Inhoud blog
  • Mamma Mia
  • I want to break free - Queen
  • a day in the life - the Beatles
  • Gastblogger JOeri Peeters aan het woord
  • Like the way I do - Melissa Etheridge
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De WWereld van Fie
    Food, Fun and a whole lot of Fie
    09-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walk - Foo Fighters

    Welcome back to my blog! Deze week mijn eerste doel van –5 kilo bereikt! Jihaa en proficiat ... Ik heb mezelf na elke 5 kilo een beloning beloofd en de eerste was een boek dus daar zullen we in de week eens werk van maken.

    Ik heb lekkere dingen gegeten deze week en een trauma moeten verwerken.
    Maar laat ons beginnen met wat we gegeten hebben.

     

    Allereerst een mooie WW vervanger voor een lekkere vettige pizza van meestal over de 20 punten: de wrap-pizza.

    Men neme een grote wrap, elke spagetti saus die je graag eet (zelfgemaakt of uit een pot: bij mij komt die van suggocasa nl. traditionale= 1 pp voor 100 gr), hesp, kaas (ik neem Stylesse van Carrefour: 2 pp voor 30 gr), ananas (verse of uit blik) en WW smeerkaas (die van 1 pp voor 2 driehoekjes: echt een aanrader).

    Heel simpel: je belegt de wrap met alle ingrediënten en een tiental minuten, kwartier in de oven op 180 graden. Et voila, lekker en weinig punten. Je kan er en slaatje bij eten, soep op voorhand en het beleg kies je zelf.

     

    Even kijken, wat heb ik nog gefabriceerd?

    Een lekker lunchgerechtje misschien?

    2 volkoren boterhammetjes, wat kippewit, een peer, brie light, mayo light en wat tuinkers. Ik toast mijn brood  maar je kan het evengoed zo doen. Ook heel lekker en te variëren met bijvoorbeeld een mosterd-honing dressing of een tomaatje, sla, ander beleg... zo lekker!

     

    Mijn bewegingsdoelen zijn ook weer easy peasy bereikt: om de dag gaan wandelen en telkens een beetje langer. En nu komen we aan mijn weektrauma... Zaterdag ging ik met Elvis wandelen (voor de niet-insiders: mijn Cavallier King Charles, NIET mijn ventje natuurlijk) en wilde ik een kijkje nemen (lees, een nieuwsgierig aagje zijn) aan het raam van mijn ouders hun toekomstig huis. Er lag wat zand (ik ben er zeker van dat het er express gelegd is) wat nog gladdig was en ja, je raadt het al, die Fie lag op de grond, knal boem patat met mijn rechtse kant op de grond. Fietje direct terug recht hopende dat niemand het gezien had.. Al chance dat het maar 500 meter van mijn deur was want ik zag zwart van het zand. Enfin, ik voelde niets en begon mijn wandeling na frisse kleren verder. Maar na een uur en de volgende dag vooral: ik bespaar het u... ik voelde mij precies overreden door een trein. En het ergste van al? Ik heb geen oorlogswonden, amper een blauw plekje maar het voelt wel aan alsof heel mijn been vol staat!

     

    En de moment dat ik dit typ komt mijn allerliefste ventje mij de mocktail van het huis brengen... wat een schatje is het toch! Versgeperste bloedappelsientjes, framboosjes en beetje sprite (en mij dan nog durven wijsmaken dat het sprite zero is but you can't fool Fie!): heerlijk WW aperitiefje!! Merci hun

     

    De mislukking van de week kan ook niet ontbreken natuurlijk: de WW tonijnballetjes met een slaatje. Voor de kenners:staat in het nieuwe boekje. Gemaakt met havermout voor de binding, een eitje en natuurlijk tonijn. Fie dacht: ik wil niet zo veel havermout gebruiken (zijn puntjes bespaard) maar dat was geen goed idee. Het raakte nog maar de warme pan en het lag al uiteen. We hebben er maar een tonijnwrap van gemaakt ipv balletjes. Ahum, dus mijn liefste Carolien, geen aanrader Hoewel het van smaak wel oke was.

     

    En van diezelfde Carolien een tip gekregen voor een lekker hapje: pompoen (of butternut) met bacon (ik heb het met filet de saxe gedaan: weinig puntjes) er rond en ff opwarmen in de oven. Mmm overheerlijk! Merci lieve vriendin voor de tip.

     

    Zo, dat was het voor deze week...

    To be continued,

    Xoxo, Fie



    09-02-2015 om 16:27 geschreven door Fie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (17 Stemmen)
    02-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.You got to fight - Twisted sister

    I’ve got to fight, the fight to don’t eat McDonalds!

    De meesten weten wat ik doe van werk en weet je het niet: shame on you! In ieder geval: samen met mijn één van mijn groepen die ik momenteel begeleid doen we regelmatig bedrijfsbezoekjes. Nu wil het lukken dat deze week McDonalds op het “menu” stond.

     

    Oh McDonalds, my great love. Voor wie mij al lang kent, weet dat ik in het middelbaar echt bezeten was door McDo. Bij elke schooluitstap of middagje vrij gingen mijn klasgenoten (vooral op vraag van mij) en ik naar de plaatselijke McDo…. En telkens een momentje van vreugde voor mij, nu nog steeds… ik ademde McDo. Dus je kan het je voorstellen dat het voor mij een pure kwelling was om daar op bedrijfsbezoek te gaan.

     

    De setting: een druilerige woensdagvoormiddag, geen al te volle maag, de geur van McDo en ineens vraagt de dame die ons rondleidde: oke, jullie mogen kiezen uit de Big Mac, McFish en de (nog iets maar ik was niet meer aan het luisteren)

    Oh oh dacht ik… Mijn gedachten die al volop het aantal punten aan het tellen was met in gedachten dat het die dag een telvrije dag was (voor de mede WW’ers duidelijk, voor de anderen: een dag dat je niet moet tellen maar enkel groene logo’s mag eten) wist ik al op voorhand dat het een zeer moeilijke beslissing zou zijn. Maar, wonder boven wonder, deze grote mond heeft “neen” kunnen zeggen. Dat het één van de moeilijkste beslissingen in mijn leven was moet ik jullie niet zeggen… ter bewijs: een foto van mijn groep al smullend van een lekkere…oh sorry, even het kwijl van mijn toetsenbord afvegen. Ahum

     

     

    Terug naar de orde van de dag. Zoals beloofd elke week een receptje… meestal kook ik iets uitgebreider in het weekend en deze keer besloot ik een recentelijk ontdekt tussendoortje nog eens te maken maar dan met zoetstof.

    Het is een WW cakeje maar extra luchtig.

     

    Wat heb je nodig voor een cake (of 12 cakejes zoals ik het deed): 65 g maiszetmeel, suiker of zoetstof (dit is met zoetstof gemaakt: proeven is de boodschap want het is vlug overzoet), 3 eieren, 2 citroenen en wat cacao.

     

    Je scheidt de eitjes waarna je het eiwit opklopt. Je klopt vervolgens de eidooiers op met de suiker of de zoetstof. Dan doe je het maiszetmeel erbij en voeg je het eiwit doe.

    Je verdeelt het beslag in 2: bij het ene doe je citroenzeste en wat sap bij en bij het andere een koffielepel cacaopoeder (of kankao).

     

    Voila, in de oven op 200 graden gedurende 10 minuutjes en dan eens prikken met een tandenstokertje om te voelen of ze al klaar zijn.

     

    Ik heb er voor de variatie mini appelstukjes gebakken met kaneel en zoetstof erbij gedaan. Maar je kan er zoveel mogelijk mee combineren als je wil.

    Slechts 1 puntje per cakeje en als je er suiker bij doet zijn het er 2, omdat ze zo klein zijn.

    Smullen maar!

     

    To be continued…

     

            Xoxo, Fie

     

     

     

     

     

     

     

     









    02-02-2015 om 16:04 geschreven door Fie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Girl Crazy - Hot Chocolate

    Hallo, ik ben Sofie uit Westerlo…..ho stop! Zo gaan we dit niet beginnen e…Dit is geen cliché blog waarin ik jullie ga vervelen

    met saaie verhalen over hoe mijn week was (mijn leven IS niet saai ten eerste) maar om jullie mee te nemen in mijn reis naar een gezonder (en bijhorend slanker) leven. Maar ook is dit in de 2e plaats een foodblog. Food is mijn passie geworden, of toch één van mijn passies, naast film, 80’s movies en Amerika. Hoe heb ik die passie ontdekt?

     

    Vroeger (in de dagen dat de dieren nog konden spreken) had ik babyvet.. dat is er dan afgegaan is in het middelbaar door het vele, vele, vele fietsen naar school (ik had een hekel aan de bus) en was ik een mager springerke. Je kent dat wel, je leert dan de liefde van je leven kennen, wil zo snel mogelijk gaan samenwonen en een hele nieuwe wereld gaat open. De wereld van de frietketel. Iets wat bij ons thuis vroeger enkel op woensdagmiddag bovengehaald werd bij Samson (maar die tijd was ook al lang voorbij). Mijn eten toen ik nog op school zat bestond uit mmm, patatjes met groentjes en een vleesje. Heel ouderwets maar na al die jaren was ik dat zo beu als kou pap.


    Terug naar de frietketel… de combinatie van: vrijheid, niet kunnen koken (laat ons het nog proper zeggen: ik mocht amper afwassen van mijn moeder, de huisvrouw dus ik was een huishoud-keukenmaagd), diepvries+frietketel en het werken bij Croissy (DE worstenbrood-grootheid in Herentals) maakte dat de kilo’s er in een aantal jaren aankwamen en door gebrek aan sport er ook niet meer afgingen.

     

    Ik was het zo beu dat ik nog geen ei kon koken ( het was zo erg dat ik bechamelsaus uit een pakje liet aanbranden) dat ik avondschool huishoudelijk koken ging volgen. Iets dat ik heel graag deed en ook veel uit geleerd heb. En zo is Foodie-Fie ontstaan…

     

    Waarom de naam Wwereld van Fie?

    Wel, weer een stukje belangrijke wereldgeschiedenis…4 jaar geleden was ik al 20 kilo afgeslankt met Weight Watchers, maar eenmaal je geen punten meer telt, komt het er geleidelijk aan weer bij. Slecht voor de fysiek want die kilo’s meesleuren zorgde ervoor dat ik de eervolle titel van coachpotato kreeg. Maar ik weet wel dat het werkt, je mag alles eten, je houdt je alleen aan het aantal dagpunten en per week krijg je ook wat extra zodat je jezelf eens kunt laten gaan.

     

    Ik wil mij fysiek ook terug beter voelen en ik voelde mij lichamelijk top toen ik slanker was. Vandaar dat ik begin dit jaar besloten heb dat dit het jaar van de goede keuzes wordt: back to WW! Sinds de eerste week, nu 3 weken geleden toch al iets meer dan 4 kilo eraf!

    En ik wil jullie met deze blog laten zien dat, ook al let je op je eten, je nog altijd plezier kunt hebben in koken. Bonusje: je moet niet inboeten aan smaak. Dat en een vleugje zelf relativatie, mijn omfloerse humor EN een kijkje in mijn succesrecepten. Hopelijk is dat de formule om jullie wekelijks te laten terugkomen. En alsjeblieft, geen opmerkingen over de zinsconstructie, spellingsfouten en whatever… J het gaat hem om de inhoud, niet?

     

    Ik ga ook elke maand een gastblogger uitnodigen iets te vertellen over zijn relatie met food…. Dat mag zo kort en zo lang zijn als je wil, als het maar over food gaat.

     

    Zo… to be continued…

            Xoxo, Fie

    02-02-2015 om 16:01 geschreven door Fie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)


    Archief per week
  • 30/03-05/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs