Inhoud blog
  • Speculaastaart
  • 5 december toetje
  • Aardbeien bavarois
  • 5 december toetje
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wel kom bij trudy

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Hoofdpunten blog trudy1949
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
    Welkom op mijn blog!
    recepten boek van trudy

    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien bavarois
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    ategorie: Nagerecht
    Personen: 4
    Tijd: 15 minuten + ruim 2 uur koelen
    Datum: 28-05-2008
    Bron: Gedeelte uit een kookles recept




    Ingredienten
    250 gr aardbeien
    ½ dl aardbeienlikeur
    4 blaadjes witte gelatine
    250 ml slagroom
    10 gr suiker
    4 plakjes cake
    Bereiding
    Snij van de cake 4 plakjes.
    Steek daar rondjes uit en bedek daar de boden van een soufflé schaaltje mee.
    Besprenkel de cake met de aardbeien likeur.

    Week de gelatine in koud water.
    Klop de slagroom met de suiker lobbig ( héél dikke yoghurt).

    Was de aardbeien en pureer ze met een staafmixer of keukenmachine fijn. Houd 4 aardbeien achter voor de eindgarnering.
    Verwarm 1/5 van de aardbeienpuree los er de gelatine blaadjes een voor een in op.
    Meng de warme aardbeipuree door de koude aardbeipuree en roer goed door.
    Plaats de aardbeipuree in de koeling en roer regelmatig door tot een lobbige massa is ontstaan.

    Roer dan pas de aardbeipuree voorzichtig door de slagroom.
    Vul de soufflé schaaltjes met de aardbei bavarois en zet deze minstens 2 uur in de koeling om verder op te stijven.

    Garneer af het toetje af met een aardbei.

    12-11-2009 om 21:17 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vlees recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 december toetje
    Categorie: Nagerecht
    Personen: 6
    Tijd: 20 minuten + 2 uur opstijven
    Datum: 05-12-2008
    Bron: Sinterklaasavond bij trudy






    Ingredienten
    125 ml slagroom
    1 zakje vanillesuiker
    2 eierdooiers
    50 gr suiker
    250 gr mascarpone
    75 ml espressokoffie
    4 eetl. koffielikeur
    12 speculaasjes
    2 eetl. cacaopoeder
    chocolade pepernoten

    Bereiding
    Klop de slagroom met vanillesuiker stijf.
    Klop in een andere kom de eierdooiers met suiker tot een dik en lichtgeel mengsel.
    Klop de mascarpone in delen door de eierdooiers en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
    Meng de espresso met de likeur.

    Verdeel de helft van de speculaasjes over de schaaltjes of glaasjes en besprenkel deze met de helft van de espresso.
    Schep de helft van het mascarponemengsel erop. Maak van de overige speculaasjes, mascarpone mengsel en espresso nog een laag.

    Bestrooi de bovenzijde met de cacaopoeder en laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

    Garneer met de chocoladepepernoten.

    12-11-2009 om 21:08 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vlees recepten

    Archief per week
  • 26/07-01/08 2010
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 29/06-05/07 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    mail me eens

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Inhoud blog
  • Speculaastaart
  • 5 december toetje
  • Aardbeien bavarois
  • 5 december toetje

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.



    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs