Inhoud blog
 • Feestdagen en examens
 • Performen in China
 • Tis hier plezant!
 • Life in Ningbo
 • Ouders en broer op bezoek!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Yana's avonturen in China

  16-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders en broer op bezoek!
  Het is ondertussen al twee weken geleden, maar de week van 1 oktober had ik een weekje vrijaf! En toen hebben mijn ouders en mijn broer mij een bezoekje gebracht. We hebben samen nog veel van china gezien, kzal hier even vertellen waar we allemaal geweest zijn:

  Mijn ouders en broer zijn eerst naar Hong Kong geweest voor enkele dagen, toen ik nog les had. Dan zijn ze naar Guangzhou gereden en ik gevlogen. Het was een blij weerzien, vooral de mama had mij al enorm gemist :) tja die mama's toch! Van Guangzhou zelf heb ik niet zoveel gezien, maar veel viel er denk ik ook niet te zien. Het is gewoon een hele grote stad, met gebouwen en snelwegen :). Wat ik wel heb gezien is een rubber-speelgoedfabriek (de mama was ook half op zakenreis, dus we moesten mee wat bedrijven gaan bezoeken). Wel interessant vond ik, daar lagen zo grote pakken rubber, wat ze zo uit de bomen halen, dan gaat dat door allerlei machines en komt er opt einde zo een pap uit. Dan hebben ze zo figuurtjes gemaakt uit ..........waar ze de rubber ingieten, vervolgens nog even laten drogen, en hup je hebt balletjes in verschillende kleuren en vormen, waar onze honden thuis mee spelen! En in het magazijn zaten dan vele chinezen op een rij, superhard te werken zonder een woord te zeggen, ja ze kunnen er wat van! In Guangzhou zijn we 1 nacht gebleven.

  Volgende dag zijn we naar Wuyishan gevlogen. Heel mooi gebied, zo wat meer int binneland en tussen de bergen. Wel nog primitiever daar. Zagen we al direct aan de luchthaven. Er stonden maar twee vliegtuigen en het gebouw van de luchthaven was heel klein. Het was maar 1 ruimte, met zowel check-in, als duane, als baggage claim, alle ge snapt het wel eh. Ik werd daar dan bijna overeden door het karretje waar al de valiezen opstaan (ik stond nog buiten) en begonnen ze daar alles op de enige band te zetten die er was. Je weet dat er altijd met u valies gesmeten wordt, twas eens iets anders om het nu ook werkelijk te zien :). Daar werden we opgepikt (door chauffeur van hout-bedrijf) en begonnen aan een drie uur lange rit door the middle of nowhere richting Shaowu (een klein stadje daar). Het was een gammel busje en de weg kronkelend en hobbelig, maar de omgeving, de natuur was wel prachtig! Visualiseer even: bergen op de achtergrond, rivieren waar chinezen met rieten bootjes over varen (met zo'n typische rieten hoed op hun hoofd), overal groen en soms een bamboebos, hier en daar een boerderijtje met machines uit de tijd van ons grootouders, rijstvelden die half int water staan, theeplantages tegen de hellingen van de bergen,... scuuuun eh :) Dan eindelijk aangekomen in Shaowu, maar dat was niet veel speciaals, ga ik jullie niet mee vervelen.

  Dag erna, weeeer de vlieger op, richting Shanghai nu! We zijn 1 avond, natuurlijk, naar de Bund geweest. Dat is waar je langs het water kan wandelen en de skyline van shanghai kan bewonderen. Veel lichtjes enzo, wel nog mooi :). Wel wordt je als buitelander achtervolgt door allerlei chinezen, die watches (mijn broer, zo typisch, heeft er een gekocht), vliegers (ook de papa heeft zich laten verleiden en kocht 4 vliegers! "voor als we thuis eens tuinfeest houden, das toch plezant!" jaajaa papa) en warme kastagnes verkopen. Oh en ook zo wieltjes voor onder je schoenen (er reden er ons daar nog verbazend veel voorbij op zo'n schoenwieltjes! die chinezen toch...) Ook kon je een tekening van jezelf laten maken of een foto. En ok ja.. kzal het maar bekennen... kheb mij ook iets gekocht :) tja het kind in mij kwam weer naar boven en aangezien de rest van het gezin zo goed bezig was, heb ik mij zo'n duivelhoorns gekocht voor op mijn hoofd, die licht geven! Cool ze :d
  We zijn ook nog een groot park gaan bezoeken en nog wat gaan shoppen, voor de rest niet veel speciaals. Enkel nog: zaterdagavond hadden ik en mijn broer zin om uit te gaan. Khad dan naar Stef gestuurd (mede-sinoloog die nu jaar in Shanghai studeert) om ons het uitgaansleven in Shanghai eens te tonen. We zijn naar een club 'Richy' genaamd gegaan. Veeeeel volk, ma nog goeie muziek en veel ambiance. Ook nog vrij veel buitelanders. Wel heel duur ze! We hebben daar dan maar niks gedronken, en veel gedanst. Alle, onder die 'we' mag je wel mijn broer niet rekenen. De muziek was zijn ding niet, wou dus niet dansen en besloot toch drank te kopen. Even daarna had hij ook al vrienden gemaakt met enkele chinezen en begon daar mee drankspellekes te spelen. Kdacht: alle iedereen tevreden. Maaaar na 2uurkes ofzo, was hij toch wel al straalbezopen! Goe ze broerke! Heb ik hem dan maar mee teruggenomen (of liever: teruggesleurd) naar het hotel! Tssss. Ma kom twas wel ne fijne avond! Merci trouwens eh Stef! En Hilda (nog mede-sinoloog daar), volgende keer ga je mee eh :)
  Ohja voor ik het vergeet: kheb ook nog heel veel dvd's gekocht! (70cent tstuk!), toch zien dak mijn filmverslaving niet verwaarloos eh! :)

  Dan zijn we zondagavond van Shanghai naar Ningbo gereden, want maandag was het terug school! Ik heb ze dan mijn unif en dorm laten zien, en ze zagen dat het goed was. Dinsdag zijn ze dan terug vertrokken. Twas leuk om hun te zien, maar kwas toch ook blij dat ze weer vertrokken :d, tja wat kan ik zeggen, ouders kunnen nogal zagen :p "Yana vraagt dat is!" "Wat staat er hier geschreven?" "Vraagt dat is!" "Wat heeft die gezegd?" "Vraagt dat is!" "Vraagt dat is!" Jaaaaaaaa seg! :) Niet slecht bedoeld eh mama, als ge dat hier leest :)

  Dat was dus de vakantie met de ouders zi! En nu is het even gedaan met bezoek uit het thuisland, tot in februari! (Kijk al uit naar jullie bezoek hoor, mijn lieve chirochicks!)

  Dikke zoenen allemaal!

  16-10-2008 om 17:02 geschreven door Yana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)

  Archief per week
 • 19/01-25/01 2009
 • 17/11-23/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!