Inhoud blog
 • Feestdagen en examens
 • Performen in China
 • Tis hier plezant!
 • Life in Ningbo
 • Ouders en broer op bezoek!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Yana's avonturen in China

  30-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Life in Ningbo

  Hoidiehoi evriebodie!

  Binnen een week ongeveer, zit ik hier al twee maanden! De tijd gaat toch snel eh. En mijn leven hier in Ningbo wordt hoe langer hoe toffer! Elke week leer ik weer nieuwe mensen kennen, maak ik nieuwe dingen mee, het gaat hier nooit vervelen!
  Ik ben enkele weekends geleden weekendje gaan shoppen in Shanghai. Jaja, jullie horen het goed, helemaal naar Shanghai gereisd, gewoon om te gaan shoppe! :) Tja de winkels zijn er zo leuk, enja ik ben ook maar een vrouw van vlees en bloed eh! :p Nee, maar we (Irena, Petra en ik) zijn ook wat gaan sightsee'en. We hebben namelijk bezoekje gebracht aan de oh zo bekende Tvtoren in Shanghai, (de toren die dat je op elke foto ziet staan, met die ronde bol vanboven). We zijn dan helemaal tot boven geweest, in de hoogste bol en hebben vandaar het panoramisch zicht over Shanghai bewondert. Twas wel mooi ze! En de volgende dag, zijn we naar de fake-market geweest, waar we hebben afgeboden alsof ons leven ervan afhing en amai kben nog nooit met zoveel zakken naar huis terug gekeerd! Niet te geloven hoe goedkoop je sommige dingen kunt kopen! De kwaliteit is een andere zaak, maarja dat zijn zorgen voor later. :) We zijn ook in een keikoddige jeugdherberg blijven slapen, voor maar 5euro per nacht. Twas echt goe inorde, nog maar maand open, alles was nog nieuw! En onze bedden waren zo precies bootjes, echt schattig, met gordijntjes enal (foto's op facebook). Alle, int kort, twas een fantastisch weekendje out met the girls! Ga ik zeker nog is over doen. Tis dan ook helemaal niet moeilijk om tot in Shanghai te geraken. Gewoon 3uur de bus op, en vwala, ge zijt er!

  Kheb overtlaatst eens zitten peinzen over het eten hier in China. Want ik zweer het ulle, eten neemt hier een centrale plaats in! Wat wij op een dag het meest aan elkaar vragen: 'what are we going to eat for lunch?' en 'what are we going to eat for dinner?' Tis ook zo dat wij hier altijd gaan uit eten, nooit zelf koken. Waarom zoude we ook, het is supergoedkoop om uit te gaan eten. Alle toch hier in de buurt van de campus (int centrum is het duurder, ma dan nog goekoper als thuis). En we eten ook twee keer warm per dag, met telkens rijst erbij! Een wonder dat ik rijst nog niet beu ben! :) En trouwens: pattatjes beschouwen ze hier als een groente. Dus soms eet ik rijst met pattatjes en beetje vlees :). Tja die chinezen eh... Maar alle ik kan wel begrijpen waarom iedereen verdikt terug komt uit China. Ook vooral denk ik door de manier waarop de chinezen eten. Al de schotels die ge bestelt (bvb soort vlees in een sausje, groentjes met pattatjes, rijst, noedels met wat vlees en groenten) worden in het midden van de tafel geplaatst en iedereen heeft dan een klein bordje. Alles wordt dus gedeeld en ge pikt telkens maar iets van die schotels. Maar zo hebt ge dus geen idee van hoeveel ge eet! Thuis heeft iedereen zijn eigen bord en ziet ge hoeveel ge gaat eten, maar hier blijft ge dus maar pakken, tot als ge zo opgezwollen zijt, dat ge het maar moet opgeven. Ge haast u ook om te eten, want voor ge het weet is de rest er mee weg! Dusja...
  Kben trouwens enkele dagen geleden met de twee Japanse meisjes van mijn klas (Kaori en Miki) Japans gaan eten en man man toch da was gooee! Echt de waarheid! Kheb mij echt boordevol gegeten! Maar nu genoeg over eten, of kga hier dadelijk weer iets verorberen!

  Ma geen zorgen, kheb een manier gevonden om al dat eten te compenseren. Ik ga nu elke avond gaan lopen samen met Irena. Zij loopt proffesioneel en vliegt mij dus vaak voorbij, ma kdoe het zelf ook niet slecht. Voor iemand dat ni zo graag loopt alle :), kloop toch zo een 8 toerkes, op zo een echte looppiste eh. En kben van plan om het op te bouwen tot 15, mmhh kzal nog laten weten wanneer me dat gelukt is. En daarenboven volgen we nu ook Chinese dansles! Echt grappig. Tis op zo chinese traditionele muziek en het is zo een hele elegante dans, met veel golvende bewegingen. Ma tis echt plezant. We zijn met 13 meisjes en tzijn ook allemaal toffe! We gaan trouwens ook optreden ergens eind dit jaar, ik denk in Hangzhou. (Als ge eens wilt zien welke dans het is: http://dv.ce.cn/video/2008/04/21/232189.html ) En niet lachen! :)

  Oh nog iets dat ik wou vertellen: ik ben vrijdag uitgeweest naar een keisjieke karaokebar! Echt wauw! We zijn zo met een stuk of 15 man gegaan, en toen we toekwamen stonden er aan de ingang 8 chinezen, 4 aan elke kant, en allemaal te gelijk int chinees 'welkom bla bla' met een buiging. Mij deden ze eerder verschieten, ma twas wel wauw! En dan met de lift naar boven en we kregen zo een eigen kamer. Ma wat voor een kamer! Keigroot! Met schone moderne zetels en een grote lage tafel int midden, aan de muur een grote flatscreen tv met grote boksen aan elke kant. Achteraan nog zetels en een tafel met pc, waar we onze liedjes zelf mochten kiezen. We hadden onze eigen bar, met chinese bediening, onze eigen wc's. Het was een vaste prijs voor de kamer en we mochten dan a volonté drinken en we kregen ook fritjes met ketchup en fruit enzo, echt zoveel we wouden. Gewoon zalig! Echt grellig :)
  En dit weekend ist halloween weekend, tbelooft ook weer goei feestjes te worden! Juist nog een kostuum vinden... :) We gaan eens proberen of we er geen in Wall-mart vinden. Waar ik trouwens ook al lang naartoe wil, want kheb mij laten vertellen, dat ze daar nutella verkopen!! Ja dat moet ik gewoon eens gaan checke eh! Ouh tzou zo een schoon weerzien zijn, met mijne geliefde nutella! We will see!

   

  30-10-2008 om 16:19 geschreven door Yana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)

  Archief per week
 • 19/01-25/01 2009
 • 17/11-23/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!