Inhoud blog
  • pasta gerechten
  • macaroni
  • penne
  • pizza's
  • Pastas diversen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Inhoud blog
  • pasta gerechten
  • macaroni
  • penne
  • pizza's
  • Pastas diversen
  • aardbei
  • aardappel
  • voorgerecht
  • Vleesgerecht
  • Visgerecht
  • Tussengerecht
  • soep
  • Saus, salsa of dip
  • Nagerecht
  • Lunchgerecht
  • hoofd gerecht vervolg
  • Hoofdgerecht
  • Groentegerecht
  • Groentegerecht
  • Drank
  • Divers
  • Borrelhapje
  • bijgerecht vervolg
  • Bijgerecht
  • paas recepten
  • Voorgerechten en Hapjes
  • Vegetarisch
  • Varkensvlees
  • Stamppot
  • Soep en consommé
  • Snoeperij - bonbons
  • Sauzen
  • Saté
  • Sambals en sambalans
  • Salades
  • Rundvlees
  • verschillende pannekoeken
  • na gerechten
  • Lam en schaap
  • taarten
  • Diverse Recepten
  • verschillende broodjes
  • boter
  • Asperges
  • ijs
  • gerecht voor twee personen
  • groenten recepten
  • cocktails&dranken
  • cocktails
  • brood&banket
  • nagerechten en ijs
  • ingezonden recepten
  • Vegetarisch
  • eierenrecepten
  • eiergerechten
  • Barbecue recepten
  • OVERIGE RECEPTEN Snacks & Vlugklaar
  • Jus Boter Sauzen
  • Aardappelen & Groente
  • BIJGERECHTEN
  • vis
  • gevogelte
  • Overig vlees & wild
  • lamsvlees
  • rundsvlees
  • varkensvlees
  • HOOFDGERECHT kalfvlees
  • voor gerechten warm
  • voor gerechten koud
  • een pansgerecht
  • Coq au vin
  • Blinde vinken met couscous
  • Honinggeroosterde spareribs
  • Kip met aardappelrisotto
  • welkom op de site
    lekkere recepten

    08-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor gerechten koud
     
    1. Andalusische Zalm
    2. Artisjokbodems Ninette
    3. Artisjokbodems Zalm en Garnalen
    4. Aspic van Varkenshaas
    5. Aspic van Zalm
    6. Avocado met Krab
    7. Avocado's met Kaviaar van Zalm
    8. Californische Cocktail/Avocado
    9. Cantaloup als Hors d'Oeuvre
    10. Cavaillons met Garnalen
    11. Champignons met Ham
    12. Chinese Salade
    13. Cocktail Doria
    14. Cocktail met Asperges
    15. Cocktail met Zeevruchten
    16. Cocktail Prins Alexander
    17. Cocktail Tosca
    18. Cocktail v/d Wijnbouwersvrouw
    19. Cocktail van Garnalen
    20. Cocktail Garnalen Dublin
    21. Cocktail Garnalen/Gember
    22. Cocktail Garnalen/Grapefruit
    23. Cocktail Garnalen/Mandarijn
    24. Cocktail gerookte Paling
    25. Cocktail Haring Louise
    26. Cocktail Haring Lucas
    27. Cocktail Kabeljauw
    28. Cocktail Kip Belmont
    29. Cocktail Komkommer met Gruyère
    30. Cocktail Komkommer met Krab
    31. Cocktail Krab met Grapefruit
    32. Cocktail Kreeft met Kip
    33. Cocktail Kreeft met Meloen
    34. Cocktail Langouste
    35. Cocktail nieuwe Haring
    36. Cocktail Rivierkreeftjes Manhattan
    37. Cocktail Scampi met Avocado
    38. Cocktail Schelvis
    39. Cocktail Zeetong
    40. Cocktail Zeevruchten met Walnoten
    41. Creoolse Cocktail
    42. Duiveborstfilets met Port
    43. Eendeborst met Ananas
    44. Eieren met Ansjovis
    45. Exotische Salade van Scampi
    46. Galantine van Poularde
    47. Garnalen met Artisjokbodems
    48. Geglaceerde Zeetong
    49. Gepocheerde Eieren en Bellevue
    50. Ham met verse Vijgen
    51. Harde Eieren met Asperges
    52. Indische Garnalencocktail
    53. Kalfsmedaillon
    54. Kalfsmedaillon met Port
    55. Kalfspastei met Chablis
    56. Kip Rosita Cumberlandsaus
    57. Koude Forel uit de Elzas
    58. Krab met Perziken
    59. Landelijke Pastei van Eend
    60. Langouste met Mayonaise van Ansjovis
    61. Mayonaise van Kip
    62. Mayonaise van Kreeft
    63. Medaillon van Kip
    64. Medaillons van Biefstuk met Madera
    65. Medaillons van Fazant
    66. Medaillons van gerookte Paling
    67. Medaillons van Reerug
    68. Medaillons van Varkenshaas
    69. Meloen met Port
    70. Milanese Cocktail van Mosselen
    71. Mousse van Eend met Ganzelever
    72. Mousse van Ganzelever
    73.  Mousse van Garnalen
    74. Mousse van Ham
    75. Mousse van Zalm
    76. Normandische Ham
    77. Parijse Langouste
    78. Pastei Harlekijn
    79. Pastei van Eend
    80. Pastei van Eend met sinaasappel
    81. Pastei van Fazant
    82. Pastei van Haas met Cumberlandsaus
    83. Pastei van Kalf met Ham
    84. Pastei van Konijn
    85. Pastei van Patrijs
    86. Paté van Eend
    87. Paté van Eend met peperkorrels
    88. Rollade van Fazant
    89. Rollade van Poularde
    90. Salade Brimont
    91. Salade met Kalfsniertjes
    92. Salade van de Chef
    93. Salade van Garnalen met Meloen
    94. Salade van Zalm of Tonijn
    95. Scampi met Cognac en Whisky
    96. Scampi uit Madras
    97. Schelpen met grote Garnalen
    98. Siciliaanse Cocktail van Kip
    99. Vis met Ravigotesaus
    100. Zalm met Artisjokbodems
    101. Zalm met Dille
    102. Zalmbrood
    103. Zeevruchten in Avocado

    asperges cocktail met crème fraiche
    asperges met Hollandse garnalen
    asperges salade met ei
    cocktail van champignonsalade met noten
    haring salade
    krieltjes salade met piccallily
    palingmousse met citroensaus
    rauwe ham op sla
    Russische eieren


    08-04-2006 om 18:28 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een pansgerecht
    Sperziebonen met kerrie
       Rijstschotel met gehakt en groenten
       Asperges met garnalen uit de wok
       Kipfilet met peultjes en perzik
       Kabeljauwfilet met mangosaus
       Koninginnehapje met mosselen
      Scampi met Kerrie
       Pastasalade met waterkers
       Asperges met ham en ei
       Bami Goreng
      Scampi's
      -Pasta met gerookte kip
      Vleessalade
       Stoofvlees
       Provençaalse Kabeljauw
       Witloof met gehakt
       Roerbakmie met verse groenten
      Visfilet met citroensaus
       Rode kool met appeltjes
       Ravioli met asperges en Parmezaanse kaas
       Lentesla met asperges
       Spruitjesstamppot
       Spinazie met ham
      Chili con carne
       Mexicaanse maispasta
       Kip in zoetzure saus
       Goulash met rijst
       Macaroni van het huis
       Kabeljauwstampot met mosterdsaus
       Pasta met spinaziesaus
       Varkensreepjes met champignons en prei
       Witte bonen in tomatensaus
       Penne rigate met tonijn
       Kalkoen met rijst
       Witloofschotel
       Gehaktballetjes in satésaus
       Roodbaars op z'n provencaals
       Ovenschotel met rookworst
       Wokschotel met kip
       Spruitjes met appel en spek
       Gebakken zalm
       Roergebakken rundvlees met champignons
       Vogelnestjes
       Tongfilets met roomsaus
       Gegratineerde bloemkool met ham
       Biefstuk in paprikaroomsaus
       Zoetzuur varkensvlees
       Zalmfilet met paprika's
       Kalkoenreepjes in kerriesaus
       Rode bonen met tonijn
       Gekookte aardappelen met warme vispate
       Kip in pittige saus met sperziebonen
       Macaroni met salami, paprika en olijven
       Kip met citroensaus
       Gebakken rijst met groenten en varkensreepjes
       Zelfgemaakte pizza
      Gemarineerd varkensvlees
       Gebakken zalmfilet met frisse salade
       Ham met champignons en bosui
       Hutsepot met witte bonen
       Chinese spinazie uit de wok
       Kabeljauwschotel
       Visfilets
       Varkenshaasje met cidersaus
       Varkenshaasje met champignon-kerriesaus
       Witloof met kip
       Knapperige zoetzure salade
       Biefstukjes à la shoarma
       Spaghetti met zalm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels.htm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels_2.htm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels_3.htm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels_4.htm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels_5.htm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels_6.htm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels_7.htm

  • Aardappelschotel
  • Aubergines op z'n Italiaans
  • Gegratineerde selderie
  • Geroosterde tomaat
  • Gevulde tomatensaus
  • Chinese salade
  • Gnocci
  • Pasta met pesto
  • Pikante garnalen
  • Provençaals lamsvlees
  • Rauwkostschotel
  • Spinazie-salade
  • Stoofpot van groenten en kaas
  • Tagliatelle met erwtjes
  • Tonijnsalade
  • Turkse courgettes
  • Witte bonen in kruidige tomatensaus
  • Bief Stroganoff

    Spaanse boerenkool

    Bonenschotel met appel en gehakt

    Stamppot (andijvie- met shoarma)

    Bonenschotel met vegetarische mix

    Stamppot, bietjes- met grillworst

    Groenteschotel met kipfilet

    Stamppot, prei- met pesto en walnoten

    Kip/groenteschotel, Franse-

    Stamppot, prei- met pikante spekblokjes

    Macaroni met boemboe, ham en kaas

    Stamppot, spitskool- met chorizo en rookworst

    Preischotel met ei en satésaus

    Tarly met paddestoelen en kipfilet

    Prei, snelle eenpansmaaltijd met - Varkensvlees met kerriesaus en doperwten

    Röstikoek met brie

    Witlof, roergebakken - in kruidensaus

    Runderstoofschotel, Mexicaanse -

    Zuurkoolschotel uit de magnetron

  • 08-04-2006 om 18:26 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    03-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coq au vin


    Bereiding

    1. Laat de zware braadkip (poularde) gedurende 24 uur marineren in een mengsel van rode wijn, fijngesneden uitjes, wortelen, selderij, look, tijm, laurier, peper en olijfolie.

    2. Haal de kip uit de marinade, verdeel in stukken en dep droog met keukenpapier. Giet de marinade door een fijne zeef.

    3. Maak de sjalotten schoon en laat ze in een braadpan met wat zout, een snuifje suiker, wat boter en een beetje water op een zacht vuur stoven tot ze mooi glazig zijn.

    4. Laat boter bruinen in een diepe braadkom en bak de stukken kip tot ze mooi gekleurd zijn, bestrooi met bloem en voeg vervolgens de gezeefde marinade toe. Kruid met peper en zout en laat 30 tot 40 minuten sudderen.

    5. Maak de champignons schoon en verdeel het spek in blokjes. Sauteer de champignons en het spek afzonderlijk in een pan.

    6. Voeg het kruidentuiltje en de fijngesnipperde look bij de kip en meng naar het einde van de kooktijd eveneens de sjalotten, de gesauteerde spekblokjes en champignons erbij.

    7. Dien op met gekookte aardappelen of kroketten

    03-04-2006 om 22:08 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken met couscous

    RECEPT VAN DE WEEK

    Blinde vinken met couscous

    Wat gekocht?

    Voor 4 personen :
    4 varkenslapjes (van het hespengebraad) 200g varkensgehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 wortelen, 1 courgette, 1 blik gepelde tomaten, 1 dl vleesbouillon, 30g rozijntjes, 200g couscousgries, olijfolie, boter, 1 eetlepel bloem, nootmuskaat, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, peper & zout

    Hoe maakt u het?

    Kruid het gehakt met een vleugje nootmuskaat en (eventueel) nog wat peper en zout. Verdeel het in 4 porties en leg het op de varkenslapjes. Rol stevig op en bind ze vast met keukentouw. Laat de rozijntjes weken in water. Maak de groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Snij de wortelen en de courgette in plakjes. Verhit in een diepe braadpan wat boter en olijfolie. Braad de blinde vinken rondom aan in de vetstof. Doe er de ui en de look bij, laat even stoven. Strooi er de bloem bij en schep goed om. Voeg er de bouillon, de gepelde tomaten, de wortelen, de tijm en de laurier aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Dek af en laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan. Doe er de courgette bij en laat nog 10 minuten verder garen. Doe de couscous in een diepe pan. Overgiet het gries met 2 dl lichtgezouten kokend water (of zie verpakking). Dek af en laat ongeveer 7 minuten onaangeroerd staan, tot al het water opgeslorpt is. Voeg er de rozijntjes en een nootje boter aan toe. Vermeng en maak met een vork de korrels los. Verdeel over diepe borden. Schep bij elke portie een blinde vink en groenten. Serveer goed heet.

    03-04-2006 om 22:07 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    14-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honinggeroosterde spareribs

    RECEPT VAN DE WEEK

    Honinggeroosterde spareribs

    Wat gekocht?

    voor 2 pers.
    1 kg spareribs
    ½ ui
    2 eetlepels vloeibare honing
    1 eetlepel sherry
    3 eetlepels witte wijnazijn
    3 teentjes knoflook
    1 kleine gemberknol
    1 theelepel paprikapoeder
    3 eetlepels Mexicaanse kruiden
    ½ theelepel Worcestersaus
    ½ eetlepel mosterd
    Peper, zout

    Hoe maakt u het?

    Voorbereiding, de dag voordien:
    1. Vermeng de honing met de sherry, de wijnazijn, het paprikapoeder, de Mexicaanse kruiden, de Worcestersaus, de mosterd, het zout en de peper.
    2. Pel de teentjes knoflook en de ui. Snipper ze fijn en voeg ze bij de marinade. Was de gemberknol en rasp hem over de marinade.
    3. Laat de varkensribben minstens 24 uren marineren.
    Bereiding, de dag zelf:
    4. Haal de ribbetjes uit de marinade en dep ze wat droog.
    5. Bak ze gaar op de barbecue.
    6. Draai ze regelmatig om. Bestrijk ze zo nu en dan met wat marinade.

    Voorbereidingstijd: 30 minuten
    Bereidingstijd:
    10 minuten


     

    14-02-2006 om 06:23 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Deze week serveren wij u "Thaise kip met aardappelkroketjes en pijpajuin", een gerecht van chef Christer Elfving ontwikkeld voor de gerechtensite  Surf er eens naar toe, je vindt er prachtige gerechten en een gratis e-abonnement op het weekgerecht.

    Wil je Christer Elfving aan het werk zien: elke week bereidt hij een funky, eigentijds gerecht in ‘De wereld op je bord’ op Vitaya.

    Smakelijk en veel kookplezier,

    Luk Huysmans


    Bereiding

    1. Kook de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen gaar in water (kan ook in de microgolfoven). Breng de room samen met de olijfolie aan de kook. Pureer de aardappelen met het room- en olijfoliemensel en breng op smaak met peper en zout.

    2. Meng de aardappelpuree met de fijngesneden garnalen en de fijngehakte bieslook. Maak er lange kroketjes mee. Rol ze eerst in het geklutste ei, dan in de bloem en daarna in het paneermeel.

    3. Meng de sojasaus, sherry, Japanse rijstwijn, geperste look en het limoensap tot een sausje.

    4. Bak de kippenvleugels gedurende 20 minuten in de oven op 170°C. Overgiet ze regelmatig met het sausje tot de kip gaar is. Tijdens het bakproces mag je ook een beetje water toevoegen om aanbranden te voorkomen.

    5. Frituur de aardappelkroketjes goudgeel op 180°C.

    6.. Serveer de kippenvleugels met de resterende saus en de aardappelkroketjes. Garneer met de lente-uitjes.


       Lees meer >

    14-02-2006 om 06:21 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    31-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met aardappelrisotto

    Bereiding

    1. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze kort rondom in boter. Plaats ze in een ovenschotel met 2 dl kippenbouillon en een beetje boter. Bak ze gedurende 20 min in een voorverwarmde oven op 150°C.

    2. Snijd de geschilde aardappelen en de paprika in kleine blokjes van 1 op 1 cm. Kook de blokjes gaar in 6 dl kippenbouillon en room. Voeg vervolgens de maïs, boter en parmezaanse kaas toe. Breng de aardappelrisotto op smaak met peper en zout

    3. Verdeel de aardappelrisotto en de kippenbouten over vier borden. Garneer met het fijngesneden lente-uitje.

       Lees meer >

    31-01-2006 om 18:16 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-11--0001
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Aardappelen met gehakt
    •  Boontjes in spek gedraaid
    •  Cantaltaart uit Auvergne
    •  Chakchouka
    •  Chamignons en quorn in lookboter
    •  Champignons à léscargot
    •  Charides
    •  Charmoula
    •  Cocktail van kreeft met kip
    •  Duivenborstjes op toast
    •  Ei-aardappel in de oven
    •  Gamba-tempura met sojasaus
    •  Garnaalkroketten
    •  Garnaalkroketten met groenten
    •  Garnalenspiesjes met gember tomatensaus
    •  Geflambeerde scampi met pikante roomsaus
    •  Geflambeerde scampi's
    •  Gegratineerde Sint-Jacobsvruchten
    •  Gemarineerde scampi's voor op de barbecue
    •  Gerookte kipfilet
    •  Geroosterd brood met champignons
    •  Gewokte garnaalstaarten met radicchio en gember
    •  Grootmoeders gehaktballen
    •  Japanse tempuras
    •  Kaaskroketten
    •  Kikkerbillen in Rodenbachsaus
    •  Luikse salade
    •  Mama's groentensoep
    •  Marokkaanse kaasfondue
    •  Mexicaanse Nachos-Todos
    •  Mosselen in de oven
    •  Muffins met parmzaanse kaas en courgettes
    •  Pizzabroodjes
    •  Raclette met krulsla
    •  Reuzenchampignons op toast
    •  Romige mosterdsoep
    •  Savooikoolkaasje
    •  Scampi diabolique
    •  Scampi's a la maison
    •  Scampi's op zijn duivels
    •  Sint Jacobsschelpen in Bladerdeeg
    •  Spekboontjes
    •  Spiegelei met ham
    •  Spiesje met spek en olijven
    •  Tagliatelli à la Belinda
    •  Thaise groentecurry
    •  Toasts met champignons en olijven
    •  Tomatenhapjes
    •  Torentjes van aubergines, courgettes en mozzarella
    •  Verrassingsaardappelen
    •  Vlammende eieren
    •  Welsh rarebit
    •  Wijngaardslakken in een schaaltje
    •  Zalm met voorjaarsgroenten en tuinkruiden

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


    Archief
  • Alle berichten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Foto



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs