Foto
    25-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    LCC Lanaken - 23/02/2014 - 6234m

Het voorbije weekend stond de laatste wedstrijd van het LCC op het programma. Voormiddag eigenlijk nog getwijfeld tussen de Midwinterjogging in Kiewit of de veldloop in Lanaken. Mijn plaats in de eindrangschikking lag toch zo goed als vast aangezien ik voldoende deelnames had. Toch maar naar het OPZ in Rekem getrokken voor de laatste veldloop van het seizoen.

Tijdens de opwarming, op een vlakke en hobbelige omloop met redelijk veel draaien en keren (+ wind), voelden de benen niet zo goed aan. Ik dacht dat het zou beteren na goed losgelopen te hebben, maar dat was dus niet. De wedstrijd zelf dan. Tijdens het eerste deel van de wedstrijd zat ik nog redelijk goed op mijn plaats (10de master) niet zo ver achter Joeri Francart. In mijn spoor een herstellende Ronny Fillée en enkele junioren. Tijdens de laatste ronde kwamen nog drie masters over mij : Fillée, Hermans en Van Houten. Ik probeerde nog aan te pikken maar ik moest ze alle drie laten gaan. Toch wel wat teleurgesteld finishte ik als 13de master in 24'36" (6234m)

Davy Segers won de wedstrijd voor teammaat Patrick Vandebosch en ATLA-atleet Luk Borghoms.

Ik kan terugblikken op een redelijk goede winter. Sommige wedstrijden waren al beter dan andere. In het eindklassement bij de masters +35 eindig ik als 6de.

BK veldlopen masters Rotselaar - 16/02/2014 - 6300m

Het voorbije weekend trok ik samen met teammaat Pascal Van Marcke en trainer Gilbert Simal naar Rotselaar voor het BK veldlopen. Aangezien er geen organisator gevonden werd voor de voorziene datum 16/03/14, nam atletiekclub ROBA de organisatie voor haar rekening samen met de Crosscup. Voor mij was het mijn eerste BK veldlopen. Heb wel al enkele BK's gelopen op de piste (10.000m), maar nog geen BK veldlopen. De sfeer is altijd wel wat anders op zo'n officiële Crosscup-wedstrijd.

Net voor de start van de wedstrijd (masters +35-45) was het al drummen geblazen in het starthok om de beste startpositie te bemachtigen (145 deelnemers). De startstrook was kort en al vrij snel was er een versmalling. Ik kon me redelijk handhaven midden in het pak. Tijdens de wedstrijd was het heel veel draaien en keren wat het toch wel zwaar maakte. Bovendien moesten we de zandstrook aan de plas verschillende keren "doorploegen". Ik probeerde zolang mogelijk stand te houden tussen al die toppers. Ik had geen echt idee in welke positie ik liep tijdens de wedstrijd. Ik kon een goed tempo aanhouden op een parcours wat me niet echt lag. Achteraf gezien toch een leuke ervaring om aan een BK deel te nemen. Ondertussen heb ik al verschillende uitslagen zien circuleren op het internet. Toch spijtig dat men voor zo'n officiële wedstrijd (en dan nog het BK) niet binnen een redelijke termijn een deftige uitslag kan opmaken. Volgens de laatste uitslag zou ik 27ste gefinished zijn bij de masters +40 (6300m in 22'58") Volgend weekend lopen we de laatste wedstrijd van het LCC in Rekem.

19-02-2014, 00:00 geschreven door Lode Raskin
    04-02-2014
    Limburgs kampioenschap veldlopen Kiewit - 02/02/2014 - 6790m

Het voorbije weekend werd aan het sportcentrum in Kiewit gestreden voor de Limburgse titels in het veldlopen.

In mijn categorie (+40) zat er misschien wel een medaille in. Alhoewel, we zijn met enkele lopers aan mekaar gewaagd. De start verliep redelijk goed maar op de finse piste was het al snel drummen geblazen om als eerste de korte bochten in het bosje aan te snijden. Ik verloor enkele plaatsen en de vele bochten waren niet in mijn voordeel. Mijn concurrenten hadden ook een goede start en aan de vijver liepen ze al snel een tiental meter voor me op. Ik probeerde terug op te schuiven maar de benen voelden vandaag niet zo goed aan. Al snel was er een kloofje en ik kreeg dat tijdens de wedstrijd niet meer goed gemaakt. Wedstrijd lag eigenlijk al vrij snel in een definitieve plooi. De heuveltjes op het BMX-parcours waren ook niet mijn ding en daar verloor ik ook telkens wat terrein. Op het einde drong ik niet meer aan en zo kwam ik als 4de master +40 over de streep (6790m in 25'20"). Ik voelde wel dat er meer in zat maar niet op dit parcours. Aanstaande zondag proberen we de zaak terug recht te zetten op het Speelhof in St-Truiden.

Steven Heemskerk (+35) won het algemene klassement bij de masters voor Marc Wolters (+35) en teammaat Patrick Vandebosch (+45).

04-02-2014, 00:00 geschreven door Lode Raskin
    03-02-2014
    LCC Lommel - 19/01/2014 - 6930m

De wedstrijd in Lommel is ondertussen al enkele weken geleden. Tijd voor nog een kort verslagje.

De wedstrijd op zich verliep vrij goed. Niet te snel gestart en naarmate de wedstrijd vorderde probeerde ik stilaan op te schuiven naar voor. In de laatste ronde kon ik Alain Schutjens nog bijbenen. Het verschil met Herman Verachtert was net iets te groot om het gat nog dicht te lopen. We zijn met enkele lopers aan mekaar gewaagd en dat maakt het wel leuk. Ik finishte als 12de master (8ste +35) in 26'21" (7000m met Garmin).

Mijn twee teammaten Patrick Vandebosch en Pascal Van Marcke van het GS Running Team werden respectievelijk 1ste en 3de. Wolters Marc van Looise vervolledigde als tweede het podium. De kussen van schepen van sport Jasmine Vangrieken werden in dank aangenomen ;-)

03-02-2014, 00:00 geschreven door Lode Raskin