Mensen zijn steeds zeer druk en willen nog net voor moederdag vlug iets aankopen. En via de webshop kan dit geen probleem zijn. Of u het nu zelf wil afhalen of we sturen het na, alles wat u ziet bij
(in beperkte mate) voorradig. En moet er toch iets bijbesteld worden, dan kan dit in een paar dagen geleverd worden.
Wat me in deze periode echter zeer sterk opviel is de vraag naar de Pure keramieklijn van Pascale Naessens. Haar recentste uitgave van haar kookboeken Mijn pure keuken 1 en 2 en Puur Genieten heeft daar volgens mij zeker wat mee te maken. Maar evenzeer de aanwezigheid van deze succesvolle keramieklijn in de sterrenrestaurants van grote chefs zoals oa Sergio Herman, Peter Goossens en Vicky Geunes. Zelfs tot bij Hakkasan, de Londense Chinees met een ster, is deze servieslijn geraakt.
Mensen kopen die eerst en vooral omdat ze ze mooi vinden, maar van zodra mensen ze ergens hebben gezien (bvb op een interieurbeurs, of bij een diner in een sterrenrestaurant, of mensen die bevriend zijn met de uitbaters van die restaurants enz...), zijn ze verkocht en gaan ze op zoek via het internet waar je die kan aankopen. Al gauw komt men dan uit bij Tafelsfeer. Immers, zo dik bezaaid zijn de winkels niet die deze aanbieden en al zeker niet de webwinkels.
Het verbaast misschien, maar de kopers van de produkten van Pascale Naessens zijn vooral mannen. Misschien komen die beroepshalve al eens eerder in een sterrenrestaurant terecht, ofwel willen ze gewoon hun partner verrassen met een stijlvol cadeau. En natuurlijk, in de aanloop naar Moederdag koop je als moeder niet zelf je geschenk. Nogal logisch dus dat het mannen zijn.
Van insiders hoorde ik ook vertellen dat sterrenrestaurants regelmatig nieuw tafelgerei dienen aan te kopen. Volgens mij is Pure dus al goed ingeburgerd en verklaart dit mede de grote vraag ernaar.
Dan zie je dus dit langzame succes van deze produkten. De produkten verkopen dus zichzelf.
Ik wist ook van in het begin dat deze produkten goed zaten. Het materiaal is gemaakt van puur aardewerk met een glazuurlaag. De collectie heeft stijl, is speciaal van vormgeving, geen enkel bord is gelijk. En het gevlamd en craquelé effect in groen en bruin is uiteraard nooit identiek. En dat maakt het nu nét speciaal. Ze hebben ook iets romantisch, iets nostalgisch, iets voor en dineetje met twee en bij kaarslicht, gezellig in de tuin op de robuuste tuintafel en in een landelijk kader of interieur. Ga dus zeker eens kijken in de webshop naar de
Pure collectie.
Zoals jullie ook wel weten heten de kookboeken van Pascale Naessens Mijn Pure Keuken en Puur Genieten. Haar keramiek- en servieslijn noemt PURE. Maar wat ik niet wist is dat haar favoriete brasserie in Mechelen zou gevestigd zijn. De brasserie noemt PURO, een brasserie met een eenvoudige, lekkere keuken. Ik heb eigenlijk wel eens zin om die eens te gaan opzoeken.
"Ik maak de borden, de schotels én de gerechten. Heerlijk koken met mooie keramiek is pure romantiek, is pure communicatie", aldus Pascale Naessens.
Mocht u nog vragen hebben over deze collectie of bemerkingen, laat het me gerust weten en plaats een reactie.
Ineke