Dit recept is voor 4 personen (of voor voor 2 personen = soep voor twee dagen )
Ingrediënten: - 1 el. olijfolie - 1 kg courgettes (in blokjes gesneden) - 2 uien (grof in kwartjes gesneden) - 2 teentjes knoflook (gepeld natuurlijk) - 2 takjes tijm - 1 lauriersblaadje - 5 takjes platte peterselie - 1 takje rozemarijn - 1 liter groentenboullion - pezo (peper en zout)
Eventueel ter versiering achteraf : een paar kleine takjes rozemarijn, wat parmezaanschilfers
Werkwijze: Verwarm de eetlepel olijfolie in een grote kookpot. Fruit eerst de ui en knoflook en voeg dan de courgettes toe. Maak een kruidentuiltje van de tijm, rozemarijn, laurier en peterselie en voeg toe samen met de boullion. Voeg beetje pezo toe.
Breng alles aan de kook met het deksel op de kookpot. Draai vervolgens het vuur lager en laat nog 10 minuten rustig pruttelen.
Haal het kruidentuiltje uit de boullion. Pureer de courgettes, de ui en de look. Proef even en kruid nog wat bij indien nodig.
Verdeel de soep over de borden, giet er een scheutje olijfolie over en versier met wat parmezaanschilfers en een takje rozemarijn.