Categorieën
  • Dessertjes! (2)
  • Hoofdgerechten (2)
  • Voorgerechtjes (1)
  • Inhoud blog
  • Geroosterde groenten
  • Mascarpone met speculaas... hmmmmm...
  • Welkom op mijn (bescheiden) kookblog!!
  • Milanese Macaroni
  • Provençaalse courgettesoep met rozemarijn
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Saskia's kookblog
    Mijn culinaire uitspattingen
    16-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dé vraag voor we onze inkopen gaan doen: 'Vlees, aardappeltjes en ... ???'
    Het hoeft niet moeilijk te zijn, gewoon een lekker stukje vlees (steak, gemarineerd kippetje, hamburger...) en daarbij enkele lekkere geroosterde groenten uit de oven!

    Dit recept is voor 4 personen



    Ingrediënten:
    - 1 ui (in grove parten gesneden)
    - 4 tenen knoflook (pellen maar in zijn geheel laten)
    - 1 aubergine in blokjes of grove stukken
    - 1 courgette in stukken
    - 2 wortelen in kleine stukjes (gaart minder snel dan de andere groenten)
    - 2 paprika's (kleuren naar keuze)
    - wat olijfolie
    - pezo
    - beetje fijngesneden verse basilicum
    - provençaalse kruiden

    Werkwijze:
    Verwarm de oven (grill stand) voor op 200°C.

    Verdeel de tenen knoflook over een braadslee (of diepe ovenplaat). De stukken ui en aubergine mogen er ook bij.
    Dan volgen de paprika, wortel en courgette. Sprenkel er een klein beetje olijfolie over.

    Schep de groenden om in de olie zodat dit wat verdeeld geraakt.
    Kruid met pezo en provençaalse kruiden. De basilicum houden we nog even apart.

    Rooster de groenten een 40-tal minuutjes, roer af en toe eens alles om. Houd in het oog wanneer de groenten exact zacht zijn. Dan zijn ze klaar. Zorg er wel voor dat ze niet plat worden want dat is ook niet lekker!

    Neem dan de groenten uit de oven en schep nog eens om. Verdeel over de borden, of serveer in een apart kommetje. Voor het serveren nog wat fijngesneden (of hele blaadjes) basilicum erover en klaar!

    Eventueel kan je nog een sausje of dressing voorzien voor bij het vlees.
    Aardappeltjes kan je koken, bakken, of zoals ik heb gedaan, eerst een beetje koken (niet helemaal gaar) en dan mee in de braadslee in de oven doen.

    Smakelijk!

    16-02-2012 om 20:33 geschreven door Saskia  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    01-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milanese Macaroni
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de traditionele versie van dit gerecht wordt als vlees ossentong verwerkt. Aangezien ik daar niet wild van ben, vervang ik dit door speblokjes
    Je kunt er echter voor kiezen toch de originele ingrediënten te gebruiken!

    Dit recept is voor 4 personen.


    Ingrediënten:
    - 100 gr. gekookte hesp
    - 100 gr. gerookte spekblokjes
    - 250 gr. champignons
    - 100 gr. bakboter
    - 2 el. bloem
    - 4 dl. kippenboullion
    - 4 el. tomatenpuree
    - 375 gr. macaroni (of andere pasta naar keuze)
    - pezo (peper en zout)
    - 100 gr. Parmezaanse kaas
    - 100 gr. gemalen Emmentaler
    - peterselie

    Werkwijze:
    Snij de hesp in fijne reepjes, kuis de champignons en snij deze in fijne schijfjes.

    Laat de boter smelten in een ruime pan (ik gebruik de wok) of braadpan. Strooi er de bloem op en voeg de hesp, spekblokjes en champignonschijfjes toe.
    Overgiet met de kippenboullion en voeg de tomatenpuree gelijk toe.
    Kruid een beetje met pezo, roer goed en laat 5 minuten doorkoken.

    Haal de pan even van het vuur, en voeg dan de 100 gr. Parmezaanse kaas en de 100 gr. Emmentaler toe aan de saus.

    Breng ondertussen water aan de kook in een pot met een beetje zout. Voeg de macaroni toe en laat koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    Giet na de verstreken bereidingstijd van de pasta het water af en laat de macaroni uitlekken in een vergiet.

    Doe de pasta weer in de kookpot en overgiet met de Milanese saus. Goed roeren om de smaken te mengen.
    Werk af op het bord met fijngemalen peterselie en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

    Buon appetito!

    01-02-2012 om 00:00 geschreven door Saskia  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten


    Archief per week
  • 13/02-19/02 2012
  • 30/01-05/02 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs