Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

16-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Missietentoonstelling
In ontmoetingscentrum De Roepsteen in Helchteren vindt dit weekend de missietentoonstelling plaats. Zaterdag en zondag kan je van 14 tot 18 uur de creatieve kunstwerkjes gaan bekijken die onder meer de leden van de missienaaikring de voorbije maanden in mekaar hebben geknutseld. Voor meer info kan je terecht bij José Vanginniken, tel. 011 521 608.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte lakens
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zondag 17 oktober is het Werelddag van verzet tegen armoede. Het waren de Verenigde Naties die in 1992 deze dag omdoopten tot dé dag waarop armoede in de kijker wordt geplaatst. Op tal van plaatsen vinden die dag activiteiten plaats die de strijd tegen armoede in het licht zetten. Voor Limburg ligt het zwaartepunt van deze dag dit jaar in Genk. Op 17 oktober, start om 16.00 uur een congres over armoede in de Limburghal in Genk. Je kan er van 16 tot 19 uur terecht op een infobeurs over armoede. Om 17.00 uur wordt de film Miss Homeless vertoont in de Euroscoop (C-Mine). Het zichtbare hoogtepunt zal om 20.00 uur starten. Dan verzamelen honderden mensen aan de Limburghal in Genk voor een fakkeltocht doorheen het centrum van Genk. De fakkels symboliseren het licht in de donkere uitzichtloosheid van mensen in armoede.

In onze gemeente begon het kenbaar maken van die strijd al op vrijdag 15 oktober. Burgemeester Yzermans ontving een delegatie van Warm Hart, een vereniging waarin armen het woord nemen. Samen hingen ze een geknoopt laken uit het raam van het gemeentehuis, om aandacht te vragen voor iedereen die het moeilijk heeft om de eindjes telkens weer aan elkaar te knopen.
De burgemeester had een speciaal woord van dank voor voorzitter Rudy Lauwers, voor zijn inspanningen om armoede bespreekbaar te maken.

Meer info over de Werelddag van verzet tegen armoede vind je op de website www.17oktober.be. Ook  de vzw Warm Hart die gevestigd is in onze gemeente, heeft een eigen website.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nacht van de duisternis

Op zaterdag 16 oktober 2010 organiseert onze gemeente in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu (BBL), de Vereniging voor Sterrenkunde (VVS) en Preventie Lichthinder vzw de vijftiende editie van de Nacht van de Duisternis. Op deze avond staat de problematiek van lichthinder centraal.  Er wordt tijdens deze donkere nacht een avondwandeling georganiseerd.

Voor deze Nacht van de Duisternis wordt iedereen uitgenodigd om de lichten te doven.Ook het gemeentebestuur doet mee aan de Nacht van de Duisternis. De straatverlichting zal daarom in Houthalen-Helchteren reeds om 19 uur op nachtregime geschakeld worden en zal de klemtoonverlichting van enkele openbare gebouwen gedoofd worden.  
Door het doven van de verlichting kan weer meer worden genoten van de donkere nacht, en wordt de nacht weer echt gezellig!

Wandeling in de duisternis
De vzw Milieugroep de Mangelbeek  organiseert tijdens de Nacht van de duisternis een leuke avondwandeling. Tijdens de wandeling wordt de nacht beleefd aan de hand van verschillende verhalen over de plaatselijke fauna en flora. Als afsluiter voorziet het gemeentebestuur een hartverwarmend drankje. Iedereen is welkom, inschrijven is niet nodig. Afspraak op 16 oktober om 19.30 uur aan het Domein Hoeverheide, Heerkensweg 2 in onze gemeente. Info: Johan Lemmens, mangelbeek@skynet.be, 011 60 28 45.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibliotheekweek
Zin om een pint te pakken met Herman Brusselmans, gevaarlijke moordenaars op te sporen met Sherlock Holmes of lekkere varkenswangetjes in witbier te bereiden met Piet - wat hebben we geleerd vandaag - Huysentruyt? Of beleef je liever spannende avonturen met Lara Croft, Spiderman, Bessy, the suicide bunnies of noem maar op... Rep je dan als de gesmeerde bliksem naar de bib in je buurt. Dé uitgelezen plek voor heerlijk onverwachte ontmoetingen. Van 16 tot en met 23 oktober is het de bibliotheekweek! Daar moet je bij zijn!

Maar de Bib, da’s uiteraad meer dan boeken alleen. Van de nieuwste van MGMT tot een zeldzame uitvoering van het Requiem van Mozart. Van Gone with the wind tot Star Wars en alles daartussen. Ontdek het allemaal tijdens de Bibliotheekweek, hét ideale moment om je bib te leren kennen.

  • Zaterdag 16 oktober: verwendag
  • Zondag 17 oktober: voorleesuurtje
  • Zaterdag 23 oktober: ontmoeting met Geronimo Stilton (inschrijven via de balie verplicht!)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedinzameling
Op 14 oktober organiseert het Rode Kruis een bloedinzameling in Houthalen-Centrum. De inzameling gebeurt in het dienstencentrum (voormalig TIKB) langs de Pastorijstraat. Info: Jeanine Bruyninckx, tel. 011 60 11 57 (na 17 uur). De inzameling gebeurt van 17.30 tot 20.00 uur.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz
Het Davidsfonds organiseert op 23 otkober een leuke quizavond met als titel 'De Tafel van Vier'. De quizavond start om 20.00 uur en vindt plaats in wijklokaal De Bennewed op de Binnenvaartstraat. Deelnemende quizploegen moeten uit 4 mensen bestaan.
Tegelijk is 'De Tafel van Vier' het vroegere Vlaanderen Quizt in een nieuw kleedje.
Het is een uitdagende quiz die op meer dan 50 plaatsen in Vlaanderen en Brussel op hetzelfde moment plaatsvindt. Een quiz ook waarin de zoektocht naar onze wortels samengaat met alledaagse feitjes en weetjes. Kortom: een quiz voor iedereen!
Meer info: www.davidsfonds.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastadag

Het najaar is traditioneel het moment waarop heel wat eetdagen worden georganiseerd. Ook de bejaardenclub van Het Vinkenhof organiseert een pastadag en wel op 23 oktober. De pastadag gaat door in ontmoetingscentrum De Roepsteen in Helchteren. De opbrengst gaat naar de bejaardenclub van Het Vinkenhof. Zij organiseren leuke middagen en momenten voor de bejaarden van het rusthuis.
Volwassenen betalen 11 euro en kinderen van 6 tot 12 jaar betalen 7 euro. Inschrijven kan van 11 tot 17 oktober van 14 tot 17 uur in de cafetaria van Vinkenhof. Inlichtingen: Freddy Van Becelaere tel. 011 72 69 27 of 0479 86 92 86 en de bestuursleden van vzw Bejaardenclub Vinkenhof.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilig fietsen voor senioren

De seniorenraad organiseert in samenwerking met OKRA Houthalen-Centrum en ACV Gepensioneerden een cursus "veilig fietsen voor senioren". De cursus vindt plaats op 15 oktober om 14.00 uur. Samenkomst aan het parochiecentrum (Pastorijstraat) in Houthalen-Centrum.
Met deze cursus willen de organisatoren de verkeersveiligheid van de fietsers bevorderen. Er wordt ingegaan op de wegcode voor fietsers en uiteraard wordt er ook een fietstocht georganiseerd.  
Onder begeleiding van een instructeur wordt er aandacht besteed aan de zwakke verkeerspunten.

Inschrijven voor 8 oktober bij:
Dienst Welzijn, Cultuur en Jeugd - Vicky Broux
Vrijetijdswinkel, Centrum-Zuid 1111 (mijngebouw)
tel. 011 890 716

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brievenbussen van de Post verdwijnen

4 postbussen van De Post in onze gemeente werden weggehaald. De rode bussen op het Gildenplein (Ten Hout), de Tulpenstraat (binnen recreatiepark Hengelhoef), de Berkenstraat en de Grote Baan 29 (ingang naar mijngebouw) zijn niet meer. Uit recente tellingen van De Post bleek dat deze bussen nog weinig gebruikt worden door inwoners. In het totaal resten er nu in onze gemeente nog 18 postbussen.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erkenning voor Houthalense tattoeëerder
Op de Internationale Tattoo Convention in Eindhoven ging Houthalenaar Frank Diliën vorig weekend met de hoofdprijs lopen. Frank moest het opnemen tegen tatoeëerders uit landen waaronder de VS, Japan, Thailand, Singapore, Zwitserland, Griekenland, Maleisië, Engeland, Nederland, Frankrijk en Belgie. Hij won nipt van de Singaporees.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandstofleverancier beroofd
Een man die vrijdagmiddag brandstof ging leveren in de Bremstraat in Meulenberg, is brutaal bestolen.
Uit zijn vrachtwagen stalen dieven zijn tas met documenten, sleuters,...
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paddenstoelen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hengelhoef is een prima plek voor paddenstoelen. In de bossen en op de heidevlakten tref je dan ook tientallen soorten paddenstoelen aan. Specialisten komen speciaal naar hier omwille van de verscheidenheid en de zeldzaamheid van de aangetroffen soorten. Maar ook het grote publiek kan van de Hengelhoefse paddenstoelen genieten: de kleuren, de vormen, de gekke namen, het gebruik.
Op 10 oktober om 14.00 uur organiseert Limburgs Landschap alvast een paddenstoelenwandeling met gids Jan Cornelis. Iedereen is welkom.

Info: Limburgs Landschap vzw, Dekenstraat 39, 3550 Heusden-Zolder, 011 53 02 50, info@limburgs-landschap.be, www.limburgs-landschap.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoeken voor Zuid-Afrika
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Filip Neri Middenschool organiseert op 10 oktober haar zesde pannenkoekenfeest ten voordele van het project van de paters en de zusters van Sint Filip-Neri in Oudtshoorn, Zuid-Afrika! Zij bouwen een opvangtehuis voor aids-weeskinderen en straatkinderen. De opbrengst van het pannenkoekenfeest gaat naar de bouw van dit opvangtehuis.

Graag nodigt de Filip Neri middenschool iedereen uit om te komen meesmullen tijdens dit pannenkoekenfeest. Er is voor ieder wat wils: pannenkoeken, taart en snoep, koffie, bier, wijn en frisdrank. Daarnaast is er ook een leuke tombola, bloemenshop, verkoop van borduurwerkjes, wenskaarten,...

Het pannenkoekenfeest vindt plaats van 13.30 - 18.30 uur, Filip-Neri Middenschool, Lyceumstraat 11 in Houthalen Centrum, tel: 011 52 44 19 fax: 011 60 12 83 info@fnms.be, www.filipnerimiddenschool.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nacht van de Jeugd
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 9 oktober vindt opnieuw "De Nacht van de Jeugd" plaats. Dit jongerengebeuren wordt georganiseerd door de jeugdraad van onze gemeente. De werkplaatsen van de gemeentelijke technische dienst worden omgebouwd tot fuifzaal en tal van DJ's passeren het podium. Topact van dit jaar is DJ Geht's Noch.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Heb je vragen over bewegen, opvoeding, relaties, gezondheid, ouder worden, of nog 100 andere? Bezoek dan op 8, 9 en 10 oktober 2010 "VIVO, de beurs voor gezin, gezondheid en vrije tijd" in de Limburghal te Genk!

120 exposanten en tal van boeiende experts geven je de antwoorden o al je vragen rond gezin, gezondheid en vrije tijd. Neem deel aan enkele van de vele interactieve workshops en lezingen, krijg kookles van Frank Fol, Giovani Oosters of Peter Van Asbroeck, dans zumba met Els Tibau en Kelly Pfaff, ontvang opvoedingsadvies van supernanny Wendy Bosmans, geniet van de gezondheidstips van Sonja Kimpen,...

Er is een internetcafé waar de begeleiders van Digidak de bezoekers laten zien wat er in elke gemeente, ook in de onze, beschikbaar is. 

Breng zeker ook je kinderen mee! Voor de kleintjes is er een knusse speelhoek, voor de grotere kinderen voorziet VIVO leuke workshops, onder meer gegeven door de vrijwilligers van Villa Basta. De hele beurs door zorgen animatoren voor een plezierige sfeer. Alle info: www.vivo2010.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Actiecomité ‘Het gaat om U’ uit Lillo maakte maandagavond op haar infoavond bekend dat ze haar strijd tegen de omleidingsweg onverminderd voortzet. Hierbij 'beloofde' Marcel Lijnen dat er zelfs een procedure voor de Raad van State staat aan te komen.
“Indien de overheid de realisatie van de omleidingsautostrade verderzet, wordt een procedure voor de Raad van State ingezet tégen de bouw van deze weg. Hiermee voegen we een derde luik toe aan onze strijd” verduidelijkt Marcel Lijnen van het actiecomité. “Onze milieustakingsvordering is nog lopende en ook de bezwaren die we bij Europa hebben ingediend, worden nog behandeld.”

Geluidsoverlast: cijfers kloppen niet.
Het is duidelijk dat het actiecomité in haar strijd vooral milieuargumenten aanhaalt tégen de geplande weg. “Toch hebben we nog tientallen andere bezwaren” aldus Marcel. Eén van de opvallendheden bij het pleidooi was de toelichting over de geluidsnormen. Het actiecomité toonde aan dat de geluidsnormen die men hanteert in de studies niet stroken met de werkelijkheid. Het Project-MER spreekt van een bestaand geluidsgemiddelde van zo'n 40 decibel. In haar projectomschrijving maakt men zich sterk dat dit gemiddelde met de komst van de omleidingsweg maar mag stijgen met maximum 3 decibel tot gemiddelde waarden van 43 decibel. Echter, volgens metingen van het actiecomité vertrekt men van verkeerde basiswaarden. De metingen die het actiecomité zelf uitvoerden, toonden aan dat het gemiddelde momenteel niet ligt op 40 decibel maar wel op 35-36 decibel.
De aannemer die de omleidingsweg maakt, moet zelf materialen en oplossingen voorstellen om het geluid te beperken tot 43 decibel. Wanneer we dat met de werkelijkheid gaan vergelijken is dat dus geen stijging van 3 decibel maar wel van 7-8 decibel. "En dat is natuurlijk een totaal ander verhaal. Bovendien heeft het actiecomité grote vragen bij het doorschuiven van de verantwoordelijkheid rond het halen van de geluidsnormering tot bij de aannemer van de werken. Hij moet er dus voor zorgen dat die normen niet overschreden worden. En wat als die man die normen niet haalt? Dan heeft de overheid het recht hem niet te vergoeden voor zijn geleverde werk. Maar... dan zit onze gemeente wel opgezadeld met een omleidingsweg die meer geluid produceert dan voorzien. En wie lost dat dan op voor de inwoners? " aldus een verontwaardigde Marcel Lijnen.

Onteigeningen: het wordt haast crimineel.
“Met de laatste versie van de plannen wordt het ook duidelijk dat de overheid het spel niet correct wil spelen. In de eerste fase was er sprake van 14 onteigeningen binnen Lillo, nu nog maar van 7. Bij de overige woningen spreekt men nu van ‘vrijwillige onteigening’. Simpelweg gezegd moéten deze woningen niet verdwijnen om de weg aan te leggen, vandaar dat men niet meer over gedwongen onteigeningen spreekt. Maar eens de weg er ligt, zijn deze woningen wel onleefbaar en totaal waardeloos. Als de eigenaars zich dan toch vrijwillig willen laten onteigenen, ontvangen ze maar een peulschil voor hun goed. Totaal onaanvaardbaar voor ons” besluit Marcel Lijnen.

Een studie voor een tunnel in Lillo is er nooit geweest.
Stelselmatig spreekt men in het projectdossier over een studie die zou aantonen dat er in Lillo geen tunnel voor de omleidingsweg mogelijk is. Gelet op de natheid van het gebied zou dit niet kunnen. Maar... die studie is nooit uitgevoerd, geeft nu ook de Administratie voor Wegen en Verkeer (AWV) toe. "We baseren ons op bestaande literatuur en hebben gekeken naar de waterhuishouding van Lillo. Op basis van deze gegevens besluiten we dat een tunnel niet echt haalbaar is. Maar het klopt dat dat niet in een 'echte studie' werd aangetoond" aldus Maarten Blomme van AWV. Nochtans beweert het actiecomité dat men dat best wel even onderzoekt. Immers, de tunnels die men nu in Antwerpen voorziet voor de Lange Wapper gaan door gebied dat nog veel natter is dan Lillo. En daar kan het wel. Het actiecomité betwist deze besluitname van AWV dan ook ten stelligste.

Het actiecomité gaat nu opnieuw een resem bezwaren en opmerkingen indienen tegen het Project-MER. Dat kan nog tot en met 23 oktober. Meer info hieromtrent vind je ook op www.denoordzuid.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Schanshof

Buurtlokaal De Schanshof in wijk De Standaard werd zopas helemaal opgeknapt. De ideale gelegenheid om het buurthuis nog eens op een feestelijke manier te 'heropenen'. VZW Het Schanshof organiseert dan ook een gezellige drink op zaterdag 9 oktober.
Iedereen is er van harte welkom en dit tussen 19.00 en 20.00 uur.
Buurtlokaal De Schanshof, De Standaard 25.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goed nieuws voor wie plannen heeft om een woning duurzaam te bouwen of verbouwen. Sinds 2006 kan iedere Limburger zijn bouw- of verbouwplannen laten doorlichten door Steunpunt Dubolimburg. Dankzij de steun van de provincie Limburg en de gemeente Houthalen-Helchteren kan dat vanaf nu erg goedkoop! De gemeenteraad zette hiervoor alvast het licht op groen tijdens de voorbije zitting van september.

Een woning bouwen of verbouwen doe je normaal maar één keer. Je hebt je eigen ideeën en wensen en voor de technische kant van de zaak doe je een beroep op een architect. Je wil een mooie, degelijke en betaalbare woning die liefst ook comfortabel is. Daarnaast is het belangrijk dat jouw woning lang stand houdt en zoveel mogelijk rekening houdt met mens en milieu.

Als bouwer of verbouwer zijn de keuzes die je nu maakt dan ook erg belangrijk. Voor heel wat technische vragen kan je terecht bij jouw architect. Hij of zij is doorgaans goed op de hoogte van alle geldende normen en voorschriften. Maar soms moet je belangrijke keuzes maken.

Kiezen voor een goed geïsoleerde woning levert een besparing op, net als het gebruik van regenwater. Kiezen voor degelijke en milieuvriendelijke materialen is ook verstandig. Je woning vraagt weinig onderhoud en de gezondheid van jou en jouw gezin varen er wel bij. Maar voor welke materialen kies je dan het best? Hoe zit zo’n regenwaterinstallatie in elkaar? Bij welke handelaars en producenten kan je terecht? Om je te laten bijstaan bij dergelijke keuzes, kan duurzaam bouwadvies de oplossing zijn.

De provincie, de gemeente en het Steunpunt Dubolimburg willen je graag helpen bij jouw duurzame (ver)bouwplannen en bieden planadvies aan voor particuliere bouwers en verbouwers.

Je hebt 2 mogelijkheden tot advies: 

Gaat het om een concrete vraag over één bepaald onderdeel van duurzaam bouwen (bvb. dakisolatie, premies, zonneboiler ...) dan reserveer je bij voorkeur een gratis quickscan. Tijdens dit korte mondelinge planadvies krijg je concrete antwoorden op je vragen.
Wil je je volledige (ver-)bouwplan laten screenen op duurzaamheid, dan raden wij je een uitgebreid planadvies aan. Dubolimburg zal op basis van jouw (ver-)bouwplannen (lastenboek e.a.) het bouwproject toetsen aan belangrijkste aandachtspunten van duurzaam bouwen:      

-- ontwerp: indeling, oriëntatie, toegankelijkheid…
-- energie: gebruik van daglicht en zonnewarmte, isolatie, ventilatie…
-- water: gebruik van regenwater, gescheiden afvoer
-- materialen: kwaliteitslabel, juiste materiaalkeuze, milieulabels…

Het eindresultaat is een persoonlijk rapport met concrete adviezen voor duurzaam bouwen, toegepast op je eigen woning. Tijdens een gesprek komen al deze suggesties aan bod en bekijk je met de planadviseur van Steunpunt Dubolimburg welke maatregelen haalbaar en nuttig kunnen zijn. In het rapport vind je ook heel wat extra informatie, onder meer over mogelijke subsidies.

Wat kost het?
De kostprijs van dit planadvies bedraagt normaal 200 euro per dossier.
Dankzij de ondersteuning van de provincie en de gemeente kost dit voor de inwoners van Houthalen-Helchteren nog slechts 50 euro. Voor weinig geld krijg je dus een deskundig duurzaam bouwadvies dat maakt dat jouw woning gegarandeerd zuiniger is met water en energie, goedkoper in verbruik en beter voor het milieu!

Wat moet je doen?
Bezorg je bouwplan (voorontwerp, plan, lastenboek …) aan Dubolimburg. Zij maken met jou een afspraak voor een gesprek. Tijdens het gesprek overloop je met de adviseur jouw plannen en het uitgeschreven rapport.

Afspraak maken voor duurzaam bouwadvies en meer informatie:
Steunpunt Dubolimburg, Planadvies – Patrick Kwanten, Marktplein 7 bus 1, 3550 Heusden-Zolder, 011 51 70 57, steunpunt@dubolimburg.be , www.dubolimburg.be

Steunpunt Dubolimburg organiseert regelmatig infosessies of infohappenings over duurzaam bouwen en wonen. Je kan er een bezoek brengen aan de permanente tentoonstelling duurzaam bouwen of meer informatie aanvragen over duurzaam bouwen. Steunpunt Dubolimburg is gelegen in het voormalige badhuis op de mijnsite in Heusden-Zolder.

Duurzaam bouwen op het net
Op www.dubolimburg.be vind je alvast heel wat achtergrondinformatie over duurzaam bouwen en wonen. Meer info over alle mogelijke subsidies voor duurzame bouwmaatregelen vind je op www.energiesparen.be.

Ook de gemeente draagt zijn steentje bij
Op 26 maart 2009 heeft de gemeenteraad het cleantech subsidiereglement goedgekeurd. Dit subsidiereglement voorziet premies voor het plaatsen van thermische zonne-installaties (zonneboilers), fotovoltaïsche zonne-installaties (zonnepanelen), warmtepompen en dakisolatie.
Het gebruik van alternatieve, milieuvriendelijke energiebronnen kan bovendien bijdragen tot een duurzaam energiegebruik. Meer info op www.houthalen-helchteren.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valbus komt naar onze gemeente
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Valbus bezoekt Houthalen-Helchteren. De Valbus is de mobiele bus van de campagne Vallen van het provinciaal Veiligheidsinstituut. Ze toert door heel Vlaanderen tot eind november 2010. Op deze bus maak je kennis met de personages Fientje, Maria, Frans, Marcel en Louisa. Aan de hand van hun verhalen kom je alles te weten over vallen, valgevaar en valpreventie. Je kunt bovendien zelf je valrisico testen en krijgt enkele tips om valvrij door het leven te gaan. In de bus kun je op je gemak rondkijken, enkele testjes uitvoeren, een kopje koffie drinken. Een bezoekje kan een half uur tot een uur in beslag nemen.

De bus is speciaal ontwikkeld voor gemeenten of organisaties die 55-plussers willen informeren rond valrisico's. Een bezoekje aan de valbus heeft als doel de zelfstandigheid, mobiliteit en onafhankelijkheid van 55-plussers te vergroten door te voorkomen dat ze vallen.
Ben je 55-plusser of sta je in voor de zorg van een 55-plus familielid? Dan is een bezoek aan de Valbus beslist de moeite waard. Test op de bus jouw valrisico of leer aan de hand van verhalen van de personages over vallen, valgevaar en valpreventie.Voor elk wat wils !

De organisatie is in handen van de Seniorenraad en de Werkgroep preventief gezond i.s.m. het Provinciaal Veiligheidsinstituut van Antwerpen. De Valbus zal op 6 oktober opgesteld staan op het John Cuppensplein en is vrij te bezoeken tussen 9.30 en 16.30 uur.

Meer info: 011 89 07 16.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van het zien
Van 7 tot en met 14 oktober 2010 wordt in ons land opnieuw de "Week van het Zien" georganiseerd. Meer dan 800 opticiens nemen aan deze week deel en bieden iedereen de kans om zijn of haar ogen te laten testen. Ook de voorbije jaren werd dit initiatief georganiseerd en toen bleek uit de resultaten dat deze actie absoluut zinvol was. Maar liefst 31% van de onderzochte personen werd doorverwezen voor verder onderzoek. 35% van de deelnemers bleek nood te hebben aan een aanpassing van de sterkte van de glazen of de contactlenzen. 

In onze gemeente nemen twee opticiens deel aan deze actieweek: opticien Stephan Truyers uit Houthalen-Centrum en Optiek Thys in Houthalen-Helchteren. U kan, mits het vooraf maken van een afspraak, bij deze twee opticiens terecht tijdens de "Week van het Zien" voor een gratis oogmeting.  
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
  • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
  • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
  • Rommelmarkt op Kelchterhoef
  • Arrestaties in drugsonderzoek
  • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
  • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • Misschien is judo wel joúw sport!
  • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
  • Heide stilaan op zijn mooist
  • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
    ja
    neen
    Bekijk resultaat

    Laatste commentaren
  • offerschande (Equal)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • integratie-ambtenaar (Oma)
        op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • aquagym (zwemles)
        op Aquagym
  • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


    http://users.telenet.be/jww  
    www.actiefww.com  
    www.avthouthalen.be

    www.bc-helchteren.be

    www.bchouthalen2000.be
    www.bennewed.be

    www.broederkring.be

    www.chirohelchteren.be

    www.chirohelchteren.org

    www.cosimo.be/Meulenberg 

    www.danzav.centerrall.com

    www.dbchouthalen.be

    www.debiekorf.be

    www.delijn.be

    www.denoordzuid.be

    www.diabolichell.be

    www.donboscohelchteren.be

    www.doopie.be 

    www.dropshot.be

    www.fchelson.be

    www.fphouthalen-genk.be

    www.gezinsbond-helchteren.be

    www.groenhouthalen-helchteren.be

    www.gr5wandelaarshelchteren.be
    www.helchterenvv.be

    www.hengelhoef.net
    www.khhoeverheidegalmlillo.be

    www.home.scarlet.be/albert.vandijck

    www.hondenschoolderoedel.be

    www.houthalen-helchteren.be

    www.houthalen-helchteren.cdenv.be
    www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

    www.houthalensracingteam.be
    www.hvchelchteren.be  

    www.illusio.be

    www.infogids-online.be

    www.jckreasa.be

    www.jeugdhuisthebassment.be

    www.kelchterhoef.be

    www.kreasa.be

    www.ksjhouthalen.be

    www.kwbhelchteren.be

    www.lachfestival.be

    www.lgcc.be
    www.limburgadembenemend.be

    www.mish-mash.be

    www.molenheide.be

    www.mrk-houthalen.be

    www.oc76.be

    www.parkfc.be

    www.poppunt.be

    www.rimo.be

    www.rotary-houthalen.be

    www.schooldeschakel.be

    www.sdhh.be
    www.selishouthalen.be

    www.terdolenfietshappening.be

    www.tvl.be

    www.userstelenet.be/
    ttcpalethouthalen
      
    www.villabasta.be

    www.vlabus.be
    www.wschelchteren.be

    http://www.hhoost.be/
    wijkvereniging/

    Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs