Vandaag een eerste echte Garmin test gepland, maar helaas geen succes.
Gisteren enkele routes en tracks aangemaakt om naar Lier te fietsen en via de knooppunten terug.
Deze morgen met frisse moed gestart en Garmin mij naar het vertrek in de wijk laten loodsen.
Dat ging (zoals gisteren) goed naar het begin. Maar dan gaf Garmin aan dat het volgende "kruispunt" op 31 km (zie foto). Dit op verschillende manieren geprobeerd, track, route, naar Lier, van Lier naar huis, .... Steeds hetzelfde resultaat.
Uiteindelijk Garmin mij naar Lier laten brengen en dat werkt, maar is niet wat ik uiteindelijk wil, maar voor vandaag rest enkel de fietstraining.
Echter nog in de wijk na enkele straten ... een platte achterband.
Dus rechtsomkeer en de gewone kleren terug aan getrokken en Marleen die reeds vertrokken was voor de Grensparkroute tegemoet gefietst en er toch nog een leuke dag van gemaakt.
De Parijsrit leerde me dus dat een goede GPS begeleiding essentieel is. Daarom samen met schoonzoon Dieter zijn hulp de markt en mogelijkheden bekeken.
Resultaat is een nieuwe Garmin gekocht en tijdens een kort proefritje vandaag leidde die me duidelijk langs de door hem uitgestippelde wegen.
foto-1 : beeld op GPS op afstand van volgende kruispunt
foto-2 : en dicht bij kruispunt worden de meters en seconden afgetelt
foto-3 : ook langs smalle paden zoals deze leidt deze GPS me
- ik zag Marleen terug en zij was mijn reddende engel
- een goede GPS is nodig, zie verder voor mijn ontmoeting met Frans, dank zij hem heb ik 15 km kunnen doorfietsen
En de rest dan :
- bij het ontbijt waren nog 2 (Nederlandse) fiets koppels, eentje reed ook naar Santiago maar niet via de pelgrimsroute en zij deden 50 km per dag, het tweede koppel reed terug naar Nederland, zij reden met e-Bikes en reden 70 km per dag. Geen van beide volgde een fiets GPS, de tweede gebruikte een fiets GPS plus een GPS op een iPhone en een kaart.
- ik vertrok in de gietende regen en die zou heel de voormiddag aanhouden
- eerst reed ik van het hotel terug naar het centrum van Noyon, daar had ik veel moeite om de pelgrimsroute te vinden, dus hulp gevraagd bij twee locals en na 3 kwartier stond ik terug op 200 m van het hotel.
- in Compiegne (km 30) afscheid genomen van Frans, er gegeten en de drank aangevuld, geprobeerd mijn stuurtasje anders te monteren zodat het aflezen beter zou gaan, maar dat lukte niet, een ander tasje aankopen is het plan
- terug alleen verder en het contrast tussen het boekje en rijden met een GPS ervaren, nu besef is waar ik de afgelopen dagen die uren aan verloren heb, misschien wel vijf uur per dag
- in het Bos van Compiegne was het leuk fietsen tot mijn routeboekje verwarrende info gaf. Ik moest op een kruispunt waar een goede richtingspaal staat de Route de Maupas (asfalt) volgen, nu de goedeasfaltweg heette anders en de Route de Maupas was eerst 20 meter grind en dan een oude asfaltweg, maar asfalt is asfalt dus die genomen, de asfalt werd meer en meer afgewisseld met grind en uiteindelijk zelfs volledige zandweg, maar dan was ik al 1,5 van de 2 km op dat pad bezig, dus even doorbijten
- maar dan ... platte band achteraan en geen reserve band meer.
--> gedwongen opgave door technische panne
- te voet verder het bos uit, maar de dazen hadden vers eten en ze vielen massaal aan
Dan de ontmoeting met Frans
Hij fietst ook naar Santiago maar rijdt niet langs Parijs, dus kan ik maar tot in Compiegne met hem mee fietsen.
Hij heeft een goed werkende GPS , haha de witte raaf heb ik gevonden,
Maar hij heeft die zelf samengesteld, hij gebruikt een Garmin auto GPS aangesloten op de naafdynamo van zijn fiets, maar daartussen een wisselstroom/gelijkstroom omvormer en een batterij zodat bij een stoplicht de GPS toch stroom bleef krijgen
Zo ook dag 2 zit erop en deze was met nog meer verrassingen
Ook nu eerst het goede nieuws
- de trip van gisteren liet geen sporen achter, de conditie is dus goed
- het volgen van het route boekje gaat beter in Frankrijk ttz buiten de steden, want in de steden wordt ook met straatnamen gewerkt en dat is even problematisch als in Belgiē
- het was prachtig fietsweer
En het overige nieuws
- na 100 km een platte voorband, maar na 20 minuten zat ik terug op de fiets
- ook vandaag haalde ik de openingsuren van de receptie niet
- bij het vertrek in Tournai heeft een Local me geholpen de weg te vinden, resultaat :ik zat totaal verkeerd en heb meer dan een uur moeten zoeken en 10 km extra gefietst
- niet de geplande 160 km gefietst maar meer dan 185 km
- in Saint Quintin meer dan een uur verloren gereden, routeboekje niet begrepen en jaagpad was afgesloten
- rond 13:00 een korte heel lichte regenbui gehad ( meer zware mist)
- meer dan 940 hoogtemeters gedaan, dus niet echt plat
PS : blijkt dat jullie alleen het laatste bericht zien, via "vorige" kan je de andere wel zien
Vandaag zijn er geen foto's, er zijn er een paar gemaakt maar ik ben nu te moe om ze te plaatsen
in het café van het hotel hebben ze helaas geen Cécémel, dus maar de dichtste benadering ervan op de kaart gekozen, een heel lekkere milkshake chocolade was heel lekker maar veel duurder
Het was me een dagje wel met mooie en moeilijke momenten.
Het goede nieuws eerst maar
- mijn eerste stempel heb ik gehaald
- mijn conditie is goed
- het was prachtig fietsweer
- Marleen reed de eerste kilometers mee naar Kapellen
- Tournai is een heel mooie stad
En dan nu de rest
- ik heb nog geen tweede stempel
- het vertrek was een uurtje later dan ik had gepland omdat het halen van de eerste stempel even duurde
- de tocht was niet de geplande 130 km maar iets meer dan 165 km, door verschillende redenen zoals : misschien had ik de trip naar Antwerpen niet mee gerekend, extra kilometers om terug te rijden voor het nakijken welke straat ik in moest. Omgereden naar Ath door een gemiste afslag
- het routeboekje komt niet overeen met de werkelijkheid, hopelijk is het (zoals de schrijver aangeeft in Frankrijk beter door de 'D' wegen nummers )
- mijn fiets GPS bakte er niets van
- de aankomst in Tournai was meer dan 2 uur later dan gepland
- de receptie van het hotel,was gesloten en de Back-up werkte ook niet
Helaas werkt het toevoegen van meerdere foto's niet
Zaterdag vertrek ik naar Parijs en ik ben klaar ttz : - bagage is gepakt - fiets is klaar (reserve binnen en buitenband) - fiets GPS is klaar, kaart via OSM geladen - conditie is m.i. in orde (Tour de France rit rond Antwerpen ging heel goed) - hotels onderweg zijn geboekt - morgen een bezoek van Esmée nu enkel hopen op goed fietsweer en veel fietsplezier onderweg
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!