Inhoud blog
 • Feestdagen en examens
 • Performen in China
 • Tis hier plezant!
 • Life in Ningbo
 • Ouders en broer op bezoek!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Yana's avonturen in China

  21-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tis hier plezant!
  Hier volgt weer een update van mijn leven in het oh zo rare, maar toch vree boeiende China!

  Khad jullie al verteld dat ik hier chinese dansles volg, niet waar? Wel, nu wordt het spannend, want dit weekend komt er iemand ons filmen en dan wordt er beslist of we goed genoeg zijn om deel te nemen aan de danswedstrijd, die ergens midden december doorgaat in Hangzhou! Deze week hebben we dus al heel hard geoefend om onze bewegingen zo gelijk mogelijk te maken en zo vlotjes mogelijk te bewegen, en kmoet zeggen tbegint al serieus op iets te trekken :). Ik heb enkel mijn twijfels bij de outfit: wit met gele broek en bloes, met hier en daar roze bloem, een rieten hoed met kerstversiering en witte balletschoentjes.... kzal zo snel mogelijk foto op facebook zetten, dan zal je het wel snappen.
  Tzou echt fijn zijn als we zouden mogen gaan. Het is een wedstrijd voor enkel buitelanders, van over heel china, en het belangrijkste: totally for free! En tschijnt dat het echt een feest is! En ohja: het wordt uitgezonden op tv, LIFE! Eindelijk mijn langvewachte tvdebuut! hihi :) En ik vind we hebben er zo hard voor gewerkt, wij verdienen gewoon te gaan! Maar na dit weekend zullen we het dus weten. Ik hou jullie op de hoogte!

  Vorig weekend heb ik beetje iets stouts gedaan. Alle, echt een klein beetje eh.
  Zaterdagmorgend was er een loop-klimwedstrijd (nen berg oplopen) van 3km en 6 Mexicanen (onder andere Leo, Raoul, Jerry, Precilla) en 1 Zweed vormden het team van onze unif. Nu wouden de rest van ons mee gaan om voor hun te supporteren, en we hadden onze naam opgegeven voor een plaatsje op de bus. Maar, de avond ervoor bellen ze ons, dat Irena en ik niet mee mogen op de bus! Enkel uitwisselingsstudenten mochten mee (dus enkel Mexicanen en Zweden). Ja seg! En wij daarvoor vrijdagavond speciaal thuisblijven omdat het zaterdag vroeg opstaan was! En ja, wij wouden zo graag mee! Hebben we beslist van toch gewoon te proberen op de bus te geraken. Smorgens dus vroeg opgestaan en heel cool en relax (maar vanbinnen mijn hart aan 100km per uur) de bus opgestapt. Oef, gelukt! Maar dan: een naamlijst! OH jeeminee! Wat nu gedaan, want wij stonden daar helemaal niet op! Ok, geene paniek, blijkbaar stonden er mensen op die niet waren komen opdagen, dus: Irena was Megan en ik was Kristin. Hebbe we gewoon 'here' geroepen als we die namen hoorden, hihi! Dju toch da was spannend! :) 
  En het was het echt waard. De Zweed is 2e geworden! Echt sjiek, heeft geldprijs gewonnen enal! De Mexicanan waren beetje minder (ergens bij de laatste 10 van de 60 aangekomen ofzo), was wel lache. En dan hebben we ook hele mooie tempel bezocht die daar in de bergen was. Heel mooi. En op de terugweg hebben de andere dan iets stouts gedaan. We mochten zo gratis eten in een chinees restaurant, en als we weggingen hebben ze gewoon een heel karton bier meegenomen. En jaaaa feestje op de bus!

  Vandaag was het leuke dag. We zijn met een hele bende buitelandse studenten (stuk of 100) op 'schoolreis' geweest. In de voormiddag naar een pretpark. Dat was echt fijn! Het was niet zo groot, maar er stonden toch enkele goeie attracties en de omgeving was echt wauw. We hebben maar 10 kuai moeten betalen (net iets meer dan 1€) en binnen moesten we niks betalen. Er was ook geen kat, dus we hadden alle attracties voor ons! Hoe cool is da! En dan in de namiddag zijn we dan ergens hoog in de bergen, een park gaan bezoeken, ook echt mooi, en weer: wat een zicht, zo op de valei en de bergen. Scuun scuun. En er is ook altijd zo ne goeie sfeer onder de buitelandse studenten, dus twas echt plezant!

  Nog gauw iets over eten (kweet het, ik kan er niet over zwijgen... mijn excuses): kdacht dus dat het aan het chinese eten lag, dat ik zoveel naar binnen kon spelen. Maar hoo neee! Enkele dagen geleden zijn we met een hele bende van meer dan 20 (daarvan vooral Mexicanen) naar een mexicaans restaurant gaan eten. Man dat was lekker! En kheb niet alleen mijn bord volledig leeggeschraapt, maar het bord van Karin die naast mij zat, moest er ook aangeloven (ze had voor alle duidelijkheid genoeg gegeten). Alle seg, dat doe ik normaal toch nooit! Ik snap niet wat er hier met mij aan de hand is, maar ik kan niet stoppen met eten! Afin, vanaf die dag heb ik besloten, serieus te minderen, en altijd iets over te laten op mijn bord :). So far so good (ongeveer). Alle nu stop ik weer over eten! Ge zou der veneir honger van krijgen!
  (of nee toch nog iets: ik heb NUTELLA gevonden in China!! Alle eigenlijk heeft Raoul het gevonden en voor mij gekocht als verrassing. Eén van de gelukkigste dagen uit mijn leven! Amai, kmerkte dak al twee maand zonder had moeten doen! :) direct de lepel der in en mmmm)

  Vwala, dat was het weer zowat. Ahja ik kan ook vertellen dat het hier eindelijk kouder wordt! Wat zeg ik, kvries hier bijna mijn tenen af! En eigenlijk is het nog gemiddeld 15graden. Kweetni, miss was ik al gewend geraakt aan het warme weer. Kga in ieder geval morge wa shoppe achter winterpullekes en wanten en muts enzo. Dak mij wat meer kan induffelen! (Want ge weet, tzijn hier nergens chauffagen eh!)

  Zo vrienden en vriendinnetjes! Hopelijk is jullie nieuwsgierigheid weer wat gevoed. En weet: ik mis jullie! Echt de waarheid!
  xxx

  21-11-2008 om 16:46 geschreven door Yana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)

  Archief per week
 • 19/01-25/01 2009
 • 17/11-23/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!