Zoals beloofd: mugcake geprobeerd en deze keer gelukt!
Mugcake receptje : 3 el havermout, 1 ei of enkel het
eiwit (wat je verkiest), beetje vanillepudding 0% van Albert Heyn, vanille
canderell en in het midden een stukje chocolade . 3 minuutjes in microgolfoven
et voilà Eindeloos variëren met banaan, kankao, witte chocolade . Just try and
see what happens!
Onlangs gaan eten met een groepje naar Hechi World kitchen
in Antwerpen: all you can eat buffet voor rond de 28 euro voor 2 uur met
frisdrank-water bij. Wil je alcohol erbij, moet je apart betalen (je zou zo zeggen
dat ik gesponsord word..). In ieder geval: zeker de moeite waard! Geen puntjes
geteld maar heb mini porties gepakt en de 2e gang heb ik groentjes
genomen met een beetje vis vult natuurlijk ook. En heel veel water. But my
deathly sin: the desserts! Ik keek werkelijk mijn ogen uit: chocolade fontein
(en dan nog in melk EN wit), fruit (heb ik links laten liggen buiten 1 stukje
miezerig ananasje), mini crème bruleekes, mini chocomousse, mini donutjes,
koekjes, cheesecake, andere taarten OH MY GOD kon het niet laten, ben 2 keer
terug geweest en toen was ik echt vol het was de moeite mij eens te laten gaan
(en dat noem ik dan nog niet overdrijven: heb geen frietjes gepakt en geen
vettige dingen) het was helaas wel merkbaar op de weegschaal maar het viel al
bij al nog niet. Ik heb mij niet opgesloten in mijn slaapkamer of ben niet al
kotsend naar de WC gelopen. I can live with it. Conclusie: voor herhaling
vatbaar.
Wat zijn mijn standaard week eet hebbedingetjes: gebakken
appelstukjes met zoetstof en kaneel (voor veel inzetbaar: met magere platte
kaas, in mug cake, met pudding ), rode vruchten coulis (idem), soepjes (in
allerlei vormen: mijn favoriet is butternut maar die wordt helaas duurder en
duurder nu het seizoen gedaan is), gebakken aardappeltjes met kipfiletje en
veel groentjes, een croqueje met light philadelphia look en fijne kruiden +
gerookte zalm, dat zijn zo mijn go to gerechtjes in de week en dat wissel ik
af met WW gerechtjes of ideetjes van het ventje.
Wat staat er mij te wachten? Deze avond een etentje (en ik
kies resoluut voor steak met frietjes: al zo lang geleden), morgen hubbys
topvidee en ik ga zondag een soort Mexicaanse wrapschotel proberen. En volgende
week gaan eten bij vrollega Lien wiens man ook Mexicaans gaat maken voor ons:
ik ben benieuwd!
Als uitsmijter een van mijn succesgerechten in een jasje van
WW gegoten: mijn beroemde ovenschotel. Is een aardappelschotel met laagjes
bolognaise saus, hesp, bechamelsaus en kaas. Hoe maak je ze EN lekker EN WW
proof?
De bolognaise saus maak je met americain natuur en veel groentjes
(en passata zijn geen punten), de bechamel gewoon niet zo veel (ik heb 30 becel
light en 30 bloem + een 400 magere melk), light kaas (mijn favoriet is de
Stylesse van Carrefour) en magere hesp. Je proeft het verschil niet en de
punten vallen goed mee per portie. Ik maak een grote kom, tel de punten uit
voor gans de hoeveelheid en dan gedeeld door het aantal porties Easy peasy