Dat is het mooie van WW je mag eten wat je wil. Ik heb ook wel
dagen dat ik eens geen vlees eet nee ik lieg, er zit altijd wel eens hesp
tussen of gerookte zalm maar eigenlijk bijna nooit zonder vlees. Waarom zou ik
het doen? Dan spaar ik wel punten uit maar aan wat eet je ze dan op? Sweet
chocolate my dear, en dat is niet de bedoeling uiteraard Ik voel me even
gezond alsof ik geen vlees zou eten.
Wat ik wel mis? Een broodje op zaterdagmiddag, ons vaste
ritueel lekker sappig wit broodje met weet ik veel wat ertussen. De vulling is
op zich niet zo erg, maar het broodje op zich. Je wil niet weten hoeveel punten
dat zijn.
Door een werkwissel kan ik maandag aanstaande niet gaan
werken, wat onrechtstreeks ook wil zeggen dat ik niet naar de cursus op
maandagmorgen kan! Geen ramp, want je kan je thuis wegen maar ik wordt altijd
zo gemotiveerd van een cursus en ik krijg daar energie van. Volgende week zal
ik het zonder moeten doen. Ik hoor de meesten die hard WWers zeggen: ga dan s
avonds naar een andere? Oke, maar dan moet ik mij weer uit de zetel hijsen. Het
hele punt van 4/5 te werken en op maandag thuis te zijn is precies omdat ik 4
jaar geleden al zoveel kilos kwijt ben geraakt door de cursus op maandag te
volgen! Enfin ja, we zullen het wel overleven zeker? J
Wat ik bijna niet overleefd heb is het trauma met Yvetje vorige vrijdag is UPS haar komen halen en ik
wist al dat het zeker een week tot 10 dagen ging duren! Oh lieve heer, wat was
ik blij toen ik de mail al na 3 werkdagen kreeg dat hij onderweg was!
Superservice Apple!! Het moment was daar dat ik hem terug in mijn handen kon
nemen, kon opzetten en halleluja, zelfs ge-updated en al! Zucht crisis
averted.
En nogmaals ne dikke merci aan Kevin en Severine om mij te depanneren met
eentje dat ze nog hadden liggen!!
Gisteren gaan shoppen sinds lange tijd (lees: januari) en
praise the lord: al maanden op zoek naar het perfecte jeansjasje en eindelijk
hong hij daar dan! De dees zo blij als een klein kind EN dan nog eens een
rokgevonden ook.. Dag kon niet meer
stuk! Ondertussen 6 kilo er af is toch maar mooi een kledingmaat!
Menuutje van de dag: vandaag is het een kalkoenbrochette met
gebakken aardappeltjes en een currysausje met groentjes Jammie, kijk er naar
uit!
Hallo beste volgers van de WWereld van Fie, het is een
voorrecht als eerste gast blogger mijn ervaringen te mogen vertellen.
Mijn wereld bestond voornamelijk uit suiker, ooh lieve
suiker. Mijn beste vriend, dit in de vorm van snoep, zoet/zuur, alles ging vlot
binnen en dan nog niet gesproken over de liters frisdrank die per week mijn
lichaam in verdween.
Mijn tweede grote zonde is chips! Dit is mijn überzonde.
Zakje op de schoot = zakje op! Klein of groot, niets was me te veel.
Maar toen kwam het besef: regelmatig buiten adem, bukken
gaat wat slechter, ik ga mezelf eens wegen en BAM! Kwam dat ff aan. En zo is
mijn avontuur met WW gestart en ik moet zeggen: dat valt enorm goed mee. Ben nu
3 weken ver en de eerste 5.5 kg is er af. Het grote voordeel is dat je nooit
honger moet hebben want daar heb ik persoonlijk een fobie voor. Samen met mijn
Fie ben ik zeer gemotiveerd om binnen een half jaar aan mijn streefgewicht te
zitten en samen halen we at wel.
Wat wel zeer belangrijk is dat je iemand hebt die je
bijstaat en steunt, anders is het verdomd moeilijk.
Zo dit was mijn startverhaal, ik hoop dat ik mijn verloop nogmaals mag
toelichten na de volgende 5 à 10 kg tot de nodige 25 kg verdwenen is.
My new best friends name is... klop klop (who's
there?).
Voor zij die het niet kenden net als ik: een zakje dat
je bij melk moet doen en je hebt..taraaa: slagroom! Zooo lekker en toepasbaar
voor vele dingen: met chocomelk, met koffie, op icy light mocca of vanille, op
WW chocomousse, met aardbeitjes.. de mogelijkheden zijn legio! Wat heb ik toch
heel mij leven gedaan zonder Klop Klop! En dat voor amper 3 punten per zakje
met magere melk en zo een gans zakje eet je normaal niet in 1 keer op dus laat
ons zeggen 1 punt per portie... Zalig, decadent, gewoonweg overheerlijk ...
Ontbijten deed ik vroeger nooit maar na een aantal
morgenden waarin je in elke collega een oreo ziet, heb ik het mijzelf toch
aangeleerd. Het begon met een gewone banaan en is uitgegroeid naar een aantal
vaste waarden waarin ik terug grijp. Ofwel magere platte kaas met banaan en
cruesli, magere platte kaas met kankao en cruesli, magere platte kaas met
aardbeitjes en kleine stukjes gebakken appel (met een beetje zoetstof en
kaneel), oftewel een smoothie met zo een beetje alle fruit dat je hebt liggen.
Gooi er nog een potje magere platte kaas bij of yoghurt et voila.... vooral met
de cruesli erbij maakt dat je een iets voller gevoel hebt dan pakweg een bakje
troost met 2 klontjes suiker en een lekker speculaasje erbij of een
madeleintje... (na 10 minuten) oh sorry, was even aan het dromen.
Voor de lunch en het avondeten heb ik meer ideetjes
dan magere platte kaas, maar mijn ontbijt is nooit echt belangrijk en meestal
sleep ik mij daarmee wel naar de middag.
Deze week was het de babyshower van een goede vriendin
van me die eind maart moet bevallen. Ik stond in het voor het eten (lees: ik
heb het mij toegeëigend, hé lieve collega's) maar dat vind ik helemaal niet
erg: ik haal er veel energie uit. Het thema was "high tea party"
gecombineerd met de kleur roze
Wat was er allemaal voor lekkers: pompoensoep,
knolseldersoep, een waaier van verse groentjes met een huisgemaakte dressing
(zure room, magere platte kaas, mayo light en bieslook-dille-look + citroen),
de WW brownies van 1 punt het stuk, roze aardbei pudding, lekkere cake en een
waaier van fingersandwiches: bagel met philadelphia light kruiden en look met
zalm, wit brood met eiersla en hesp of zalm, rosbief met augurk en philadelphia
light met bieslook en mosterd, pesto-mozarella-gandaham en dan nog een warm
hapje: bladerdeeg met pesto en kaas en hesp... njom njom.
En de mocktail van het huis: pink lemonade (is poeder
uit het Amerikaans winkeltje) met iced frambozen thee en een beetje sprite
zero. Ik kan ook ingehuurd worden als traiteur voor al uw feestjes en
evenementen
Als uitsmijter een lekker dessert ideetje: philadelpia light met een
beetje room opkloppen (en wat canderel vanille) en dan gecrushte oreo's erbij
doen... eventjes laten opstijven: to die for!!! Voor je het opdient beetje home
made rode vruchten coulis erbij of van die zalig gestoofde appeltjes...enjoy!!