bereiding. Zeef de bloem in een kom. Voeg de boter en het zout toe en snijd de boter met twee messen in de bloem in kleine stukjes. Voeg het water en het losgeklopte ei toe en schep deze erdoor. Voeg nog wat water toe, wanneer er te veel bloem droog blijft. Bestrooi een werkblad met bloem, stort de massa erop en bestrooi de bovenkant met bloem. Rol snel, onder af en toe keren, vouwen en draaien tot een gelijkmatige lap deeg. Bestrijk een ronde springvorm (24 cm doorsnee) met boter en bekleed deze met het deeg. Zet de vorm in de koelkast. Schil en was de aardappels en kook ze gaar in water met (eventueel) wat zout. Giet ze af, stoom ze droog en pureer ze. Breng de melk aan de kook en roer deze erdoor. Splits de eieren en roer de dooiers door de hete puree. Voeg peper toe. Snijd de kaas in heel kleine stukjes en roer deze door de puree. Schep de gehakte peterselie erdoor. Klop de eiwitten stijf en schep deze door de puree. Schep het mengsel in de met deeg beklede vorm en schuif deze in een voorverwarmde oven van 200 graden. Bak de taart in plm. 40 minuten gaar en goudbruin. tip. Warm smaakt de taart het best.
ingredienten. 1 kg Aardappels 2 Uien 0,2 kg Blauwe Kaas Zout Melk en Melkproducten: 1,2 dl Slagroom 20 gr Gepelde Walnoten 250 gr Grotchampignons 2 el boter
bereiding. Schil en was de aardappels. Snijd ze in schijfjes en kook ze in weinig water met zout in ca 10 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze even afkoelen. Verwarm de oven voor tot ca 200 graden. Pel de Uien en snijd ze in ringen. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Hak de walnoten fijn. Verhit de boter in de koekenpan en fruit de uienringen. Bak de chamignons ca 3 minuten mee. Verbrokkel de blauwe kaas en schep deze van het vuur af erdoor. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes. Verdeel het champignon- kaasmengsel en de noten erover. Leg de rest dan de aardappelschijfjes erop en schenk de slagroom erover. Laat het gerecht, afgedekt, in de oven in ca 40 minuten gaar en goudbruin worden. tip. Lekker met een bleekselderijsalade