Foto
Inhoud blog
 • Nieuwe blog
 • Machelen
 • Uitbergen
 • Baardegem
 • Zwijnaarde
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • louis vervaeke
 • bloggen
 • maxim de greve
 • agenda

  Wedstrijden seizoen 2010

  Categorieën
  "Coureurke" Yorne
  Stap voor stap komen we er wel !
  23-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deelke 5
  23-08-2010 om 22:48 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingem (Beker der Vlaamse Ardennen)

  Na mijn valpartij vorige zondag was het eerst afwachten of ik wel zou deelnemen aan deze thuiswedstrijd.

  Door de goede zorgen van de kinesist die mijn pols had ingetaped om zo de pijn draaglijk te maken stond ik toch in de startblokken. We zouden wel zien wat ik er van terechtbracht.

  60 renners vertrokken om 17.30u om 9 ronden af te leggen van 6,5 km. Reeds in de eerste ronde demarreerde Yannou De Bruycker maar ik pikte onmiddellijk aan zodat we met ons tweetjes een kleine voorsprong hadden op het peloton. Dit konden we ongeveer één ronde volhouden en toen kregen we weer het gezelschap van het volledige peloton met af en toe eentje die (tevergeefs) probeerde te ontsnappen maar niet echt lukte  

  Naar het eind van de wedstrijd toe begonnen een aantal renners toch wel serieus aan te vallen zodat het tempo flink opgeschroefd werd. Ik kreeg het moeilijk daar ik last had van mijn rug én (ingetapete) pols. Hierdoor moest ik efkes lossen van het peloton maar kon er (op mijn eentje) toch naartoe rijden

  Spurten zat er niet echt meer in maar ik behaalde nog de 25ste plaats. Ik had gehoopt om in de top 10 te eindigen maar ik mag al blij zijn dat ik ondanks mijn valpartij toch kon deelnemen én kon uitrijden met mijn blessure aan de pols en rug.

  Opnieuw - zoals wekelijks weze herhaald - dank aan de talrijke supporters en nonkel Ronny voor de goede bevoorrading

  Op naar morgen (voor alweer een thuiswedstrijd) te Zwijnaarde.


  21-08-2010 om 18:05 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotokes

  Hieronder een paar fotokes van enkele supporters tijdens de wedstrijd   21-08-2010 om 18:04 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  16-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwevezele (Interclub)

  Het was opnieuw een wedstrijd van korte duur ...

  Daar het een Interclub was kwamen niet minder dan 130 renners aan de start, onder wie ook buitenlanders met o.a.  clubs uit Israël, Frankrijk en de USA.

  Er stond een strakke wind en de temperatuur was ook niet echt zomers te noemen. Bij verkenning van het parcours met mijn ploegmaat Niels Van Quickenborne leek alles OK. Mooie grote banen met hier en daar wel een verradelijke bocht en/of vluchtheuvel.

  Om 15.00u stipt ging het peloton van start gevolgd door de talrijke ploegwagens, zo ook die van Morel-Vandeputte met Guytje en Luc.

  Bij de doortocht van de eerste ronde zat ik mooi vooraan het peloton. Onze pa keek en zag dat het goed was

  Een paar minuten later werd uitgeroepen op de radio (die onze pa in bruikleen had van Luc) dat er een (zoveelste) valpartij was met de nummers 13 en 20 ... Dierickx Yorne als slachtoffers.

  Ons ma dacht dat het niet zo erg zou zijn en keek dan ook reikhalzend naar mij uit bij de volgende doortocht. Het peloton voorbij ... geen Yorne. Enkele gelosten voorbij ... weer geen Yorne. Nog een paar gelosten ... opnieuw geen Yorne. De ploegwagens met daartussen enkele renners ... nog steeds geen Yorne  Tot Guytje stopte bij onze pa met daarin ... de kapotte fiets van bibi en bibi himself achteraan in de auto met 2 geschaafde billen, geschaafde enkel en pijnlijke pols. Op weg dan maar naar het Rode Kruis voor verzorging, bijgestaan door Luc. Mercikes hiervoor

  Al bij al vielen de verwondingen nog mee maar was het toch veilig om even naar het ziekenhuis te gaan met mijn pols om te zien of die niet gebroken/gebarsten was, dan wel zwaar verstuikt. Het laatste is dus het geval. Oef voor ons Guytje want die had er geen goed oog in en was bezorgd dat ik toch een gebroken pols zou overhouden aan mijn valpartij.

  Sorry aan Fons, Roland en Guy die kwamen supporteren maar mij dus niet gezien hebben Ik probeer dit vrijdag wel goed te maken (als mijn pols dit toelaat). Starten doe ik zeker, hoe het verloopt zien we wel.

  16-08-2010 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingem

  De zenuwen gierden door mijn ganse lichaam daar het een thuiswedstrijd was en mede omdat ik niet wou afgaan voor eigen publiek want de laatste weken lukt het niet zo goed. De eerste resultaten van een bloedtest bij de sportdokter wijzen op een infectie De eindresultaten weet ik dinsdag a.s. Hopelijk geen virus in het spel want dan zal het efkes rust zijn

  Aangezien het dus een thuiswedstrijd was waren er vanzelfsprekend meer supporters dan gewoonlijk. Aan allen hartelijk dank voor jullie steun tijdens de wedstrijd

  In de eerste ronde was er meteen al een aanval van Jens Vertenten waarbij ik meteen in de achtervolging ging maar ik werd direct gecounterd door mijn eigen ploegmaats

  Daarna was het de beurt aan Frederic Willems die een aantal ronden weg was, gesteund door zijn ploegmaats die het peloton afstopten...

  Halverwege de wedstrijd zag ik het even niet meer zitten maar ons ma riep dat het wel zou lukken en dat ik moest doorzetten. Daar het tempo in het peloton wat zakte kon ik terug op adem komen en zo terug mooi vooraan het peloton mijn wedstrijd verderzetten.

  Er waren vele aanvallen door Saimen De Laeter maar deze werd nooit gesteund zodat ook hij niet echt losraakte van het peloton.

  Bij het ingaan van de laatste ronde plaatste ik een demarrage en werd geremonteerd door Glenn Maes  die meteen ook zijn eerste zege van het seizoen haalde. Ik moest passen om te kunnen blijven meegaan en sloot opnieuw aan bij het peloton.

  Het werd dan ook een pelotonspurt om de tweede plaats in de wacht te slepen. Ik eindigde 11de. Niet zo slecht maar ook niet super.  09-08-2010 om 22:17 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingem
  09-08-2010 om 21:51 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderwindeke

  grmbhdk*kjsdfk*qdfkslk   Wat heb ik toch met mijn benen de laatste weken ???

  Mijn eerste wedstrijd in de topcompetitie en meteen een grote tegenvaller

  Wij dienden een grote ronde van 24 km. af te werken en daarna 4 plaatselijke ronden van 12 km.  Ik zag dat wel zitten.

  In het begin van de wedstrijd had ik goede benen en toen Michael Cools en nog twee anderen demareerden sprong ik onmiddellijk in hun wiel. Wij konden een voorsprong opbouwen van 35 seconden.

  Bij het aanvangen van de Bosberg had het peloton ons echter te pakken. Wij zouden ons niet gewonnen geven maar dat was buiten mijn benen gerekend. Het was alsof ik stil stond : Ik geraakte bijna niet vooruit en zag de renners mij voorbijsteken langs links en rechts. Uiteindelijk kwam ik als bijna laatste bovenop de Bosberg aan. Dan wachtte mij nog de Congoberg ...

  Het peloton was gaan vliegen en na de tweede plaatselijke ronde hield ik het voor bekeken

  Ik ga toch maar even naar de dokter gaan om mijn bloed te laten checken.

  Opnieuw dank aan allen die aanwezig waren om te supporteren : mijn peter en tante Fabienne, Guido en Maria, mémé en Julien, Willy Van Audenaerde en zijn vrouw, ons Chrisje en Stefanie + haar vriendin.

  Guidoke ... hopelijk kan ik je één dezer dagen een mooie koers presenteren mét een goed resultaat
     03-08-2010 om 12:34 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons mémé en Julien
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  30-07-2010 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maldegem

  Braaaaaaaaaand

  Toen we klaarstonden om richting Maldegem te vertrekken was het een onweer van jewelste. Donder, bliksem en water gieten. In Zwijnaarde aangekomen (om mémé en Julien op te halen) had het nog geen drup geregend. In Maldegem idem dito ... kurkdroog lag het daar.

  Bij de verkenning van het parcours voelden mijn benen supergoed aan. Ik zag het wel zitten

  Maar liefst 67 renners stonden startensklaar met o.a. Maxim De Greve, Jonas Lammens, Dante De Ruysscher, Dimitri Soete, Dante Verlee, Tijs Delbaere. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

  Voor mij echter niet

  Toen onze pa gewoontegetrouw mijn benen insmeerde (maar jammer genoeg niet met de zalf die ik gewoon ben omdat ze uitgeput was in de winkel ) kleurden mijn benen bijna onmiddellijk rood. Zo rood als een kreeft. Onze pa spoelde mijn benen direct af maar het kwaad was echter al geschied. Ik begaf mij naar de start met vuurrode benen waarop je een ei kon bakken. Daarbovenop trok mijn huid ook nog samen. Precies alsof ik uren in de zon gezeten had en verbrand was...  Ik kon er niet zo mee lachen maar ja, het was te laat. Op sommige foto's hieronder kan je zien dat mijn benen toch wel roder zijn dan die van de andere renners.

  In de eerste ronde plaatste Jonas Lammens een demarrage en ik ging mee. In de tweede ronde keek ons ma naar mij en .... zag dat het niet goed was. Ik was wat uitgezakt : mijn benen wilden niet mee. De derde ronde zakte ik nog meer uit en de vierde ronde was het totaal over. Ik riep naar ons pa en ons ma dat ik geen gevoel had in mijn benen waarop ons ma de volgende ronde riep dat ik best zou stoppen wat ik dan ook deed.

  Sorry Mario en Tineke dat ik jullie geen mooiere wedstrijd kon tonen. De volgende keer hopelijk beter. Alvast bedankt voor jullie aanwezigheid, alsook aan mémé en Julien.
  29-07-2010 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielsbeke (Belgisch Kampioenschap)

  148 tweedejaars nieuwelingen waren geselecteerd om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap. Om 16.15u werd het startsein gegeven en was er al meteen een valpartij in het peloton. Gelukkig stond ik vooraan en had daar dus geen hinder van.

  Er werd onmiddellijk aan een gezapig tempo gereden en enkelen probeerden te ontsnappen maar tevergeefs ... ze werden teruggeroepen door het voltallige peloton. Halverwege de koers ontsnapten opnieuw een 7-tal renners met o.a. Jasper Dult, Jef Vertommen, Jaspers Dylan, ... maar ook zij konden hun ontsnapping (jammer voor hen) toch niet tot het einde van de wedstrijd in stand houden en werden ook op hun beurt gegrepen door het peloton.

  Na enkele valpartijen op het toch wel gevaarlijke parcours (wonder boven wonder - én gelukkig maar - bleven deze vrij beperkt) wisten we al dat het een massaspurt zou worden.

  In de laatste ronde kon ik nog wat naar voor schuiven maar halverwege het parcours kwam er eentje voor mij rijden en vond het nodig om zich te "parkeren" voor mijn neus zodoende dat ik voet aan de grond moest zetten en zo opnieuw achteraan het peloton terechtkwam Daarbij kwam ook nog dat ik opnieuw te kampen had met verschrikkelijke pijn in mijn lies en zo niet echt veel macht kon zetten.

  Onze pa had mij eerder deze week al verwittigd dat ik niet mocht meespurten als ik niet vooraan het peloton zat én het tot een massaspurt zou komen. Hij vond dit veel te gevaarlijk. Ik heb dan maar wijselijk geluisterd naar hem en gewoon de laatste meters uitgereden zonder deel te nemen aan de spurt.

  Tot slot van harte dank aan de talrijke supporters : Guido, Ingrid, Riald en Phaedra, Filip en Danni, Luc, Kenneth en Kevin, Nancy en haar papa, slager Rik, mijn masseur Peter, Peggy en hun kids, Dieter, mijn zus Yadrinka en haar vriend Peter (net terug uit het ziekenhuis) en diegenen die er waren maar die ik of onze pa of ons ma niet gezien hebben (sorry als jullie niet vernoemd werden)  26-07-2010 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevoorrading

  Dank aan nonkel Ronny voor de bevoorrading evenals aan Julien voor zijn trouwe aanwezigheid op mijn wedstrijden. Mercikes

  Hieronder enkele fotokes van de bevoorrading ...  21-07-2010 om 23:30 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Laureins

  Daar ik zaterdag een superslechte wedstrijd gereden had beslisten we dat ik dinsdag zou rijden in Sint-Laureins.

  Na een klein uurtje rijden kwamen we ter plaatse en ik ging meteen het parcours verkennen. Zo plat als maar kon zijn maar ondertussen zag ik ook de "tegenstanders" toekomen. Niels Vanderaerden, Miel Pyfferoen, Michael Cools, ... geen pannenkoeken dus.

  Om 17.00u werd het startsein gegeven om 66 km. af te leggen over 10 ronden.

  Op een paar kleine aanvalletjes na bleef het peloton geruime tijd volledig samen. Op 3 ronden van het einde demarreerde ik en kreeg Miel Pyfferoen (ploegmaat van Niels Vanderaerden) mee in mijn zog. Toen ik hem vroeg om over te pakken daalde ons tempo iets en dat zinde me niet zo. In de aankomstzone versnelde ik mijn tempo nog wat en had zo ook meteen een premie te grazen

  Kort nadien werd ik te grazen genomen door Niels Vanderaerden en zijn twee companen. Ik liet mij terug uitzakken naar het peloton Toen mijn makker Maxim vroeg om er samen naar toe te rijden moest ik afhaken want mijn pijp was efkes uit ...

  In de laatste ronde kon ik mij herpakken maar in de spurt zat ik wat ingesloten en kon ik niet voluit gaan. Ik eindigde 10de.

  En nu maar aftellen naar het BK van aanstaande zondag    21-07-2010 om 23:26 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maarkedal (Beker Vlaamse Ardennen)

  55 renners kwamen aan de start om de "heuveltjes" van Maarkedal te trotseren en in totaal 10 ronden van 6,6 km. af te leggen, goed voor 66 km.

  Toen ik samen met ons ma en onze pa eerder deze week het parcours ging verkennen had ik alweer een plannetje in mijn hoofd, doch het is er nooit van gekomen om het uit te voeren

  Het begon al bij de start toen ik maar niet in mijn clicks geraakte en dus nog meer gestresseerd geraakte. Reeds bij de eerste beklimming merkte ik dat mijn benen superslecht waren. Ze draaiden gewoon vierkant

  Hierdoor kon ik dus de eerste aanval niet opvangen. Bij passage aan onze pa kreeg ik meteen de volle lading wat mij nog meer stress bezorgde. Ons ma daarentegen bleef mij aanmoedigen maar zag ook dat het langs geen kanten ging.

  Daarenboven kreeg ik ook nog krampen en last in mijn rug. Alles zat dus gewoon tegen.

  Toen we moesten spurten voor ons plaatsen zat ik op kop maar door de krampen kon ik niet meer wat mij opnieuw irriteerde Ik werd 27ste.  18-07-2010 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank aan de supporters
  Dank aan allen die kwamen supporteren in Parike. Enkele fotokes ...

  Sorry mochten er supporters zijn die om één of andere reden toch niet op de foto staan


  14-07-2010 om 11:41 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parike (Beker Vlaamse Ardennen)

  55 renners kwamen aan de start onder de brandend hete zon. Het was nog warmer dan vorige week en dus niet mijn ding   Gelukkig maar dat er zoiets als bevoorrading bestaat

  Tijdens de eerste ronde zat ik mooi vooraan en nam als eerste mijn bocht richting aankomst. Daar zou ik proberen een demarrage te plaatsen wat echter mislukte want ze sprongen direct achter mij aan

  Halverwege de wedstrijd kreeg ik het moeilijk. De hitte begon zijn tol te eisen. Even moest ik lossen van het peloton maar ik kon mij herpakken en opnieuw aansluiten bij hen. Ondertussen waren er een 7-tal renners gaan vliegen maar die konden we na een paar rondes toch terug tot de orde roepen zodat we terug één geheel vormden met het peloton. Dit duurde echter niet lang want opnieuw demareerden er een paar - onder wie Tijs Delbaere. Mijn pijp was uit (kreeg geen zuurstof genoeg door het warme weer) en ik moest passen   Een revanche voor vorige week zat er dus niet in. Jammer.

  23 renners reden hun wedstrijd uit. Ik werd 13de  14-07-2010 om 11:36 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huise (Beker Vlaamse Ardennen)

  Eerst en vooral van harte dank aan de talrijke aanwezigen die speciaal voor mij kwamen supporteren enne ... sorry dat ik jullie moest teleurstellen

  Wat een pechdag, wat een baaldag (vooral voor ons ma ).

  Vorige week was ik gaan trainen op het parcours en ik had in mijn hoofd een scenario uitgewerkt waar en wanneer ik een demarrage zou plaatsen en dit ook gezegd tegen onze pa.

  Zo gezegd, zo gedaan maar ... niet gelukt door stomme kasseien waar ik geen rekening mee had gehouden.

  Ik demarreerde op de plaats waar ik het voorzien had, had al vlug 300m voorsprong en dan kom ik in de scherpe draai naar rechts waar ook kasseien liggen. Mijn voorwiel slipt, ik kan mij nog recht houden maar ... rij hierdoor wel de gracht in. Toevallig staan ons ma en Nancy daar natuurlijk om foto's te trekken. Een gegil van jewelste door ons ma die ondertussen de berm naar beneden komt gelopen, gevolgd door Nancy. Ons ma haalt mijn fiets uit de gracht terwijl Nancy mij helpt om er uit te klimmen.

  Resultaat : mijn ketting af en mijn voorwiel scheef. Ik spring op de fiets en probeer de schade van mijn achterstand te herstellen. Tegen de volgende ronde heb ik op dezelfde plaats het peloton ingehaald maar mijn voorwiel sleept nog altijd tegen mijn fiets. Stoppen dus om een nieuw wiel te steken bij onze pa. Geholpen door Guytje en nonkel Ronny zet ik weer de achtervolging in maar kan het niet meer opbrengen om tot bij het peloton te geraken. Enkele ronden later dien ik af te stappen. Zwaar ontgoocheld omdat ik al de supporters ontgoocheld heb. Sorry

  Hopelijk volgende week beter.  06-07-2010 om 14:06 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  04-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruien (Beker Vlaamse Ardennen)

  Warm, warm en nog eens warm om niet te zeggen heeeeeeeeet was het en niet echt mijn weertje

  Dat ik niet alleen was die het lastig heeft met zo een weer was ook te merken aan de uitslag. 51 renners kwamen aan de start ... 30 renners kwamen aan ...

  Daar ik probeer de top 3 te behouden in deze Beker der Vlaamse Ardennen-wedstrijden moest ik super aandachtig zijn in deze koers. De eerste twee ronden zat ik dan ook mooi vooraan het peloton maar door het superwarme weer werd er niet volop gekoerst in het begin van de wedstrijd.

  In de derde ronde was het zo ver ... een demarrage met o.a. Jasper Dult en Tijs Delbaere. Net op het moment dat ik wou gaan werd ik ingesloten en miste zo de trein. De koplopers bouwden hun voorsprong uit tot 1min.15.

  De vierde laatste ronde konden we met een zestal ontsnappen uit het peloton en de koplopers terugroepen tot op 30 sec.  Had iedereen mooi meegewerkt konden we ze misschien nog bijbenen maar het was te mooi om waar te zijn.

  Ik eindigde 11de en zakte zo van de 2de naar de 3de plaats in het klassement

  Hopelijk volgende week beter in Huise.

  Dank aan de supporters die het warme weer trotseerden en mij kwamen aanmoedigen  04-07-2010 om 01:13 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  14-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn "jongste" supporter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  14-06-2010 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwijnaarde

  Na mijn (tweede) overwinning in Kruishoutem waren de verwachtingen van mijn supporters toch wat hoger dan normaal   En daar kwam dan ook nog bij dat het min of meer een thuiswedstrijd was voor mij want mémé en Julien wonen in Zwijnaarde en dan ook nog langs het parcours. Veeeeeel bekende gezichten dus

  Daar er weinig wedstrijden waren in Oost-Vlaanderen kwamen niet minder dan 75 renners aan de start. Een mooi bendeke dus met o.a. Saimen De Laeter, Kevin Rasschaert, Stijn Van Hecke, Jasper Dult, Glenn Rotty, Bart De Keukelaere, Dieter Verwilst, Gianni Limpens, ... geen pannenkoeken dus.

  In het begin van de wedstrijd waren er een paar kleine aanvalletjes maar niemand geraakte weg. Ongeveer halverwege de wedstrijd echter demarreerden Karel Versyp, Bart De Keukelaere en Lindsay De Vylder. Even later kunnen ook Gianni Limpens en Jasper Dult aansluiten. Toen begon er bij mij een belletje te rinkelen dat ik mijn kans moest wagen om ook bij de kopgroep te geraken. Nadat mijn trainer mij had toegeroepen of ik ging blijven slapen of wat ik er ging mee doen schoot ik in actie en kon ik de kopgroep bijbenen .

  Samen met Glenn Rotty en Dieter Verwilst hadden we een kopgroep van 8 man en konden we het peloton - dat reeds sterk uitgedund was - voor blijven.

  In de laatste ronde plaatste Verwilst nog een demarrage en kwam zo als eerste over de eindmeet. Mijn pijp was uit en ik kwam als 8ste over de streep. Ik was liever bij de 3 eersten geëindigd maar het kan niet alle weken feest zijn hé.

  Opnieuw dank aan allen die kwamen supporteren


  14-06-2010 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruishoutem (Beker Vlaamse Ardennen)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In tegenstelling met vorig jaar ga ik nu voor een mooie plaats in het klassement "Beker van de Vlaamse Ardennen". Na 2 wedstrijden sta/stond ik op de 7de plaats, wat niet mis is. Gisteren ging de 3de wedstrijd van start in Kruishoutem. Een wedstrijd voor de "sterken" zeiden sommigen, mede door de hevige regenbui een kwartiertje voor het startsein werd gegeven.

  De organisatie mocht 60 deelnemers op hun lijst noteren voor hogergenoemde wedstrijd. Reeds net na het ingaan van de tweede ronde demarreerden Dimitri Soete en Dante De Ruysscher maar ik sprong mee. We geraakten echter niet ver weg ... Daarna was het de beurt aan Aron De Ketele, Steve Hanssens, Seppe Verschueren én opnieuw Dante De Ruysscher. Mijn gevoel zei me dat ik niet lang mocht twijfelen en een tegenaanval diende in te zetten wat ik ook deed. Ik beende de vluchters bij, twijfelde even of ik zou wachten maar besliste dan om toch maar door te gaan. Enkel Dante pikte aan...

  Dante en ik reden in ons eigen tempo verder en wisselden mooi af. Op twee ronden van het einde hadden we 50 seconden voorsprong op het peloton.

  De laatste ronde plaatste Jasper Dult nog een demarrage met Gianni Colpaert in zijn zog. Zij geraakten tot op 35 seconden van ons maar dit kon ons niet deren. We waren beiden zeker van ons stuk en dankzij een goede samenwerking konden we het aan om de 40 km alleen door te gaan én voor te blijven.

  In de laatste kilometer versnelde ik mijn tempo nog wat en liet zo Dante achter mij. Mijn tweede overwinning voor dit seizoen was binnen. Dante arriveerde een luttele 5 seconden na mij. Jasper Dult haalde de derde plaats op 33 seconden samen met Gianni Colpaert. Saimen Vlasbloem kwam op 1 minuut 52 over de eindmeet en het peloton eindigde op 2 minuten en 7 seconden

  Dank aan ons "ploegbendeke" om mij aan te moedigen. Ook Nonkel Ronny, mémé en Julien, zus Yadrinka en Peter, mijn masseur en zijn gezin en mijn buren Robert en Georgette ... merci om te komen supporteren

  Ondertussen ben ik opgeschoven naar de 2de plaats in het klassement

  08-06-2010 om 22:07 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Dierickx Yorne
  Ik ben een man en woon in Zingem (België) en mijn beroep is Student.
  Ik ben geboren op 24/11/1994 en ben nu dus 26 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Wielrennen, chatten met leuke meisjes.

  Gastenboek
 • succes
 • koers Kruishoutem
 • xd
 • zie je wel
 • proficiat

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per jaar
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!