehumulus. Het is een ongefilterd bier op basis van drie soorten hop uit de streek van Poperinge (waaronder Brewers' Gold en Hallertau) en met nagisting op de fles of op het vat.
De brouwer zelf omschrijft het product als een sterk gehopt bier met een verfijnd aroma en een verfrissende, licht bittere smaak. De aanbevolen serveertemperatuur bedraagt 6-8°C, maar het bier wordt eveneens gedronken bij 10°C en meer.
Hommelbier ruikt enigszins naar alcohol en honing, maar vooral sterk naar hop.
Behalve een sterke bittere hopsmaak zijn ook toetsen van honing en sinaasappelschil waar te nemen en volgens bierkenner Michael Jackson (niet te verwarren met de gelijknamige popzanger) ook van komijn. Geen van deze drie smaakstoffen wordt echter toegevoegd. Deze toetsen kunnen alleen ontstaan door dry hopping, het toevoegen van hop na de hoofdgisting.
Op de Monde Selection 2010 te Wiesbaden won Hommelbier de zilveren medaille in categorie E - Special & Regional beers.[1]
Eveneens in 2010 won Hommelbier zilver op de Australian International Beer Awards in de categorie Belgian and French style ales packaged - A. Strong golden ale.[2]
Op dinsdag 7 juni werd onze tweede succesvolle Bierclubavond grandioos afgesloten. Er werden weer 5 prachtige bieren gedegusteerd, met dank aan onze Marketingmanager voor het toffe ontvangst en de lekkere versnaperingen !!!
In de volgende blogs een kort verslag van onze 5 prachtige bieren..
Onze volgende avond is reeds geboekt waarvoor dank aan onze CEO... Donderdag 7 juli 2016 om 19u30.. Be There !!