Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • pensioen voor 60 jarige in Ieper
  • vko Diksmuide
  • vko De Panne
  • onweer Ieper
  • brand Ieper
  • brand Ieper
  • vko Vleteren
  • vko Ieper-Vlamertinge
  • reinigen openbare weg Ieper
  • brand Heuvelland
  • brand Lo-Reninge
  • brand Diksmuide/Vladslo.
  • brand Diksmuide
  • brand Diksmuide/keiem
  • vko Diksmuide /Esen
  • vko Watou
  • vko Heuvelland/Wijtschate
  • redding van hoogte Koksijde
  • brand Diksmuide/Woumen
  • brand Ieper
  • brand koekelare/bovekerke
  • brand Diksmuide/Leke
  • nieuwe voertuig Brandweer Westhoek
  • vko Kortemark
  • stormweer Kortemark
    Philip de Brandweerman
    Philip de Brandweerman
    06-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Gistel
    Brand bij afvalverwerkend bedrijf Gistel





























    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Gistel .
    .


























    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Kortemark/Zarren
    Gips komt op straat terecht in Zarren
    Maandagnamiddag verloor een bestuurder met aanhangwagen geladen met zakken gips in de Stadenstraat te Zarren. Bij een manoeuvre vielen enkele zakken met gips van de aanhangwagen op de openbare weg en scheurden open. De bestuurder verwittigde de hulpdiensten en Brandweer Westhoek - post Kortemark kwam het gips, die reeds door voorbijrijdende wagens verder werd verspreid, opruimen. Hierdoor moest een deel van de Stadenstraat worden afgesloten en werd extra signalisatie opgeroepen. Brandweer Westhoek had een tweetal uur nodig om alle gips op te ruimen. Dinsdagmorgen moest de brandweer opnieuw ter plaatse gaan om het resterende gips op voetpad en straatgoot te verwijderen.










    23-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst
    Schouwbrand Houthulst
















    16-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe voertuigen brandweer Westhoek poost Veurne
    Twee nieuwe voertuigen voor Brandweer Westhoek-post Veurne 
    Deze week werden de sleutels van een nieuwe Multifunctionele autopomp en een Officieren wagen overhandigd aan de brandweer post Veurne. 
    Een Mercedes Benz Atego multifunctionele autopomp met automatische transmissie en hydraulische retarder. 220 kW (299 PK), 6 cilinders en euro 6.
    De Ziegler pomp levert 2 000 l/min bij lage druk (10 bar) en 250 l/min bij hoge druk (40 bar).

    In uitvoering van het zonaal voertuigenplan van Brandweerzone Westhoek werd deze nieuwe officierenwagen geleverd aan post Veurne. Het is één van de 4 nieuw aangekochte officierenwagens. De andere zijn voor Kortemark, Leke en Zonnebeke. Het voertuig brengt de officier, de leider van operaties bij een interventie, ter plaatse. Aan boord zitten twee persluchttoestellen, explosievrije verlichting, automatisch aangestuurde GPS en communicatieapparatuur. Daarnaast ook een lade voor allerhande documenten in het kader van opschalingsprocedure (ICS documenten (incident command system docs).
    Technische kenmerken:
    - Volvo XC 40 B3 MILD HYBRID BENZINE
    - Kostprijs: 40000€ (inclusief striping, prioritaire installatie en opbouw)
    - Aankoop via raamovereenkomst federale politie


    Comfortzetels, Charcoal Bella Small-textiel, Origin-inleg (R100)

    Niet-metaalkleur Solid Black (019) à zijn gewrapt in RAL 3020

    7-traps automaat met dubbele koppeling

    Rubbermatten vooraan en achteraan

    Vierseizoensbanden (ipv zomerbanden)

    Opbouw en inrichting door de Firma MODUVAN Kortemark




































    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.incedent Boezinge
    Gesprongen ballon-afsluiter tilt riooldeksels en wc-brillen omhoog in Boezinge
    Bewoners van de Diksmuidseweg te Boezinge, deelgemeente van Ieper, werd maandag in de vooravond opgeschrikt door een luide knal waarbij riooldeksels verschoven werden en in sommige woningen de wc-bril een opstootje kreeg en er wat water uit de wc spatte, maar tot schade leidde dit niet. Brandweer Westhoek, politie en de diensten van Fluvius kwamen ter plaatse omdat gedacht werd aan een gaslek omwille van de rioleringswerken die bezig zijn in de straat. Er kon echter geen gaslek worden gevonden. Wat wel gevonden werd in een schacht van de riolering was een opengesprongen ballon-afsluiter. Deze gesprongen ballon-afsluiter op perslucht had voor een luchtverplaatsing gezorgd waardoor er een drukgolf in de riolering ontstond.
    De brandweer verwijderde de gesprongen ballon-afsluiter uit de riolering waarna de bewoners terug op hun gemak waren.








    07-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst en Kortemark
    Drukke nacht voor Brandweer Westhoek
    In de nacht van donderdag op vrijdag gaat een kasteel in Houthulst in vlammen op en paar uren laten was een grote brand in Zarren bij Kortemark. Omstreeks 3.50 uur werden de brandweerkorpsen opgeroepen voor een uitslaande brand in een kasteel  in Houthulst. Bij aankomst stond het volledige kasteel in lichterlaaie. “Door de jarenlange leegstand van het gebouw zijn de toegangswegen dichtgegroeid en was het een klus op tot bij het gebouw te geraken. De brandweer laat het kasteel gecontroleerd uitbranden”, aldus Kristof Louagie van Brandweer Westhoek.
    Tweede oproep na paar uren voor Zarren

    Om 8.15 uur maakte de bewoonster van een alleenstaande woning in Zarren melding van een schouwbrand. Al snel verspreidde het vuur zich naar het dak en kwam de hele woning onder de rook te staan. Er werd opgeschaald naar een woningbrand. De aanwezige bewoonster kon het pand tijdig verlaten en de hulpdiensten verwittigen. “Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen door het dak. Er werden extra tankwagens opgeroepen. De woning is volledig verloren”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek.

    Er raakte niemand gewond. Voor de bewoonster wordt opvang gezocht.



















    02-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

    Man (40) ontsnapt aan veel erger wanneer Porsche zinkt in kanaaltje

    Een 40-jarige man uit Langemark had vrijdagavond veel geluk bij een verkeersongeval in Oudekapelle (Diksmuide). De man belandde ’s avonds met zijn Porsche Cayenne in het kanaaltje naast de weg waarna de zware auto onmiddellijk begon te zinken. Hij kon gelukkig zichzelf redden. Het verkeersongeval gebeurde vrijdagavond even voor 20 uur in de Grote Beverdijkstraat in Oudekapelle. Dat is een kilometerslange smalle landelijke weg met een kanaaltje naast. Het water is slechts gescheiden van de rijweg door een afhellend stuk grasstrook van nauwelijks twee meter breed. Wie zich op de weg misrekent, betaalt dat vaak cash. En dat heeft de 40-jarige man uit Langemark-Poelkapelle vrijdagavond aan den lijve ondervonden toen hij met zijn Porsche Cayenne op de weg reed.

    Tot dak aan water

    “We kregen melding van het verkeersongeval even voor 20 uur”, zegt commissaris Geert Provoost van zone Polder. Het kanaaltje is daar vrij diep en breed. De wagen begon onmiddellijk te zinken en stond tot aan het dak in het water. De man kon gelukkig zichzelf bevrijden en naar de kant komen waar hij de hulpdiensten belde. Hij bleef ongedeerd en had geen bijstand van een ziekenwagen nodig. De man raakte wel licht onderkoeld want al zijn kledij was doorweekt. Hoe het ongeval kon gebeuren, is onduidelijk. Mogelijk speelde de regenval op dat moment een rol, of was het waterglad en lag er wat slijk op de baan. Of de bestuurder kende daar de weg niet op de smalle, onverlichte baan. Of snelheid een rol speelde is niet duidelijk. In ieder geval waren er geen verzwarende omstandigheden in het spel en legde de man een negatieve ademtest af.” Na het ongeval belde de man iemand op om hem te komen ophalen. Jhm





    01-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boot maak water Diksmuide

    Werfschip staat op kapseizend na te vaste koorden

    Zaterdagnamiddag werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een schip die veel te schuinlach. Brandweer Westhoek posten Leke en Dikmuide die snel ter plaatse waren deden een eerste controle op water in het ruim. Daar werd nik speciaals gevonden wel werd vastgesteld dat de korden te vast geschort waren en het stijgend waren peil de oorzaak zal kunnen geweest zijn deze werden da ook los gemaakt. Het verkeer op de IJzer had geen last van het incedent.














    31-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper
    Kortsluiting aan frigo veroorzaakt kleine brand
    In Boezinge merkten alerte bewoners rook op uit de garage van de buren. Zij verwittigden de brandweer die het vuur zeer snel onder controle had. De schade bleef beperkt tot de frigo, er vielen ook geen gewonden.






    30-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Esen
    Kaars veroorzaakt brand in slaapkamer studente
    In Esen, deelgemeente van Diksmuide, veroorzaakte een kaars woensdagmiddag omstreeks 14.00u brand in de kamer waar een jonge dame aan het studeren was. Volgens brandweerluitenlant Rudi Dolphen viel een brandende kaars om op het bureau van de studente waardoor papier en ander materiaal onmiddellijk begonnen branden. De jonge dame vluchtte de kamer uit, trok de deur dicht en verwittigde de hulpdiensten. Brandweer Westhoek was snel ter plaatse en kon verhinderen dat het vuur zich buiten de slaapkamer verspreidde. De kamer liep wel heel wat roet- en rookschade op en is niet meer bruikbaar. Ook op de bovenverdieping is er wel rookschade. Beneden in de woning was er geen schade.




























    28-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Woumen
    Mazoutkachel zet schrijnwerkerij onder het roet
    Maandagnamiddag zorgde een defecte mazoutkachel voor heel wat roetschade in een schrijnwerkerij in Woumen, deelgemeente van Diksmuide. De eigenaar van de schrijnwerkerij merkte een hevige rookontwikkeling en verwittigde de brandweer. Brandweer Westhoek posten Diksmuide en Houthulst-Merkem kwamen ter plaatse en konden via een deuropening het gebouw binnengaan waar een dikke zwarte rook hing. Het vuur was snel onder controle waarna de schrijnwerkerij werd geventileerd. De brandschade bleef gelukkig beperkt tot de kachel en wat materiaal die rond de kachel lag, alsook enkele elektriciteitskabels. De rook- en roetschade is wel groter waardoor de schrijnwerkerij toch wel een poetsbeurt zal nodig hebben.












    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vko Koekelare
    Bejaarde bestuurder maak plaats voor tegenligger maar beland zelf in gracht
    Een tachtiger die zich hoffelijk wou gedragen in het verkeer moest donderdagmiddag zelf uit zijn voertuig worden bevrijd in Bovekerke. De man wou op een smalle weg plaats maken voor een taxi van ziekenvervoer, maar reed in achteruit zo zelf in de gracht en raakte niet uit zijn wagen.

    De brandweerposten van Koekelare en Diksmuide/Leke kwamen langs om een bevrijding uit te voeren. “De wagen van de man hing behoorlijk schuin in de gracht en de man raakte daar onmogelijk op eigen kracht uit”, zegt kapitein Filip Vandenberghe van de brandweer. “Hij was ook wat slecht ter been. Wij hebben hem horizontaal op de plank uit de wagen bevrijd met het oog op eventuele kwetsuren.”

    De man kreeg verzorging in een ziekenwagen, maar de krasse tachtiger bleef ongedeerd en moest niet naar het ziekenhuis worden gebracht. Met zijn wandelstok aan de hand kon hij de ziekenwagen snel weer verlaten. Zijn auto werd getakeld.











    21-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUG Heli in Diksmuide
    MUG Heli landt op Grote Markt van Diksmuide
    Maandag iets voor 17 uur werden de hulpen verwittigd ambulance vroeg versterking van de ladderwagen om een persoon te evacueren van het bovenste verdiep van een appartement. Ook werd de MUG Heli uitgestuurd naar de zelfde plaats de heli landde op de Grote Markt van Diksmuide en in de nabijheid van de interventie. Uiteindelijk werd het slachtoffer met de MUG heli overgebracht naar het ziekenhuis te Veurne.
















    20-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

    Baan Pervijze Veurne urenlang afgesloten na gekantelde vrachtwagen

    Maandagvoormiddag was de Nieuwpoortstraat tussen Pervijze bij Diksmuide en Nieuwpoort urenlang afgesloten voor het verkeer na dat een vrachtwagen in de gracht gekanteld was. De vrachtwagen was gevuld was met badkamermeubels en vaten olie alle moest met de hand overgeladen worden. De Roemeense trucker liep geen verwondingen op vermoedelijk was de chauffeur eventjes verstrooit en kwam in de zachte berm terecht waardoor het gevaarte in de gracht zakte. Het takeling duurde enkele uren.










    19-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Geluwe

    Auto met aanhangwagen knalt tegen boom, jonge vrouw en man afgevoerd naar ziekenhuis

    Een auto met aanhangwagen belandde zaterdag tegen een boom in de Ieperstraat bij Geluwe. Een van de twee inzittenden zat gekneld in het voertuig en raakte zwaargewond. Beide twintigers, onder wie een jongeman uit Zonnebeke, werden het ziekenhuis gebracht, hun toestand is stabiel. In de Ieperstraat in de Wervikse deelgemeente Geluwe raakte een Volkswagen Polo met een aanhangwagen zaterdagvoormiddag in de berm naast de rijbaan. De auto knalde tegen een boom en kwam tot stilstand op het fietspad. De aanhangwagen, die geladen was met gestabiliseerd zand, kwam schuin tot stilstand op de berm tussen het fietspad en een landbouwveld.

    De impact en de schade waren aanzienlijk. In de wagen zaten twee personen, een vrouw van 23 jaar uit Wervik aan het stuur en een man van 23 uit Zonnebeke, die gekneld zat op de passagiersstoel. De brandweer van de zone Westhoek werd even voor 10 uur opgeroepen om de persoon uit het verhakkelde voertuig te bevrijden. De man liep zware verwondingen op maar zijn toestand was stabiel. De vrouw was eerder lichtgewond. Beiden werden naar AZ Delta gebracht.

    Tijdens de vaststellingen door de politie van de zone Arro Ieper en de takel- en opruimwerken kon het verkeer beurtelings passeren op een van de twee rijvakken ter hoogte van het ongeval.

    De betrokken aanhangwagen had een dubbele as. “Mogelijk was de auto door de aanhangwagen te zwaar geladen en lag dit aan de oorzaak van het ongeval”, aldus Glenn Verdru, communicatieconsulent van politiezone Arro Ieper. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.  



















    17-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst
    Woning onbewoonbaar na schoorsteenbrand
    Maandagavond omstreeks 22.30u merkte een bewoner uit Jonkershove, deelgemeente van Houthulst, bij thuiskomst dat zijn woning volledig onder de rook zat, en verwittigde de hulpdiensten. De bewoner was in de namiddag vertrokken en had de kachel laten branden. Wellicht is er een probleem ontstaan in de schoorsteen en is de isolatie tussen vals plafond en plat dak beginnen smeulen. De brandweer moest een gat in het dak maken om tot bij de brandhaard te kunnen, en het vuur te blussen.
    Niemand raakte gewond, maar de bewoner was wel in shock. De woning is omwille van brand-, rook- en roetschade onbewoonbaar.
















    16-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stormschade Diksmuide
    Brandweer Westhoek ruimt stormschade op
    De rukwinden hebben vandaag opnieuw op meerdere plaatsen in de Westhoek bomen ontworteld. In Diksmuide was een grote zieke linde in de Veldstraat niet opgewassen tegen de hevige rukwinden. Ook het Maria kapelletje kwam hierdoor mee naar beneden, maar het kapelletje bleef intact. Ook in de Portweg moest een omgewaaide boom worden verzaagd.




















    15-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Esen
    Inhaalmanoeuvre loopt verkeerd af voor twee wagens

    Dinsdagavond rond 21:20 vielen er twee gewonden bij een zwaar verkeersongeval langs de Klerkenstraat in Esen bij Diksmuide. Tijdens een inhaalmanoeuvre liep het fout een Volkwagen Beetle en een BMW kwamen met elkaar in botsing waardoor de Beetle van de weg geraakte en tegen een elektriciteitpaal kwam om ten slotte in de weiden te belanden. Gelukkig vielen de verwondingen mee de personen van beide wagen een 4 tal ze konden op eigen krachten de wagens verlaten. Er kwamen twee ambulances en een MUG team ter plaatse twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De erg jonge bestuurder hun verwondingen vallen mee. Beide wagens liepen zware schade op ze moesten getakeld worden.










    14-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeurdag Lo-Reninge
    Opendeurdag Lo-Reninge en presentatie nieuwe tankwagen






















    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs