reisblog van sammy tempels
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Mijn favorieten
  • 2discover.net
  • www.vakantiesites.com
  • reizen met kinderen
  • reisverhalen.2link.be
  • 2link
  • reisweb
  • alle hotelinfo per land!
  • reizeninbeeld.nl
  • linknet
  • reisverhalen startpagina

    Mijn favorieten
  • travelmaker
  • reisverhalen.go2.be
  • verre reizen met kinderen.nl
  • reisverhalen-afrika.2link
  • reisimpressies
  • reisverhalen-azie.2link
  • reisimpressies.be
  • reisverhalen en foto's van Pasca & John
  • reisverzekeringblog

  • Archief per maand
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 08-2007
  • 12-2006
  • 08-2006
  • 12-2005
  • 08-2005
  • 08-2004

    Blog als favoriet !


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    memesandra
    www.bloggen.be/memesan

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    kurt1957
    www.bloggen.be/kurt195

    Welkom bij blogtips

    reiservaringen, verhalen en tips
    30-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BESTEMMINGSINFORMATIE CUBA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ligging
    Cuba is het grootste eiland van het Caraïbisch gebied. Het heeft een totale oppervlakte van 114.475 km2 en is hiermee iets kleiner dan Engeland. De lengte van het eiland is ca. 1.250 km. De archipel bestaat uit twee grote eilanden, Cuba en Isle of Youth en 1.600 exotische eilandjes. De noordkust grenst aan de Atlantische Oceaan en de zuidkust aan de Caraïbische Zee. De hoofdstad is Havana. Het landschap is groen met uitgestrekte, vruchtbare vlakten en enkele bergachtige gebieden. Er zijn nationale en provinciale parken met grotten, rivieren, meren, bossen en tropische flora en fauna. De koningspalm is de nationale boom. Er zijn veel suikerriet-, citrus-, koffie- en tabaksplantages. Het eiland telt bijna 300 strandjes. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant treft men koraalriffen.

    Bevolking
    De bevolking van ca. 11 miljoen inwoners bestaat voornamelijk uit blanken (afstammelingen van Spanjaarden), negers (afstammelingen van de slaven) en mulatten (mengeling van blanken en negers). Een vijfde deel van de bevolking woont in de omgeving van Havana. De gemiddelde leeftijd is 22 jaar. Cubanen zijn zeer gastvrij en vriendelijk en vinden het leuk om een gesprek met toeristen aan te knopen. De taal kan soms een barrière vormen, aangezien de meeste Cubanen slecht Engels spreken.

    Taal
    De officiële taal is Spaans. In de grotere hotels spreekt men over het algemeen ook Engels of Duits; in tegenstelling tot de lokale bevolking.

    Klimaat
    Cuba heeft een subtropisch klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur is 26 graden Celsius. De periode van november tot april is het droogst. De meeste regen valt in de maanden september en oktober. In deze maanden bestaat de kans dat tropische stormen of orkanen plaatsvinden. Doorgaans zijn de regenbuien kort, maar hevig. In de maanden december, januari en februari kan het soms fris zijn, met name in Havana. Voor de klimaattabel verwijzen wij u naar de kleurengids.

    Kleding
    Vanwege het warme en vochtige klimaat adviseren wij u luchtige, katoenen kleding mee te nemen. ’s Avonds is het koeler en is soms een sweater of vest aan te raden. Voor sportieve excursies of (berg)tochten worden stevige wandelschoenen aangeraden. Kleding is doorgaans informeel; in de betere hotels geldt voor het diner een formeler kledingadvies. Denkt u aan uw zonnebril en zonnehoed/-klep!

    Reisseizoen
    Cuba kan in elk jaargetijde worden bezocht.

    Reisdocumenten
    Voor het reizen naar Cuba is een geldig paspoort en een retourticket vereist. Uw paspoort dient nog 6 maanden na uw verblijf in Cuba geldig te zijn. Daarnaast heeft u een toeristenkaart nodig.  Visum = toeristenkaart, te bekomen bij Cubaanse ambassade te Brussel of bij reisorganisator. Zie ook www.embacuba.be.

    Gezondheid
    Vaccinaties zijn niet verplicht. Aanbevolen worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A. Wij adviseren u tijdig voor vertrek uw huisarts, GGD of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) te raadplegen. Het leidingwater kan gedronken worden. Voorzichtigheid is echter geboden. U kunt flessen mineraalwater in de winkels en in de hotels kopen.

    Veiligheid
    In de hotels zijn veelal kluisjes te huur. Wij adviseren u dringend om uw waardevolle eigendommen, cheques en reisbescheiden hierin op te bergen. Ook indien u een rondreis boekt, raden wij het gebruik van kluisjes aan. Laat geen waardevolle artikelen achter op uw kamer, balkon of terras. Voor assistentie in geval van nood kunt u contact opnemen met onze plaatselijke vertegenwoordiging, waarvan u de gegevens in de reisinformatie bij uw reisbescheiden kunt vinden.

    Geld
    De munteenheid is de Peso. Hier bestaan twee varianten op: de eerste is de Cubaanse peso die alleen door de lokale bevolking mag worden gebruikt. Cubaanse pesos mogen niet in- of uitgevoerd worden. De nieuwe valuta is de zgn. ‘convertible peso’ (CUC), die dezelfde waarde als de US-dollar vertegenwoordigt en door toeristen gebruikt dient te worden. U dient uw euro’s te wisselen tegen deze lokale valuta. Hierbij wordt de wisselkoers van de euro tegen de US-dollar gehanteerd. Ziet u er bij het wisselen van geld op toe dat u convertible pesos ontvangt en geen Cubaanse pesos. Wanneer u het land verlaat, kunt u het restant convertible pesos terugwisselen tegen euro’s. Wij adviseren u euro travellercheques (geen American Express) in niet te grote coupures, of euro’s in contant geld mee te nemen. Niet alle creditcards worden geaccepteerd (bv. met American Express en Diner's Club kunt u in Cuba niet betalen). Voor het doen van betalingen kunt u uw creditcard alleen gebruiken bij sommige hotels en winkels. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor geldopname, maar slechts op een klein aantal locaties in Havana en Varadero. Bovendien betaalt u een extra toeslag (ca. 11%) voor het gebruik van de creditcard. Het is in Cuba vrijwel niet mogelijk geld op te nemen met een pinpas.

    Openingstijden
    Vrijwel alle artikelen zijn geïmporteerd voor de toeristen en daardoor relatief prijzig. De winkels hebben zeer variabele openingstijden. Houdt u er rekening mee dat Cuba een arm land is en dat er schaarste aan middelen is, met name voor de lokale bevolking. Openingstijden banken: ma. t/m vr. 08.30-12.00 uur en 14.00-15.00 uur.

    Maaltijden
    Voor uw maaltijden bent u buiten de toeristische gebieden veelal op de hotels aangewezen. Afgezien van in Havana en de grotere steden, zijn er weinig lokale restaurants. In grote steden vindt u zgn. paladares, restaurants aan huis, waar u in authentieke sfeer van veelal eenvoudige maaltijden kunt genieten. De prijs voor een ontbijt is gemiddeld CUC 5. Voor de lunch of het diner betaalt u ca. CUC 10 à 20. Voor de drankjes wordt een bedrag van ongeveer CUC 1.50 à 2.50 gerekend.

    Tijdsverschil
    In Cuba is het 6 uur vroeger dan in Nederland en Belgie.

    Vervoer
    Cuba is een veilig en interessant land om zelf auto te rijden. Auto's zijn bij de meeste hotels te huur vanaf ca. CUC 60 per dag incl. verzekering. Een Internationaal Rijbewijs (verkrijgbaar bij de ANWB) wordt aanbevolen, maar is niet verplicht. Alléén een Internationaal Rijbewijs is niet voldoende. Benzine kost ca. CUC 0.95 per liter en wordt contant in convertible pesos betaald; creditcards worden hiervoor vrijwel nergens geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat er onderweg weinig benzinestations zijn en dat de kwaliteit van de wegen en de bewegwijzering te wensen overlaat. Cubanen zijn echter zeer behulpzaam en zullen u graag de weg wijzen. Er zijn weinig andere auto’s op de weg, maar u komt wel andere weggebruikers tegen, zoals paarden- wagens, motoren met zijspan, fietstaxi’s, tractoren en vrachtwagens. Het openbaar vervoer is beperkt en primitief en daarom niet geschikt voor toeristen. Bij de meeste hotels zijn taxistandplaatsen. De taxi's zijn voorzien van een meter. Soms wordt de ritprijs vooraf vastgesteld.

    Fooien
    Realiseert u zich dat de bevolking van Cuba arm is en zowel fooien als goederen zeer zal waarderen. Met name fooien in convertible pesos worden zeer op prijs gesteld, aangezien men bepaalde goederen alleen in CUC winkels kan kopen en Cubanen meestal slechts een karig loon verdienen.

    Voltage
    De netspanning is 110 of 220 volt. Soms hebben de hotels Amerikaanse stopcontacten. In de meeste hotels heeft u een adaptor en universeelstekker nodig.

    Vertrekbelasting
    De vertrekbelasting voor internationale vertrekken vanuit Cuba bedraagt CUC 25 per persoon (wijzigingen voorbehouden). Dit bedrag dient ter plaatse te worden voldaan.

    Feestdagen
    25 december Kerstmis
    1 januari Nieuwjaarsdag
    28 januari Geboortedag van José Marti
    eind februari Carnaval (data verschillen sterk per regio)
    21 maart Goede Vrijdag
    23-24 maart Pasen

    30-08-2005, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CUBA

    Vakantie in Cuba 2005

    Dit is een vakantiepagina van sammy tempels gemaakt op 21-08-2005

     
    een actieve vakantie in Cuba
    Aantal personen : 3
    Vakantieperiode begindatum : 2-8-2005
    Vakantieperiode einddatum : 16-8-2005
    Prijs(indicatie) per persoon : Euro 1500,- / Euro 1750,-
    (Hoofd)vervoermiddel : vliegtuig
    Verblijfsaccomodatie : hotel / motel
    Excursies / Activiteiten : Havana, Varadero centrum,guanama+varkensbaai,topes de collantes (2 dagen)+trinidad,crucero del sol (zwemmen met dolfijnen)
    Naam reisorganisatie : Jet air
    Leuke herinneringen : Havana bezoeken is zeer de moeite waard, prachtige stad verdeeld in een oud- en een nieuw gedeelte.De varkensbaai is ook de moeite waard, zelden zo een helder water gezien!Trinidad is echter het mooiste (voor mij toch) wat ik in Cuba gezien heb! Echt 50 jaar terug in de tijd!Het is niet voor niets beschermd door Unesco.Je loopt er rustig rond tussen oude huizen,oude auto's en in zeer oude straten. Het beeld is compleet want de straten lopen ook nog eens vol met oude mensen. Onbeschrijflijk,je moet er geweest zijn!
    Tips : HAVANA COLONIAL : een excursie van één dag die je de mooiste en belangrijkste plaatsen van Havana laat zien.Niet saai of eentonig maar heel leuk om te doen. CRUCERO DEL SOL : je vertrekt met de catamaran over zee naar een koraalrif waar je een half uurtje kan snorkelen, daarna vaar je naar een afgebakend bassin in volle zee waar je in het water springt en kan zwemmen met dolfijnen voor ongeveer 40 min.( echt heel leuk)daarna vaar je naar een onbewoond eiland (cayo blanco) voor een heerlijke lunch en nog meer snorkel plezier. TOPES DE COLLANTES (2 dagen) : prachtige excursie die je zeker moet doen!! Je bezoekt : Cienfugos,je rijd door Cardenas,je bezoekt het berggebied van Topes de collantes, Trinidad (prachtig), je maakt een jungle tour en bezoekt de waterval "el rocio" (+zwemmen), daarna ga je naar Santa Clara en bezoekt het graf van Ernesto Che Gueavara.GUAMA ESPECIAL : eigenlijk niet zo speciaal maar een bezoek en een duik in het helderblauwe water van de varkensbaai is toch de moeite waard!+ je bezoekt nog een kleine "crocodiles-farm".
    Jouw oordeel over deze vakantie : Mooie leuke vakantie vooral door de vele excursies die we gedaan hebben.Cuba is zeker de moeite waard maar je moet veel rondtrekken.Wanneer je in Varadero blijft heb je echt niets van Cuba gezien. Varadero is niets meer dan hotels en ook het centrum stelt niks voor. Het echte Cuba is hier ver te zoeken.
    Jouw persoonlijke aantekeningen over deze vakantie : Wie meer informatie wil over één van de excursies mag mij gerust een vraag stellen of mailen : ik antwoord zo snel mogelijk.U kan ook een paar foto's van deze vakantie bekijken op : http://www.flickr.com/photos/sammytempels/

    29-08-2005, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    28-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitstappen en excursies Cuba
    HAVANA

    Na 2 dagen strand en zwembad is het vandaag de hoogste tijd om een stukje cuba te ontdekken en we gaan dan ook de hoofdstad van Cuba bezoeken: Havana.

    Deze legendarische wereldstad is met geen andere metropool te vergelijken. Geen hoogbouw of flatgebouwen, geen voorbij razende auto's en geen file's. De stad ligt er rustig en kalm bij. We belanden in het oude stadsgedeelte (Habana Vieja) en wandelen rond in decor dat zo uit de jaren 50 lijkt te komen. De oude historische gebouwen met hun afbladerende gevels en de alom aanwezige old timers maken het plaatje compleet.

    We bekijken het Capitool wat een exacte kopie van het Capitool in Amerika is maar de Cubanen vinden deze mooier natuurlijk. We passeren hotel Ambros Mundos. Dit is het hotel waar de schrijver Ernest Hemingway verbleef tijdens zijn verblijf in Cuba. Zijn boek "de oude man en de zee" zou hier gedeeltelijk geschreven zijn. Even verder komen we aan de "Bodeguita Del Medio". Dit is de bar waar Hemingway zijn Moquito's kwam drinken en gelijk had hij want ze zijn hier zeer lekker! 

    Na het middagmaal bezoeken we de Place De La Revolution. We bekijken het monument van José Marti wat een soort piramide is en natuurlijk de gevel van het Ministerie van buitenlandse zaken waarop in het groot het gezicht van Ché Guevara prijkt.

    Havana is echt wat je je van cuba voorstelt: alles is hier oud! De mensen zijn veelal oudjes die met gigantische sigaren in de mond op straat lopen of op het voetpad zitten. De auto's zijn vooroorlogse modellen en de huizen en gebouwen hebben het allure van de jaren 50. Enorm leuke en bijzondere ervaring.

    We bezoeken nog even een sigarenwinkeltje en rijden over de Malecon. De Malecon is de 7km lange dijk die Havana beschermt tegen de soms woeste golven van de zee. De Malecon is bij avond de favoriete ontmoetingsplaats voor de Cubaanse jeugd. Hier wordt gedanst, gedronken, gefeest, drugs gebruikt en gedroomd van het onbereikbare Amerika! Het dansen en feesten zit de Cubanen echt wel in het bloed. Veelal kom je op straat muzikanten tegen of groepjes die voor een paar peso's de toeristen vermaken. Wil je een voorproefje van de Cubaanse sfeer? Zoek muziek van "Buena Vista Social Club. Deze groep oude maar steengoede muzikanten is Cuba op zijn best!



    VARKENSBAAI

    Vandaag nemen we de bus richting varkensbaai. We bezoeken eerst een krokodillen boerderij waarna we een soort indianen reservaat bezoeken. De sporen van de orkaan Dennis die hier nog vorige week passeerde zijn uiteraard nog duidelijk te zien. Ik ben blij dat we hier een week later zijn want het natuurgeweld moet enorm geweest zijn. Enorme bomen liggen met wortel en al uitgetrokken langs de kant van de weg. We maken een boottochtje door de mangroves en komen aan bij de "indianen". Na ons bezoek een drankje en hopla....weer op pad.

    De rit in de bus is eigenlijk nog het plezantst van al. Je passeert dorpjes waar de tijd 50 jaar stil gestaan heeft. In het dorpje "Isabel" passeren we een klein station waar 4 mannen op een bankje zitten. Ze bekijken onze bus, maar hebben niet de minste interesse voor ons. We rijden verder door de velden en langs verschillende universiteiten. Onze gids verteld dat de scholing in Cuba op hoog niveau staat en volledig gratis is. In ruil wordt van de studenten verwacht dat ze na hun studie, wanneer ze een diploma hebben, 2 jaar kosteloos voor de staat werken om zo hun studie terug te betalen. Onze gids is een zelf een prof en heeft 15 jaar op Jamaica gewerkt en les gegeven. Toen Fidel besloot dat alle buitenlanders terug naar Cuba moetsen komen heeft hij een baantje als gids aangenomen omdat de fooien van de toeristen meer opbrengen dan het loon dat hij in Cuba krijgt als leraar!

    We komen aan in de varkensbaai (playa giron).  Het nu zo vredige en prachtige strand was ooit het decor voor één van de bloedigste gevechten uit de Cubaanse geschiedenis. Het was hier dat in 1961 1400 huurlingen, opgeleid door de cia in opdracht van Amerika, Cuba binnenvielen om het regime van Fidel Castro te verslaan. castro was echter al op de hoogte van de geplande aanslag en de huurlingen liepen dan ook een enorme nederlaag op. Vandaag is de varkensbaai een prachtig strand met zelden gezien, helder water. De ideale temperatuur, het azuurblauwe water en witte stranden nodigen dan ook onmiddellijk uit om te zwemmen.

    Ook op de weg terug naar Varadero blijven we kijken naar het dagelijkse Cubaanse leven en zien nu ook dat achter de glimlach, achter de typisch Cubaanse muziek een pak armoede en miserie zit. We rijden terug via ongeveer dezelfde weg en passeren weer in het dorpje "Isabel" waar de vier mannen ..............nog steeds aan het station buiten zitten op hun bankje alhoewel we 5 uur later zijn. Het leven in Cuba....




    VARADERO

    Vandaag verkennen we Varadero. We huren ons elk een brommertje, Largo achterop, en we zijn weg. Het leuke is dat je doet en laat wat je wil en dat je kan stoppen wanneer je wil. Het minder leuke is dat er in Varadero niet echt veel te zien is.

    Varadero is de plaats op Cuba waar de meeste toeristen verzamelen en het is dan ook volgebouwd met grote luxe hotels. Volgens de reisgidsen is dit het paradijs op aarde, en wanneer je de hotels, de witte stranden en de azuurblauwe zee ziet is er inderdaad wel iets van maar wie Cuba wil zien en authenticiteit op prijs stelt zal hier zo vlug mogelijk weg willen. Ik had gedacht hier contact te kunnen maken met de plaatselijke bevolking maar de enige Cubanen die hier wonen zijn taxi- of bus chauffeurs voor toeristen ofwel de obers in de hotels.  Varadero is dan ook de grootste bron van inkomsten voor de regering. Wanneer je van Matanzas komt en Varadero binnenkomt moet je 2 USD betalen. Verlaat je Varadero betaal je weer 2 USD! 

     We rijden met onze brommertjes over het schiereiland, bezoeken een plaatselijk marktje, gaan met Largo minigolfen, en gaan iets drinken. Plaatselijke gelegenheden zijn er niet echt. Ofwel zijn het grote bars voor de toeristen ofwel kom je in een café waar niks anders staat dan een bar en een frigo en waar niemand anders zit.

     We bezoeken de plaatselijke kermis en lunapark met Largo en rijden daarna door de winkelstraat van Varadero. Voor de winkels waar de Cubanen zelf hun inkopen doen zie je soms lange rijen wachtenden staan. De bewaker voor de ingang laat een aantal mensen binnen, doet dan de deur dicht en de volgende kan pas binnen als er eerst iemand de winkel heeft verlaten. Stel je voor dat je in onze drukke samenleving een half uur moet wachten voor je de supermarkt in mag. In de etalage van de winkel ligt bijna niks en ook binnen zijn veel schappen en rekken leeg. We zagen zelfs op een rek één (1) linkerschoen liggen.

     Cuba blijft echter origineel zelfs hier in dit vakantieparadijs waar alles op toerisme is toegespitst. De vele old timers die je hier ziet en de Cubaanse muziek zorgen voor een niet te evenaren sfeertje. De huizen van de mensen die op Vardero werken staan in schril contrast met de luxe voor de toeristen. Het zijn meer krotten en stallen dan huizen. Triest, vooral wanneer je hoort dat deze mensen niets te klagen hebben want zij hebben tenminste, dank zij het toerisme, een inkomen!

     Wanneer we terug richting hotel zien we wat de Cubaanse jeugd hier onder uitgaat verstaat. Ze rijden met hun old timer tot aan de zee, zetten de deuren open en de radio loeihard. Biertje drinkenen dansen op straat. we passeren nog een formidabel mooi huis en blijven verbaast staan kijken tot iemand ons verteld dat het vroeger behoorde aan de bekende en beruchte gansterbaas Al Capone. Het huis zou nu een restaurant zijn. We zien nog een voor ons onbegrijpelijk fenomeen: de bus nemen in een Cuba blijkt moeilijker dan gedacht. de bus komt aangereden, de mensen rennen er naartoe met tientallen gelijk, bestormen de bus en wanneer de buschauffeur het genoeg vindt vertrekt hij terwijl zijn passagiers nog aan of achter de bus hangen. Service van de Cubaanse busmaatschappijen is ......speciaal!



    CIENFUGOS

    Cienfugos is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de vijfde grootste stad van het land. Ze hebben hier een cementfabriek, petroleumraffinaderij en een petrochemisch fabriek. Toch is Cienfugos geen triestige, industriestad. De hoofdstraten zijn druk maar eens daarbuiten lijkt de stad eerder een plattelandsdorp.  De stad heeft een speciale charme mede door het feit dat hier niet echt heel veel toeristen komen. De prachtige gebouwen, pleinen en beelden in de straat nodigen uit om ergens op een terras  te gaan zitten en te genieten van het rustige Cubaanse leven. Kennis maken met de plaatselijke bevolking kan hier maar bijna onmiddellijk wordt je aangeklampt om iets te kopen of gewoon te geven.

    Wanneer we op het terras zitten komen er heel enthousiast een paar mensen muziek spelen maar wanneer ze bemerken dat het terras vol zit is de pret gedaan en komen ze redelijk opdringerig rond om een fooi. 2min later staat er weer een ander "bandje" dezelfde liedjes te spelen waarna ook nu weer de pet vlug wordt bovengehaald


    TRINIDAD

    Trinidad is één van de plaatsen die ik zeker niet wou missen op deze reis. De stad behoort tot het werelderfgoed en is beschermd door Unesco. Trinidad is lange tijd van de buitenwereld afgesneden en dat is er duidelijk aan te merken. Wanneer je door de smalle straatjes met zijn slechte stenen en oneffen trottoirs loopt kan je de prachtige koloniale huizen bewonderen en kan je binnen in de huizen de foto's van Ché aan de muur zien hangen. Verder staat er in iedere huiskamer zeker één tv. Je loopt verloren in de smalle straatjes en dat brengt juist de charme van dit stadje naar boven.

    Alhoewel er veel toeristen komen heeft de stad zijn charme en authenticiteit kunnen behouden. De bevolking is deze stroom toeristen natuurlijk gewoon en probeert dan ook munt te slaan uit je bezoek hier. Sommige ronselaars en kinderen kunnen best opdringerig zijn. Toch is Trinidad één van de mooiste steden van Cuba. De huizen, de auto's en zelfs de meeste mensen zijn hier wel heel oud. De jongeren zitten buiten een gezelschapspel te spelen of verkopen prullaria op de plaatselijke markt.

     Lijkt het in de rest van Cuba alsof de tijd is blijven stilstaan, in Trinidad is hij echt 50 jaar blijven stilstaan. We bekijken de paleizen aan de Plaza Mayor en zien de slaventoren.  de lage huizen in hun pastelkleuren baden schitterend in de zon. Wanneer (veel te vlug naar mijn zin) alweer vertrekken met de bus rijden we Trinidad buiten en al meteen zien we een totaal ander Cuba. Hier lopen de toeristen veel minder talrijk en de armoede hier is dan ook schreinend! Kinderen lopen naakt over straat in het vuil of in de plassen te spelen en komen naar de bus gelopen om een snoepje of stylo.



    TOPES DE COLLANTES

    Topes de Collantes is een gebied in de Sierra Del Escambray. Dit is één van de drie bergketens van Cuba. In dit brede bergmassief verscholen de guerrillero's van Ché zich. Het regent hier geregeld en je vindt hier dan ook typische vegetatie zoals bamboe en eucalyptusbomen. 

     Je kan hier helemaal zelfstandig of met een gids mooie wandeltochten maken langs de vele watervallen.  Je hebt de waterval van Caburni waar je toch wel 2.30uur moet voor uittrekken om de tocht heen en terug te maken. Je betaald hier wel 6.50USD toegang. Verder zijn er de vegas Grandes waterval, de Batata waterval, de Guanayara en de Cudina waterval. Prachtige wandelingen naar deze watervallen met daarna een verfrissende duik in het meestal ijskoude water!



    SANTA CLARA

    Wanneer we de dag nadien met de bus terug naar Varadero rijden stoppen we in Santa Clara. Deze stad is de hoofdstad van de provincie Villa Clara en is een must voor de fans van Ché.

    We bezoeken het Mausoleo de los martires de la Revolution (mausoleum van de martelaren van de revolutie). Dit is een groot mausoleum ter ere van Ché Guevarra en zijn companen.  De toegang is gratis maar fototoestellen en camera's zijn strikt verboden. Bekijk in stilte de vloertegels ter ere van de companen van ché. Op elke tegel staat de afbeelding van één van zijn omgekomen strijdmakkers. Het lijk van Ché Guevarra werd in 1997 overgebracht naar Santa Clara. Mooi en imponerend bouwwerk dat automatisch het nodige respect en eerbied oproept.



    CAYO BLANCO

    Druk bezochte maar toch zeer leuke ecursie. je vertrekt uit Varadero met de catamaran om na een uurtje of 2 varen te stoppen in een mooie baai waar je van de boot kan springen om te snorkelen in het helder blauwe water.

    Na het snorkelen varen we verder en na een tijdje kom je aan bij een afgebakende zone in open zee waar een aantal dolfijnen zitten en waar je, in groepjes van 10, in het water bij en met de dolfijnen mag zwemmen. Zeer leuke ervaring. Voor Largo is dit natuurlijk enorm leuk maar ook wij, de grote mensen, genieten van het contact met deze intelligente dieren. Alhoewel er veel volk is krijgt elke groep toch ruim de tijd om met deze dieren te zwemmen. ik denk dat we toch 20min in het water gelegen hebben. De dolfijnen zwemmen onder en naast je, komen vlak bij je boven en wanneer je snel genoeg bent kan je zelfs een tijdje aan hun rugvin hangen en een eindje meezwemmen!

    Daarna een mooie geposeerde foto (tegen betaling) en uit het water. Na het zwemmen vertrekken we naar één van de vele mooie eilandjes in dit deel van Cuba. Het eiland zelf is mooi, wit strand en azuurblauw tot diepgroene water. Maar wat je wel meer hebt met verlaten eilandjes: er is zo weinig te beleven! We genieten dan maar van zon, zee en strand! En het eten natuurlijk.



    28-08-2005, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    24-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Cuba DEEL2
    .

















    24-08-2005, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Cuba DEEL1
    .

















    23-08-2005, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • foto's mexico 2010
  • foto's Belize 2010

  • Mijn favorieten
  • foto's zuid afrika- swaziland 2009
  • foto's Vietnam 2008
  • Foto's Marokko 2008
  • Foto's Namibie 2007
  • Foto's Maleisie (Kuala Lumpur) 2006
  • Foto's Indonesie (Bali) 2006
  • Foto's Egypte (Cairo) 2006
  • Foto's Cuba 2005
  • Foto's Thailand (Phuket) 2004

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Zoeken met Google



    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • de enige echte cocks-bollekescross
  • veldrit-team sunweb-projob

  • {TITEL_VRIJE_ZONE}

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs