Nee, dan kruidenazijn maken ( zie vorige post: appelstroop) dat is zóó simpel, had ik het geweten dan had ik het eerder gedaan.
Als basis neem je blanke azijn.Verder neem je een mooie fles en wat lekkere kruiden. Stop de kruiden in de flessen, overdrijf niet, er komt redelijk wat smaak af van een takje rozemarijn. De flessen zet je donker en koel weg. Je laat de kruiden er ongeveer 3 weken in, dan zeef je het geheel en je bewaar de flessen in het donker totdat je ze gaat gebruiken. Ik heb twee soorten basilicum azijn gemaakt, met groene en met paarse basilicum, de laatste is het geurigst en heeft een prachtige kleur. Dan heb ik nog azijn gemaakt met Provençaalse kruiden; in mijn geval laurier, marjolein, rozemarijn, tijm en een enkel takje lavendel.
Als je wat luxere azijn wilt maken dan kan je witte of rode wijnazijn gebruiken. Dragon,dille, basilicum, munt en citroenmelisse bijvoorbeeld in witte wijnazijn, rozemarijn, tijm, frambozen of knoflook op rode wijnazijn.
Zelf hou ik het voorlopig bij de blanke azijn..die met basilicum is heerlijk!
Links en midden basilicumazijn, rechts Provençaalse kruidenazijn.