Inhoud blog
  • Via het nummer 36 naar de stelling van Piet-Agoras
  • De Hopteelt in de hoofdrol
  • Een stille nacht om van te genieten
  • Met La djean d'Mady Triple op bezoek bij Cambrinus - Brugge
  • Een Kerstbier hoeft niet altijd een hoog alcoholpercentage te bevatten.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    BEERBLOG

    08-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstsfeer in een rode fles

    Ieder jaar koop ik mij een 75cl fles "Gordon Xmas".
    De fles straalt echt de Kerstsfeer uit.
    Vooral dit jaar is ze bijzonder mooi.
    En de inhoud mag er ook wezen 

    Gordon Xmas - 8,8 % Alc.Vol
    Bierfirma "John Martin" Antwerpen
     
    http://www.anthonymartin.be/Public/


    Kerstsfeer in huis

    Een prachtig donker bruin kleurtje
    Een romige beige schuimkraag.

    Aroma's van caramelmout
    oude port

    Een zoete aanhef
    Zwarte chocolade toetsen
    Koffie - toffee

    lekker volmondig zonder papperig te zijn.
    Een koffiebittere nasmaak.

    Een Kerstbier die niet iedereen graag zal lusten.
    Misschien ook te commercieel?
    maar mij bekoort het toch ieder jaar.


    Groepsfoto met Kerstbier

    08-12-2006 om 00:00 geschreven door William  


    05-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 Amerikanen bij Carl Kins.

    De Belgische bieren worden over het algemeen beschouwd “als de lekkerste van de wereld”.

    En dit is ook waar.


    Maar wat ik mocht proeven ten huize van Carl Kins was toch uitzonderlijk.
    Twee aroma's en smaken die nog nooit van mijn leven mijn neus en tong gestreeld hebben in dit bierland.
    buitengewoon lekker.
    Twee Amerikaanse bieren : Belgian style

    Laat me toe te zeggen, maar door met twee van de voornaamste grondstoffen : hop en gist te experimenteren verkrijgen de Amerikaanse brouwers smakenpaletten die hier in België nog niet aan de orde zijn..
    Er zitten daar over de plas zeer goede brouwers die verdorie best weten met wat ze bezig zijn.


    Maar laat ik ook eerlijk zijn.
    Niet iedere Belg zou deze uitzonderlijke smaken kunnen appreciëren

    Voor een omvangrijke beschrijving van de bieren verwijs ik graag naar hun websites

    Eventjes de twee bieren voortellen :


    Allagash Interlude 2005 - 9,5 % Alc.Vol.
    Allagash Brewing Co. - Portland (Maine)
    http://www.allagash.com/


    "Allagash Interlude" een experiment op basis van twee gisten w.o. brettanomyces.
    gerijpt op eiken vaten waar de aroma's en microflora
    van de Merlot en Sirah druiven nog  in zweven


    Een prachtig amber koperen kleurtje
    fijne witte schuimkraag

    Aroma's van wilde gisten (brettanomyces)
    ook de geur van hout is duidelijk waarneembaar
    wijnaroma - vanille?

    De smaak is uitzonderlijk!
    Een wijnsmaakje betovert uw mondholte
    de smaak van eik
    zelfs toetsen van caramel - Vanille?
    licht alcoholaroma
    alles is zo overdonderend
    een heel comlex bier.
    Maar heel heel lekker


    Gerijpt in eiken vaten

     

    Beast Grand Cru  14,9 % Alc. Vol.
    Avery Brewing Company - Boulder (Colorado).

    http://www.averybrewing.com/Home


    "The Beast Grand Cru" Een kanjer van liefst 14,9 % Alc. Vol 

    De kleur is zoals een Bourgogne
    lichte schuimkraag die door de alcohol snel verdwijnt.

    Zware alcohol aroma's
    Fruitig zoet - Sinaasappels - rozijnen
    Honingtoetsen

    de smaak is dat van een sterk alcoholische Rhum

    Een pracht bier om te genieten in een luie zetel
    met de ogen dicht.
    Langzaam nippen zoals aan een heel dure brandy.


    Gebrouwen met Westmalle gist.
    De brouwer zou naar het schijnt tot 16 % Alc kunnen gaan.
    zonder toevoeging van Champagne of wijngist?



    The Beast - 14,9 % Alc.  Duidelijker kan niet

    05-12-2006 om 00:00 geschreven door William  


    04-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuvense Tripel - Om het jaar leuk te beëindigen

    Op de Horecabeurs kon ik nog vlug voor het afsluiten een kort praatje
    maken met Sam Szafranski.
    Hij is de ontwerper van De Leuvense Tripel en commercialiseert het ook.
    http://www.leuvensetripel.be/

    Het bier wordt gebrouwen bij brouwerij Van Steenberge (BIOS) in Ertvelde.
    http://www.vansteenberge.com/

    Jammer genoeg was er geen tijd meer om er eentje te proeven.
    Sam was zo vriendelijk om mij een flesje mee te geven naar Gullegem.

    Daar Degusteren altijd prettiger is met twee hebben  Carl Kins (SLOCK bier) 
    en ik het flesje gedeeld.
     We kwamen tot de volgende proefnotities.

    Leuvense Tripel – 9 % Alc.Vol.

    Brouwerij Bios – Ertvelde

    Naar een recept van Sam Szafranski


    De Leuvense Tripel in al zijn glorie
     
    Kleur – Licht goudblond

    Met een mooie dikke witte schuimkraag

     

    Zoet aroma

    Typisch tripel aroma

    Fruitige esters

     

    Smaak is een zoete moutaanhef

    Fruitig en een lichte warme alcoholsmaak

    U smaakt meer alcohol of dat er in zit.

    Gezellige prikkel

    Een mooie nabitterheid van de gist

     

    Kortom een prachtig biertje

    Leuk om te drinken

    Met een lichte body

    Het smaakt naar meer.

     

    Een gezellig bier voor de eindejaarsfeesten.

    04-12-2006 om 00:00 geschreven door William  


    03-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bush Noël in een Shoppingcenter - Shoppen hoeft geen sleur te zijn !

    Een brasserie in een Shoppingcenter hoeft niet altijd een plaats te zijn waar u tussen het shoppen door vlug eens binnenwipt voor een koffie of een biertje.
    Brasserie "Trolls & Bush" in het Shoppingcenter Kortrijk Noord - Kuurne en enkele minuten rijden van mijn woonplaats bewijst het tegendeel.
    Een beetje verscholen achter andere horeca zaken is het een oase van rust.
    Hier kunt u nog een lekker Waals biertje proeven.
    Geen pils maar enkel het aanbod van Brasserie Dubuisson uit Pipaix en biertjes van hun Microbrasseries uit Louvain La Neuve en Mons staan hier op de kaart.
    Maar neem het van mij aan.  Het is een prachtig aanbod.
    http://www.cuveedestrolls.com/NL/index.php
    http://www.ringshopping.be/Rsc.aspx



    Trolls & Bush - Ringcenter Kortrijk Noord - Kuurne
    U kunt er niet naast kijken.


    De prachtige toog met maar liefst 6 tapkranen en zeer vriendelijke mooie uitbaatsters

         


    Hier en daar zachtaardige Trollen die publiciteit maken voor hun oh! zo lekker bier
    zie ook mijn rubriekje

    Aangename Trollen in de tuin

     

    Ook Kerstsfeer in Trolls en Bush


    Geen Pils te verkrijgen maar wat denkt u van dit?
    Bush Amber12%, Bush Blond 10%, Bush de Noël 12%, Cuvée des Trolls 7%
    en de doordrinkbieren of dorstlessertjes
    Trolls & Bush Amberke 5,5% , Kriekske 5%, Witteke 5% en een lekker bruintje van 6%

      
    Op de kaart ook lekkere gerechten
    zoals Stoofvlees à La Bush en Tagliatelli Maison met Kersttomaatjes


    Het Paradepaardje deze dagen in Trolls & Bush is toch het
    Kerstbier "Bush Noël" van het vat
    Een klepper van 12 % Alc Vol. - Opletten dus!

     
    Prachtig bier met een prachtig donker koperen kleurtje

     De Bush de Noël, in 1991 bedacht door Hugues Dubuisson, wordt in beperkte hoeveelheden gebrouwen voor de eindejaarsfeesten.
    Het bier bevat 12% alcohol.
    De rode amberkleur ontstaat door een grote hoeveelheid karamelmout.
    Voor dit bier gebruikt de brouwer een traditioneel procédé, ook bekend als "rauwe verhopping". Wat betekent dat hopbloemen in de bewaartanks worden toegevoegd
    tijdens de rijping van het bier.
    Dat garandeert de Bush de Noël een typisch cachet. (bron : website Dubuisson)

    Het bier viert zijn 15de verjaardag
     


    Bush Noël van 't Vat - 12 % Alc. Vol.
    Brasserie Dubuisson - Pipaix
    http://www.br-dubuisson.com/NL/index_bush.htm



    Een diep donker koperen amber kleur
    Een witte schuimkraag die snel verdwijnt door de Alc.

    Prachtige warme alcoholaroma's in de neus
    ook geuren van noten, hout

    Diep volle smaak van alcohol en karamel
    De alcohol dringt diep door in de keel
    U proeft onmiddellijk dat het hier om een zwaar biertje gaat.
    nootachtige prikkels
    een soort oude whisky

    Een prachtig biertje om als digestief te verbuiken NA een lekkere maaltijd
    Maar om echt te genieten is ééntje meer dan genoeg.

    Beste mannen.  Winkelen in een Shoppingcenter hoeft geen sleur te zijn.
    Als er maar iets in de buurt is zoals Trolls & Bush.

    03-12-2006 om 00:00 geschreven door William  


    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brigand X-Mas - Van Honsebrouck

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door William  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker binnen vergaderen met Dubbel Buitenlust.

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door William  






    Archief per week
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    LINKS
    BLOGS


    The Belgian Beer Blog
    Een Engelstalige blog
    van
    Filip Geerts



    Een Franstalige Blog
    over het degusteren van
    Belgische bieren
    Eigenaar is
    Mickey Jackson
    Dégustateur public.



    Alles over Trappisten
    Bieren


    Een overzicht van Vlaanderens
    originele cafés



    Wandelen en bierproeven
    een perfecte combinatie.



    Een zeer goede
    Bierblog van
    Steven VERMEYLEN


    Basisuitrusting
    voor elke
    Bierproever


    Een niet te missen werkje
    dat in ieder wagen, fiets of rugzak
    thuishoort.
    Auteur : Bob Hendrickx


    80 leuke café's, restaurants, hotels,
    beer shops en familie pubs in Brugge
    waar het bier een hoofdrol speelt.
    Een leuk boekje van
    Chris Pollard en Siobhan McGinn.
    Is enkel te vinden in de genoemde café's in Brugge
    of via

    http://www.booksaboutbeer.com/


    Drie boeken die in uw
    boekenkast niet mogen
    ontbreken
    zijn



    Abdijbieren
    Geestrijk erfgoed


    Trappist
    Het bier en de monniken


    Geuze en Kriek
    de champagne onder
    de bieren


    De drie boeken zijn het
    werk van Zytholoog
    Jef Van den Steen

    Uitgegeven bij
    Het Davidsfonds
    http://www.davidsfonds.be/

     



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs