Inhoud blog
  • Via het nummer 36 naar de stelling van Piet-Agoras
  • De Hopteelt in de hoofdrol
  • Een stille nacht om van te genieten
  • Met La djean d'Mady Triple op bezoek bij Cambrinus - Brugge
  • Een Kerstbier hoeft niet altijd een hoog alcoholpercentage te bevatten.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    BEERBLOG

    10-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij 't Brouwkot - Gullegem - De eerste foto's!

    "'t Brouwkot"
    Heulestraat 168
    8560 Gullegem

    http://www.brouwkot.be/

    De eerste foto's !!!


    Niets vermoed dat er achter deze garagdeur een brouwerij schuil gaat!


    Het is pas als de deuren opengaan dat brouwerij
    't Brouwkot werkelijkheid is.






    Beslag en filterkuip (700 liter) vroeger bij De Glazen Toren.
    Nu pronkend in Gullegem.
    De bedoeling is om brouwsels van 400 liter te brouwen





    6 gist- en lagertanks.  2 x 3 langs beide zijden van de brouwerij.




    Kookketel 500 liter "Muvero"

       
    Hopfilter en spiraalkoeler


    Onder de vloer zit er nog een oude waterput verborgen.
    Wie weet kan de brouwerij in de toekomst nog met eigen putwater brouwen?



    Klaar voor gebruik


    Björn Desmadryl Construction Engineer
    Zaakvoerder 't Brouwkot
    bij de nieuwe schrootmolen


    Na het stopzetten in 1970 van brouwerij-Mouterij St. Antoon is er
    eindelijk weer een brouwerij in Gullegem.
    Biotechnoloog Kim Oliever en Construction Engineer Björn Desmadryl
    zaakvoerders en brouwers zullen de roerstok hanteren in brouwerij "'t Brouwkot"
    We wensen deze jonge mensen alvast veel succes.


    Het eerste bier dat het jonge koppel gaat brouwen is het huisbier 'n Netebuk.
    Eindelijk zullen we nu met zekerheid weten waar het bier gebrouwen wordt!

    10-12-2006 om 00:00 geschreven door William  


    08-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstsfeer in een rode fles

    Ieder jaar koop ik mij een 75cl fles "Gordon Xmas".
    De fles straalt echt de Kerstsfeer uit.
    Vooral dit jaar is ze bijzonder mooi.
    En de inhoud mag er ook wezen 

    Gordon Xmas - 8,8 % Alc.Vol
    Bierfirma "John Martin" Antwerpen
     
    http://www.anthonymartin.be/Public/


    Kerstsfeer in huis

    Een prachtig donker bruin kleurtje
    Een romige beige schuimkraag.

    Aroma's van caramelmout
    oude port

    Een zoete aanhef
    Zwarte chocolade toetsen
    Koffie - toffee

    lekker volmondig zonder papperig te zijn.
    Een koffiebittere nasmaak.

    Een Kerstbier die niet iedereen graag zal lusten.
    Misschien ook te commercieel?
    maar mij bekoort het toch ieder jaar.


    Groepsfoto met Kerstbier

    08-12-2006 om 00:00 geschreven door William  


    05-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 Amerikanen bij Carl Kins.

    De Belgische bieren worden over het algemeen beschouwd “als de lekkerste van de wereld”.

    En dit is ook waar.


    Maar wat ik mocht proeven ten huize van Carl Kins was toch uitzonderlijk.
    Twee aroma's en smaken die nog nooit van mijn leven mijn neus en tong gestreeld hebben in dit bierland.
    buitengewoon lekker.
    Twee Amerikaanse bieren : Belgian style

    Laat me toe te zeggen, maar door met twee van de voornaamste grondstoffen : hop en gist te experimenteren verkrijgen de Amerikaanse brouwers smakenpaletten die hier in België nog niet aan de orde zijn..
    Er zitten daar over de plas zeer goede brouwers die verdorie best weten met wat ze bezig zijn.


    Maar laat ik ook eerlijk zijn.
    Niet iedere Belg zou deze uitzonderlijke smaken kunnen appreciëren

    Voor een omvangrijke beschrijving van de bieren verwijs ik graag naar hun websites

    Eventjes de twee bieren voortellen :


    Allagash Interlude 2005 - 9,5 % Alc.Vol.
    Allagash Brewing Co. - Portland (Maine)
    http://www.allagash.com/


    "Allagash Interlude" een experiment op basis van twee gisten w.o. brettanomyces.
    gerijpt op eiken vaten waar de aroma's en microflora
    van de Merlot en Sirah druiven nog  in zweven


    Een prachtig amber koperen kleurtje
    fijne witte schuimkraag

    Aroma's van wilde gisten (brettanomyces)
    ook de geur van hout is duidelijk waarneembaar
    wijnaroma - vanille?

    De smaak is uitzonderlijk!
    Een wijnsmaakje betovert uw mondholte
    de smaak van eik
    zelfs toetsen van caramel - Vanille?
    licht alcoholaroma
    alles is zo overdonderend
    een heel comlex bier.
    Maar heel heel lekker


    Gerijpt in eiken vaten

     

    Beast Grand Cru  14,9 % Alc. Vol.
    Avery Brewing Company - Boulder (Colorado).

    http://www.averybrewing.com/Home


    "The Beast Grand Cru" Een kanjer van liefst 14,9 % Alc. Vol 

    De kleur is zoals een Bourgogne
    lichte schuimkraag die door de alcohol snel verdwijnt.

    Zware alcohol aroma's
    Fruitig zoet - Sinaasappels - rozijnen
    Honingtoetsen

    de smaak is dat van een sterk alcoholische Rhum

    Een pracht bier om te genieten in een luie zetel
    met de ogen dicht.
    Langzaam nippen zoals aan een heel dure brandy.


    Gebrouwen met Westmalle gist.
    De brouwer zou naar het schijnt tot 16 % Alc kunnen gaan.
    zonder toevoeging van Champagne of wijngist?



    The Beast - 14,9 % Alc.  Duidelijker kan niet

    05-12-2006 om 00:00 geschreven door William  


    04-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuvense Tripel - Om het jaar leuk te beëindigen

    Op de Horecabeurs kon ik nog vlug voor het afsluiten een kort praatje
    maken met Sam Szafranski.
    Hij is de ontwerper van De Leuvense Tripel en commercialiseert het ook.
    http://www.leuvensetripel.be/

    Het bier wordt gebrouwen bij brouwerij Van Steenberge (BIOS) in Ertvelde.
    http://www.vansteenberge.com/

    Jammer genoeg was er geen tijd meer om er eentje te proeven.
    Sam was zo vriendelijk om mij een flesje mee te geven naar Gullegem.

    Daar Degusteren altijd prettiger is met twee hebben  Carl Kins (SLOCK bier) 
    en ik het flesje gedeeld.
     We kwamen tot de volgende proefnotities.

    Leuvense Tripel – 9 % Alc.Vol.

    Brouwerij Bios – Ertvelde

    Naar een recept van Sam Szafranski


    De Leuvense Tripel in al zijn glorie
     
    Kleur – Licht goudblond

    Met een mooie dikke witte schuimkraag

     

    Zoet aroma

    Typisch tripel aroma

    Fruitige esters

     

    Smaak is een zoete moutaanhef

    Fruitig en een lichte warme alcoholsmaak

    U smaakt meer alcohol of dat er in zit.

    Gezellige prikkel

    Een mooie nabitterheid van de gist

     

    Kortom een prachtig biertje

    Leuk om te drinken

    Met een lichte body

    Het smaakt naar meer.

     

    Een gezellig bier voor de eindejaarsfeesten.

    04-12-2006 om 00:00 geschreven door William  






    Archief per week
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    LINKS
    BLOGS


    The Belgian Beer Blog
    Een Engelstalige blog
    van
    Filip Geerts



    Een Franstalige Blog
    over het degusteren van
    Belgische bieren
    Eigenaar is
    Mickey Jackson
    Dégustateur public.



    Alles over Trappisten
    Bieren


    Een overzicht van Vlaanderens
    originele cafés



    Wandelen en bierproeven
    een perfecte combinatie.



    Een zeer goede
    Bierblog van
    Steven VERMEYLEN


    Basisuitrusting
    voor elke
    Bierproever


    Een niet te missen werkje
    dat in ieder wagen, fiets of rugzak
    thuishoort.
    Auteur : Bob Hendrickx


    80 leuke café's, restaurants, hotels,
    beer shops en familie pubs in Brugge
    waar het bier een hoofdrol speelt.
    Een leuk boekje van
    Chris Pollard en Siobhan McGinn.
    Is enkel te vinden in de genoemde café's in Brugge
    of via

    http://www.booksaboutbeer.com/


    Drie boeken die in uw
    boekenkast niet mogen
    ontbreken
    zijn



    Abdijbieren
    Geestrijk erfgoed


    Trappist
    Het bier en de monniken


    Geuze en Kriek
    de champagne onder
    de bieren


    De drie boeken zijn het
    werk van Zytholoog
    Jef Van den Steen

    Uitgegeven bij
    Het Davidsfonds
    http://www.davidsfonds.be/

     



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs