Inhoud blog
 • Feestdagen en examens
 • Performen in China
 • Tis hier plezant!
 • Life in Ningbo
 • Ouders en broer op bezoek!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Yana's avonturen in China

  12-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste berichtje
  Hallo iedereen!

  Ik heb eindelijk de tijd gevonden om ne keer iets te schrijven op mijnen blog! En tis al effe geleden, dus kheb wel wat te vertellen! Maar ik zal het proberen kort te houden en enkel de interessante dinge vertellen! Here we go:

  De lessen zijn nu al enkele weken volop bezig en ze vallen heel goed mee. Ze zijn niet zo moeilijk, grammatica les is zelfs wat te gemakkelijk. Int algemeen heb ik eigenlijk het gevoel dat ik alleen nieuwe woordjes bijleer, maar geen grammatica enzo. Allé, de moeilijkheidsgraad is toch veel lager als in Leuven! Maar ik moet welke elke dag chinees praten, overal, want geen enkele chinees hier spreekt een woord engels! Het enigste wat ze kunnen zeggen is: 'Hello!" En ook wel: "Watches, bags, cheap cheap for you! Lookie lookie! You're my friend, cheap cheap!" Niks mee aan te vangen dus! Maarja zo oefen ik wel mijn mondelinge vaardigheden, wat bij mij wel nodig is! :)
  Ik begin die van mijn klas nu ook beter en beter te kennen. Tzijn eigenlijk allemaal echt toffe! We zijn met ongeveer een 20tal. Irena (van Tsjechië) is ongeveer mijn beste vriendin hier nu, we zitten altijd samen in de klas, gaan samen eten, tis altijd wel lache! Het enigste minpunt: ze is er van overtuigd dat de Tsjechische bieren beter zijn als die van België!! Hebben we al veel over gediscussieerd! Maar ik laat mij niet doen eh mannen! Dan zijn er ook nog twee Japanse meisjes (hun namen ontsnappen mij even nu), echt fijne meiden! Dan hebben we ook nog Ceecee (van Burkina Faso) en Ahmed (van kweetni-meer-waar) zo beetje de lolbroeken van de klas, vervolgens ook Miguel (Spanje) en Chris (Mexico). Als laatste ook nog 2 mexicaanse meisjes en enkele Koreanen, maar daar hebben we niet zoveel contact mee.. Ohja ook nog ne jongen van Kazachstan en ene van Zweden (maar dat zijn eignl 2 vreemde kerels...) En ahja, voor ik hem vergeet, nog een oud ventje, met bulten op zijn kop en zwarte tanden :-s, kmoet nog ontdekken wat die in ons klas komt doen :).
  We hebben ook superveel huiswerk!! (Eignl vergeleken met Leuven, niet zoo veel, maar toch.. er zijn hier zoveel andere dingen te doen, dat het huiswerk er soms te veel aan is!) We hebben bvb bijna elke dag 1 of 2 dicteés, en enkele teksten die we moeten lezen en nog wat oefeningen. Maarja, zo moet ik wel studeren eh! Wat ik trouwens al flink gedaan heb, vind ik van mijn eigen. :)
  Maar genoeg over die saaie lessen! Op naar het volgende:

  Nog meer mensen die ik heb leren kennen: 5 zweedse meisjes (Mathilda, Joanna, Petra, Christien en Karin) allemaal toffe meisjes en echte feestbeesten, maar met een kleine verslaving aan shoppen, shoppen, shoppen! De eerste drie zijn ook blond en Irena ook, dus als wij met z'n vijfen over tstraat lopen, hebben we nogal bekijks! Ja man, die chinezen kunnen toch staren ze! Echt ni normaal soms!
  Dan heb ik nog enkele Mexicanen leren kennen (Leo, Raoul, Rafael, Jerry (totally gay!) en Octavio). Tzit hier echt vol met mexicanen! Ik moest over tlaatst met busje vant school naart centrum om iets van mijn visum inorde te brengen, en ik zat daar als enige nt-mexicaan tussen allemaal mexicanen! Begonnen die daar hunne muziek op te zetten en mee te zingen, en hup ik zat in de partybus! Plezante mensen dus! Even daarna knalde we wel tegen auto aan... (miss de chauffeur teveel afgeleid), maar wauw het eerste ongeval dat ik zie in China en kwas er zelf bij betrokken!! Natuurlijk alleen maar blikschade, das precies het enige wat ze hier voorhebben. Ze rijden gelijk zotten, maar ze rijden niet snel, dus het zijn enkel krassen en afgevalle bumpers en lichten. Maar ze rijden hier dus echt heel wild! Rijstroken, daar kijken ze niet naar en als ze geen plaats hebben om voorbij te steken (ook al zijn er 3 rijstroken), ja dan ga je toch gewoon even spookrijden! Doodnormaal hier! Zebrapaden zijn versiering op de grond en hun toeter gebruiken ze evenveel als hun gaspedaal! Tzal toch nog even duren voor ik daaraan zal wennen.

  Wat kan ik hier nog vertellen?
  Ahja kben nog eens avondje uit geweest: Ik en Irena zatten rustig glaasje te drinken op terraske bij twater (Ningbo is heel gezellig stadje zo savonds!) en toen kwamen Huje en Palla (2 jongens van Ijsland) daar toe, en bleek dat die daar waren voor ne quiz. Hebben we ons daarbijgezet, en kwamen er daar enkele Amerikanen toe en ne Fransman. Eén van die Amerikanen had die quiz voorbereid, en twas echt nog plezant! Buiten het feit dat ik en Irena + ook de fransman dik verloren zijn... maja wat wilt ge, met allemaal vragen over Amerika en playstations (zo typische jongens vragen!) En de winnaars kregen dan voor 300yuan drankbonnekes en moeten de volgende quiz voorbereiden (blijkbaar is er eentje elke maand), we gaan trouwens ook allemaal samen is gaan paintballen! Afin, die van Ijsland hadden de quiz dan gewonnen, en ze waren zo vriendelijk van een paar drankjes met ons te delen :). Dan zijn we samen nog uitgeweest naar Le Cargo, een danscafé waar vooral buitenlanders zitten. Twas echt een goe feestje, maar net iets teveel gedronken... Tegen ong 4u taxi naar onze dorm genomen (Irena, ik, Huje en Palla), twas ondertussen aant regenen dat het goot! En toen we toekwamen waren de deuren al gesloten (uitraard, die sluiten om 23u al), maar geen paniek normaal gaan we langs het poortje opzij. OOh toch paniek, het poortje was toe! (Huje was gaan voelen) Bij nader inzien moest dat poortje zowiezo open geweest zijn, maar op die moment kon ik zover niet nadenken en besloten we dan maar over het hek te klimmen. Aangezien ik slippers aanhad (die constant ergens bleven steken) en toch een beetje duizelde, was het een hele opgave! Maar toch wel grappig, alhoewel ik hoop dat niemand ons heeft bezig gezien!
  Ohja diezelfde avond heb ik mijn fototoestel laten vallen, die nu uit meer dan 1 stuk bestaat, dus... op foto's zullen jullie nog even moeten wachten. Maar ze komen er zeker aan!

  12-10-2008 om 17:11 geschreven door Yana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)

  Archief per week
 • 19/01-25/01 2009
 • 17/11-23/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!