Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • pensioen voor 60 jarige in Ieper
  • vko Diksmuide
  • vko De Panne
  • onweer Ieper
  • brand Ieper
  • brand Ieper
  • vko Vleteren
  • vko Ieper-Vlamertinge
  • reinigen openbare weg Ieper
  • brand Heuvelland
  • brand Lo-Reninge
  • brand Diksmuide/Vladslo.
  • brand Diksmuide
  • brand Diksmuide/keiem
  • vko Diksmuide /Esen
  • vko Watou
  • vko Heuvelland/Wijtschate
  • redding van hoogte Koksijde
  • brand Diksmuide/Woumen
  • brand Ieper
  • brand koekelare/bovekerke
  • brand Diksmuide/Leke
  • nieuwe voertuig Brandweer Westhoek
  • vko Kortemark
  • stormweer Kortemark
    Philip de Brandweerman
    Philip de Brandweerman
    28-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vko Koekelare
    Bejaarde bestuurder maak plaats voor tegenligger maar beland zelf in gracht
    Een tachtiger die zich hoffelijk wou gedragen in het verkeer moest donderdagmiddag zelf uit zijn voertuig worden bevrijd in Bovekerke. De man wou op een smalle weg plaats maken voor een taxi van ziekenvervoer, maar reed in achteruit zo zelf in de gracht en raakte niet uit zijn wagen.

    De brandweerposten van Koekelare en Diksmuide/Leke kwamen langs om een bevrijding uit te voeren. “De wagen van de man hing behoorlijk schuin in de gracht en de man raakte daar onmogelijk op eigen kracht uit”, zegt kapitein Filip Vandenberghe van de brandweer. “Hij was ook wat slecht ter been. Wij hebben hem horizontaal op de plank uit de wagen bevrijd met het oog op eventuele kwetsuren.”

    De man kreeg verzorging in een ziekenwagen, maar de krasse tachtiger bleef ongedeerd en moest niet naar het ziekenhuis worden gebracht. Met zijn wandelstok aan de hand kon hij de ziekenwagen snel weer verlaten. Zijn auto werd getakeld.











    21-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUG Heli in Diksmuide
    MUG Heli landt op Grote Markt van Diksmuide
    Maandag iets voor 17 uur werden de hulpen verwittigd ambulance vroeg versterking van de ladderwagen om een persoon te evacueren van het bovenste verdiep van een appartement. Ook werd de MUG Heli uitgestuurd naar de zelfde plaats de heli landde op de Grote Markt van Diksmuide en in de nabijheid van de interventie. Uiteindelijk werd het slachtoffer met de MUG heli overgebracht naar het ziekenhuis te Veurne.
















    20-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

    Baan Pervijze Veurne urenlang afgesloten na gekantelde vrachtwagen

    Maandagvoormiddag was de Nieuwpoortstraat tussen Pervijze bij Diksmuide en Nieuwpoort urenlang afgesloten voor het verkeer na dat een vrachtwagen in de gracht gekanteld was. De vrachtwagen was gevuld was met badkamermeubels en vaten olie alle moest met de hand overgeladen worden. De Roemeense trucker liep geen verwondingen op vermoedelijk was de chauffeur eventjes verstrooit en kwam in de zachte berm terecht waardoor het gevaarte in de gracht zakte. Het takeling duurde enkele uren.










    19-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Geluwe

    Auto met aanhangwagen knalt tegen boom, jonge vrouw en man afgevoerd naar ziekenhuis

    Een auto met aanhangwagen belandde zaterdag tegen een boom in de Ieperstraat bij Geluwe. Een van de twee inzittenden zat gekneld in het voertuig en raakte zwaargewond. Beide twintigers, onder wie een jongeman uit Zonnebeke, werden het ziekenhuis gebracht, hun toestand is stabiel. In de Ieperstraat in de Wervikse deelgemeente Geluwe raakte een Volkswagen Polo met een aanhangwagen zaterdagvoormiddag in de berm naast de rijbaan. De auto knalde tegen een boom en kwam tot stilstand op het fietspad. De aanhangwagen, die geladen was met gestabiliseerd zand, kwam schuin tot stilstand op de berm tussen het fietspad en een landbouwveld.

    De impact en de schade waren aanzienlijk. In de wagen zaten twee personen, een vrouw van 23 jaar uit Wervik aan het stuur en een man van 23 uit Zonnebeke, die gekneld zat op de passagiersstoel. De brandweer van de zone Westhoek werd even voor 10 uur opgeroepen om de persoon uit het verhakkelde voertuig te bevrijden. De man liep zware verwondingen op maar zijn toestand was stabiel. De vrouw was eerder lichtgewond. Beiden werden naar AZ Delta gebracht.

    Tijdens de vaststellingen door de politie van de zone Arro Ieper en de takel- en opruimwerken kon het verkeer beurtelings passeren op een van de twee rijvakken ter hoogte van het ongeval.

    De betrokken aanhangwagen had een dubbele as. “Mogelijk was de auto door de aanhangwagen te zwaar geladen en lag dit aan de oorzaak van het ongeval”, aldus Glenn Verdru, communicatieconsulent van politiezone Arro Ieper. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.  



















    17-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst
    Woning onbewoonbaar na schoorsteenbrand
    Maandagavond omstreeks 22.30u merkte een bewoner uit Jonkershove, deelgemeente van Houthulst, bij thuiskomst dat zijn woning volledig onder de rook zat, en verwittigde de hulpdiensten. De bewoner was in de namiddag vertrokken en had de kachel laten branden. Wellicht is er een probleem ontstaan in de schoorsteen en is de isolatie tussen vals plafond en plat dak beginnen smeulen. De brandweer moest een gat in het dak maken om tot bij de brandhaard te kunnen, en het vuur te blussen.
    Niemand raakte gewond, maar de bewoner was wel in shock. De woning is omwille van brand-, rook- en roetschade onbewoonbaar.
















    16-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stormschade Diksmuide
    Brandweer Westhoek ruimt stormschade op
    De rukwinden hebben vandaag opnieuw op meerdere plaatsen in de Westhoek bomen ontworteld. In Diksmuide was een grote zieke linde in de Veldstraat niet opgewassen tegen de hevige rukwinden. Ook het Maria kapelletje kwam hierdoor mee naar beneden, maar het kapelletje bleef intact. Ook in de Portweg moest een omgewaaide boom worden verzaagd.




















    15-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Esen
    Inhaalmanoeuvre loopt verkeerd af voor twee wagens

    Dinsdagavond rond 21:20 vielen er twee gewonden bij een zwaar verkeersongeval langs de Klerkenstraat in Esen bij Diksmuide. Tijdens een inhaalmanoeuvre liep het fout een Volkwagen Beetle en een BMW kwamen met elkaar in botsing waardoor de Beetle van de weg geraakte en tegen een elektriciteitpaal kwam om ten slotte in de weiden te belanden. Gelukkig vielen de verwondingen mee de personen van beide wagen een 4 tal ze konden op eigen krachten de wagens verlaten. Er kwamen twee ambulances en een MUG team ter plaatse twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De erg jonge bestuurder hun verwondingen vallen mee. Beide wagens liepen zware schade op ze moesten getakeld worden.










    14-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeurdag Lo-Reninge
    Opendeurdag Lo-Reninge en presentatie nieuwe tankwagen




















    13-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper
    Bestuurder (23) belandt tegen verkeersgeleider in Ieper
    Zondagmorgen vroeg reed een bestuurder tegen een verhoogde verkeersgeleider ter hoogte van het kruispunt van de Noorderring met de Brugseweg tussen de Ieperse deelgemeente Sint-Jan en Sint-Juliaan, een dorp in Langemark-Poelkapelle. Door de aanrijding sneuvelden enkele verkeersborden en raakte de wagen beschadigd. De bestuurder van 23 jaar uit Staden was niet gewond. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Dat bevestigt politiezone Arro Ieper, die even voor 6.00 uur de melding van het ongeval binnenkreeg. Er werd een ademtest afgenomen en het resultaat was safe.
    “Waarschijnlijk was de bestuurder in slaap gevallen”, verklaart Glenn Verdru, communicatieconsulent van politiezone Arro Ieper. Het voertuig moest getakeld worden en Brandweer Westhoek werd opgeroepen om de olie en koelvloeistof op het wegdek te komen reinigen.








    12-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper
    Woning onbewoonbaar na brand
    Vrijdagmiddag werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een schoorsteenbrand in Ieper. Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek: "Bij aankomst van het eerste voertuig bleek het om een woningbrand te gaan. De brand woedde in het vals plafond tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping. Er werd onmiddellijk opgeschaald naar woningbrand. Een autopomp en tankwagen werden in versterking gestuurd. De woning is onbewoonbaar. Er is opvang voor de bewoner voorzien. De aanwezige bewoner stond de brandweer op te wachten. Niemand raakte gewond."








    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stormschade
    Brandweer Westhoek druk in de weer om stormschade op te ruimen
    Vrijdagnamiddag kreeg Brandweer Westhoek een 50-tal oproepen voor stormschade. Meestal waren het afgebroken takken of ontwortelde bomen. In Houthulst kwam een muurtje met poort van een tuinafsluiting op het voetpad terecht en verder waaide ook een schoorsteen om waarbij brokstukken in een Velux dakvenster terecht kwamen en was er op enkele plaatsen dakbedekking- en/of dakgootbekleding losgekomen.
















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortemark

    Drie gewonden bij zware botsing in gietende regen

    Bij een zware botsing tussen twee wagens in Handzame (Kortemark) vielen donderdagavond drie gewonden. Het ongeval gebeurde in de gietende regen toen een van de bestuurders verrast werd door een plots indraaiende wagen. Het verkeersongeval gebeurde donderdagavond om 18.10 uur op de Staatsbaan in Handzame, ter hoogte van de Aarsdamstraat, op een punt die in de volksmond bekendstaat als ‘t Aarsgat. Een vrouw die met een Mini reed, kwam vanuit de richting van Kortemark en reed richting Handzame. Ze werd verrast door de bestuurder van een Opel Astra break die op de voorsorteerstrook stond in de andere richting en plots indraaide richting Aarsdamstraat. Het kwam tot een zware botsing. Meteen na het ongeval werden de hulpdiensten opgeroepen en die kwamen massaal ter plaatse. Brandweerman getuige

    “Een brandweerman was toevallig getuige van het ongeval en belde onmiddellijk naar de alarmcentrale voor de nodige hulp”, zegt brandweerkapitein Gino Crombez. “Gelet op de zware impact was er de vrees dat er iemand gekneld zat in het voertuig, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. Bij onze aankomst waren alle inzittenden al uit de wagen. Er vielen drie gewonden, die allemaal naar het ziekenhuis werden overgebracht. Op het eerste gezicht vallen de verwondingen al bij al mee. Maar dit had veel slechter kunnen aflopen als je ziet welke impact er geweest is met een snelheid van wellicht 70 kilometer per uur. En ook de gietende regen speelde wellicht een rol.”

    Er kwamen twee ziekenwagens en een mug-team ter plaatse om iedereen te verzorgen. De brandweer had nog heel wat werk om brokstukken en motorvloeistoffen op te ruimen. De dieseltank van een van de wagens barstte ook open, waarna de riolering afgedamd moest worden. De politie regelde het verkeer. Het ongeval leidde tot aanzienlijke verkeershinder.  JHM







    06-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw voertuig voor de zone Westhoek
    Nieuw officierenvoertuig voor Brandweer Westhoek- post Leke
    Vijdagavond werden de sleutels van een nieuw Volvo officierenvoertuig voor Brandweer post Leke door burgemeester Lies Laridon van Diksmuide overhandigd aan postoverste: Kapitein Filip Vandenberghe.
    In uitvoering van het zonaal voertuigenplan van Brandweerzone Westhoek werd deze nieuwe officierenwagen geleverd aan post Leke (geen vervanging). Het is één van de 4 nieuw aangekochte officierenwagens. De andere zijn voor Kortemark, Veurne en Zonnebeke. Het voertuig brengt de officier, de leider van operaties bij een interventie, ter plaatse. Aan boord zitten twee persluchttoestellen, explosievrije verlichting, automatisch aangestuurde GPS en communicatieapparatuur. Daarnaast ook een lade voor allerhande documenten in het kader van opschalingsprocedure (ICS documenten (incident command system docs).
    Technische kenmerken:
    - Volvo XC 40 B3 MILD HYBRID BENZINE
    - Kostprijs: 40000€ (inclusief striping, prioritaire installatie en opbouw)
    - Aankoop via raamovereenkomst federale politie

    Comfortzetels, Charcoal Bella Small-textiel, Origin-inleg (R100)

    Niet-metaalkleur Solid Black (019) à zijn gewrapt in RAL 3020

    7-traps automaat met dubbele koppeling

    Rubbermatten vooraan en achteraan

    Vierseizoensbanden (ipv zomerbanden)

    Opbouw en inrichting door de Firma MODUVAN Kortemark



















    01-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redden van dier Roeselare

    Brandweer redt paard uit zwembad aan woning in Roeselare

    Langs de Koestraat in Roeselare heeft de brandweer van de zone Midwest woensdagmiddag samen met het dierenreddingsteam van de zone Westhoek een paard uit een zwembad gered. Het dier kon zonder kleerscheuren geholpen worden. Rond 14 uur sukkelde het paard vanuit een weide in het zwembad naast de woning van de eigenaar. Het zwembad was afgedekt met een zeil maar dat merkte het paard niet op en zakte in het water. De brandweer zorgde er eerst voor dat er een deel van het water uit het zwembad weggepompt kon worden. Onder begeleiding van een dierenarts kon het dier daarna met een Manitou verticaal uit het koude water gehesen worden. Alles verliep vlot en het paard kon nadien in de zon opnieuw opwarmen. Het overleefde zonder kleerscheuren het hachelijke avontuur.





    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

    Veel schade na schouwbrand in woning

    Dinsdag rond 15:45 werd Brandweer Westhoek uitgestuurd voor een schouwbrand in Diksmuide. De bewoners hadden rook gemeld in de woning rond de schouw de brand was snel onder controle. Door de warmte straling heeft de houten schouw garnituur beginnen branden deze werd vakkundig verwijderd.  Eventjes was het druk in mijn straat nu ik ondertussen 7 maanden buitendienst ben door een ongeval toch eventjes gaan kijken.


















    26-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Heuvelland
    Fietser zwaargewond nadat hij onder wielen aanhangwagen landbouwvoertuig terecht komt
    Zaterdagvoormiddag belandde een Franse fietser (53) in de landelijke Kortepijpstraat te Nieuwkerke om nog onduidelijke reden onder de wielen van een Kipper-3asser. De hulpdiensten moesten het slachtoffer van onder de Kipper bevrijden. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
    De bestuurder van de tractor (52) was erg onder de indruk.
    Foto: T.P.




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper/Elverdinge
    Elektrische fiets vat vuur in garage, bewoners preventief naar het ziekenhuis
    De batterij van een elektrische fiets lag wellicht aan de oorzaak van een brand in de garage van een woning in een wijk van het dorp Elverdinge. Het vuur zorgde vooral voor roetschade. De bewoners, die rook binnenkregen, werden preventief overgebracht naar het ziekenhuis.








    25-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Koksijde/Wulpen
    Dakbrank verwoest woning in Wulpen bij Koksijde
    Om 21u47 werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een woningbrand in Wulpen bij Koksijde. Bij aankomst stelde de brandweer een uitslaande dakbrand vast. De brand was vrij snel onder controle maar het dak is wel volledige beschadigd. Door de bluswerkzaamheden is er flink wat waterschade in de woning. De woning is tijdelijk onbewoonbaar. Het koppel van middelbare leeftijd zal opgevangen worden bij de familie.




    16-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aziatische Hoornaar

    De Aziatische Hoornaar in flinke opmars in Vlaanderen

    Zoals je reeds eerder via diverse kanalen kon vernemen is de Aziatische Hoornaar aan een flinke opmars bezig in Vlaanderen.Vorig jaar vernietigde dit volkje tientallen bijenvolken in onze contreien. Het is een vleesetend insect afkomstig uit China en voedt zich hoofdzakelijk met andere wilde insecten alsook onze gekoesterde honingbij. 

    De imkerij slaat alarm en vraagt medewerking van alle natuur-en landbouwverenigingen. Vanaf maart ontwaakt de koningin AH en start onmiddellijk met de bouw van haar eerste nest. Ze is natuurlijk hongerig en gaat met een grote drang op zoek naar voedsel. Wij kunnen deze koninginnen lokken met valdozen. Eenmaal in de doos gekropen kan ze er niet meer uit. Ook fruit-en groentekwekers hebben er zeker belang bij dat er hierin initiatief wordt genomen.

    Heel wat meer over dit destructief beestje kun je vernemen tijdens onze gratis info-vergadering op 

    28 februari om 19.30u in OC Walnes te Woumen.

    Iedereen is er van harte welkom.

    Het bestuur IJzervallei Diksmuide             www.imkersbonddiksmuide.be






    14-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw voertuig voor de zone Westhoek
    Nieuwe ambulance voertuig voor brandweerpost Wervik
    Deze week werd de derde ambulance overhandigd aan Brandweer Westhoek post Wervik. Voortaan kiest Brandweer Westhoek er voor een MAN met containeropbouw. De ambulances zijn uitgevoerd naar eigen opgemaakt lastenboek van de dienst Aankoop.
    foto's Wim Vandenhoeck













     






    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs