
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
* 500 gr tagliatelle * 2 dl lichte room * 10 à 12 porties gehakte spinazie (diepvries) * +/- 10 scampi's p.p. (diepvries) * geraspte Parmezaanse kaas * dennenpitten * olijfolie * nootmuskaat * peper en zout
op voorhand
* de diepgevroren scampi's 2 min. onderdompelen in heet water, pellen en droog deppen * de dennenpitten een paar min. kleuren in een pan zonder vetstof
bereiding
* lichtgezouten water aan de kook brengen, de tagliatelle toevoegen en laten koken, afgieten * ondertussen ook de 2 dl lichte room aan de kook brengen met de diepgevroren spinazie, 2 min. laten koken, kaas toevoegen, kruiden met nootmuskaat, peper en zout * de scampi's bakken in 2 eetl. olijfolie gedurende 3 à 4 min., kruiden met peper en zout, door de saus roeren.
afwerking
* de scampi's met de saus door de tagliatelle scheppen en bestrooien met dennenpitten, onmiddellijk opdienen
SMAKELIJK...

Categorie:eten en drinken
|