Inhoud blog
  • pasta gerechten
  • macaroni
  • penne
  • pizza's
  • Pastas diversen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Inhoud blog
  • pasta gerechten
  • macaroni
  • penne
  • pizza's
  • Pastas diversen
  • aardbei
  • aardappel
  • voorgerecht
  • Vleesgerecht
  • Visgerecht
  • Tussengerecht
  • soep
  • Saus, salsa of dip
  • Nagerecht
  • Lunchgerecht
  • hoofd gerecht vervolg
  • Hoofdgerecht
  • Groentegerecht
  • Groentegerecht
  • Drank
  • Divers
  • Borrelhapje
  • bijgerecht vervolg
  • Bijgerecht
  • paas recepten
  • Voorgerechten en Hapjes
  • Vegetarisch
  • Varkensvlees
  • Stamppot
  • Soep en consommé
  • Snoeperij - bonbons
  • Sauzen
  • Saté
  • Sambals en sambalans
  • Salades
  • Rundvlees
  • verschillende pannekoeken
  • na gerechten
  • Lam en schaap
  • taarten
  • Diverse Recepten
  • verschillende broodjes
  • boter
  • Asperges
  • ijs
  • gerecht voor twee personen
  • groenten recepten
  • cocktails&dranken
  • cocktails
  • brood&banket
  • nagerechten en ijs
  • ingezonden recepten
  • Vegetarisch
  • eierenrecepten
  • eiergerechten
  • Barbecue recepten
  • OVERIGE RECEPTEN Snacks & Vlugklaar
  • Jus Boter Sauzen
  • Aardappelen & Groente
  • BIJGERECHTEN
  • vis
  • gevogelte
  • Overig vlees & wild
  • lamsvlees
  • rundsvlees
  • varkensvlees
  • HOOFDGERECHT kalfvlees
  • voor gerechten warm
  • voor gerechten koud
  • een pansgerecht
  • Coq au vin
  • Blinde vinken met couscous
  • Honinggeroosterde spareribs
  • Kip met aardappelrisotto
  • welkom op de site
    lekkere recepten

    08-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOOFDGERECHT kalfvlees
    1. Blanquet van Kalfsvlees v.d. Huisvrouw
    2. Corsicaanse Kalfslapjes
    3. Creools Kalfsvlees met avocado
    4. Holsteiner Schnitzel
    5. Italiaanse Kalfsbiefstukjes
    6. Kalfsbiefstukjes met Roomsaus
    7. Kalfsfricassée uit Cordoba
    8. Kalfskotelet Foyot
    9. Kalfskotelet met Champignons
    10. Kalfskotelet met Tuinkruiden
    11. Kalfskotelet uit Champagne
    12. Kalfskotelet van de Jager
    13. Kalfslapjes Casimir
    14. Kalfslapjes Cubat
    15. Kalfslapjes met asperges
    16. Kalfslapjes met Bananen
    17. Kalfsvlees met Perziken
    18. Kalfslapjes met Bieslook
    19. Kalfslapjes met Cider
    20. Kalfslapjes met Port
    21. Kalfslapjes met Roquefortsaus
    22. Kalfslapjes met Spinazie
    23. Kalfslapjes op Grootmoeders wijze
    24. Kalfslapjes uit andalusië
    25. Kalfslapjes uit Berry
    26. Kalfslapjes uit Dijon
    27. Kalfslever met ananas
    28. Kalfslever met ansjovis
    29. Kalfslever met appel
    30. Kalfslever met Bacon
    31. Kalfslever met Cognac
    32. Kalfslever met gerookt Spek
    33. Kalfslever met Port
    34. Kalfslever met Sinaasappel
    35. Kalfslever met Uien
    36. Kalfslever op zijn Amerikaans
    37. Kalfslever op zijn antilliaans
    38. Kalfslever op zijn Chinees
    39. Kalfslever op zijn Engels
    40. Kalfslever op zijn Indisch
    41. Kalfslever uit Bercy
    42. Kalfslever uit Bordeaux
    43. Kalfslever uit Bourgogne
    44. Kalfslever van de Burgervrouw
    45. Kalfslever van de Maaister
    46. Kalfslever van de Slagersvrouw
    47. Kalfsmedaillons alexandra
    48. Kalfsmedaillons Ile-de-France
    49. Kalfsmedaillons Marengo
    50. Kalfsmedaillons met Armagnac
    51. Kalfsmedaillons met Calvados
    52. Kalfsmedaillons met Whisky
    53. Kalfsmedaillons uit Guyana
    54. Kalfsmedaillons van de herderin
    55. Kalfsmedaillons van de Jager
    56. Kalfsmedaillons van de Zigeunerin
    57. Kalfsnoot Dublay
    58. Kalfsnoot met Champignons en Room
    59. Kalfsnoot met Kaneel
    60. Kalfsnoot met Kerrieroom
    61. Kalfsnoot uit Aix
    62. Kalfsvlees gevuld met Kruiden
    63. Kalfsvlees Lucullus in Briochedeeg
    64. Kalfsvlees met ananas
    65. Kalfsvlees met Chablis
    66. Kalfsvlees met Duxelles
    67. Kalfsvlees met Room en Specerijen
    68. Kalfsvlees uit Cotentin
    69. Kalfszwezerik ami Fritz
    70. Kalfszwezerik Clamart
    71. Kalfszwezerik Demidoff
    72. Kalfszwezerik in Briochedeeg
    73. Kalfszwezerik in het Pannetje
    74. Kalfszwezerik Joseph
    75. Kalfszwezerik Lamennais
    76. Kalfszwezerik Maarschalksvrouw
    77. Kalfszwezerik met abrikozen
    78. Kalfszwezerik met aspergepunten
    79. Kalfszwezerik met àsperges
    80. Kalfszwezerik met àsperges en Kreeftjes
    81. Kalfszwezerik met Chablis
    82. Kalfszwezerik met Champagne
    83. Kalfszwezerik met Champignons op Toost
    84. Kalfszwezerik met Groenten
    85. Kalfszwezerik met Niertjes
    86. Kalfszwezerik met Pineau des Charentes
    87. Kalfszwezerik met Room
    88. Kalfszwezerik met Zuring
    89. Kalfszwezerik Montglas
    90. Kalfszwezerik op ouderwetse wijze
    91. Kalfszwezerik op zijn Italiaans
    92. Kalfszwezerik op zijn Normandisch
    93. Kalfszwezerik uit Bresse
    94. Kalfszwezerik uit de Cevennen
    95. Kalfszwezerik uit de Landes
    96. Kalfszwezerik uit Pau
    97. Kalfszwezerik van de Karmelieten
    98. Kalfszwezerik van de Kasteelvrouw
    99. Normandische Kalfsschouder

    08-04-2006 om 18:40 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     
    1. Dubbele Bouillon
    2. Visbouillon
    3. Eenvoudige Bouillon
    4. Gevogeltebouillon
    5. Bouillon van Eend
    6. Kalfsbouillon
    7. Bouillon van Ossetong
    8. Wildbouillon
    9. Courtbouillons
    10. Royale Crécy
    11. Gewone Royale
    12. Royale van Selderij
    13. Royale Deslignac
    14. Royale van Rijstcrème met Amandelen
    15. Royale van Wild
    16. Royale van Aspergepunten
    17. Royale van Prei
    18. Royale van Ganzeleverpuree
    19. Royale van Kastanjepuree
    20. Royale van Erwtenpuree
    21. Royale van Vis
    22. Royale van Schaaldieren
    23. Royale van Tomaten
    24. Royale van Truffel
    25. Royale van Gevogelte
    26. Crèmesoep Argenteuil
    27. Crèmesoep Carmen
    28. Crèmesoep Colombine
    29. Crèmesoep Dame Blanche
    30. Crèmesoep Dieppoise
    31. Crèmesoep Doria
    32. Crèmesoep Dubarry
    33. Crèmesoep Fedora
    34. Crèmesoep Florida
    35. Crèmesoep met Champignons
    36. Crèmesoep met Kervel
    37. Crèmesoep met Mosselen
    38. Crèmesoep met Mosterd
    39. Crèmesoep met Prei
    40. Crèmesoep met Sterkers
    41. Crèmesoep met Witlof
    42. Crèmesoep met Zuring
    43. Crèmesoep van Vis Jacqueline
    44. Germini soep
    45. Heldere Bouillon Alexandra
    46. Heldere Bouillon Ambassadrice
    47. Heldere Bouillon Aurore
    48. Heldere Bouillon Borghese
    49. Heldere Bouillon Cabarettière
    50. Heldere Bouillon Carmen
    51. Heldere Bouillon Colbert
    52. Heldere Bouillon Couronne
    53. Heldere Bouillon Célèstine
    54. Heldere Bouillon Elysee
    55. Heldere Bouillon Henri IV
    56. Heldere Bouillon Hélène
    57. Heldere Bouillon met Knikkers
    58. Heldere Bouillon met Knolselderij
    59. Heldere Bouillon met Tuinkruiden
    60. Heldere Bouillon Mireille
    61. Heldere Bouillon Nesselrode
    62. Heldere Bouillon Olga
    63. Heldere Bouillon Richelieu
    64. Heldere Bouillon Sint Hubert
    65. Heldere Bouillon uit Nice
    66. Heldere Bouillon van Eend
    67. Heldere Bretonse Bouillon
    68. Heldere dubbele Bouillon met Merg
    69. Heldere dubbele Bouillon met Royale
    70. Heldere Gevogeltebouillon Gourmet
    71. Heldere Koninginnesoep
    72. Heldere Lamsbouillon Postillon
    73. Heldere Madrileense Bouillon
    74. Heldere Milanese Bouillon
    75. Heldere Mozaiek Bouillon
    76. Heldere Ossestaartbouillon met Madera
    77. Heldere Romeinse Bouillon
    78. Heldere Schotse Bouillon
    79. Indische Crèmesoep
    80. Kalfsroomsoep met Brie
    81. Koninginne Crèmesoep
    82. Milanese Roomsoep
    83. Neptunus Vissoep
    84. Niccolini soep
    85. Normandische Crèmesoep met Garnalen
    86. Pureesoep van Zuring
    87. Roomsoep Agnes Sorel
    88. Roomsoep Choisy
    89. Roomsoep Comtesse
    90. Roomsoep met Venkel
    91. Roomsoep met Wortelen
    92. Roomsoep van Courgettes met Kaas
    93. Roomsoep van de Vlaamse Ardennen
    94. Roomsoep van gerookte Paling
    95. Roomsoep-Kikkerbillen met Kerrie
    96. Roomsoep van Komkommer met Dille
    97. Réjane soep
    98. Soep uit Thourins
    99. Turbigo Roomsoep
    100. Uiensoep
    101. Vissoep met Pernod
    102. Wildsoep

    Abraham’s Mosterdsoep
    asperge cremesoep
    asperge soep
    bloemkoolsoep met roquefort
    broccoli soep met parma ham
    champignone soep
    chinese tomaten soep
    goulashsoep 1
    goulashsoep 2
    groente soep met balletjes
    heldere asperge soep
    kerrie soep
    kippen room soep
    kippensoep met vermicelli
    kreeften soep
    maïssoep
    mosterd soep
    pompoensoep
    tomaten roomsoep
    vis soep
    uien soep

    bruine fond
    groente bouillon
    kippen bouillon
    ossestaart bouillon
    runder buillon
    vis bouillon
    wild bouillon

    08-04-2006 om 18:39 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor gerechten warm
     
    1. Asperges met Artisjokken
    2. Asperges Oranjeband
    3. Asperges Orly
    4. Beignets van Mosselen
    5. Borstfilet van Kip met Port
    6. Borstfilet Parelhoen/Champ.
    7. Bretonse St Jacobsschelpen
    8. Brusselse Mosselen
    9. Calabrese Garnalen
    10. Champignons als Escargots
    11. Champignons hamvulling
    12. Champignons met Wijngaardslakken
    13. Champignons in Buideltjes
    14. Champignons met Béarnaise
    15. Champignons Tuinkruiden
    16. Champignons Royal
    17. Champignons v/d Boswachtersvrouw
    18. Duivelse St Jacobsschelpen
    19. Escargots verse Tuinkruiden
    20. Filet Kippeborst met Rivierkreeftjes
    21. Flensjes met Garnalen
    22. Flensjes met Zeevruchten
    23. Flensjes op zijn Limburgs
    24. Florentijnse Asperges
    25. Forel in Alufolie
    26. Forel met Bieslook
    27. Forel Montgolfière
    28. Garnalen met Kerriesaus
    29. Garnalen met Mornaysaus
    30. Garnalen met Roomsaus
    31. Garnalen van de Gravin
    32. Gefrituurde Escargots
    33. Gegratineerde St-Jacobsschelp
    34. Gepocheerde Indische eieren
    35. Gepocheerde Tarbotfilets
    36. Indische Kip
    37. Kikkerbilletjes met Room
    38. Kikkerbilletjes met tuinkruiden
    39. Kippelevers met Béarnaise
    40. Kreeft met Port
    41. Kreeft op zijn Amerikaans
    42. Kreeft Thermidor
    43. Tomaten gevuld met Gehakt
    44. Kreeft van de Kardinaal
    45. Langouste uit Béarn
    46. Macaroni Scampi en Mosselen
    47. Mosselen Bangloire
    48. Mosselen met Mornaysaus
    49. Mosselen uit Bordeaux
    50. Mosselen van de Huisvrouw
    51. Mosselspiesen Tolosa
    52. Omelet Harlekijn
    53. Oostendse St Jacobsschelpen
    54. Pastei Tarbot en groene Pepers
    55. Pastei v Zalm m Beurre blanc
    56. Pastei met Parels v/d Visser
    57. Preitaart
    58. Quiche Lorraine
    59. Ragoût van Kikkerbilletjes
    60. Ragoût van Langouste
    61. Ragoût Mosselen en Champignons
    62. Ragoût v St Jacobsschelpen
    63. Roerei met Mosselen
    64. Scampi Aquilon
    65. Scampi in Bladerdeeg
    66. Scampi Béarnaisesaus
    67. Scampi met Kerrie
    68. Scampi met Nantuasaus
    69. Scampi Room/Sinaasappel
    70. Scampi/Tarbot in blanke saus
    71. Scampi uit Bordeaux
    72. Scampi uit Canton
    73. St Jacobsschelp in Bladerdeeg
    74. St Jacobsschelp in blanke Saus
    75. St Jacobsschelp in Deeg
    76. St Jacobsschelp Beurre blanc
    77. St Jacobsschelp met Bouzy
    78. St Jacobsschelp Béarnaise
    79. St Jacobsschelp met Kerrie
    80. St Jacobsschelp met Nolly Prat
    81. St Jacobsschelp met Room
    82. St Jacobsschelp met Venkel
    83. St Jacobsschelp met Wijting
    84. St Jacobsschelp op mijn manier
    85. St Jacobsschelp op Witlof
    86. St Jacobsschelp-Amerikaans
    87. St Jacobsschelp op zijn Engels
    88. St Jacobsschelp uit Bercy
    89. St Jacobsschelp uit Bordeaux
    90. St Jacobsschelp de Provence
    91. St Jacobsschelp uit Dieppe
    92. St Jacobsschelp v/d Huisvrouw
    93. Soufflé van Kreeft
    94. Wijngaardslak in Deeg
    95. Wijngaardslak in Pannetje
    96. Wijngaardslak met Chablis
    97. Wijngaardslak wijze Caude
    98. Wijngaardslak wijze Menetrel
    99. Wijngaardslak uit Bourgogne
    100. Wijngaardslak uit Dijon
    101. Wild Ouverture
    102. Zeetong en Zalm v/d Prinses

      asperge ragoût met gerookte zalm
      champignon ragoût
      garnalen ragoût
      kippen ragoût
      vis ragoût
    net


    08-04-2006 om 18:28 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor gerechten koud
     
    1. Andalusische Zalm
    2. Artisjokbodems Ninette
    3. Artisjokbodems Zalm en Garnalen
    4. Aspic van Varkenshaas
    5. Aspic van Zalm
    6. Avocado met Krab
    7. Avocado's met Kaviaar van Zalm
    8. Californische Cocktail/Avocado
    9. Cantaloup als Hors d'Oeuvre
    10. Cavaillons met Garnalen
    11. Champignons met Ham
    12. Chinese Salade
    13. Cocktail Doria
    14. Cocktail met Asperges
    15. Cocktail met Zeevruchten
    16. Cocktail Prins Alexander
    17. Cocktail Tosca
    18. Cocktail v/d Wijnbouwersvrouw
    19. Cocktail van Garnalen
    20. Cocktail Garnalen Dublin
    21. Cocktail Garnalen/Gember
    22. Cocktail Garnalen/Grapefruit
    23. Cocktail Garnalen/Mandarijn
    24. Cocktail gerookte Paling
    25. Cocktail Haring Louise
    26. Cocktail Haring Lucas
    27. Cocktail Kabeljauw
    28. Cocktail Kip Belmont
    29. Cocktail Komkommer met Gruyère
    30. Cocktail Komkommer met Krab
    31. Cocktail Krab met Grapefruit
    32. Cocktail Kreeft met Kip
    33. Cocktail Kreeft met Meloen
    34. Cocktail Langouste
    35. Cocktail nieuwe Haring
    36. Cocktail Rivierkreeftjes Manhattan
    37. Cocktail Scampi met Avocado
    38. Cocktail Schelvis
    39. Cocktail Zeetong
    40. Cocktail Zeevruchten met Walnoten
    41. Creoolse Cocktail
    42. Duiveborstfilets met Port
    43. Eendeborst met Ananas
    44. Eieren met Ansjovis
    45. Exotische Salade van Scampi
    46. Galantine van Poularde
    47. Garnalen met Artisjokbodems
    48. Geglaceerde Zeetong
    49. Gepocheerde Eieren en Bellevue
    50. Ham met verse Vijgen
    51. Harde Eieren met Asperges
    52. Indische Garnalencocktail
    53. Kalfsmedaillon
    54. Kalfsmedaillon met Port
    55. Kalfspastei met Chablis
    56. Kip Rosita Cumberlandsaus
    57. Koude Forel uit de Elzas
    58. Krab met Perziken
    59. Landelijke Pastei van Eend
    60. Langouste met Mayonaise van Ansjovis
    61. Mayonaise van Kip
    62. Mayonaise van Kreeft
    63. Medaillon van Kip
    64. Medaillons van Biefstuk met Madera
    65. Medaillons van Fazant
    66. Medaillons van gerookte Paling
    67. Medaillons van Reerug
    68. Medaillons van Varkenshaas
    69. Meloen met Port
    70. Milanese Cocktail van Mosselen
    71. Mousse van Eend met Ganzelever
    72. Mousse van Ganzelever
    73.  Mousse van Garnalen
    74. Mousse van Ham
    75. Mousse van Zalm
    76. Normandische Ham
    77. Parijse Langouste
    78. Pastei Harlekijn
    79. Pastei van Eend
    80. Pastei van Eend met sinaasappel
    81. Pastei van Fazant
    82. Pastei van Haas met Cumberlandsaus
    83. Pastei van Kalf met Ham
    84. Pastei van Konijn
    85. Pastei van Patrijs
    86. Paté van Eend
    87. Paté van Eend met peperkorrels
    88. Rollade van Fazant
    89. Rollade van Poularde
    90. Salade Brimont
    91. Salade met Kalfsniertjes
    92. Salade van de Chef
    93. Salade van Garnalen met Meloen
    94. Salade van Zalm of Tonijn
    95. Scampi met Cognac en Whisky
    96. Scampi uit Madras
    97. Schelpen met grote Garnalen
    98. Siciliaanse Cocktail van Kip
    99. Vis met Ravigotesaus
    100. Zalm met Artisjokbodems
    101. Zalm met Dille
    102. Zalmbrood
    103. Zeevruchten in Avocado

    asperges cocktail met crème fraiche
    asperges met Hollandse garnalen
    asperges salade met ei
    cocktail van champignonsalade met noten
    haring salade
    krieltjes salade met piccallily
    palingmousse met citroensaus
    rauwe ham op sla
    Russische eieren


    08-04-2006 om 18:28 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een pansgerecht
    Sperziebonen met kerrie
       Rijstschotel met gehakt en groenten
       Asperges met garnalen uit de wok
       Kipfilet met peultjes en perzik
       Kabeljauwfilet met mangosaus
       Koninginnehapje met mosselen
      Scampi met Kerrie
       Pastasalade met waterkers
       Asperges met ham en ei
       Bami Goreng
      Scampi's
      -Pasta met gerookte kip
      Vleessalade
       Stoofvlees
       Provençaalse Kabeljauw
       Witloof met gehakt
       Roerbakmie met verse groenten
      Visfilet met citroensaus
       Rode kool met appeltjes
       Ravioli met asperges en Parmezaanse kaas
       Lentesla met asperges
       Spruitjesstamppot
       Spinazie met ham
      Chili con carne
       Mexicaanse maispasta
       Kip in zoetzure saus
       Goulash met rijst
       Macaroni van het huis
       Kabeljauwstampot met mosterdsaus
       Pasta met spinaziesaus
       Varkensreepjes met champignons en prei
       Witte bonen in tomatensaus
       Penne rigate met tonijn
       Kalkoen met rijst
       Witloofschotel
       Gehaktballetjes in satésaus
       Roodbaars op z'n provencaals
       Ovenschotel met rookworst
       Wokschotel met kip
       Spruitjes met appel en spek
       Gebakken zalm
       Roergebakken rundvlees met champignons
       Vogelnestjes
       Tongfilets met roomsaus
       Gegratineerde bloemkool met ham
       Biefstuk in paprikaroomsaus
       Zoetzuur varkensvlees
       Zalmfilet met paprika's
       Kalkoenreepjes in kerriesaus
       Rode bonen met tonijn
       Gekookte aardappelen met warme vispate
       Kip in pittige saus met sperziebonen
       Macaroni met salami, paprika en olijven
       Kip met citroensaus
       Gebakken rijst met groenten en varkensreepjes
       Zelfgemaakte pizza
      Gemarineerd varkensvlees
       Gebakken zalmfilet met frisse salade
       Ham met champignons en bosui
       Hutsepot met witte bonen
       Chinese spinazie uit de wok
       Kabeljauwschotel
       Visfilets
       Varkenshaasje met cidersaus
       Varkenshaasje met champignon-kerriesaus
       Witloof met kip
       Knapperige zoetzure salade
       Biefstukjes à la shoarma
       Spaghetti met zalm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels.htm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels_2.htm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels_3.htm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels_4.htm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels_5.htm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels_6.htm

    http://users.telenet.be/ronanvanlaere/eenpansschotels_7.htm

  • Aardappelschotel
  • Aubergines op z'n Italiaans
  • Gegratineerde selderie
  • Geroosterde tomaat
  • Gevulde tomatensaus
  • Chinese salade
  • Gnocci
  • Pasta met pesto
  • Pikante garnalen
  • Provençaals lamsvlees
  • Rauwkostschotel
  • Spinazie-salade
  • Stoofpot van groenten en kaas
  • Tagliatelle met erwtjes
  • Tonijnsalade
  • Turkse courgettes
  • Witte bonen in kruidige tomatensaus
  • Bief Stroganoff

    Spaanse boerenkool

    Bonenschotel met appel en gehakt

    Stamppot (andijvie- met shoarma)

    Bonenschotel met vegetarische mix

    Stamppot, bietjes- met grillworst

    Groenteschotel met kipfilet

    Stamppot, prei- met pesto en walnoten

    Kip/groenteschotel, Franse-

    Stamppot, prei- met pikante spekblokjes

    Macaroni met boemboe, ham en kaas

    Stamppot, spitskool- met chorizo en rookworst

    Preischotel met ei en satésaus

    Tarly met paddestoelen en kipfilet

    Prei, snelle eenpansmaaltijd met - Varkensvlees met kerriesaus en doperwten

    Röstikoek met brie

    Witlof, roergebakken - in kruidensaus

    Runderstoofschotel, Mexicaanse -

    Zuurkoolschotel uit de magnetron

  • 08-04-2006 om 18:26 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    03-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coq au vin


    Bereiding

    1. Laat de zware braadkip (poularde) gedurende 24 uur marineren in een mengsel van rode wijn, fijngesneden uitjes, wortelen, selderij, look, tijm, laurier, peper en olijfolie.

    2. Haal de kip uit de marinade, verdeel in stukken en dep droog met keukenpapier. Giet de marinade door een fijne zeef.

    3. Maak de sjalotten schoon en laat ze in een braadpan met wat zout, een snuifje suiker, wat boter en een beetje water op een zacht vuur stoven tot ze mooi glazig zijn.

    4. Laat boter bruinen in een diepe braadkom en bak de stukken kip tot ze mooi gekleurd zijn, bestrooi met bloem en voeg vervolgens de gezeefde marinade toe. Kruid met peper en zout en laat 30 tot 40 minuten sudderen.

    5. Maak de champignons schoon en verdeel het spek in blokjes. Sauteer de champignons en het spek afzonderlijk in een pan.

    6. Voeg het kruidentuiltje en de fijngesnipperde look bij de kip en meng naar het einde van de kooktijd eveneens de sjalotten, de gesauteerde spekblokjes en champignons erbij.

    7. Dien op met gekookte aardappelen of kroketten

    03-04-2006 om 22:08 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken met couscous

    RECEPT VAN DE WEEK

    Blinde vinken met couscous

    Wat gekocht?

    Voor 4 personen :
    4 varkenslapjes (van het hespengebraad) 200g varkensgehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 wortelen, 1 courgette, 1 blik gepelde tomaten, 1 dl vleesbouillon, 30g rozijntjes, 200g couscousgries, olijfolie, boter, 1 eetlepel bloem, nootmuskaat, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, peper & zout

    Hoe maakt u het?

    Kruid het gehakt met een vleugje nootmuskaat en (eventueel) nog wat peper en zout. Verdeel het in 4 porties en leg het op de varkenslapjes. Rol stevig op en bind ze vast met keukentouw. Laat de rozijntjes weken in water. Maak de groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Snij de wortelen en de courgette in plakjes. Verhit in een diepe braadpan wat boter en olijfolie. Braad de blinde vinken rondom aan in de vetstof. Doe er de ui en de look bij, laat even stoven. Strooi er de bloem bij en schep goed om. Voeg er de bouillon, de gepelde tomaten, de wortelen, de tijm en de laurier aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Dek af en laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan. Doe er de courgette bij en laat nog 10 minuten verder garen. Doe de couscous in een diepe pan. Overgiet het gries met 2 dl lichtgezouten kokend water (of zie verpakking). Dek af en laat ongeveer 7 minuten onaangeroerd staan, tot al het water opgeslorpt is. Voeg er de rozijntjes en een nootje boter aan toe. Vermeng en maak met een vork de korrels los. Verdeel over diepe borden. Schep bij elke portie een blinde vink en groenten. Serveer goed heet.

    03-04-2006 om 22:07 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    14-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honinggeroosterde spareribs

    RECEPT VAN DE WEEK

    Honinggeroosterde spareribs

    Wat gekocht?

    voor 2 pers.
    1 kg spareribs
    ½ ui
    2 eetlepels vloeibare honing
    1 eetlepel sherry
    3 eetlepels witte wijnazijn
    3 teentjes knoflook
    1 kleine gemberknol
    1 theelepel paprikapoeder
    3 eetlepels Mexicaanse kruiden
    ½ theelepel Worcestersaus
    ½ eetlepel mosterd
    Peper, zout

    Hoe maakt u het?

    Voorbereiding, de dag voordien:
    1. Vermeng de honing met de sherry, de wijnazijn, het paprikapoeder, de Mexicaanse kruiden, de Worcestersaus, de mosterd, het zout en de peper.
    2. Pel de teentjes knoflook en de ui. Snipper ze fijn en voeg ze bij de marinade. Was de gemberknol en rasp hem over de marinade.
    3. Laat de varkensribben minstens 24 uren marineren.
    Bereiding, de dag zelf:
    4. Haal de ribbetjes uit de marinade en dep ze wat droog.
    5. Bak ze gaar op de barbecue.
    6. Draai ze regelmatig om. Bestrijk ze zo nu en dan met wat marinade.

    Voorbereidingstijd: 30 minuten
    Bereidingstijd:
    10 minuten


     

    14-02-2006 om 06:23 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Deze week serveren wij u "Thaise kip met aardappelkroketjes en pijpajuin", een gerecht van chef Christer Elfving ontwikkeld voor de gerechtensite  Surf er eens naar toe, je vindt er prachtige gerechten en een gratis e-abonnement op het weekgerecht.

    Wil je Christer Elfving aan het werk zien: elke week bereidt hij een funky, eigentijds gerecht in ‘De wereld op je bord’ op Vitaya.

    Smakelijk en veel kookplezier,

    Luk Huysmans


    Bereiding

    1. Kook de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen gaar in water (kan ook in de microgolfoven). Breng de room samen met de olijfolie aan de kook. Pureer de aardappelen met het room- en olijfoliemensel en breng op smaak met peper en zout.

    2. Meng de aardappelpuree met de fijngesneden garnalen en de fijngehakte bieslook. Maak er lange kroketjes mee. Rol ze eerst in het geklutste ei, dan in de bloem en daarna in het paneermeel.

    3. Meng de sojasaus, sherry, Japanse rijstwijn, geperste look en het limoensap tot een sausje.

    4. Bak de kippenvleugels gedurende 20 minuten in de oven op 170°C. Overgiet ze regelmatig met het sausje tot de kip gaar is. Tijdens het bakproces mag je ook een beetje water toevoegen om aanbranden te voorkomen.

    5. Frituur de aardappelkroketjes goudgeel op 180°C.

    6.. Serveer de kippenvleugels met de resterende saus en de aardappelkroketjes. Garneer met de lente-uitjes.


       Lees meer >

    14-02-2006 om 06:21 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    31-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met aardappelrisotto

    Bereiding

    1. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze kort rondom in boter. Plaats ze in een ovenschotel met 2 dl kippenbouillon en een beetje boter. Bak ze gedurende 20 min in een voorverwarmde oven op 150°C.

    2. Snijd de geschilde aardappelen en de paprika in kleine blokjes van 1 op 1 cm. Kook de blokjes gaar in 6 dl kippenbouillon en room. Voeg vervolgens de maïs, boter en parmezaanse kaas toe. Breng de aardappelrisotto op smaak met peper en zout

    3. Verdeel de aardappelrisotto en de kippenbouten over vier borden. Garneer met het fijngesneden lente-uitje.

       Lees meer >

    31-01-2006 om 18:16 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-11--0001
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Aardappelen met gehakt
    •  Boontjes in spek gedraaid
    •  Cantaltaart uit Auvergne
    •  Chakchouka
    •  Chamignons en quorn in lookboter
    •  Champignons à léscargot
    •  Charides
    •  Charmoula
    •  Cocktail van kreeft met kip
    •  Duivenborstjes op toast
    •  Ei-aardappel in de oven
    •  Gamba-tempura met sojasaus
    •  Garnaalkroketten
    •  Garnaalkroketten met groenten
    •  Garnalenspiesjes met gember tomatensaus
    •  Geflambeerde scampi met pikante roomsaus
    •  Geflambeerde scampi's
    •  Gegratineerde Sint-Jacobsvruchten
    •  Gemarineerde scampi's voor op de barbecue
    •  Gerookte kipfilet
    •  Geroosterd brood met champignons
    •  Gewokte garnaalstaarten met radicchio en gember
    •  Grootmoeders gehaktballen
    •  Japanse tempuras
    •  Kaaskroketten
    •  Kikkerbillen in Rodenbachsaus
    •  Luikse salade
    •  Mama's groentensoep
    •  Marokkaanse kaasfondue
    •  Mexicaanse Nachos-Todos
    •  Mosselen in de oven
    •  Muffins met parmzaanse kaas en courgettes
    •  Pizzabroodjes
    •  Raclette met krulsla
    •  Reuzenchampignons op toast
    •  Romige mosterdsoep
    •  Savooikoolkaasje
    •  Scampi diabolique
    •  Scampi's a la maison
    •  Scampi's op zijn duivels
    •  Sint Jacobsschelpen in Bladerdeeg
    •  Spekboontjes
    •  Spiegelei met ham
    •  Spiesje met spek en olijven
    •  Tagliatelli à la Belinda
    •  Thaise groentecurry
    •  Toasts met champignons en olijven
    •  Tomatenhapjes
    •  Torentjes van aubergines, courgettes en mozzarella
    •  Verrassingsaardappelen
    •  Vlammende eieren
    •  Welsh rarebit
    •  Wijngaardslakken in een schaaltje
    •  Zalm met voorjaarsgroenten en tuinkruiden

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


    Archief
  • Alle berichten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Foto



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs