Weer een weekje voorbij. Het weer is hier nogal wisselvallig soms mooi en warm,als de zon schijnt,maar als het regent , regent het. Het goede nieuws voor de bewoners van za is dat de dammen allemaal vol zijn zo dat waterbeperkingen niet meer nodig zijn. De weg die Thérèse moet afleggen ,naar de academy,was afgelopen maandag een modderpoel ,zo gevaarlijk als besneeuwde wegen met slipgevaar. Aangezien er deze week geen verjaardagsfeestjes waren,hebben we zelf maar enkele mensen uitgenodigd op een etentje.Zo waren aanwezig; één Nederlandse dame, een Zuidafrikaan , een Zwitser(met zijn pup hondje Dylan) en een Amerikaan. Ik liet ze kennismaken met een franse bouillabaise waarbij lookbrood en rouille(wat ze allemaal heerlijk vonden) verder lamsbout met griekse salade en gebakken aardappelen en als dessert ijscreme met aardbeien gedopt in witte chocolade. In de keuken hier is het maar behelpen met een pokdalig vuur,enkel drie platen werken en gelukkig een goede oven. Voor Thérèse nog twee weken studeren voor de theorie examens en dan in september praktijkmaand. Via Vrt internetnieuws vernam ik dat jullie aktueel ook van goed weer mogen genieten. Trouwens vandaag kan ik weeral geen vrt beluisteren,vermoedelijk wegens een storing bij de uitzending.Verder heb ik niet veel meer te vertellen en hopelijk volgende week meer nieuws.
Groeten Thérèse en Jos.
Hello everybody, The last week first very bad, storm and cold wheather, than like summer very nice and warm and now during the WE cloudy, some sun and very windy. The road to the academy was terrible because of the heavy rain. There was a lot of mud and that made the road very slippery to drive on. There were no parties so Jos has made a nice dinner for some of the students, a Dutch, an American, a Swiss and a South African. They enjoyed the frensh bouillabaise with garlic bread and rouille, the leg of lam with fried patatoes and greeck salade and icecream with dipped strawberries in white chocolate. The little dog,Dylan, from Alexander the Swiss student was very fond of the bone too. With the course it is going fluently, only two weeks theortical stuff to learn and than it is exam time. From the beginning of September it is only apprenticeship and learn about special patterns we can use to release on arms, legs, babies and not to forget on animals, so from there on it will be a lot of practice so we know what we are doing when we start in our own practice back home. I am looking forward to it. Love. Therese and Jos