Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • Val de Sambre
 • paard te water
 • vko Koekelare
 • oefening Zone1 Oostende
 • brand Poperinge
 • oefening Zone1 Oostende
 • oefening Zone1 Oostende
 • oefening Zone1 Oostende
 • vko Veurne
 • brand Langemark-Poelkapelle
 • oefening Zone1 Oostende
 • brand Kortemark
 • vko Zarren
 • vko Heuvelland
 • brand Ieper.
 • brand Ieper..
 • vko Ieper
 • vko Diksmuide/Lampernisse
 • brand Ieper
 • vko Elverdinge
 • brand Houthulst
 • redden van dier DIksmuide
 • vko Geluwe
 • vko A19 Geluveld
 • vko Bikschote Langemark
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  15-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Esen
  Inhaalmanoeuvre loopt verkeerd af voor twee wagens

  Dinsdagavond rond 21:20 vielen er twee gewonden bij een zwaar verkeersongeval langs de Klerkenstraat in Esen bij Diksmuide. Tijdens een inhaalmanoeuvre liep het fout een Volkwagen Beetle en een BMW kwamen met elkaar in botsing waardoor de Beetle van de weg geraakte en tegen een elektriciteitpaal kwam om ten slotte in de weiden te belanden. Gelukkig vielen de verwondingen mee de personen van beide wagen een 4 tal ze konden op eigen krachten de wagens verlaten. Er kwamen twee ambulances en een MUG team ter plaatse twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De erg jonge bestuurder hun verwondingen vallen mee. Beide wagens liepen zware schade op ze moesten getakeld worden.










  14-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeurdag Lo-Reninge
  Opendeurdag Lo-Reninge en presentatie nieuwe tankwagen




















  13-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper
  Bestuurder (23) belandt tegen verkeersgeleider in Ieper
  Zondagmorgen vroeg reed een bestuurder tegen een verhoogde verkeersgeleider ter hoogte van het kruispunt van de Noorderring met de Brugseweg tussen de Ieperse deelgemeente Sint-Jan en Sint-Juliaan, een dorp in Langemark-Poelkapelle. Door de aanrijding sneuvelden enkele verkeersborden en raakte de wagen beschadigd. De bestuurder van 23 jaar uit Staden was niet gewond. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Dat bevestigt politiezone Arro Ieper, die even voor 6.00 uur de melding van het ongeval binnenkreeg. Er werd een ademtest afgenomen en het resultaat was safe.
  “Waarschijnlijk was de bestuurder in slaap gevallen”, verklaart Glenn Verdru, communicatieconsulent van politiezone Arro Ieper. Het voertuig moest getakeld worden en Brandweer Westhoek werd opgeroepen om de olie en koelvloeistof op het wegdek te komen reinigen.








  12-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper
  Woning onbewoonbaar na brand
  Vrijdagmiddag werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een schoorsteenbrand in Ieper. Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek: "Bij aankomst van het eerste voertuig bleek het om een woningbrand te gaan. De brand woedde in het vals plafond tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping. Er werd onmiddellijk opgeschaald naar woningbrand. Een autopomp en tankwagen werden in versterking gestuurd. De woning is onbewoonbaar. Er is opvang voor de bewoner voorzien. De aanwezige bewoner stond de brandweer op te wachten. Niemand raakte gewond."








  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stormschade
  Brandweer Westhoek druk in de weer om stormschade op te ruimen
  Vrijdagnamiddag kreeg Brandweer Westhoek een 50-tal oproepen voor stormschade. Meestal waren het afgebroken takken of ontwortelde bomen. In Houthulst kwam een muurtje met poort van een tuinafsluiting op het voetpad terecht en verder waaide ook een schoorsteen om waarbij brokstukken in een Velux dakvenster terecht kwamen en was er op enkele plaatsen dakbedekking- en/of dakgootbekleding losgekomen.
















  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortemark

  Drie gewonden bij zware botsing in gietende regen

  Bij een zware botsing tussen twee wagens in Handzame (Kortemark) vielen donderdagavond drie gewonden. Het ongeval gebeurde in de gietende regen toen een van de bestuurders verrast werd door een plots indraaiende wagen. Het verkeersongeval gebeurde donderdagavond om 18.10 uur op de Staatsbaan in Handzame, ter hoogte van de Aarsdamstraat, op een punt die in de volksmond bekendstaat als ‘t Aarsgat. Een vrouw die met een Mini reed, kwam vanuit de richting van Kortemark en reed richting Handzame. Ze werd verrast door de bestuurder van een Opel Astra break die op de voorsorteerstrook stond in de andere richting en plots indraaide richting Aarsdamstraat. Het kwam tot een zware botsing. Meteen na het ongeval werden de hulpdiensten opgeroepen en die kwamen massaal ter plaatse. Brandweerman getuige

  “Een brandweerman was toevallig getuige van het ongeval en belde onmiddellijk naar de alarmcentrale voor de nodige hulp”, zegt brandweerkapitein Gino Crombez. “Gelet op de zware impact was er de vrees dat er iemand gekneld zat in het voertuig, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. Bij onze aankomst waren alle inzittenden al uit de wagen. Er vielen drie gewonden, die allemaal naar het ziekenhuis werden overgebracht. Op het eerste gezicht vallen de verwondingen al bij al mee. Maar dit had veel slechter kunnen aflopen als je ziet welke impact er geweest is met een snelheid van wellicht 70 kilometer per uur. En ook de gietende regen speelde wellicht een rol.”

  Er kwamen twee ziekenwagens en een mug-team ter plaatse om iedereen te verzorgen. De brandweer had nog heel wat werk om brokstukken en motorvloeistoffen op te ruimen. De dieseltank van een van de wagens barstte ook open, waarna de riolering afgedamd moest worden. De politie regelde het verkeer. Het ongeval leidde tot aanzienlijke verkeershinder.  JHM







  06-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw voertuig voor de zone Westhoek
  Nieuw officierenvoertuig voor Brandweer Westhoek- post Leke
  Vijdagavond werden de sleutels van een nieuw Volvo officierenvoertuig voor Brandweer post Leke door burgemeester Lies Laridon van Diksmuide overhandigd aan postoverste: Kapitein Filip Vandenberghe.
  In uitvoering van het zonaal voertuigenplan van Brandweerzone Westhoek werd deze nieuwe officierenwagen geleverd aan post Leke (geen vervanging). Het is één van de 4 nieuw aangekochte officierenwagens. De andere zijn voor Kortemark, Veurne en Zonnebeke. Het voertuig brengt de officier, de leider van operaties bij een interventie, ter plaatse. Aan boord zitten twee persluchttoestellen, explosievrije verlichting, automatisch aangestuurde GPS en communicatieapparatuur. Daarnaast ook een lade voor allerhande documenten in het kader van opschalingsprocedure (ICS documenten (incident command system docs).
  Technische kenmerken:
  - Volvo XC 40 B3 MILD HYBRID BENZINE
  - Kostprijs: 40000€ (inclusief striping, prioritaire installatie en opbouw)
  - Aankoop via raamovereenkomst federale politie

  Comfortzetels, Charcoal Bella Small-textiel, Origin-inleg (R100)

  Niet-metaalkleur Solid Black (019) à zijn gewrapt in RAL 3020

  7-traps automaat met dubbele koppeling

  Rubbermatten vooraan en achteraan

  Vierseizoensbanden (ipv zomerbanden)

  Opbouw en inrichting door de Firma MODUVAN Kortemark



















  01-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redden van dier Roeselare

  Brandweer redt paard uit zwembad aan woning in Roeselare

  Langs de Koestraat in Roeselare heeft de brandweer van de zone Midwest woensdagmiddag samen met het dierenreddingsteam van de zone Westhoek een paard uit een zwembad gered. Het dier kon zonder kleerscheuren geholpen worden. Rond 14 uur sukkelde het paard vanuit een weide in het zwembad naast de woning van de eigenaar. Het zwembad was afgedekt met een zeil maar dat merkte het paard niet op en zakte in het water. De brandweer zorgde er eerst voor dat er een deel van het water uit het zwembad weggepompt kon worden. Onder begeleiding van een dierenarts kon het dier daarna met een Manitou verticaal uit het koude water gehesen worden. Alles verliep vlot en het paard kon nadien in de zon opnieuw opwarmen. Het overleefde zonder kleerscheuren het hachelijke avontuur.





  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

  Veel schade na schouwbrand in woning

  Dinsdag rond 15:45 werd Brandweer Westhoek uitgestuurd voor een schouwbrand in Diksmuide. De bewoners hadden rook gemeld in de woning rond de schouw de brand was snel onder controle. Door de warmte straling heeft de houten schouw garnituur beginnen branden deze werd vakkundig verwijderd.  Eventjes was het druk in mijn straat nu ik ondertussen 7 maanden buitendienst ben door een ongeval toch eventjes gaan kijken.


















  26-02-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Heuvelland
  Fietser zwaargewond nadat hij onder wielen aanhangwagen landbouwvoertuig terecht komt
  Zaterdagvoormiddag belandde een Franse fietser (53) in de landelijke Kortepijpstraat te Nieuwkerke om nog onduidelijke reden onder de wielen van een Kipper-3asser. De hulpdiensten moesten het slachtoffer van onder de Kipper bevrijden. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
  De bestuurder van de tractor (52) was erg onder de indruk.
  Foto: T.P.




  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper/Elverdinge
  Elektrische fiets vat vuur in garage, bewoners preventief naar het ziekenhuis
  De batterij van een elektrische fiets lag wellicht aan de oorzaak van een brand in de garage van een woning in een wijk van het dorp Elverdinge. Het vuur zorgde vooral voor roetschade. De bewoners, die rook binnenkregen, werden preventief overgebracht naar het ziekenhuis.








  25-02-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Koksijde/Wulpen
  Dakbrank verwoest woning in Wulpen bij Koksijde
  Om 21u47 werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een woningbrand in Wulpen bij Koksijde. Bij aankomst stelde de brandweer een uitslaande dakbrand vast. De brand was vrij snel onder controle maar het dak is wel volledige beschadigd. Door de bluswerkzaamheden is er flink wat waterschade in de woning. De woning is tijdelijk onbewoonbaar. Het koppel van middelbare leeftijd zal opgevangen worden bij de familie.




  16-02-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aziatische Hoornaar

  De Aziatische Hoornaar in flinke opmars in Vlaanderen

  Zoals je reeds eerder via diverse kanalen kon vernemen is de Aziatische Hoornaar aan een flinke opmars bezig in Vlaanderen.Vorig jaar vernietigde dit volkje tientallen bijenvolken in onze contreien. Het is een vleesetend insect afkomstig uit China en voedt zich hoofdzakelijk met andere wilde insecten alsook onze gekoesterde honingbij. 

  De imkerij slaat alarm en vraagt medewerking van alle natuur-en landbouwverenigingen. Vanaf maart ontwaakt de koningin AH en start onmiddellijk met de bouw van haar eerste nest. Ze is natuurlijk hongerig en gaat met een grote drang op zoek naar voedsel. Wij kunnen deze koninginnen lokken met valdozen. Eenmaal in de doos gekropen kan ze er niet meer uit. Ook fruit-en groentekwekers hebben er zeker belang bij dat er hierin initiatief wordt genomen.

  Heel wat meer over dit destructief beestje kun je vernemen tijdens onze gratis info-vergadering op 

  28 februari om 19.30u in OC Walnes te Woumen.

  Iedereen is er van harte welkom.

  Het bestuur IJzervallei Diksmuide             www.imkersbonddiksmuide.be






  14-02-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw voertuig voor de zone Westhoek
  Nieuwe ambulance voertuig voor brandweerpost Wervik
  Deze week werd de derde ambulance overhandigd aan Brandweer Westhoek post Wervik. Voortaan kiest Brandweer Westhoek er voor een MAN met containeropbouw. De ambulances zijn uitgevoerd naar eigen opgemaakt lastenboek van de dienst Aankoop.
  foto's Wim Vandenhoeck













   




  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oefening ladderwagen
  Ook bij de brandweerpost Diksmuide word er geoefend op Zondag
  Onze stagiairs lichting 2022 krijgen info over het gebruik van de ladderwagen er word geoefend met de bootbrancard en leren bedienen van de korf. De stagiairs worden nu klaar gestoomd om ook te kunnen ingezet worden op een interventie.


















  12-02-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

  Dode en zwaargewonde na frontale botsing tussen twee wagens

  In Esen, een deelgemeente van Diksmuide, kwam het vrijdagavond tot een zware frontale botsing tussen twee voertuigen. De tol was zwaar: een 27-jarige man uit Pittem overleed ter plaatse en een 40-jarige man uit Kortemark raakte levensgevaarlijk gewond. Er was vrijdagnacht nog veel onduidelijkheid over de omstandigheden want er waren geen getuigen. “We zullen zelfs camerabeelden moeten onderzoeken om duidelijkheid te krijgen wie van welke richting kwam”, zegt commissaris Wim Merlevede van politiezone Polder.  TL















  10-02-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Alveringem
  Bestuurster duikt gracht in met voertuig en botst tegen duiker
  Vrijdagmorgen omstreeks 07.52u reed een Franse dame met haar Renault Twingo in de Gijverinkhovestraat te Gijverinkhove, deelgemeente van Alveringem, toen het in een bocht ter hoogte van de Groenestraat verkeerd liep. Mogelijks reed de wagen op een ijsplek waardoor het voertuig begon te slippen en in de gracht tegen een duiker terecht kwam. Het voertuig kwam verticaal in de gracht tot stilstand.
  Brandweer Westhoek, post Lo-Reninge kwam ter plaatse omdat er initieel gewag was gemaakt van geknelden, maar dat bleek niet het geval. De jonge dame kon uit eigen kracht het voertuig verlaten. Ze werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.







  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst
  Schoorsteenbrand Houthulst














  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ongeval Alveringem
  Fietster (74) wordt onwel en overlijdt in Alveringem
  Woensdagmiddag was een 74-jarige vrouw uit Adinkerke samen met haar echtgenoot een fietstochtje aan het maken langs de landelijke Hondspootstraat in Stavele. Plots werd de vrouw onwel en viel met haar fiets op de grond. Haar echtgenoot verwittigde de hulpdiensten die het slachtoffer nog probeerden te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Het slachtoffer overleed ter plaatse.





  08-02-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uit de oude doos
  Eentje uit de oude doos
  Commandowagen Mitsubishi van de Vrijwillige brandweer Diksmuide 
  Het voertuig kwam in dienst in de jaren 1983 het voertuig werd overgenomen van de Technische dienst stad Diksmuide. Het voertuig werd door de beroeps opgefrist met een rode neus , koffer deksel en ook voorzien van blauwe licht balk en sirene. Het voertuig werd uit dienst genomen in 1992.







  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs