Inhoud blog
  • Speculaastaart
  • 5 december toetje
  • Aardbeien bavarois
  • 5 december toetje
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wel kom bij trudy

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Hoofdpunten blog trudy1949
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
    Welkom op mijn blog!
    recepten boek van trudy

    08-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse garnalencocktail met grapefruit en ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten voor ca. 20 stuks:

    • 300 gram Hollandse garnalen
    • 2 citroenen
    • 1 rode grapefruit
    • 2 schijven ananas (liefst van een verse ananas)
    • 5eetlepels frietsaus
    • 4eetlepels yogonaise
    • 6eetlepels tomatenketchup
    • 2 eetlepels whisky (of sherry)
    • ½ theelepel gedroogde dilletopjes
    • ½ theelepel paprikapoeder
    • 20 amuseglaasjes
    • 20 kleine lepeltjes

    Bereiding:

    1. Laat de garnalen indien nodig uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
    2. Snijd de ananas in kleine stukjes (net iets kleiner dan de garnaaltjes).
    3. Schil de grapefruit met een scherp mes totop het vruchtvlees (vang het sap op).
    4. Snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit en snijd deze in kleine stukjes (zelfde formaat als de ananas).
    5. Boen de citroenen schoon, houd een halve citroen achter en snijd van de overige citroenen 5 mooie plakken van ca. ½ cm dikte.
    6. Snijd de citroenschijven in vieren en snijd elke partje een stukje in zodat je deze makkelijk op de rand van de glaasjes kunt schuiven.
    7. Pers de halve citroen uit.
    8. Maak de cocktailsaus door de frietsaus, de yogonaise, de ketchup, de whisky, de paprikapoederen de dille door elkaar te mengen.
    9. Meng in een kom de garnalen, de ananas en de grapefruit door elkaar. Voeg geleidelijkde cocktailsaus toe totdat een mooie garnalencocktail ontstaat.
    10. Voeg naar smaak de citroensap en het opgevangen grapefruitsap toe aan de cocktail.
    11. Verdeel de cocktail over de amuseglaasjes, zet de lepeltjes erin en schuif op de rand van elk glaasje een stukje citroen.

    Tips:

    • Zet de glaasjes op een groot bord of een serveerschaal als u ze voor een buffet wilt gebruiken.
    • De grapefruit kan ook vervangen worden door stukjes champignon uit blik.
    • De garnalencocktail kan ook op amuselepels geserveerd worden. Garneer deze dan met een smal reepje ijsbergsla.

    08-11-2009 om 14:54 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ben je op zoek naar recepten dan zit je hier goed
       
         

    Ben jij ook op zoek naar lekkere recepten voor amuses? Dan ben je hier precies op het goede adres. Wij hebben voor jou namelijk heerlijke recepten verzameld. De recepten zijn voorzien van diverse tips, foto’s en een duidelijke beschrijving. Bij elk recept of menu heb je de mogelijkheid om te reageren. Maak hier bijvoorbeeld gebruik van als je een leuke variatietip hebt. Algemene opmerkingen over deze website kun je krabbelen in het gastenboek.

    Aan de linkerzijde vind je de navigatiebalk met o.a. de categoriën, de nieuwste recepten, de meest en de best beoordeelde recepten en een ‘Tag-cloud’. Hieronder staan de gebruikte ingrediënten voor de recepten in alfabetische volgorde. Je kunt op de ingrediënten klikken om alle recepten met dat ingrediënt op één (of meer) pagina’s bij elkaar te bekijken. De zoekfunctie bevindt zich rechtboven aan de pagina.

    Omdat deze site nog maar net online is, is het aantal recepten nog beperkt. We doen ons best om de site snel te laten groeien. Bedankt voor je bezoek!


    08-11-2009 om 14:51 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees recepten
    26-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappeltaart met geitenkaas.
    ingredienten voor het deeg.
    200 gram bloem,
    100 gram boter,
    mespuntje zout,
    1/2 dl koud water,
    1 ei, bloem om te bestrooien,
    boter om in te vetten

    verder.
    500 gram aardappels,
    zout,
    2.1/2 dl melk,
    2 eieren,
    peper,
    200 gram Hollandse geitenkaas,
    2 eetlepels gehakte peterselie.

    bereiding.
    Zeef de bloem in een kom.
    Voeg de boter en het zout toe en snijd de boter met twee messen in de bloem in kleine stukjes.
    Voeg het water en het losgeklopte ei toe en schep deze erdoor.
    Voeg nog wat water toe, wanneer er te veel bloem droog blijft.
    Bestrooi een werkblad met bloem, stort de massa erop en bestrooi de bovenkant met bloem.
    Rol snel, onder af en toe keren, vouwen en draaien tot een gelijkmatige lap deeg.
    Bestrijk een ronde springvorm (24 cm doorsnee) met boter en bekleed deze met het deeg.
    Zet de vorm in de koelkast.
    Schil en was de aardappels en kook ze gaar in water met (eventueel) wat zout.
    Giet ze af, stoom ze droog en pureer ze.
    Breng de melk aan de kook en roer deze erdoor.
    Splits de eieren en roer de dooiers door de hete puree.
    Voeg peper toe.
    Snijd de kaas in heel kleine stukjes en roer deze door de puree.
    Schep de gehakte peterselie erdoor.
    Klop de eiwitten stijf en schep deze door de puree.
    Schep het mengsel in de met deeg beklede vorm en schuif deze in een voorverwarmde oven van 200 graden.
    Bak de taart in plm. 40 minuten gaar en goudbruin.
    tip.
    Warm smaakt de taart het best.

    26-10-2009 om 19:55 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelschotel met blauwe kaas en walnoten.
    ingredienten.
    1 kg Aardappels
    2 Uien
    0,2 kg Blauwe Kaas
    Zout
    Melk en Melkproducten:
    1,2 dl Slagroom
    20 gr Gepelde Walnoten
    250 gr Grotchampignons
    2 el boter

    bereiding.
    Schil en was de aardappels.
    Snijd ze in schijfjes en kook ze in weinig water met zout in ca 10 minuten beetgaar.
    Giet ze af en laat ze even afkoelen.
    Verwarm de oven voor tot ca 200 graden.
    Pel de Uien en snijd ze in ringen.
    Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    Hak de walnoten fijn.
    Verhit de boter in de koekenpan en fruit de uienringen.
    Bak de chamignons ca 3 minuten mee.
    Verbrokkel de blauwe kaas en schep deze van het vuur af erdoor.
    Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes.
    Verdeel het champignon- kaasmengsel en de noten erover.
    Leg de rest dan de aardappelschijfjes erop en schenk de slagroom erover.
    Laat het gerecht, afgedekt, in de oven in ca 40 minuten gaar en goudbruin worden.
    tip.
    Lekker met een bleekselderijsalade

    26-10-2009 om 19:52 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wel kom bij trudy haar recepten boek
    ja hier vindt je recepten van alles wat
    voor jong en oud
    dus kom maar eens gezellig kijken
    en ver tel mij wat je er van vind
    nau een fijne tijd hier 
    trudy

    01-07-2009 om 17:22 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)

    Archief per week
  • 26/07-01/08 2010
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 29/06-05/07 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    mail me eens

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Inhoud blog
  • Speculaastaart
  • 5 december toetje
  • Aardbeien bavarois
  • 5 december toetje

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.



    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs