Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    11-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapperige feestdagen!

    De feestdagen breng je het liefst met familie of vrienden door, rond een mooi gedekte tafel.

    Met de zalmtasjes met prei voorzie je de feestmenu van een originele toets.

    Eenvoudig maar ronduit feestelijk.

    In bijlage; hoe maak ik zalmtasjes met prei klaar.

    Bijlagen:
    Zalmtasje met prei.pdf (431.4 KB)   


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme wijn met kaneel

    De traditie op de kerstmarkten het proeven van een heerlijk glaasje warme wijn.

    Ingrediënten

    - ¼ liter water
    - een schijfje citroen met schil
    - 2 kaneelstokjes
    - 4 grote eetlepels suiker
    - 2 steranijs
    - 1 kruidnagel


    Kook ¼ liter water met een schijfje citroen met schil, 2 kaneelstokjes, 4 grote eetlepels suiker, 2 steranijs, 1 kruidnagel.

    Laat het geheel inkoken tot er een siroop ontstaat. Zet het vuur uit en voeg een fles wijn (Gerwürztraminer, Sylvaner, Edelzwiecker), sinaasappelpartjes en een citroenschijfje toe. Bedek het met een theedoek.

    Laat het mengsel een kwartier trekken.

    Warm het dan weer op, maar laat het niet koken.

    gezondheid! (franceguide)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help de Cliniclowns aan 50.000 Euro!
    Coca Cola is ook dit jaar weer gul ten aanzien van de Cliniclowns. De frisdrankgigant heeft 50.000 Euro klaarliggen voor deze vereniging die zich inzetten om kinderen aan aangenamer verblijf in het ziekenhuis te bezorgen.

    De Cliniclowns krijgen per verstuurde online kerstwens 5 cent van Coca Coca. Omgerekend zijn er dus één miljoen digitale kerstwensen nodig om de Cliniclowns aan dit bedrag te helpen.

    Wij zijn dagelijks mer meer dan 10.000 bezoekers. Laten we met z'n allen nu meteen onze kerstwensen versturen naar zoveel mogelijk mensen. U bespaart postzegels en kaartjes én u steunt zonder zelf iets te betalen De Cliniclowns. (showbizzsite)

    Stuur hier uw digitale kerstwensen


    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerstbuche of kerststronk

    Vroeger kwam de hele familie bijeen rond de open haard voor de kerstwake. De kinderen zongen kerstliedjes en luisterden naar verhalen van de grootouders, terwijl een enorm houtblok (bûche) brandde in het vuur.

    Het blok bestond uit zeer hard hout zodat het de hele nacht kon blijven branden. Het was versierd met bladeren en linten en het werd aangestoken door de jongste en de oudste aanwezige, nadat het was gezegend door het gezinshoofd met olie of brandewijn, en soms met een takje dat in wijwater was gedompeld... De as van het houtblok werd achteraf bewaard, want het zou een heel jaar het huis beschermen tegen de bliksem en de duivel…

    Deze gewoonte, die ontstaan is in de 12e eeuw, vond ingang in de meeste Europese landen en ook in Québec. In Italië noemde men het houtblok ‘ceppo’ en in Engeland ‘Yule Log’. Deze traditie verdween op het einde van de 19e eeuw, samen met de grote open haarden die men verving door kachels. Toen kwam een klein houtblok het grote vervangen. Men zette het midden op de kersttafel als versiering, samen met kaarsen en groen.

    Vandaag is het houtblok vervangen door een taart – de kerstbuche – die dezelfde vorm heeft. Ze heeft ook de kleur van hout, is gegarneerd met boterroom en overdekt met chocolade of koffiecrème. Men strooit er poedersuiker op om ons te herinneren aan de winter en men versiert ze met kleine houtblokjes en paddenstoelen. Men kan de buche ook als ijstaart eten.

    Dit typisch Frans dessert is ontstaan in Parijs op het einde van de 19e eeuw, in de oven van historicus en banketbakker Pierre Lacam. Laat de taart vergezeld gaan van een zoete wijn, maar vermijd likeur of rode wijn. Probeer bijvoorbeeld een natuurlijk zoete wijn met een hoog alcoholgehalte zoals  Muscat, vooral wanneer er noten en amandels in de kerstbuche zijn verwerkt.


    "Fête de la bûche" te Antibes Juan-les-Pins
    Proeven van de kerststronk, gemaakt ter plaatse , animatie  warme wijn en liedjes, chocolade....
    Informatie : www.antibes-juanlespins.com


    Le Ritz (Parijs)lanceert zijn eerste kerststronk in een vorm van een beer. Deze beer wordt Ritzy beer genoemd en is voornamelijk gemaakt van chocolade. U kunt ze proeven en bestellen in de boetiek van het Ritz. Gelimmiteerde editie. (franceguide)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fans protesteren tegen schrappen 'Peter Live'

    De beslissing om het populaire Eén-programma 'Peter Live' te schrappen, zorgt voor protest bij de fans. Zij pikken het niet dat hun favoriet muziekprogramma geschrapt wordt in 2011. Met hun actie hopen ze dat de VRT zijn beslissing toch nog terugdraait.

    Vorig weekend geraakte bekend dat de VRT in 2011 geen grote muziekshows meer programmeert op vrijdagavond. Enige uitzonderingen zijn de uitreiking van de MIA's en 'Vlaanderen Muziekland' tijdens de zomermaanden.

    De beslissing zorgt voor veel onbegrip bij de fans. Een aantal blijft niet bij de pakken zitten.

    Op Facebook is er een protestgroep opgericht met één duidelijke boodschap: 'Peter Live moet blijven'. Daarnaast is er ook een website opgericht die handtekeningen verzameld. Of dit protest ook enig effect zal hebben, valt af te wachten. (TV-Visie)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis op je bord

    And so it is Christmas... Een deel van de kerstmagie zit 'em in de decoraties die we alweer volop zien verschijnen in het straatbeeld, maar ook op de feesttafels. Hoe ziet een geslaagde feesttafel er dit jaar precies uit? Tafelstyliste regine Geerts vertelt het ons (zie bijlage)

    Geen tijd? Geen nood!
    Wat te doen als het feest onverwachts bij jou doorgaat, of als je de tijd niet hebt gehad om allerlei decoraties te gaan kopen?

    Enkele tips:

    Zorg voor een gespreksonderwerp. Heb je een brillencollectie liggen van je grootouders of puilt je kast uit met boeken? Gebruik deze aan tafel als plaatsbenaming voor je gasten of steek er de menukaart in. Ze zorgen voor gespreksstof tijdens het eten.

    Wees creatief met bestaande items. Heb je geen onderleggers? Die oude elpees in de kelder kunnen eindelijk hun dienst bewijzen ... En het is nog hip ook!

    Geen bloemen voor de tafel? Met kruiden of fruit kan je een even mooi decoratiestuk maken. Zorg dat je altijd leuke papieren servetten in huis hebt. Zelfs zonder verdere opsmuk fleuren ze een tafel op. Ze kunnen ook een mooie inspiratiebron zijn voor andere decoratie.
     
    Maak zelf een menukaartje ! Het oogt persoonlijk en je kan er zo ver in gaan als je zelf wil. Schrijf bijvoorbeeld het menu op een pompoen met wit krijtbordstift. Ook  zonder dure aankoop scoor je gegarandeerd volop bij je gasten voor je zin voor originaliteit. (steps)
     
    Meer tips ?
    Check de site van Régine Geerts, www.tafelvanamandine.be

    Bijlagen:
    De perfecte feesttafel.pdf (415.6 KB)   


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijn uit de bijenkorf

    Propolis, een breedspectrum antibioticum.

    Als bijen van de aarde verdwijnen, dan heeft de mens hooguit nog vier jaar te leven, aldus Albert Einstein. En de vader van de Algemene en Bijzondere Relavititeitstheorie voegde daar aan toe: 'Geen bijen meer, dan ook geen bestuiving, geen planten, geen dieren en geen mensen meer'. Hij had daar nog kunnen aan toevoegen: en geen medicijn meer uit de bijenkorf.
    w.J. Duckaert


    Vóór je volgende zomer met een vliegenmepper achter een bij holt, denk er daar even aan dat bijen 40.000 km - de aarde rond dus - moeten vliegen om een potje honing te vergaren. En dat zij ons niet alleen de zoet-weldoende honing leveren, maar ook echte medicijn, die ons in het nat-koude jaargetijde meer dan ooit ten goede komt.

    Echte natuurhoning is niet alleen een zoet-gezonde, hij werkt slijmlossend, reinigend, wondhelend en versterkend, en door zijn mierenzuur kiemdodend. De grote drie geneesmiddelen uit de bijenkorf heten propolis, bijenpollen en koninginnebrij. Propolis is een natuurlijk breedspectrum-antibioticum, dat de bijtjes puren uit de hars en de knoppen van bomen uit hun omgeving zoals populier, wilg.

    Zij voegen daar pollen aan toe tot ze een donkere bruine kleverige massa bekomen, die ze in bolletjes aan hun pootjes naar huis vliegen om er hun korf mee af te dichten tegen ziekmakende indringers, om er de raten (bedjes] van de pasgeboren bijtjes mee in te strijken en er schimmel mee te bedekken en toch ingedrongen microben mee in te kapselen.

    Propolis is een breedspectrum antibioticum dat - in tegenstelling tot de farmaceutische antibiotica - ook antiviraal werkt en dus ook kan ingezet worden bij grieptoestanden. Het is tevens schimmelwerend en zelfs antitumoraal. Het beschadigt de darmflora niet en levert geen resistente bacteriën op. Daarbij is propolis een sterke antioxidant en vaatwandbeschermer en sorteert een gunstig effect op het maagslijmvlies. Propolis is verkrijgbaar als puur extract en zit o.m. in keelspray's - rechtstreeks op de amandelen spuiten' - in neus- en sinusitismiddelen, oordruppels, hoestsiropen en afweer versterkende kruidencombinaties, maar ook in zalven tegen allerlei huidproblemen en brandwonden. Een goede huisapotheek zonder propolis is ondenkbaar. (natuurlijk gezond genieten)

    Propolis mag met echte geneesmiddelen, als die nodig zijn, worden gecombineerd.


     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annelies Rutten niet de allerslimste mens ter wereld

    Tactische blunder nekt Annelies Rutten in 'De Allerslimste Mens'


    In een superspannende vierde aflevering van 'De Allerslimste Mens ter Wereld' stonden de zenuwen zo danig gespannen dat een tactische blunder voor het verdict zorgde. Frank Vander Linden liet zich zonder reden tactisch zakken waardoor Annelies Rutten de rekening kreeg.


    Tot aan de fragmentenronde ging het gelijk op. Nieuwkomer Yves Desmet won uiteindelijk het pleit en mag zich één weekend lang 'De Allerslimste Mens ter Wereld' noemen. In het finalespel stonden de zenuwen opnieuw gespannen. De Mens-frontman Frank Vander Linden liet zich echter zonder reden tactisch zakken. Een tactische blunder, want hij vergat dat Annelies Rutten nog een kans kreeg om te antwoorden. Deze was echter zo van slag dat ze meteen stop riep. Een tweede blunder van formaat, want Vander Linden kon met slechts twee goede antwoorden over Dior Rutten naar huis sturen.

    Exit Annelies Rutten dus, wat voor beroering zorgde in de studio en bij presentator Erik Van Looy.

    Maandagavond moet 'Blokken'-presentator Ben Crabbé het opnemen tegen Frank Vander Linden en Yves Desmet. Ongetwijfeld weer een spannende aflevering. (Tv-Visie)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De allerslimste mens (Eva Brems)

    Als één van de vijf uitverkorene van de allerslimste mens ter wereld is Eva Brems.

    Eva (41) is hoofddocent mensenrechten aan de Universiteit Gent. Ze verloor de finale in 2007 van Annzelies Rutten.

    Na haar deelname stapte ze in de politiek en ondertussen zetelt  ze voor Groen! in het federale parlement.

    Wat ze vooral leuk vind aan het programma lees je in de bijlage. (Blad Magazine nieuwsblad)

    Bijlagen:
    Eva Brems.pdf (338.9 KB)   


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim klopt Justine na supertiebreak
    Na een supertiebreak, waarin er naar tien winnende punten gespeeld werd, heeft Kim Clijsters de Diamond Games op haar naam geschreven. De wereldkampioene walste in de eerste set als een pletwals over Henin, die bij haar comeback even moest zoeken naar het goeie ritme: 6-1. Maar in set twee liet een nonchalante Kim 'Juju' in de match komen en toonde Henin dat ze nog steeds een gevaarlijke klante is: 3-6. Een supertiebreak moest beslissing brengen en daarin kroonde Clijsters zich met 10-5 tot de verdiende winnares.

    © photo news


    Voor Justine Henin (WTA 12) was het de eerste match sinds ze zich ruim vijf maanden geleden blesseerde aan de elleboog op Wimbledon. Dat was er in de eerste set duidelijk aan te zien. Henin, in een outfit dat deed denken aan het Anderlecht-shirt, was een tijdlang op zoek naar het juiste ritme en de juiste afstand. Vooral haar opslag en forehand lieten het afweten. Pas in set twee kon Henin een eerste servicegame winnen. "Het was niet makkelijk om na al die maanden in de lappenmand in de match te komen tegen een speelster als Kim", sprak Henin. "Ik had geen last meer van de elleboog, maar moest toch ook even aanpassen aan de ondergrond."

    Show Clijsters
    Een met 14.600 toeschouwers gevuld Sportpaleis zag een gedreven Kim wegsnellen tot 4-0. Pas in het felbevochten vijfde game kregen we een eerste keer een glimp van de klasse van Henin te zien. De Rochefortoise won het game en leek even te zullen aanklampen, maar dat was maar schijn. Clijsters liet Henin alle hoeken van het veld zien en haalde de eerste set al na 25 minuten binnen met 6-1. In de tweede set nam een ontspannen Clijsters gas terug en begon ze nog wat meer aan de show te denken. Henin ging zowaar door de opslag van Clijsters en kwam zo 1-2 voor. Het nummer drie van de wereld kwam nog een paar keer op gelijke hoogte, maar moest de set uiteindelijk met 3-6 aan Henin laten.

    "Ik ben toch blij over het niveau dat ik in die tweede set haalde", aldus Henin nog. "Ik ben duidelijk nog niet top, maar als je weet dat ik enkele maanden geleden nog dacht dat mijn carrière voorbij was, kan ik niet anders dan blij zijn. Met wat ik nu gezien heb, weet ik dat het goed komt."

    Publiek uit ongenoegen
    In tegenstelling tot wat voor de match was aangekondigd, en tot groot ongenoegen van het publiek, kwam er vervolgens geen derde set maar een tiebreak tot 10 punten. Kim Clijsters trok daarin met 10-5 aan het langste eind. Een beetje een anticlimax na een lange avond met ook de zege van Wickmayer tegen Schiavone en het optreden van Natalia, maar uiteindelijk een mooie en verdiende winnares. "Een Justine in topvorm is altijd gevaarlijk", sprak Kim. "Ik heb vandaag al enkele flitsen van haar klasse gezien. Geef haar nog even de tijd om weer wat matchritme op te doen en ze zal er staan. Justine is alleszins iemand waar ik rekening mee houd voor 2011." (odbs)

    09-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze portefeuille voorkomt dat je te veel uitgeeft
    Tijdens deze feestperiode is het makkelijk om je uitgaven uit het oog te verliezen, dat is zeker het geval bij vrouwen aangezien 20 procent voor elk feest een nieuwe outfit koopt. Daarom deze slimme portefeuille die voorkomt dat je hier een financiële kater aan over houdt.

    Impulsen beheersen

    Productontwerper John Kestner  bedacht een oplossing zodat je je vooropgesteld budget niet overschrijdt. "Veel vrouwen hebben moeite om hun impulsen te beheersen, bij hen is er een kloof tussen het nemen van beslissingen en het beseffen van de gevolgen." De portefeuilles staan in verbinding met je gsm via bluetooth, die is verbonden met het internet en kan zo aan de informatie van je bankrekening. Die stuurt constant een update van je financiële status door.

    Niet open

    Wanneer je te veel uitgeeft, word je hier op een ludieke manier aan herinnerd. Er is het type 'Mother Bear': dit is portefeuille met een sluitstuk dat moeilijker opengaat hoe lager het bedrag op je rekening is. Eens je blut bent, blijft de portefeuille simpelweg gesloten. De Peacock blaast zichzelf op en laat zichzelf terug af afhankelijk van hoeveel geld er nog beschikbaar is. Bij de 'Bumblebee' gaat een zoemend geluid af wanneer je geld uitgeeft. Hoe groter het bedrag, hoe langer het geluid duurt.

    Uitvinder Kestner wil zijn uitvinding goedkoop aan de man brengen: "Het zou ironisch zijn moesten we een fortuin vragen voor iets dat moet helpen geld te besparen." (ep)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwerp je eigen dispenser

    Je eigen foto op je canderel dispender? Dat kan...


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het bestaan van versierde kerstbomen

    Het is in de Elzas, en meer bepaald in de Humanistische bibliotheek van Sélestat, dat men de eerste geschreven vermelding vindt van de verkoop van kerstsparren. Dat was in 1521 en de vermelding staat in de stadsarchieven. De Elzas mag dus terecht de wieg worden genoemd van de kerstboom. Ziehier zijn geschiedenis…

    Het bestaan van versierde bomen in de Elzas dateert van de middeleeuwen.
    Op 24 december werd een den geplaatst in het koor van de kerken, waar hij tijdens de voorstelling van ‘Adam en Eva’ de boom van het aards paradijs voorstelde. Hij was versierd met appelen die de verboden vrucht voorstelden.
    Na verloop van tijd werden er ook hosties in opgehangen, als symbool van de eucharistie en sleutel tot zaligmaking.
    Waarschijnlijk in het begin van de 16e eeuw begonnen ook de mensen thuis de dennentakken die ze  als versiering gebruikten, te vervangen door volledige dennen, opgesmukt met appelen.
     
    De eerste dennen werden opgehangen aan het plafond met een appel aan de basis, of versierd met kleine rode appeltjes die men ‘Christkindle’ (kerstkindjes) noemde. Vanaf het einde van de 16e eeuw werden er ook papieren rozen (een verwijzing naar de kerstrozen) en andere veelkleurige bloemen, of soms vergulden metalen plaatsjes opgehangen die herinnerden aan de boom van Jesse (de stamboom van Jezus).
    Op het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw deden goud- en zilverkleurige noten hun intrede. De hosties werden vervangen door Bredele, snoepgoed in suikermousse, amandelpasta en anijsbrood.

    In de tweede helft van de 19e eeuw kwam een ander gebruik in voege. Men drukte blinkende afbeeldingen die werden uitgesneden en uitgestampt in reliëf, en men kleefde ze dan op voorwerpen in suiker of chocolade. Het poedersuiker werd uitgevonden en dat werd gebruikt om de Bredele te bestrooien, samen met gekleurde korreltjes. Ook peperkoek wordt overmatig versierd met suiker en gedrukte afbeeldingen.

    Op het einde van de 19e eeuw verschenen de eerste figuurtjes in was, vooral engeltjes, die versierd waren met fijne goud- en zilverkleurige metalen blaadjes. Men gebruikte ze ook om guirlandes of sterren te maken. Dennenappels werden verguld en men versierde de kerstbomen ook met bollen, klossen, klokjes, noten en artificiële ijsblokjes in glas. (franceguide)


    De animaties rond de kerstboom in de Elzas:
    -Paarden brengen de kerstbomen naar het centrum van Wissembourg op 19 november
    -Tentoonstelling van de eerste vermelding van een kerstboom in de Humanistische Bibliotheek van  Sélestat van 29 november tot 24 december
    -‘De grote kerstboom’ van 29 november tot 31 december in Straatsburg
    -Geschiedenis van de versiering van de kerstboom doorheen de eeuwen, van 29 november tot 4 januari in Sélestat
    -Tentoonstelling ‘Kerstbomen en speelgoed doorheen de tijd’, van 30 november tot 4 januari, op vrijdag, zaterdag en zondag, in Bouxwiller

    Meer informatie:
    Ontdek de  Elzas


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade eten minder kans op overlijden
    Ik ben verzot op chocolade. Al mijn hele leven probeer ik daarin maat te houden, maar zeker met kerst en nieuw ga ik over de schreef. Ik kan geen nee zeggen tegen die lekkere pralines die tantes mij voorschotelen. En er is altijd weer ergens een heerlijk dessert met chocolade. Hoe ver kan ik gaan tot het ongezond wordt? Nathalie

    Het feestseizoen breekt weer aan. We eten, drinken en snoepen dan meestal veel meer dan goed voor ons is, om na Nieuwjaar het roer helemaal om te gooien. We verkondigen iedereen die het horen wil onze goede voornemens en beloven vooral onszelf dan dat het vanaf nu echt anders moet. We moeten op dieet, drinken minder alcohol, stoppen met roken en we gaan meer bewegen. En we gaan zéker minder snoepen. Want dat kunnen we gemakkelijk laten.

    Maar is dat ook zo? Al van kindsbeen af leren we snoepen. Bij elke feestelijke gelegenheid is er snoep of andere zoetigheid om het vieren. Ik heb zelden een kinderfeestje meegemaakt zonder snoep of ijsjes. En Sinterklaas zonder marsepein of chocolade? Nee.

    In België wordt vooral chocolade gesnoept. Een Belg eet gemiddeld 8,7 kilo chocolade per jaar of bijna 24 gram per dag. Alleen Zwitsers en Engelsen eten er nog meer van. Chocolade wordt in de wereld al meer dan 2.600 jaar gebruikt. De Azteken dichtten het als drankje allerlei heilzame eigenschappen toe. Hoewel veel van die beweringen niet kloppen, heeft chocolade toch een aantal positieve effecten.

    Natuurlijk is chocolade een caloriebom en slecht voor je tanden. Maar omdat het een feestmaand is, wil ik het liever hebben over de goede eigenschappen van chocolade. Chocolade bevat cafeïne en heeft hierdoor een stimulerende werking. Goed tegen vermoeidheid en volgens sommigen ook goed voor je libido, maar dat is niet echt bewezen.

    Intussen is wel aangetoond dat chocolade een gunstig effect heeft op je bloeddruk en bloedvaten. In chocolade zitten antioxidanten, de flavanolen, die je bloedvaten beschermen. Diezelfde antioxidanten zitten ook in rode wijn en groene thee, maar in een kleinere hoeveelheid dan in chocolade.

    Een groep Nederlandse wetenschapper is sinds de jaren 60 dit effect aan het bestuderen. Zopas werd een studie afgerond waarbij meer dan 400 gezonde mensen gedurende vijftien jaar werden gevolgd. De onderzoekers gingen na wat ze aten en of ze ziek werden. Ook het aantal mensen dat stierf en de reden van hun overlijden werden nauwkeurig geregistreerd. Ze konden aantonen dat er een duidelijk verband bestond tussen het chocoladegebruik, de bloeddruk en de kans op overlijden. Deze mensen werden ingedeeld in drie groepen naargelang de hoeveelheid chocolade die ze per dag aten.

    Gemiddeld aten de mensen 2,1 g cacao of het equivalent van 5 g pure chocolade (die uit meer dan 54% cacao bestaat) per dag. De bloeddruk was duidelijk lager bij de groep mensen die veel chocolade aten (4,2 g cacao per dag) tegenover de mensen die geen chocoladeproducten aten. Bovendien bleek dat je 50% minder kans had om te overlijden als je veel chocolade at in vergelijking met als je geen chocolade at. Ook andere studies toonden al het bloeddrukverlagende effect van chocolade aan.

    Door de aanwezigheid van antioxidanten in chocolade, vermoedt men dat die ook gunstig moet zijn voor mensen met longziekten en als preventie tegen kanker, maar daar bestaat momenteel nog geen bewijs voor.

    Chocolade zou ook verslavend werken omdat het stoffen bevat die een invloed kunnen hebben op je hersenen. Maar de hoeveelheid verslavende stoffen in chocolade is zo laag dat je tientallen kilo's moet eten om dit effect te bekomen. En gelukkig doet niemand dat. Bovendien zitten deze stimulerende stoffen meer in pure chocolade dan in melkchocolade. En wat lusten mensen over het algemeen het liefst? Inderdaad, melkchocolade.

    Er zit in chocolade ook een heel kleine hoeveelheid giftige stoffen die voor de mens van geen belang zijn. Voor honden daarentegen is chocolade giftig en voor paarden zelfs dodelijk.

    Voor de mens heeft een kleine hoeveelheid chocolade per dag een gunstig effect. Met 10 g pure chocolade heb je een bewezen gunstig effect. In melkchocolade zit meer vet en suiker en die is daarom ook minder gezond.

    Zo kom je op 3,5 kg pure chocolade per jaar per persoon, wat minder dan de helft is van wat we nu verbruiken. (Medisch advies Koen Bouman)
    http://www.nina.be/

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suske & Wiske nu ook digitaal

    Suske en Wiske worden 65, maar ze zijn nog helemaal mee met hun tijd. Het nieuwste album
     'De Stuivende Stad' is niet alleen op papier uitgebracht maar ook op de iPhone en de iPad.



    http://www.showbizzsite.be


    08-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calorie - arme feesttips van Lien Willaert
    Lien Willaert, de vrouw van Jan Verheyen, specialiseerde zich in calorie-arm koken.

    Haar programma 'Het CalorieComplot'op Vitaya en haar boeken 'Mijn man is op dieet maar hij weet het niet',

    Mijn kind eet gezond maar weet het niet' en 'Het CalorieComplot' dat in januari uitkomt zijn daar het resultaat van. "Maar ik ben echt niet maniakaal", aldus Lien.

    "Ik ben en blijf een Bourgondiër." (Magazine natuurlijk gezond genieten Vanessa Luyten)

    Wees creatief met sauzen en desserts. Lees verder in bijlage de interview (Calorie-arme feesttips van Lien Willaert).

    Bijlagen:
    De feesten komen eraan deel1.pdf (312.5 KB)   
    De feesten komen eraan deel2.pdf (580.7 KB)   


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stem mee voor Story Awards 2010

    2010 was alweer een jaar vol nieuwe sterren, prachtige tv-programma's en schitterende muziek. Story reikt dit jaar voor het eerst 10 exclusieve awards uit aan iedereen die eruit sprong, en u beslist wie de gelukkigen worden. Tot 20 december kunt u alleen  beslissen wie deze prachtige Story Awards in ontvangst zullen mogen nemen!



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer betaal jij met e-maaltijdcheques?

    Vergeet jij ook altijd die verdomde papieren maaltijdcheques mee te nemen als je gaat winkelen? Met de elektronische maaltijdcheque wordt dit verleden tijd, al zal het wel nog zeker tot in het voorjaar duren vooraleer alles praktisch rond is.

    Zowel de toekenning van de cheques als de betaling ervan zullen dan volledig elektronisch verlopen. Gedaan dus met het kwijtspelen van papieren maaltijdcheques of het ontdekken van al vervallen cheques. Al kan je werkgever natuurlijk altijd beslissen niet in het nieuwe systeem mee te stappen en alles gewoon bij het oude te laten.

    Wat zijn e-maaltijdcheques?

    In tegenstelling tot de papieren versie worden elektronische maaltijdcheques niet aan de werknemer overhandigd: ze worden op een maaltijdchequerekening gezet die beheerd wordt door een erkende uitgever (bv. Sodexo of Edenred).

    Bedoeling is dat deze dienst voor de werknemer kosteloos is. De gebruiker moet zijn saldo en het aantal nog geldige maaltijdcheques gratis kunnen raadplegen.

    Hoe ermee betalen?

    Dat is nog niet duidelijk en kan variëren bij elke erkende uitgever. “Mogelijke opties zijn betalen via de elektronische identiteitskaart, een speciale maaltijdchequekaart die gebruikt kan worden via de gewone betaalterminals of betalen via sms”, vertelt Iris Tolpe, manager Legal Department bij hr-dienstverlener Securex. “Het zijn de uitgevers van de cheques die het soort drager zullen bepalen, al moeten zij bij voorkeur gebruikmaken van bestaande toepassingen en moet het kosteloos zijn voor de werknemer.”

    De werknemer kan om het even welk bedrag via zijn maaltijdchequerekening betalen, het hoeft niet om een veelvoud van de waarde van zijn maaltijdcheque te gaan.

    Vanaf wanneer krijg je ze?

    Ook dat is nog een vraagteken. Vanaf 1 januari 2011 kunnen uitgevers een erkenning aanvragen bij de minister van Economische Zaken. De verwachting is dat bekende uitgevers van papieren maaltijdcheques zoals Sodexo en Edenred dit inderdaad op 1 januari zullen doen. Reken 3-4 maanden vooraleer deze bedrijven officieel erkend zullen zijn, dus ten aller vroegste vanaf 1 april zullen werknemers met elektronische maaltijdcheques kunnen betalen.

    Die startdatum zal waarschijnlijk niet gehaald worden, want ook je werkgever heeft werk voor de boeg om de elektronische maaltijdcheques te kunnen aanbieden aan zijn personeel.

    “Veel bedrijven wachten tot ze weten hoe het systeem er gaat uitzien. Bovendien moet de werkgever in zijn onderneming een welbepaalde procedure doorlopen om de elektronische maaltijdcheques te kunnen aanbieden, vele zullen een cao op ondernemingsvlak moeten afsluiten of wijzigen. Het is mogelijk dat heel wat werkgevers opzien tegen dit extra administratieve werk. Het succes van de elektronische maaltijdcheque valt dus nog af te wachten”, aldus Iris Tolpe.

    Kan ik ook nog voor papieren maaltijdcheques kiezen?

    Ook als je werkgever de mogelijkheid van elektronische maaltijdcheques aanbiedt, kan je nog blijven kiezen voor de papieren variant.

    En als je gekozen hebt voor de elektronische maaltijdcheques, maar je wil terug veranderen naar de oude, getrouwe papieren versie kan dat ook, mits het naleven van een opzegtermijn van een maand. (jobat)

  • Hoeveel is een maaltijdcheque waard?


  • Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle tips om een slecht kapsel te corrigeren
    Een herkenbare situatie voor veel vrouwen: je hebt een bad hair day, wat je ook doet, niets lijkt te werken en dat terwijl je eigenlijk al in de auto moest zitten. Daarom enkele tips om je kapsel een boost te geven in 10 minuten.

    - Droog je haar ondersteboven na het wassen gedurende enkele minuten. Dit kan helpen om meer volume te creëren en je haar veerkrachtiger te maken.

    - Zorg ervoor dat je kapsel goed ruikt. Een eenvoudige en innovatieve manier is om wat parfum op je kam te sprayen en dan je haar te borstelen. Dit geeft een subtiele geur en je humeur meteen een opkikker. 

    - Kroezelig haar kun je temmen door een speciale shampoo te gebruiken, het aanbod in de winkels is groot. 

    - Wil je de illusie creëren dat je net van de kapper komt? Strak gestyled haar krijg je door je kapsel eerste te drogen met de handdoek en het dan in veel verschillende secties te verdelen. Droog dan elke sectie stuk per stuk met een ronde borstel.

    - Stem je kapsel af op je outfit, kijk eerst naar je jurk voor je kiest voor opgestoken of los haar. Is je kapsel er echt te erg aan toe, dan kun je de schade beperken met een trendy diadeem, denk aan een exemplaar met bloem of veertjes, of een leuke speld.

    - Ook het koude weer kan een aanslag op je kapsel betekenen. Je kunt voorkomen dat muts je haar ruïneert door het zo proper mogelijk te houden. Een film op je lokken maakt je kapsel namelijk flets. Een goede instant truc is je voorover te buigen en de onderste laag met hairspray te bewerken. Vervolgens moet je je haar wat netjes leggen en ben je klaar. Om statisch haar te bestrijden breng je eerst een zachte haarspray aan, maak dan de bovenste laag glad met een platte borstel.

    - Is je haar vettig haar, maar heb je geen tijd om het te wassen? Ga dan met een olieabsorberend doekje over je kapsel, breng dan talkpoeder of droogshampoo aan op je borstel en ga hiermee over je wortels. Vervolgens breng je er haarlak op aan en ga je er snel even over met een handdoek. (ep)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter slaat toe in... noordelijk halfrond

    Noordelijk halfrond, de mooiste plaatjes.



    Op  foto Feldberg, Duitsland. Volgende mooie winterplaatjes.



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!