Online verslag van clubactiviteiten schaken in Beveren
10-05-2011
Wereldkampioenschap - de tie-breaks van ronde 1
Wereldkampioenschap - de tie-breaks van ronde 1
De heren Aronian, Grischuk, Kramnik en Radjabov eindigden
hun matches onbeslist en dus volgden er tie-breaks: eerst 4 rapidpartijen, en
indien onbeslist dus 4 blitzpartijen (en als dat ook nog geen beslissing bracht
is er nog de golden knock-out game: een blitzpartij met wit 5 min, zwart 4
min en zwart wint bij remise).
Grischuk sloeg al in de eerste ronde toe met zwart, maar
Aronian toonde zijn goede vorm en maakte gelijk in de tweede partij. De derde
eindigde onbeslist en de vierde partij werd dus een thriller waarin Grischuk
won. Exit Aronian, topfavoriet. Daarmee zijn er na de eerste ronde toch al
enkele verrassingen gevallen, men denke aan Topalov.
Kramnik en Radjabov zetten hun remisereeks gewoon verder in
de rapidpartijen: alle eindigden ze onbeslist. Blitzpartijen dus. Radjabov won
de eerste en het zag ernaar uit dat topfavoriet nummer twee eruit lag. Tijdens
partij twee zette Kramnik dus druk op zijn tegenstander tot plots de klok stuk
bleek! Er gingen een paar minuten over vooraleer de klok hersteld kon worden
doorde officials en dit bleek een
keerpunt te zijn. Radjabov kon zijn zenuwen niet de baas en verloor het
eindspel in partij 2. Dat zette de toon, en een geschokte Radjabov verloor ook
partij 3, en kon geen vuist meer maken in partij 4. Trillende handen, spanning
en een blitzpartij om de vierde semi-finalist te bepalen. Dat is modern schaak
volgens FIDE.
Wereldkampioenschap - vierde ronde De vierde - en tevens laatste- ronde van de eerste turnus van de kandidatenmatches gaf al een beslissing in twee van de vier matches: Gelfand ging zonder enige moeite door ten koste van Mamedyarov (die Gelfand nooit echt kon bedreigen), en Kamsky ging door ten koste van Topalov. Die laatste schudde zijn hoofd nog steeds in ongeloof toen hij de speelzaal verliet.
Hij had Kamsky namelijk volledig weggespeeld in de opening en had ook de bovenhand in een middenspel. Kamsky weerde zich echter als een duivel in een wijwatervat, ook toen hij na de 37e zet nog slechts 14 seconden op de klok had. Het had er alle schijn van dat Topalov zou winnen en daarmee de stand in de match terug gelijktrekken. Met zijn 44ste zet ging het voor Topalov mis, en Kamsky was er als de kippen bij om de remise dwingend te maken.
De twee andere matches zagen Kramnik met zijn oude liefde Lf4-variant in het damegambiet tegen Radjabov maar die poging liep uit op een sisser. Kramnik heeft niet erg hard geprobeerd om Radjabov vroeger KO te slaan. Algemene verwachting is dat Kramnik nog steeds wint, maar Radjabov's kansen stijgen duidelijk in rapidschaak.
Ook Aronian en Grischuk moeten hun duel beslechten in rapidschaak nadat Grischuk al snel z'n pogingen om met wit op winst te spelen staakte. Dat wordt gezien als een zwakte en Aronian is duidelijk favoriet om door te gaan (in zijn twee witpartijen bracht hij Grischuk telkens aan de rand van verlies na riskante keuzes van Grischuk). Maar Grischuk is een goede rapidschaker, en vooral een gokker. Zijn riskante keuzes zullen in rapidplay moeilijker af te straffen zijn. Af te wachten dus.
Wereldkampioenschap - derde ronde kandidatenmatches De derde ronde zag wederom maar één partij beslist: Gelfand maakte Mamedyarov in, en niet verbazend in een ver theoretische variant. De voorbeeldpartij die beide heren volgden zag Kasparov met zwart. Gelfand had duidelijk beter zijn huiswerk gemaakt. Na een kwaliteitsoffer op c3 zag het bord zwart van zwarte pionnen.
Ook Aronian had het betere deel van de koek, maar moest om zijn voordeel vast te schrijven afwikkelen naar een toreneindspel. Grischuk hield dat goed remise.
Minder te beleven in de andere partijen. Algemeen wordt verwacht dat Kramnik in zijn laatste partij met wit zal winnen. Topalov geraakte ook niet verder tegen Kamsky, en moet in zijn laatste partij winnen en dus risico's nemen.
Wereldkampioenschap: Kamsky overrompelt Topalov De partijen uit de tweede ronde van de kandidatenmatches in Kazan eindigden op remise, uitgezonderd de partij tussen Kamsky en Topalov.
Topalov had een nieuwtje gevonden in een eerdere partij van Kamsky. Voorbereiding of niet, het paste bij de hyperscherpe stijl van de Bulgaar, maar menig grootmeester liet verstaan dat de negende zet van Topalov (lange rokade) toch wel een brug te ver was in hun opinie.
Inderdaad, met logische zetten kwam Kamsky al vrij vlug goed te staan. Topalov's dame op a3 en koning op c1 zouden niet meer bewegen tijdens de partij. Kamsky kon al vlug voordeel behalen maar weigerde materiaal en ging op zoek naar groter wild. Al vlug stuikte de stelling van Topalov in elkaar.
Kamsky en Topalov hebben twee jaar geleden nog een match gespeeld die Topalov won met 4,5-2,5. Kamsky zei over die match dat Topalov toen op maximum sterkte speelde en hij 'koud' stond. Dat is nu omgekeerd: Kamsky heeft net meegedaan aan het Amerikaans kampioenschap (hij is een genaturaliseerde Rus) en Topalov heeft de laatste tijd minder gespeeld, en viel in de ranking terug naar plaats 7. In elk geval is Topalov nu aan zet. Zal hij wachten tot partij 4 (hij heeft dan terug wit) of zal hij alles-of-niets spelen met zwart in de derde ronde. Deze match biedt alvast alles wat je wilt in een kandidatenmatch.
In de andere kandidatenmatches viel vooralsnog geen beslissing. Grischuk en Aronian deden niet veel spectaculairs in een damegambiet, en Grischuk pushte ook niet verder na zijn eerdere avontuur in ronde 1. Gelfand had het tegen Mamedyarov niet makkelijk en de jongeling had al vrij snel een goede stelling. Remise werd het ook in de partij tussen Kramnik en Radjabov. Kramnik was in z'n nopjes met een vroege dameruil, en had voortdurend een klein voordeel. Hij wikkelde af naar een 3-3 pionstelling met toren en licht stuk en drong nog even aan, maar Radjabov bleef alert. Het zou niet de eerste keer zijn dat Kramnik een gelijkstaand eindspel wint.
De eerste ronde van de kandidatenmatches werd al gespeeld.
In Kazan lopen ze wat voor op ons. Het was interessant om te zien wat de
uitslag zou zijn in de eerste ronden van deze mini-matches. Zouden spelers er
vol voor gaan vanaf de eerste partij? Bij grootmeestermatches is de eerste
partij meestal een korte remise (men wil absoluut vermijden om de eerste partij
te verliezen).
Alle partijen eindigden op remise. Toch was er wel wat te beleven.
Niet bij Radjabov-Kramnik echter. Al na amper twee uur spelen. Radjabov, die
nog bijna niet geschaakt heeft in 2011 vond niets nieuws tegen de voorspelde
Lasker verdediging in het damegambiet.
Ook het achtste wiel aan de wagen, gastspeler Mamedyarov kon
Gelfand niet echt in de problemen brengen. In de siciliaanse Najdorf hield
Gelfand hem mooi gelijk. De openingskeuze was het meest verrassende in deze
partij. Tegenwoordig speelt Gelfand meer Russisch, maar blijkbaar doet hij voor
deze match beroep op zijn oude liefde.
Topalov, nochtans een vechtersbaas, weigerde een bizar en
vroeg pionoffer van Kamsky (7.a5!?). Dat zal zeker voer voor theoretici worden.
Alhoewel Topalov met een kwaliteitsoffer wel probeerde om het laken naar zich
toe te trekken in de partij.
Aronian geraakte niet voorbij Grischuk.
Aronian, één van de favorieten, speelde het langste door en
had ook de betere stelling na de opening toch kon hij de winst niet afdwingen. Zijn
tegenstander Grischuk had gekozen voor een enigszins riskante Grünfeld
opstelling en offerde een pion. Aronian kon de stelling wat vervlakken met de
pluspion. Maar Grischuk verdedigde taai in een hopeloos verloren stelling en
het was Aronian die het laatst blunderde door de laatste stukken te ruilen. Na
70 Kd8! werden er onmiddellijk handen geschud.
1 mei toernooi Schoten Ons jaarlijks 1 mei schaaktornooi komt er weer aan. Het tornooi zal zoals vorig jaar plaatsvinden in de lokalen van Basisschool Bloemendaal. (Gelijkvloers, voldoende ruimte en en toegankelijk voor rolstoelgebruikers )
Alle info in bijlage. Samenvatting : Zondag 1 mei 2011, Basisschool Bloemendaal (Paalstraat 309 te Schoten), 9 ronden 15 min K.O. Inschrijven kan nog de dag zelf tot 10.30u. Zij die zich voorinschreven (telefonisch of per e-mail) mogen zich aanmelden tot 10.50u. Prijsuitreiking : 17.40u. Diverse Geldprijzen, ratingprijzen of naturaprijs voor iedere deelnemer. 8 Inschrijvingsgeld ter plaatse te betalen. http://www.schaakclubschoten.be
Kandidatenmatches 2011 - de deelnemers Veselin Topalov: Bulgarije
Een ex-wereldkampioen (Tripoli 2005) maar verloor zijn titel aan Kramnik in 2006. Topalov werd ook verslagen door Anand in 2010. Er wordt gezegd dat deze ijzersterke toernooivos (hij presteert net als Larsen in het verleden bedenkelijk minder goed in matches) misschien zou stoppen met schaken als hij geen wereldkampioen wordt. Momenteel staat hij op nummer 7 op de FIDE lijst met 2775 elo.
Gata Kamsky: USA
De regerende 2010 US kampioen, werd door Topalov verslagen voor het recht om Anand uit te dagen. In augustus 2010 won Kamsky won duidelijk afgescheiden het World Rapid Chess Championship ("Mainz Chess Classic"), een Rapid Chess toernooi, met maar liefst 10/11, daarbij Aronian, een specialist terzake en de rapid-kampioen en nog enkele andere sterkhouders. Kamsky kent geen theorie en is het eeuwige talent, en dat zal zijn grootste nadeel blijven.
Vladimir Kramnik: RUS
De grootste kanshebber voor velen, naast Levon Aronian. Een ex-wereldkampioen die duidelijk nog iets aan zijn palmares wilt doen. Kramnik was het die in 2010 op het Corus chess toernooi een einde maakte met zwart aan de 36 partijen ongeslagen-reeks van Magnus Carlsen. In mei 2010 bleek nog dat Kramnik, die met Topalov niet meer overeen komt sinds hun WK-match, Anand stiekem geholpen had om Topalov te verslagen en zo wereldkampioen te worden. Dit is waarschijnlijk Kramniks laatste kans op groot succes.
Teimour Radjabov: Azerbeidjan
Teimour Radjabov werd tweede in de FIDE Grand Prix 20082010, en kreeg daardoor zijn plaats in dit kandidatentoernooi. Hij is tevens de jongste speler ooit om de FIDE Top 100 Spelerslijst te halen. Hij is het aanstormend talent en net als Kasparov afkomstig van Azerbeidjan, Baku. Radjabov heeft een plusscore tegen Kasparov (1 win, 3 remises) en kan wel eens de verrassing van het toernooi worden.
Levon Aronian: Armenië
De winnaar van het laatste Amber toernooi in Monaco heeft op iedereen indruk gemaakt. Net als Anand is hij ook beresterk in de korte tijdscontroles iets wat in deze cyclus wel van belang kan zijn. Hij won niet geheel verrassend het Wereldkampioenschap blitz met 24.5/38. Samen met Kramnik is dit de jongen op wie je je geld moet inzetten.
Alexander Grischuk: Rusland
Nog een goede blitzspeler is Grischuk. Hij heeft het record gevestigd van hoogste rating ooit behaald in blitzpartijen op de Internet Chess Club. Hij won in 2006 ook het Wereldkampioenschap blitz. Grischuk werd derde in de FIDE Grand Prix 2008-2010, waardoor hij eerste runner-up werd in geval iemand wegviel. Toen Magnus Carlsen zich terugtrok, kon hij zijn plaats verzilveren. Hij heeft niets te verliezen, speelt goed schaak, maar houdt ook van Poker, en misschien leidt dat hem te veel af.
Boris Gelfand: Israël
Gelfand is een vaste waarde en gekend vanwege zijn openingsvoorbereiding. Als je openingen wilt leren, volg dan zeker wat Gelfand doet is een regel onder grootmeesters. Hij is een notoir 1.d4 speler als wit en met zwart speelt hij Siciliaanse Najdorf, Russisch, Konings-Indisch of Slavisch. Zijn positionele aanpak is berucht. Voor Gelfand is dit zeker de allerlaatste kans op succes. Hij eindigt zeker hoog.
Shakhriyar Mamedyarov: Azerbeidjan.
Mamedyarov is de minst bekend van het gezelschap en verdiende zijn plaats omdat het toernooi initieel georganiseerd werd door zijn thuisland. Een sterke grootmeester met veel talent, maar zijn grootste successen moeten nog komen. Misschien in dit toernooi, alhoewel velen verwachten dat hij nog wat te licht zal uitvallen
Schaakkalender Malpertuus Absoluut niet te vergeten: de schaaksimultaan met Emanuel Nieto op donderdag 14 april. Inschrijvingen daarvoor bij peter verbruggen via peter.verbruggen1@telenet.be
De rest van de kalender hieronder.
woensdag 6
april: buiten speeldag van de gemeente
Beveren aan het oud atletiek terrein in Beveren waaraan wij
meewerken
donderdag 7
april: schaken in Kieldrecht (geen
jeugdschaken)
donderdag 14
april: schaakles voor de jeugd (om 18:30
uur); om 20 uur simultaanschaak te Beveren voor de volwassenen tegen Emanuel
Nieto
donderdag 21
april: schaken in Beveren voor de jeugd (om 18:30
uur) en de volwassenen (om 20 uur)
donderdag 28
april : om 18:30
simultaanschaak voor de jeugd tegen Sylvain Cools;
om 20 uur schaken voor volwassenen
Met diep ongeloof meldt het bestuur van de KASK het overlijden van Leo
Boeye, oud-voorzitter van de Koninklijke Antwerpse Schaakkring vzw en
alomgekend schaker. Hij overleed op zondag 3 april 2011 aan de
gevolgen van een hartinfarct.
De
begrafenisplechtigheid van Leo Boeye gaat door aanstaande maandag 11
april 2011 in het crematorium (hoek Jules Moretuslei), Legerstraat te
Wilrijk (aula Aster).
Paasrapid Leopoldsburg Hebben jullie zin in een vriendschappelijk
partijtje oorlog op een schaakbord? Wel, dan zijn jullie op Paasmaandag 25 april van
harte welkom op ons Paasrapid toernooi van Schaakclub-Leopoldsburg.
Interclub ronde 11 De laatste ronde zag Stefan remise houden nadat hij eerst de betere kansen (en pluspionnen) had gehad. Een mindere zet gaf het voordeel terug af, maar ook de tegenstander was blij met remise na zijn mislukte opening.
Peter verloor eerst een pion in een Slavische opening (door te kiezen voor de riskante doorstoot c5), offerde dan nog een paard voor koningsaanval maar die sloeg niet door. De tegenstander hield het goed dicht en won in het eindspel nog steeds met het stuk voor, toen Peter ook nog zijn dame afgaf in tijdnood.
Slah speelde eerst slecht en wond zich daarover op, toen blunderde de tegenstandster onbegrijpelijk en liet een mat in drie toe. Samen met de remise van Willy zorgde dit dat we net achter Mechelen bleven in de eindklassering. Een geslaagd seizoen voor ons team als we alles op een rijtje zetten.
Zilveren Toren - eindronde & klassement We speelden tegen onze rechtstreekse konkurent Turnhout, bij winst konden we over hen springen.
Slah was in vorm en vloog er al snel in. Toen wij ongeveer 8 zetten hadden gedaan had Slah er al een goede 20 gedaan. Al veel stukken van het bord geruild met 1 pion winst voor Slah en met een betere stelling. Zijn tegenstrever kon alleen maar verdedigen, maar Slah vond toch nog enkele zwakke pionnen en kwam nog beter te staan. Gevolg na 1 uurtje spelen 0-1 voor Beveren. Peter gaf in de opening een pion af om betere kansen te krijgen toch kwam zijn tegenstrever zeer sterk aanzetten en moest Peter nog zeer sterk spelen om die pion terug te krijgen. Ook in het verdere spel moest Peter alle registers opentrekken om niet achter te komen. Na gedwongen dame ruil en nog enkele stukken kwam hij in een stelling terrecht waar beide spelers nog 2 torens, een paard en 4 pionnen hadden, maar in stelling die nog vrij vast zat en met veel dreiging voor beide spelers. Toen Peter een remise voorstel kreeg, heeft hij dit ook aangenomen. Willy speelde een vrij goed gecontroleerde partij die gelijk opgaand was. Na enkele afruilingen en na enkele uren spelen heeft Willy een mooi zetje gedaan, gevolg een loper winst. Zijn tegenstrever heeft door dit verlies opgegeven. Lucien speelde een lange tijd een vrij gecontroleerde partij, toch na enkele stukken te ruilen kwam zijn tegenstrever in een betere stelling te staan met meer aanvalskansen. Lucien kon deze druk niet tegenhouden gevolg een verloren partij. Einduitslag Turnhout - Beveren 7 - 9 en zo springen wij in het eindklassement nog over Turnhout.
Interclub ronde 10 Stefan had al vrij vroeg gedaan. In een Schotse opening ging het al vlug scheef, en werd een pion verloren. De dames gingen eraf. En toen een remise-mogelijkheid een fata morgana bleek te zijn, mocht verder kunst- en vliegwerk daarna niet meer baten.
Luc was als tweede klaar. Hij speelde een gespiegelde Franse opening. De tegenstander baatte de onnauwkeurigheid nauwkeurig uit. Luc moest voortdurend gedwongen zetten spelen, terwijl de tegenstander vrolijk ontwikkelde tot de druk onhoudbaar werd. Een stuk moest geinvesteerd worden en daarna ging het licht snel uit.
Slah speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Hij nam zijn tijd en bouwde zorgvuldig op. Het plan van de tegenstander bleek te traag te zijn. Maar net als sluipend vergif werkte het zeer traag. Er kwam steeds meer druk op Slah's stelling en ketel, en de onvermijdelijke fout bleef dus niet uit. Maar dit gebeurde wel in verregaande tijdnood. Hoe dan ook, met hetzelfde resultaat.
Willy tenslotte, voelde dat hij iets goed te maken had (vorige ronde moest hij vervangen worden wegens ziekte). Deze keer kwam hij goed uitgerust voor de dag en bouwde zijn aanvalsstelling rustig uit. De tegenstander moest een stuk voor enkele pionnen geven, maar kreeg daarvoor quasi geen tegenspel. In het verre eindspel moest zwart om nog tegenkansen te scheppen zich in een matnet begeven. Maar Willy was bij de pinken, en mat volgde prompt.
Zilveren Toren: ronde 10 Hendrik speelde een vrij open partij en zocht naar openingen bij de tegenstaander (soms iets te lang waardoor hij nogal wat tijd verloor) toch waren deze niet te vinden. Integendeel zijn tegenstaander had wel een paar zwakke pionnen gevonden en met 2 pionnen achter en een open koningsvleugel en in tijdsnoot kon Hendrik het tij niet meer keren.
Peter speelde een vrij gesloten stelling, na een 20-tal zetten en in een gesloten stelling bood de tegenstaander remise aan. Toch wilde Peter nog even voort spelen en mits afruilen van een paar stukken kon hij een klein gaatje vinden met als gevolg 1 pion winst. Door nog een paar stukken te ruilen kwam Peter zelfs op een vrij ver gevorderde pion en na de terhulpsnelling van koning kon Peter nog een pion buit maken en was het met een 2de vrije pion niet meer tegen te houden.
Jean-Pierre speelde een zeer rare partij en hij dacht dat hij alles onder controle had. Na een slechte aanval waarbij wat stukken afgeruild werden kwam hij een stuk achter te staan. In de eindfase van het spel waar ze elk nog 2 toren hadden en wit natuurlijk nog 1 loper meer, was het voor wit eigelijk maar een koud kunstje om het af te maken maar ??? wit liet zomaar een toren in staan die kon genomen worden door een pion. Jean Pierre had dit niet gezien (anders had hij het kwalliteitvoordeel en stegen zijn winst kansen met 100%) waardoor het over en uit was.
Lucien speelde een vrij sombere partij die langs beide kanten gesloten gehouden werd. Na een 20 tal zetten stelde zijn tegenstaander remise voor die Lucien aangenomen heeft.
C&D Toernooi Naar jaarlijkse gewoonte organiseert KGSRL ook dit jaar het C&D toernooi. Een toernooi voor deelnemers van een gemiddeld niveau: er zijn twee reeksen: één tot 1600 elo en één tot 1900 elo.
Wie meer elo heeft mag niet meedoen. Een kans voor gewone spelers om ook eens een toernooi te winnen. Enige nadeel: het toernooi wordt gespeeld op 23 en 25 april. Meer info op de website van de KGSRL of in de bijlage.
De
Toernooicommissie ving op zaterdag 18 september 2010 voor het vierde jaar reeds
de unieke schaakformule, getiteld De Zaterdagen van de KGSRL aan.
Wat is het:een
toernooi gespreid over een 40-tal dagen en ronden, waarbij de mogelijkheid
geboden wordt elke zaterdagnamiddag een partij aan een officieel tempo te
betwisten, het resultaat wordt ter ELO-verwerking doorgegeven.
Men hoeft niet bij
voorbaat in te schrijven, men is welkom tot 14 uur 15 om zich aan te melden.
Tot eind juni kan
men nog deelnemen op volgende data:12 maart, 19 maart, 26 maart, 2 april, 9 april, 16 april, 30 april, 7
mei, 14 mei, 21 mei, 28 mei, 11 juni, 18 juni en tenslotte 25 juni.
Alle aangesloten
spelers zijn welkom, wie geen lid is van de Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy
Lopez betaalt één Euro per deelname.
Belgisch kampioenschap 2011 SK Rokade Westerlo organiseert van 2 juli tot en met 10 juli het Belgisch schaakkampioenschap in Antwerpen-Berchem: een expertenreeks en een open tornooi.
Voor de expertenreeks hebben de grootmeesters Alexandre Dgebuadze, Vadim Malakhatko, Petar Popovic en IM Bart Michiels toegezegd. De groep wordt in principe vervolledigd met de winnaar van verleden jaar, de winnaar van de elite in Houffalize, 2 spelers aan te duiden door de VSF, 1 speler aan te duiden door FEFB en 1 speler aan te duiden door de SVDB. Spelers die op basis van elo willen deelnemen moeten ten laatste op 31 mei hun kandidatuur indienen bij Nationaal Toernooileider Luc Cornet.
Locatie: Het Huis van de Sport, Boomgaardstraat 22, 2600 Antwerpen
Speeltempo: 40 zetten in 2 uur, gevolgd door 1 uur Quick Play Finish.
Prijzen:
Experten: 1500 1000 500 250 250 euro (plus 25 euro per punt voor iedere deelnemer)
Dames: 300 200 100 euro
Open (Minimum 100 deelnemers): 500 400 300 250 200 150 100 50 50 50 euro
Ratingprijzen: 100 50 25 euro voor <2100 <1900 <1700 <1500 en 50 euro voor de 1° NC
Zilveren Toren: ronde 9 In ronde 9 moesten we naar Brasschaat (tevens de locatie voor de eindronde dus we komen terug!). De ploegen van Brasschaat doen het niet slecht in de rangschikking dus waren wel degelijk tegenstanders om rekening mee te houden.
Slah was echter in een blitz-bui. Na 45 minuten spelen stond er al een eindspel op het bord. Maar wel één met een licht stuk minder. Slah probeerde nog om er het beste van te maken maar zijn paard alleen was niet opgewassen tegen paard en loper van de tegenstander.
Luc speelde ondertussen een goede opening en kreeg geweldige druk tegen e4 door een batterij Lb7, Pf6, Pc5. Bovendien had hij op de damevleugel een gepasseerde a-pion weten te creëren. Ook bij Hendrik zag het er goed uit. Middels het toestaan van een dubbelpion had hij een licht initiatief. Zijn bedenktijd was wel al flink geslonken.
Stefan kwam terecht in een hoofdvariant tegen Bird-kenner Laporte. Alhoewel de hoofdvariant de laatste jaren als onduidelijk werd gebrandschat, spelen toch weer meer mensen hem sinds de monografie van Tim Taylor (uit 2005) die wit goede vooruitzichten beloofd. Het is allemaal niet zo duidelijk en het ging het al vlug verkeerd voor wit toen die een afruil toeliet, en Stefan het iets beter staande dubbel toreneindspel naar winst voerde.
Hendrik kwam kort daarna in een timescramble terecht, maar behield de pluspion. Deze was echter te ver opgerukt om nog op winst te spelen. Remise dus. Dat verwachten we ook van Luc die na een prematuur remiseaanbod van de tegenstander doorspeelde, maar in het verre eindspel het deksel op de neus kreeg. Spijtig, maar wel een boeiende partij.
Jeugdschaaklessen van 18:30 tot 20 uur (behalve in juli-augustus), vanaf 20 uur voor volwassenen (behalve in de zomervakantie)
Competitiewedstrijden: thuiswedstrijden gaan door op zondagnamidag 14 uur voor nationale interclubwedstrijden en op vrijdag 20 uur voor de Antwerpse competitie. Raadpleeg de kalender.
Contacteer de club
Druk op onderstaande knop om een e-mail te sturen.