Inhoud blog
  • Speculaastaart
  • 5 december toetje
  • Aardbeien bavarois
  • 5 december toetje
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wel kom bij trudy

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Hoofdpunten blog trudy1949
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
    Welkom op mijn blog!
    recepten boek van trudy

    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaastaart

    Speculaastaart.

    Ingrediënten
    Voor het deeg:
    200 gr zelfrijzend bakmeel
    125 gr lichtbruine basterdsuiker
    1 volle eetlepel speculaaskruiden of koekkruiden
    150 gr boter
    1 eetlepel melk
    1 zakje geschaafde amandelen. 
    een springvorm met een doorsnee van 20 cm
    Voor de vulling.
    200 gr gepelde amandelen
    200 gr witte basterdsuiker
    4 eetlepels advocaat

    Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 160°C

    Bereiding

    Meng het bakmeel, de lichtbruine basterdsuiker, de kruiden en de in blokjes verdeelde boter in de foodprocessor tot een kruimelig mengsel.
    Voeg hier zoveel water toe als nodig (één of twee eetlepels) om er een samenhangend deeg van te maken. (Het deeg kan ook met de hand worden gemengd). Verdeel het deeg in twee porties (circa tweederde en éénderde), vorm er afgeplatte ballen van en laat verpakt in plastic folie ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
    Maak intussen de amandelvulling. Doe de amandelen met de witte basterdsuiker in de foodprocessor en laat draaien tot de amandelen fijngemalen zijn. Voeg de advocaat toe en laat de machine nogmaals kort draaien tot het een samenhangend mengsel is. 
    Rol de grootste deegportie op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van circa 25 cm en bekleed daarmee de taartvorm. Snijd de rand van het deeg gelijk met de rand van de vorm.
    Vul de vorm met het amandelmengsel. Rol de kleinste deegportie uit tot een ronde lap met een doorsnee van 20 cm en leg die op de vulling. Druk de deegranden op elkaar. Zet de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de taart uit de oven, bestrijk de bovenkant met de melk en bestrooi met de geschaafde amandelen. Zet de taart nog ca. 10 minuten terug in de oven, tot de amandelen beginnen te kleuren. Laat de taart ca. 10 minuten in de vorm afkoelen en verwijder daarna de rand.

    21-11-2009 om 17:39 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 december toetje

    5 december toetje 
    6 personen

    Ingredienten
    125 ml slagroom
    1 zakje vanillesuiker
    2 eierdooiers
    50 gr suiker
    250 gr mascarpone
    75 ml espressokoffie
    4 eetl. koffielikeur
    12 speculaasjes
    2 eetl. cacaopoeder
    chocolade pepernoten

    Bereiding
    Klop de slagroom met vanillesuiker stijf. Klop in een andere kom de eierdooiers met suiker tot een dik en lichtgeel mengsel.
    Klop de mascarpone in delen door de eierdooiers en spatel vervolgens de slagroom erdoor. Meng de espresso met de likeur. Verdeel de helft van de speculaasjes over de schaaltjes of glaasjes en besprenkel deze met de helft van de espresso. Schep de helft van het mascarponemengsel erop. Maak van de overige speculaasjes, mascarpone mengsel en espresso nog een laag. Bestrooi de bovenzijde met de cacaopoeder en laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
    Garneer met de chocoladepepernoten.



    21-11-2009 om 17:38 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vlees recepten

    Archief per week
  • 26/07-01/08 2010
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 29/06-05/07 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    mail me eens

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Inhoud blog
  • Speculaastaart
  • 5 december toetje
  • Aardbeien bavarois
  • 5 december toetje

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.



    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs