Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    22-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Powhiri
    "Als vijfde verrassende fruitcoctail voor de feestdagen serveer ik de Powhiri"

    Benodigdheden:
    Longdrink
    2 rietjes
    2 schijfjes limoen
    1 schijfje kiwi
    ½ kiwi (geschild)
    1 theelepel honing
    Fanta of sinaasappelsap met spuitwater

    Hoe te maken?
    1. Koel de longdrink
    2. Muddle de halve kiwi met honing in het glas
    3. Voeg crushed ice toe
    4. Roer
    5. Voeg fanta toe
    6. Voeg meer ijs toe
    7. Werk af met de schijfjes limoen en kiwi

    ( Shake it! Timo's Cocktail Boek)

    21-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Vertriest wordt de nieuwe directeur van basisschool Pienter.
     
    Dit kereltje was toen nog een kleine doenderik, een deugniet enerzijds maar wel een lief bazeke anderzijds. Inmiddels een rijpe dertiger.

    Philip, rasechte Kuurnenaar is momenteel nog voor één dag onderwijzer in de Centrumschool te Kuurne. Hij was Koning Ezel van 2001 tot 2003. Werkte ook een tijdlang als reporter voor de krant het nieuwsblad.

    Hij heeft de pen ter hand genomen en van het prille begin van zijn kinderjaren in de centrumschool tot op heden op papier gezet.

    Het was september 1981. Als (toen nog brilloze) knul van een jaar of 5 sleurde ik mijn eerste boekentas binnen in het eerste leerjaar van meester Marnic Sabbe. We hadden het plan goed bestudeerd op de keukentafel. Goed je best doen, 'flink' leren lezen en schrijven en je potlood goed vasthouden. De tafels van vermenigvuldiging op poten zetten en dan de trappen van vergelijking nemen naar boven. Leren dat het meervoud van cijfer plots cijferen wordt en schatten je niet per sé rijk hoeft te maken. Na 6 jaar en een goed rapport de school uitzwaaien. Om daarna nooit meer terug te keren. Dát was het plan.

    Aanvankelijk liep alles zoals we hadden uitgedokterd. Het eerste leerjaar verliep rimpelloos. Een kleine worsteling met de potloodgreep niet te na gesproken. Na het communiefeest en een lange vakantie kwam ik onder de vleugels terecht van juf Marleen Vercruysse (en eventjes Johan Mesdag!). Daarna volgden juf Chantal Desmet in het derde, meester Johan Bossuyt in het vierde en meester Claude Verhelst in 't vijfde. Het slotoffensief kwam van meester Feliciën Decaluwé in 't zesde waar we onze militaire dienstplicht vervulden als 12-jarigen in de kazerne van Spa. We zwaaiden af als stoere 12-jarigen en wuifden directeur Roger Handekyn vaarwel. Enkel ons rijbewijs kregen we niet mee.

    De plannen werden opgerold en in de kast opgeborgen. De missie leek volbracht. Ik werd actief in de Scouts en nam later leiding op in verschillende jeugdverenigingen. Van daaruit groeide het idee om naar de Normaalschool te stappen. Drie prachtige jaren waren het. Proeven van de vrijheid, maar ondertussen toch hard werken om een 'goeie meester' te kunnen worden.
     
    Na de normaalschool stapte ik niet meteen het onderwijs in. Ik ging solliciteren bij de toenmalige BBL (nu ING) en kon er meteen aan de slag. Alleen begon er vanaf toen iets te knagen. Enkele maanden later rinkelde de telefoon. Een pijnlijke knie speelde een juf uit de Boudewijnschool parten en men vond geen vervanger. Ik aarzelde niet en besloot opnieuw het onderwijs in te stappen. Een beslissing waar ik nooit spijt van zou krijgen.

    Enkele maanden en een grote vakantie later rolde ik de Centrumschool binnen. De meeste juffen en meesters die ik als kind trotseerde liep ik opnieuw tegen het lijf. Het keukentafelplan werd inderhaast bijgestuurd en Gasthuisstraat 30 werd de nieuwe heimat. 9 toffe jaren werden het. In de gangen waaide een gezonde teamgeest, en werden talloze activiteiten georganiseerd. Er werd gelachen en keihard gewerkt.

    Na 9 jaar voel ik dat ik zelf ook een plan wil maken. Een plan waaraan een heel team kan werken. Een plan dat ervoor zorgt dat élk kind zich goed voelt in de school. Dat het zich binnen zijn eigen mogelijkheden kan ontplooien op de meest optimale manier. Een bouwplan ook voor een 'zorgzaam' team, dat openstaat voor nieuwe ideeën en zijn klasramen wagenwijd opengooit. Waar wordt gelachen en ...
     
    Nu eerst nog afscheid nemen. Alhoewel. De Centrumschool ligt op mijn route van huis naar Pienter en nergens staan de deuren er zo open als daar. De frisse wind waait er altijd binnen ... Een ongetwijfeld 'tot weerziens'. En dank voor alles wat ik de voorbije jaren mocht leren van collega's, directies, onderhoudsmensen, ouders en vooral. .. alle fantastische kinderen die ik in klas mocht hebben.
    Philip, we wensen je veel succes met je nieuwe loopbaan!

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kerst nog wat groener en warmer

    Een groene kerst wordt het sowieso, maar het kan nog veel groener. Hoe kan je er tijdens de feestdagen voor zorgen dat ook jij je steentje bijdraagt voor een beter milieu en een betere wereld?

        

    Herbruikbare tassen kunnen verpakking vervangen.
    Kerstverlichting zuipt energie. Kies voor energiezuinige lichtjes.
    Kies voor bio-vlees als vlees echt een must is.

    * Kaartjes

    Nog lang niet uitgestorven en zeer gewaardeerd: de kerstkaarten. Via Unicef ('Elke kaart redt een kind'), Amnesty International, SOS Kinderdorpen of Greenpeace kan je hele toffe kaartjes kopen én steun je een goed doel. Deze kaartjes zijn meestal ook gemaakt van gerecycleerd papier, waarmee je ook het milieu een dienst bewijst. Drie vliegen in één klap. E-cards kunnen natuurlijk ook.

    * Inpakpapier
    Leuk, maar niet absoluut noodzakelijk. Wil je het cadeau echt verpakken, koop dan gerecycleerd inpakpapier of gebruik oude kranten. Ook herbruikbare tassen kunnen het cadeau aan het zicht onttrekken, én kunnen daarna nog eens gebruikt worden.

    * Diensten
    Diensten aanbieden is een erg groene manier om cadeautjes te geven. Massage, pedicure, babysitten, strijken, tassen dragen bij het shoppen; al dan niet zelf: het is origineel en meestal erg gewaardeerd.

    * Fair trade
    De eerlijke handel breidt zich elk jaar uit, en alle kleine beetje helpen. Koffie en chocolade zijn de meest bekende producten, maar ook wijn, thee, suiker, confituur en allerhande koekjes zijn te koop naast kaarsen, vazen, t-shirts, servies, kalenders of keukenschorten. In de Oxfam-wereldwinkels zijn ook cadeaumanden te koop.

    Andere cadeauideeën op zondag 23/12/2007

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerstster


    De kerstster afkomstig uit Midden-Amerika en Mexico

    Volgens een oude legende van de Azteken vindt de plant met de felrode schutbladen zijn oorsprong in een tragische liefdesgeschiedenis. Uit de bloeddruppels van het gebroken hart van een Aztekengodin groeide de kerstster.  
     De Azteken apprecieerden de plant, die het tropische hoogland in de korte winterdagen siert, eerder om praktische redenen dan om zijn louter decoratieve waarde. In hun taal noemden ze de kerstster ‘Cuetlaxochitl’. Uit de schutbladen trokken zij een rood pigment dat werd gebruikt om textiel en cosmetica te kleuren. Het melkachtige sap van de kerstster werd verwerkt tot een koortswerend medicijn.

    In het subtropische klimaat van haar thuisland groeit de kerstster in struikvorm en kan deze tot vier meter hoog worden. Het was deze vorm die ervoor zorgde dat Joel Poinsett rond 1828 viel voor de charme van de wilde kerstster. Poinsett, ambassadeur in Mexico voor de V.S., arts en gedreven botanicus, nam de kerstster mee naar huis. Om hem te eren werd de plant naar hem genoemd: ‘poinsettia’. Meer zelfs, in de V.S. vieren ze al sinds het midden van de 18de eeuw ‘Poinsettia Day’, op 12 december, de sterfdag van Poinsett. De mensen geven elkaar dan kerststerren – een fijne gewoonte die ook in Europa almaar aan populariteit wint.

    Europa maakte pas aan het begin van de 19de eeuw kennis met de opvallende winterbloeier. In 1804 viel de felrode plant natuurkenner Alexander von Humboldt op en hij nam de kerstster mee naar huis na een reis door Amerika. In Berlijn werd ze in 1833 gecatalogiseerd onder de botanische naam ‘Euphorbia pulcherrima’, de ‘mooiste onder de euphorbia’s’, door botanist Carl Ludwig Willdenow. Volgens een document in het ‘Willdenow’ herbarium werd de kerstster in 1834 beschreven door Johann Friedrich Klotzsch, dokter, chemicus en conservator bij het Botanisch Museum in Berlijn.

    Een ster zowel in een boeket als in een bloempot.
    De Duitser Paul Ecke, die naar Amerika emigreerde, begon in het begin van de 20ste eeuw met de marketing van de kerstster – het was meteen het begin van een succesrijke wereldomvattende carrière. Ecke was gefascineerd door de rode planten die in het wild groeiden rondom zijn boerderij in Californië, en hij begon zich toe te leggen op de teelt ervan. Hij boekte initieel succes met vers afgesneden twijgen van de kerstster, die hij op de markt bracht als kerstplanten. Zijn zoon, Paul Jr., verkocht ze tijdens de kerstperiode in belangrijke verkooppunten op Sunset en Hollywood Boulevard in Los Angeles. Een geboorteplaats een wereldster waardig… Zo begon de carrière van de kerstster op de plaats waar de sterren van het witte doek hun naam vereeuwigd zien in de ‘Walk of Fame’.

    Aangemoedigd door het succes in Hollywood ging Ecke verder met de teelt van poinsettia’s. Op zijn boerderij in Zuid-Californië kweekte hij poinsettiaplanten op grote velden die vervolgens als snijbloemen verkocht werden via bloemisten over het hele land. De productie van snijbloemen werd later grotendeels vervangen door de kweek van potplanten. Het is dankzij geslaagde verdere kweekprocedés in Duitsland, rond 1950, dat de kerstster nu kan overleven in een verwarmde kamer, wat aanvankelijk niet het geval was.

    Moderne teelt van de kerstster.
    Met haar grote, kleurrijke schutbladeren is de kerstster wereldwijd veruit de populairste potplant. Poinsettia’s zijn gewoon onmisbaar geworden in de aanloop naar de kerstperiode en tijdens de kerstdagen. Ze doen het altijd goed - in verschillende afmetingen, alsstruikje of als hoogstam – als decoratie of als geschenk.

    De kerstster is overal ter wereld graag gezien – we kunnen haar dan ook terecht een “ster” noemen. Vandaag de dag triomfeert ze in meer dan 100 variëteiten, in alsmaar meer kleurschakeringen, vormen en afmetingen en in talloze decoratieve verschijningsvormen. En het mooist van al... Het einde van haar glansrijke carrière is nog lang niet in zicht!
     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horoscoop Stier21/04 tot 20/05

     

    De definitie van jouw sterrenteken is:
    Een blanke pit in een ruwe bolster.
    Stier komt harder over dan hij/zij dat bedoelt.
    Mensen moeten nu eenmaal wat dieper graven om jouw gevoelige kant te ontdekken.
    Het één en ander heeft te maken met die diep ingewortelde verlegenheid van jou.
    Toch is het net die bedeesde charme die iedereen voor je inneemt.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een cadeau geven is een kunst... er eentje krijgen ook!
    Sinterklaas, kerst, Nieuwjaar... alles ademt cadeautjes en spoort aan tot kopen...

    of moeten we zeggen tot verkopen... op e-Bay als een geschenk ons niet helemaal aanstaat... Maar het is ook en vooral een optimale gelegenheid om met je gezin na te gaan wat "schenken" en "ontvangen" precies betekenen...

    We vragen het aan Marijke Bisschop, psycholoog.
    Wat is voor jou de eerste betekenis van een cadeau, een geschenk? Iemand iets geven, iets schenken, is een heuse kunst. Het is net hetzelfde als zeggen: Ik heb aan jou gedacht! Ik wil je hiermee plezieren!

    Maar wat als je cadeau niet bijzonder goed gekozen blijkt te zijn? Wat als tante  aan haar neefje iets geeft dat hij helemaal niet leuk vindt? Het absolute uitgangspunt blijft steeds: een cadeau is iets wat je krijgt, je ontvangt het en het is van jou! Je doet ermee wat jij wil!

    Principe 2: het werd je gegeven om je een plezier te doen, niet om je ongelukkig te maken!

    Principe 3: ouders moeten hun kinderen leren Dank u! zeggen... Niet makkelijk om deze boodschap over te brengen bij de allerkleinsten die het soms knap lastig hebben om hun ontgoocheling te verbergen! Het is dan aan jou om aan je kind duidelijk te maken: Tante  heeft moeite gedaan om voor jou een geschenk uit te zoeken.
    Als je 't niet zo'n leuk cadeau vindt, moet je dat niet meteen zeggen, dat zou haar ongelukkig maken. Het is belangrijk dat je haar bedankt omdat ze met zoveel goede bedoelingen en liefde een geschenk voor jou heeft uitgekozen.
    Kinderen moeten leren om de intentie naar waarde te schatten...

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpe diem

    "Pluk de dag"



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pearl Diving

    "Als vierde  verrassende fruitcoctail voor de feestdagen serveer ik de Pearl Diving"

    Benodigdheden
    1 martiniglas
    8 witte druiven
    20 ml hazelnootsiroop
    20 ml limoensap
    30 ml appelsap
    Snoepparels

    Hoe te maken?
    1. muddle de druiven in een mengbeker
    2. voeg de siroop en sappen toe
    3. voeg ijsblokjes toe
    4. shake it!
    5. fine strain: giet het mengsel door een strainer en een zeefje in een gekoeld martiniglas
    6. werk af met enkele parels op de bodem van het glas

    (Bron: Shake it! Timo's Cocktail Boek)

    20-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om de tanden goed te poetsen
     Gezondheidstips

    Tongschraper op de kop van een tandenborstel, zoals bij Oral B Cross Action.
    Vele mensen blijken hun tanden niet goed te poetsen: te weinig, te kort en vooral niet in de juiste volgorde. Maar wat is de juiste volgorde? Dit:

    1) Binnenvlakken onder
    2) Binnenvlakken boven
    3) Buitenvlakken onder
    4) Buitenvlakken boven
    5) Binnenvlakken voorste tanden
    6) Buitenvlakken voorste tanden
    7) Kauwvlakken

    Methode per gebied
    Het idee achter de volgorde is dat je geen enkel plekje vergeet. Hoe vaker je het volgt, hoe gemakkelijker het zal gaan. Om alle stukken goed te poetsen, moet je 6 minuten (manueel) of 2 minuten (elektrisch) poetsen. Elk gebied in de mond vraagt ook een aangepaste poetsmethode.

    Voor de binnenvlakken en buitenvlakken plaats je de tandenborstel een beetje schuin tegen het tandvlees. Poetsen doe je met kleine cirkelvormige bewegingen. De grootste fout bij de voorste tanden is dat mensen 'horizontaal' poetsen (van rechts naar links en terug), in plaats van vertikaal. Ook hier zijn cirkelvormige bewegingen aan te raden. Het 'schrobben' mag dan weer volop op kauwvlakken.

    Flossen én tong schrapen
    Om alle etensresten te verwijderen is ook flossen aangeraden. Het vermindert de kans op vieze geurtjes aanzienlijk én je tanden blijven gezond. Ook het schrobben van de tong is aangeraden om een slechte adem te vermijden. Dat kan heel simpel door de tong te borstelen, of door de tongschraper te gebruiken die je nu op de kop van veel tandenborstels vindt.edp

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdenkingsfeest

    Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam.

    Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender.

    In 2007 vieren wereldwijd de meeste moslims, waaronder veel Turken, het Offerfeest op 20 december. Anderen al een dag eerder op 19 december (gelijk met Mekka, Saudie-Arabië).

    Dus op de eerste dag van het Offerfeest slacht iedere moslim die er geld voor heeft een schaap, of geit, koe, os, buffel of kameel. Dit gebeurd meestal in het dorp waar de man geboren is. Het vlees wordt in drie stukken verdeeld. Een deel is voor de familie, een deel is voor de buren of vrienden en een deel is voor de armen.

    Naast het delen, wat een belangrijk gebruik is in de islam, is het zich overgeven aan Allah en het willen zijn als Ibrahiem heel belangrijk bij het vieren van het Offerfeest.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen hebben macht over afstandsbediening

    Pubers bepalen thuis naar welk televisieprogramma wordt gekeken.

     
    Volgens een onderzoek van televisieaanbieder UPC geven bijna alle ouders toe dat kinderen de macht over de afstandsbediening hebben.

    In heel Europa zijn bijna zesduizend mensen ondervraagd. Blijkt dat zeven op de tien kinderen die ouder dan twaalf jaar zijn een televisie op hun slaapkamer hebben. Voor ouders blijkt dit geen probleem te zijn. Slechts weinig ouders maken zich zorgen over de programma's die hun kroost kijkt.

    De helft van de kinderen zit dagelijks anderhalf tot drie uur voor de beeldbuis. Volgens UPC wordt het televisiekijken met de paplepel ingegoten. Een op de vijf kinderen wordt vanaf het eerste levensjaar voor de tv gezet. Is de tweede verjaardag gevierd, dan laat 62 procent van de ouders het televisiekijken toe.novum/jv

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horoscoop Ram 21/03 tot 20/04



    Meestal ben je een harde tante, maar nu lijk je je meester gevonden te hebben.
    Een knappe man uit je omgeving geeft geen meter toe.
    Het maakt je tegelijkertijd boos en nieuwsgierig.
    Je houdt wel van een uitdaging. Een huisgenoot zet je voor het blok en dat neem je niet.
    Gedecideerd zet je de puntjes op de i.
    Je aanbod of oplossing is te nemen of te laten.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    Het wetenschappelijk bewijs is geleverd dat de aloude volkswijsheid 'geld maakt niet gelukkig' niet klopt. Geld hebben en rijk zijn maakt wel degelijk gelukkig, al neemt het geluksgevoel af als het kapitaal niet meer groeit, blijkt uit Nederlands onderzoek.

    Mensen zijn heel erg gelukkig als ze rond de jaarwisseling een miljoenenloterij winnen. Helaas is het geen blijvend gevoel. "Als je buren wél winnen en jij niet, dan beïnvloedt dat je welbevinden ook", aldus onderzoeker André van Hoorn.

    Referentiekader
    De euforie van het winnen van een grote prijs ebt na ongeveer een jaar weg,. Dat komt omdat de bezitter zijn referentiekader aanpast. Was hij eerst tevreden als hij hetzelfde of net iets meer verdiende dan zijn buurman, nu vergelijkt hij zichzelf met de wie net iets rijker (of veel rijker) is dan zichzelf.

    Stilstand is achteruitgang
    Mensen die net iets minder bezitten dan degenen met wie ze omgaan, voelen zich wat ongelukkiger. Datzelfde geldt voor degenen wier inkomen niet groeit. Stilstand wordt ervaren als achteruitgang. En mensen die door geldgebrek niet mee kunnen doen met wat in hun omgeving de norm is, zijn wel degelijk minder gelukkig, zo is vastgesteld.anp/ka

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelbrood

    Receptje lekker van bij ons

    Voor 4 personen

    Ingrediënten
    5 middelgrote bloemige aardappelen
    650 g tarwebloem
    6 g droge gist
    1 dl halfvolle melk
    4 eetlepels zongedroogde tomaten
    1 bussel basilicum
    1 eetlepel oregano
    5,5 dl water
    4 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel zout

    Bereiding
    Kook de aardappelen gaar en maak er puree van. Meng de bloem, het zout, de gist, de fijngehakte basilicum, de oregano en de fijngehakte tomaten onder de lauwe melk, water en olijfolie. Giet dit mengsel beetje bij beetje bij de aardappelpuree. Kneed tot een gladde massa en laat het deeg een half uurtje rusten op een warme plaats. Kneed opnieuw. Strooi wat bloem in een bakblik. Doe het deeg in de bakvorm en bak het brood gedurende 40 min in een voorverwarmde oven op 180°.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passion martini
    "Als derde verrassende fruitcoctail voor de feestdagen serveer ik de Passion martini"

     

    Benodigdheden
    Martiniglas
    ½ passievrucht
    Sap van 2 passievruchten (of 30 ml passievruchtpulp)
    25 ml vanillesiroop
    20 ml citroensap (een halve citroen uitgeperst)
    20 ml sprite (of 7-up)

    Hoe te maken?
    1. giet het passievruchtsap (de pulp), siroop en het citroensap in een shakebeker met ijsblokjes
    2. Shake it!
    3. Fine strain: giet alles in een strainer en dan door een zeef in een gekoeld martiniglas
    4. Sprite toevoegen
    5. Garneren met passievrucht

    (Shake it! Timo's Cocktail boek)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goudkorrel/ieder mens
    .

    19-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.horoscoop vissen 20/02 tot 20/03



    In de liefde groei je langzaam maar zeker dichter naar elkaar toe.
    Samen kunnen jullie heel de wereld aan! Ook op je werk verloopt alles vlotjes.
    Je krijgt meer te zeggen, of sleept een bonus in de wacht.
    Toch mag je nu niet op je lauweren gaan rusten.
    De weg is nog lang om het doel te bereiken.
    Maar van je chef of collega's krijg je alle steun om je plannen te doen slagen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Ghost of Christmas... Past, Present and Future
    Op 19 december 1843 verschijnt de eerste en beroemdste van de kerstvertellingen van Charles Dickens: A Christmas Carol in Prose, over de oude gierigaard Ebenezer Scrooge, die in de kerstnacht bezoek krijgt van drie geesten die hem een leerzame spiegel voorhouden. Het verhaal is nog steeds een vaak en graag verteld en verfilmd verhaal dat ieder jaar in de kersttijd in diverse vormen opduikt.
    Verleden jaar kon men de kerstmusical van de gierigaard Scrooge bijwonenop onze school (centrum) gespeeld door de zesdeklassers. Kerstmusical Scrooge





    Dit jaar hebben ze gekozen voor de prachtige kerstmusical geschreven door Mieke Van Hooft (bekend kinderboeken-schrijfster)

    "Kerst brengt vrienden"
    Het is een verhaal van alle tijden, en voor alle leeftijden.
    De moeder van meester Adriaan is directrice van het bejaardencentrum 'Avondrood'.
    Een griepgolf heeft een groot deel van het personeel uitgeschakeld. Als laatste redmiddel vraagt de meester, namens zijn moeder, of er kinderen zijn die in de kerstvakantie als vrijwilliger willen helpen in het bejaardencentrum.

    Eén van de kinderen die zich aanmeldt is Annika. Zij is het "buitenbeentje" van de klas. Ze kleedt zich anders, gedraagt zich anders, leest veel in bijzondere boeken en is hierdoor het mikpunt van veel pesterijtjes.

    In het bejaardencentrum maakt Annika kennis met de negenennegentig-jarige mevrouw van Dam. Zij is het 'buitenbeentje' van het bejaarden-centrum. Mevrouw van Dam houdt niet van breien, punniken of kaartspelletjes. Ze doet iedere ochtend fitness op de nieuwste popmuziek, draagt excentrieke kleding etc.
     
    Annika en mevrouw van Dam kunnen het prima met elkaar vinden. Annika vertelt over de kinderen die haar altijd pesten en dat zij dan vaak in haar bijzondere sprookjesboek gaat lezen. De twee kletsen honderuit en hebben veel plezier.

    Ondertussen gebeurt er van alles en nog wat in het bejaardencentrum. De directrice is blij dat de kinderen zo leuk met de bewoners omgaan. Maar wanneer het keukenpersoneel door de griep wordt uitgeschakeld is de paniek volledig terug.

    "Wie verzorgt nu het kerstdiner"! Mevrouw van Dam grijpt in. Zij zal samen met Annika zorgen dat er een grandioze maaltijd op tafel komt. En zo gebeurt het. Het kerstdiner brengt de twee partijen tot elkaar ...
    "Kerst brengt vrienden". Na de kerstmusical op woensdag 19/12 heeft iedereen nog de gelegenheid de kerstmarkt te bezoeken ingericht door de ouderraad waar ook een standje staat met eindejaars geschenkjes uit Sri-Lanka.

     

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniekstoornis

    Wat is een paniekstoornis?
    Paniek is een plotselinge hevige schrik of angst die u bevangt wegens een wezenlijk (van buiten komend, bv. wanneer u wordt aangevallen op straat door een handtassendief) of vermeend (van binnen komend, bv. de angst om te falen) gevaar, die leidt tot buitensporige of onoordeelkundige pogingen om zich daarvoor te beveiligen.
    Angst heeft een belangrijke functie. Hij zorgt ervoor dat we het gevaar bestrijden of ontlopen. Ons lichaam reageert op angst met versnelde hartkloppingen en ademhaling (hyperventilatie) en een verhoogde bloedtoevoer naar de spieren (warm worden). Wanneer de angst heel hevig is, spreken we van paniek. Meerdere paniekaanvallen in een relatief korte tijd wordt een paniekstoornis genoemd. In geval van een paniekstoornis staat het sterke angstgevoel niet in verhouding tot de werkelijkheid, waardoor u de controle over de situatie verliest.
    Mannen zijn minder gevoelig voor paniekstoornissen dan vrouwen.

    Symptomen
    Een paniekstoornis wordt gekenmerkt door paniekaanvallen die zich plotseling voordoen en op korte tijd verergeren. Tijdens de aanvallen heeft u het gevoel dood te gaan of gek te worden. Tussen de aanvallen blijft de angst voor een nieuwe paniekaanval bestaan. Momenteel kan nog niet worden aangetoond dat de stoornis veroorzaakt wordt door een lichamelijke factor. Lichamelijke klachten die kunnen optreden tijdens de aanval zijn: zweten, koude rillingen, hartkloppingen, ademnood, duizeligheid, het gevoel flauw te vallen, beven, misselijkheid, pijn op de borst en tintelen van de ledematen.

    Ziekteverloop
    Paniekstoornissen worden niet snel genoeg herkend, waardoor de mensen die eraan lijden vaak een lange weg afleggen met vele doktersbezoeken. Door een duidelijk beeld van uw gevoelens te schetsen aan uw arts, kunt u voorkomen dat uw klachten als aanstellerij, gezeur, hypochondrie … worden afgedaan.

    Behandeling
    In de eerste plaats wordt gekozen voor psychotherapie. Een psycholoog of psychiater maakt een oefenprogramma op om de angsten of paniek te leren beheersen. Geneesmiddelen (antidepressiva en kalmeermiddelen) kunnen eveneens noodzakelijk zijn.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanden aangetast door feestdagen

     


    De feestdagen zijn nefast voor de tanden. Niet alleen door het vele eten, ook omdat de tandhygiëne er zwaar onder gaat lijden. Vier op tien Belgen gaan immers een andere poetsgewoonte aannemen: 14 procent 'vergeet' te poetsen, 13 procent poetst minder lang en 12 procent laat flossen achterwege.

    Mannen zijn hier lakser in dan vrouwen, jongeren (15 tot 29) scoren dubbel zo slecht dan 50-plussers. Dat blijkt uit een bevraging van Procter & Gamble.

    Feestgerechten
    Nochtans is er tijdens de feestdagen geen reden om minder te poetsen, integendeel. De gesuikerde niet-alcoholische dranken tasten de tanden aan, maar ook drankjes met een hoge zuurtegraad (zoals fruitsap) zijn nefast.

    Het feestelijke eten, waaronder veel chocolade, gedroogd fruit en gekarameliseerde suikers, verlijmen de tanden dan weer. Hier is flossen noodzakelijk, om alle stukjes die tussen de tanden blijven kleven weg te werken.

    Bacteriën
    Hoe langer voedsel aan de tanden blijft kleven, hoe langer bacteriën hun gang kunnen gaan en je tanden kunnen aanvreten. Wie de resten tussen de tanden niet vaak verwijdert, heeft ook meer kans op een onwelriekende adem.

    Slechte gewoontes
    Maar ook door het jaar is er werk aan de winkel: 47 procent poetst zijn tanden twee maal per dag. Tien procent doet dat meer dan tweemaal per dag, 38 procent één keer per dag. Zo' 5 procent poetst minder dan een keer per dag of nooit zijn of haar tanden. Ruim één op twee Belgen gaat 1 keer per jaar naar de tandarts, vervangt zijn tandenborstel regelmatig (elke 3 maanden) en flost.

    Manueel versus elektrisch
    De overgrote meerderheid (73 procent) poetst manueel, 19 procent elektrisch. Nochtans zijn de verschillen groot. Als je manueel poetst moet je zes minuten rekenen om het goed te doen, elektrisch is dit slechts twee. De gemiddelde Belg scoort echter slecht met een gemiddelde van 47 seconden. edp



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!