De reeks Stormwatch heeft zijn ups and downs gekend sind zijn opstart in 1993 door Jim Lee. Het was één van de basisreeksen die deel uitmaken van zijn imprint: Wildstorm. Deze werd later opgekocht door Dc. Wildstorm moet een brug vormen tussen het brave en meer mainstream geörienteerde superheroes en de volwassen gerichte imprint Vertigo. Het Stormwatch team werd gesponserd door de UN, met een orbit satellite basis met de "Weatherman" als CEO . The Weahterman aka Henry Bendix, heeft cybernetische implantaten die rechtstreeks verbonden zijn met zijn brein zodat hij sneller en beter kan inspelen op internationale crisissen. Zijn Field Commander was Jackson King, aka Battalion, die weer later de rol van Weatherman zal overnemen.
Na een massale cross-over "Wildstorm Rising" neemt Warren Ellis het roer over en schrijft deze serie naar nieuwe hoogten. De serie krijgt zelfs een nieuwe start om zo nog meer lezers te trekken. Hij introduceerde allerlei nieuwe zaken, die hij later overneemt naar zijn andere series. Dit is een vertrekpunt die de moeite is om te lezen. Warren Ellis weet als geen ander om er structuur in te brengen en het geheel een leuke twist te geven.
Uit Stormwatch groeit dan "The Authority" voort, een superhelden team met ballen die uiteindelijk het heft in eigen handen nemen en bereid zijn om daarvoor op hun bek te gaan. Een andere serie is "Planetary" waarover ik alleszins ooit dieper wil op ingaan. Natuurlijk krijgen de Britten dan ook hun eigen team "The Monbarchy", voor de lezers die graag hun comics lezen onder invloed van LSD of mushrooms.
Daarna wordt de reeks nog wel eens opgepikt maar nooit met commercieel succes, alhoewel de serie mij altijd kon bekoren. Zeker de recente serie "Stormwatch: Post Human Division" waarvan de eerste bundel nog moet verschijnen, is er eentje om op je wish list te zetten. Sommige leden zijn hun krachten kwijt, de UN draait de budget zo goed als dicht en ze laten een paar criminele lunatiks in hun rangen. Genoeg stof om nog even door te gaan, daarom geven we Christos Gage (schrijver) en Dough Mahnke (artist)onze onverbreidelde steun.
Elke nieuwe intiatief om met anderen te praten over je passie, kunnen we enkel maar toejuichen.Vandaar kondigen vreugdevol aan de geboorte van een nederlandstalig comics forum. Met een aparte categorie voor Marvel, DC, Dark Horse en Indy Comics.
Als ook een gedeelte om over de nieuwste Comic verfilmingen te praten. Allen naar het "Brain Freeze Forum", inloggen en lullen maar!
Er is al zoveel gezegd en geschreven over Civil War.
Het leuke aan het hele gebeuren is dat er zoveel meer schokkende zaken gebeurden dan we reeds wisten.
Het belangrijste gedeelte uit deze trade is dat een vertegenwoordiging van "de machtigste superhelden" samen komen om crisissen te bespreken. Eigenlijk zijn de Illuminaten een aanduiding voor verschillende historische "geheime"
genootschappen. De oudst bekende hiervan zijn de Spaanse Alumbrados
(letterlijk: de verlichten). Deze groep ketters hielden zich in de 16e en 17e eeuw bezig met het innerlijk leven en de mystiek. In de reeks "Avengers Uliminati" komen verschillende aspecten van het mystieke aan te pas. Maar met het innerlijke leven worstelen onze helden meer. De Registration Act zorgt zelfs voor een breuk. Hoe dit uiteindelijk verloopt moet je zelf maar lezen in "The Prelude to Civil War". Onze ecologische vriend Hulk krijgt een rekening gepresenteerd door dit illustere gezelschap dat leidde naar Planet Hulk om vervolgens met veel kabaal te bekoelen in Word War Hulk. Al bij al is het idee achter de Illuminati waanzinnig goed, maar mist de uitwerking/diepgang is redelijk slordig en de verwachte climax komt maar niet. Vol ongeduld kijk ik uit naar World War Hulk.
Alan Heinberg scriptschrijver voor Sex & The City en The O.C. , J.M. Straczynski creator van Babylon 5, Crusade en Jeremiah (tv niet strip) maakten reeds al de overstap naar comics. Respectievelijk schreven ze Young Avengers & Wonder Woman en Amazing Spiderman, Dr. Strange, Bullet Points & Rising Stars. Maar ook in de andere richting wordt aan cross media gedaan.
De schrijver van Fables (Vertigo), Ex-Machina (Wildstorm) en Runaways first 2 volumes (Marvel) heeft het script voor de nieuwe Lost-aflevering geschreven 3.17. Deze zal vandaag of morgen worden uitgezonden in de States. More info on: http://bkv.tv/phpBB2/viewtopic.php?t=10895
The Boys by Garth Ennis (Writer) and Darick Robertson (Artist).
Garth Ennis omschrijft de opzet van deze serie om "Preacher" out-Preacheren. Met Preacher had Garth Ennis al de top bereikt maar The Boys is nog harder, nog brutaler en totally over the top. Zelfs Quentin Tarentino & Robert Rodriguez kunnen er een puntje aan zuigen (wel even afwachten wat The Grindhouse gaat geven). Je wordt even lekker gang-raped om bij een superteam te mogen horen. Honden die puppies gewoon kapot neuken, mensen die op alle mogelijke manieren worden uiteengereten, noem het maar op het kan gewoon niet op. Waarschijnlijk is dit de reden dat de samenwerking met Wildstorm werd stilgezet na nummer zes en ze in zee gaan met Dynamite Entertainment. De naam van de nieuwe uitgever zegt al voldoende. Na wat bravere op tv-series geïnspireerde reeksen zoals Battlestar Galactica, Xena & Highlander is er misschien een nieuwe toon gezet. In juni verschijnt er een tradepaperback van de eerste zes nummers en wordt de serie verder gezet met nummer zeven.
Just major @$$ kicking !! Omdat we van dat zinloze geweld op papier houden, een dikke 10/10.
Cross Bronx by Michael Avon Oeming & Ivan Brandon.
Let me introduce you: Sam & Twitch meets Powers. Iedereen heeft niet anders dan lovende kritiek op deze nieuwe mini-serie. Vorige week lag hun bundel in de rekken. Na het lezen moet ik bekennen dat ik ervan genoten heb. De schrijver en tekenaar Michael A. Oeming heeft goed opgelet tijdens het tekenen van Powers en levert daarom een solide verhaal af met ijzersterke characters en een leuk plot. Een minpunt is toch de voorspelbaarheid van verhaal, het vermindert de suspense en je bladert sneller door het verhaal op zoek naar je gelijk. Desalniettemin een aanrader.
Zelf omschrijven ze hun verhaal als volgt: The series follows Detective Rapheal Aponte in the Bronx as he
investigates a mysterious gang slaying that quickly brings him face to
face with the supernatural in the form of a beautiful ghost named
Santaria. Taking out her revenge on the city, Santaria challenges
Aponte's faith in the law as it clashes with his faith in God - or lack
of it.
Ze hebben trouwens ook een leuke trailer. En daar bovenop nog een preview.
Mike Mignola hoeft alvast geen introductie meer voor de Hellboy fans. Zijn fantastische comic reeks werd reeds verfilmd en onlangs zijn er zelfs cartoon series. Dat hij allang lonkte naar de film industrie is geen groot geheim. Sinds zijn medewerking werd gevraagd voor Disney's "Atlantis The Lost Empire" heeft hij de smaak te pakken. Nochthans was zijn antwoord op de vraag om figuren, schepen en scenes te ontwerpen: "How did you get my
phone number?". De Amazing Screw-on Head is door Dark Horse uitgegeven in 2002. Het is onduidelijk of het gewoon bij deze ene episode blijft, er werd aan de kijkers gevraagd om hun stem uit te brengen. Alles zal blijken uit de DVD verkoop ( 6 feb 2007) . Anyway ...
Enjoy!!
08-04-2007
John Woo's 7 Brothers by Garth Ennis - Virgin Comics
John Woo's 7 Brothers by Garth Ennis (Writer) and Jeevan Kang (Artist).
Na de Virgin Cola, Pizza, vliegtuigen en talloze andere produkten, zijn er nu ook Virgin Comics. In het begin stond ik er heel weigerachtig over en dacht letterlijk "British billionaire Richard Branson heeft de ballen verstand van comics, dat wordt een flop!" Maar het tegendeel is echter de waarheid. Voor Seven Brothers heeft Virgin wel echt grote namen gestrikt zoals John Woo & Garth Ennis. Hun andere comics zijn ook het proberen waard. Vol spanning kijk ik uit naar de nog te verschijnen bundels! In afwachting krijg je al een preview van issue #1.
Na al die commotie rond Joss Whedon's Astonishing X-Men en zijn nieuwe Buffy comics veroorzaakte, kon ik het vandaag niet laten om het nieuwe nummer van Runaways aan mijn stapel comics toe te voegen. Met nummer 25 is er een nieuw creatief team aangetreden die van mij zeker een kans krijgt, alhoewel ik na één nummer niet 100% enthousiast ben. Geïntrigeerd is eigenlijk het juiste woord. Het is op zijn minst aan te raden eerst een beetje van hun voorgeschiedenis op te snuiven. Brian K Vaughan had er immers al een run opzitten van 44 issues verspreid over 7 bundels. Klik hier voor een langere bespreking en nog meer info. As usual ... Enjoy !!
Fuck, fuck, fuck, ik haat cliffhangers op het einde van een seizoen.
Heeft ze echt de Aarde gevonden? Hebben de Cyclons echt nog meer sleeper agents en uitgerekend zij? Wat zijn ze eigenlijk? Moeten we echt wachten tot janauri 2008? Het goede nieuws is dat er zeker een vierde seizoen volgt, met een aflevering van 2uur (episode #400). Waarom zijn er eigenlijk zo weinig goede scifi series en moeten ze zo vroeg stoppen?
Voor zij die de serie niet volgen online: de laatste 4 min van season 3 finale.
The Exterminators: Bug Brothers (Paperback)
by Simon Oliver (Writer), Tony Moore (Artist)
Gedurende een ruime tijd heeft Vertigo een nieuwe weg ingeslagen. Hun gotische fantasy series hebben plaats gemaakt voor nieuwe marginale vette verhalen. Exterminators is er zeker eentje om in het oog te houden. Bugs on a conspiracy trip. De eerste bundel is een algemene kennismaking met de fucked-up personnages, ziekelijke cases en dit allemaal in hun natuurlijke habitat. We kennen Tony Moore van zijn eerste Walking Dead issues. Simon Oliver wou eerst dit script verkopen aan een televisie station maar besloot dan wijselijk om toch maar voor het medium comics te kiezen. Wie weet komt het er nog wel van. Give it a chance and hopefully you'll ... Enjoy !!
Civil War is afgelopen. Vele lezers zuchten van opluchting of kreunen onder de drastische gevolgen die zowel de personnages als hun portefeuille ondergingen. In het ganse verhaal komt Iron Man als voorstander van The Registration Act over als de bad guy. Iedereen heeft nu eenmaal sympathie voor de underdog, zeker als de tegenpartij alles op alles inzet om te winnen. Met "Het doel heiligt de middelen!" als messiaanse opdracht schudt Iron Man het hele Marvel universum door elkaar. Wat bezielt Tony Stark (aka Iron Man)? De meesten onder jullie hebben misschien Civil War en / of Amazing Spiderman gelezen. Je moet je er wel van gewissen dat deze geen Iron Man titels zijn. De feitelijke aanloop gebeurt in Iron Man: "Extremis" en "Execute Program" waar we een diepere kijk krijgen op het personage Tony Stark. Naarmate zijn ijzeren gedeelte sterker en sneller wordt, vermindert het menselijk gedeelte. Meer en meer raakt hij geïsoleerd, niet allen van de mensen rondom hem, maar ook van de andere superheroes. Hij is noch meta noch mutant. Hij heeft zichzelf bedacht, zelfs Extremis is iets dat vrijwillig onderging. Genialiteit is een karakteristiek dat het individu isoleert, talent is een andere en geld nog een andere. De dualiteit tussen zijn sterke Iron part en zijn zwakke hart die Stan Lee eerst creëerde, werd uiteindelijk overwonnen. Om terug diepgang in de verhalen te krijgen, krijgt hij van David Micheline een alcohol probleem. Lees "Demon in a bottle" er maar op na. Nu zelfs dat overwonnen is, is er ruimte voor ... Het hele gedoe heeft bij mij veel interesse los geweekt voor Iron Man. Ik ben benieuwd wat nog op ons bord geschoteld krijgen! Uitkijken maar.
Enjoy.
Iron
Man: Extremis
by Warren Ellis (Writer), Adi
Granov (Artist)
Iron
Man: Execute Program
by Daniel & Charlie Knauf (Writer), Patrick Zircher (Artist)
Iron
Man: Demon in a Bottle
by David Michelinie (Writer), Bob Layton (Artist), John Romita Jr.
(Artist), Carmine Infantino (Artist)
Eboy is een groep van 4 illustrators (Steffen Sauerteig, Svend Smital, Peter Stemmler and Kai). Zij zijn heer en meester van Pixel Art.
Hun stijl werd door velen geïmiteerd maar niemand is er in geslaagd om
hun mix van retro sub-cultuur an klassieke videogames zoals pacman te
evenaren. Zij mogen grote merken tot hun klanten rekenen. Klik op foto voor een groter exemplaar (2x). www.Eboy.com Enjoy.
Alan Moore hoeft zowiezo al geen introductie meer. Iedereen kent zijn werk bij DC al; Watchmen, Swampthing & Legeau of Extra Ordinary Gentlemen. Maar ook een ietwat minder populaire held bij Marvel, heeft hij onder handen genomen namelijk: Captain Britain. Alan Davis verzorgde op magistrale wijze de tekeningen. Niet alleen het feit dat twee Britten over een Britse superheld een knaller van een verhaal afleveren, maakt dit een aanrader. Mad Jasper, een gestoorde broer van Cap Brit, met zijn interdimensionale god-like warping powers zorgt voor de gestoorde noot die me steeds kan bekoren.