Blush kan je gebruiken om je gezicht een kleurtje te geven enom je jukbeenderen meer accent te geven. Als je wat bruiner wil lijken, gebruik je beter een bronspoeder.

Om te kijken waar je je blush precies moet aanbrengen, glimlach je breed naar de spiegel zodat zich appeltjes in je gezicht vormen. Om te beginnen plaats je je borstel op dat appeltje, ter hoogte van je pupil als je recht vooruit kijkt. Dan volg je met je borstel de lijn van het bot, schuin naar je oor toe. Let op: overschrijd nooit de denkbeeldige lijn vanuit de pupil, met andere woorden: werk niet in de richting van je neus. Ga met blush nooit onder het bot, met bronzer mag dit wel.

Als je een dubbele kin hebt, kan je die optisch camoufleren met een mat, donkerder poeder. Gebruik je borstel om je kaaklijn als het ware na te tekenen naar je hals toe: op die manier lijkt je gezicht fijner. (tib nieuwsblad)

Kathy en Sofie zijn twee vrouwen met een missie: het mooiste uit iedereen naar boven halen. Samen vormen ze 'eigen wijs' en geven ze regelmatig workshops met kleur-en stijladvies en leren ze je hoe je met make-up moet omgaan. Meer info over hun programma vind je op www.wordeigenwijs.be.