250 gr aardbeien
½ dl aardbeienlikeur
4 blaadjes witte gelatine
250 ml slagroom
10 gr suiker
4 plakjes cake
Bereiding
Snij van de cake 4 plakjes.
Steek daar rondjes uit en bedek daar de boden van een soufflé schaaltje mee.
Besprenkel de cake met de aardbeien likeur.
Week de gelatine in koud water.
Klop de slagroom met de suiker lobbig ( héél dikke yoghurt).
Was de aardbeien en pureer ze met een staafmixer of keukenmachine fijn. Houd 4 aardbeien achter voor de eindgarnering.
Verwarm 1/5 van de aardbeienpuree los er de gelatine blaadjes een voor een in op.
Meng de warme aardbeipuree door de koude aardbeipuree en roer goed door.
Plaats de aardbeipuree in de koeling en roer regelmatig door tot een lobbige massa is ontstaan.
Roer dan pas de aardbeipuree voorzichtig door de slagroom.
Vul de soufflé schaaltjes met de aardbei bavarois en zet deze minstens 2 uur in de koeling om verder op te stijven.
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 eierdooiers
50 gr suiker
250 gr mascarpone
75 ml espressokoffie
4 eetl. koffielikeur
12 speculaasjes
2 eetl. cacaopoeder
chocolade pepernoten
Bereiding
Klop de slagroom met vanillesuiker stijf.
Klop in een andere kom de eierdooiers met suiker tot een dik en lichtgeel mengsel.
Klop de mascarpone in delen door de eierdooiers en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
Meng de espresso met de likeur.
Verdeel de helft van de speculaasjes over de schaaltjes of glaasjes en besprenkel deze met de helft van de espresso.
Schep de helft van het mascarponemengsel erop. Maak van de overige speculaasjes, mascarpone mengsel en espresso nog een laag.
Bestrooi de bovenzijde met de cacaopoeder en laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.