Foto

Het plezier van lezen is niet alleen dat boeken je de wereld binnenleiden, maar ook dat ze je bij jezelf brengen. (F. Sp



Enkele mooie nadenkertjes uit reeds besproken boeken




Dat wat we zien, dat wat in onze ogen overduidelijk is, heeft vaak een andere betekenis. Feiten bestaan, maar alleen betekenissen tellen. Maar heel weinig mensen realiseren zich dat, en de chaos op de wereld is enorm. Feiten kunnen duizenden verklaringen hebben, op duizenden manieren geïnterpreteerd worden. Elke interpretatie is er één, en niet meer dan dat.





Mens onder de mensen zijn biedt de mogelijkheid te geven, niet alleen te ontvangen.









Er zijn relaties in het leven die de loop van alles kunnen veranderen, zelfs al duren ze niet eeuwig. Zelfs al duren ze geen leven lang, maar slechts een ogenblik.




Griezelig, hoe gemakkelijk ze hun vertrouwen in je handen legden, hoe gemakkelijk ze jou beslissingen lieten nemen.




Als ik één ding kan is het liefhebben. Dat lijkt niet veel bijzonders, maar ik ben er trots op.




Autisten zijn op het eerste zicht perfect normaal. Vandaar dat je autisten vaak niet kunt herkennen. Het zijn integendeel vaak een beetje onaards mooie en sprookjesachtige wezens.




Kate en ik zijn als een Siamese tweeling, met het verschil dat je in ons geval simpelweg niet kunt zien waar we met elkaar verbonden zijn, wat de scheiding des te moeilijker maakt.




Dat we iets niet begrijpen of weten, betekent nog niet dat er geen reden voor is.





Ik vind het jammer dat het een leven duurt om te leren hoe je moet leven.





Hopend dat er toch iets in hem zou achterblijven, zoals je met een blindelings opgehouden beker regen kunt opvangen.





Elkaars hand vasthouden is bijvoorbeeld een manier om je te herinneren hoe het aanvoelt om samen niets te zeggen.





'Ik wil niet klagen, maar ik voel een steen in mijn keel.' zei Aga Djan tegen de rivier. Zijn ogen brandden, een traan viel op de grond. De rivier pakte de traan, nam hem stil in het donker mee en liet het niemand weten.


Foto
'Tijd is als zand waarin je schrijft,
een krabbel die ergens achterblijft. 
Hoe schrijf je in zand wanneer iets nieuw begint ?
Schrijf je met zon of water ?
Gebruik je te veel wind
zijn al je krabbels voor later.'
 
(Joris)


Foto

Hilde Van Driessche:
'...dit vind ik echt het sublieme zelfportret!!!'


Favoriete boekensites
  • Iedereen leest
  • Hotel boekenlust
  • De bestseller 60
  • Leesgroep Boekgrrls
  • Boekenforum
  • Damme boekendorp
  • De Paterlina's
    Jongerenleesgroep Lokeren
    14-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleine Odessa, het levende boek / Peter van Olmen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Odessa mag niet veel van haar moeder. Ze krijgt thuis les en mag niets met de buitenwereld te maken hebben. Bovendien wil haar moeder niets kwijt over haar vader, van wie Odessa niets weet. Om te ontsnappen aan haar benauwde leven, zwerft Odessa 's nachts over de daken. En dan verandert alles. Op een nacht wordt Odessa's moeder ontvoerd. Odessa gaat met een pratende kanarie op zoek en komt terecht in Scribopolis, een stad waar alleen schrijvers wonen. Voor ze het weet, belandt ze in een avontuur met monsters, Muzen, schrijvers en personages die tot leven gebracht worden. Zal Odessa haar moeder - én haar vader - vinden?

    Bijlagen:
    De kleine Odessa Peter Van Olmen.pdf (405.5 KB)   


    >> Reageer (0)
    05-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verhalenvertelster / Jodi Picoult
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De verhalenvertelster is fictie met de Holocaust als historische achtergrond. Het morele thema van de roman is het vermogen tot vergiffenis. Om vergeving te krijgen moet de dader eerst tot inkeer komen (tesjoewa), wat een langdurig proces is. Monsters kunnen een geweten hebben, ‘maar al trek je een zwijn een rokkenkostuum aan, hij zal nooit de prins van het bal worden’.

    Sara Singer is een jonge, niet-religieuze Joodse vrouw; een eenling, getraumatiseerd door een litteken in haar gezicht, die de dood van haar moeder niet kan verwerken. Pas een eind verder in de roman wordt duidelijk waarom ze drie jaar later nog altijd deel uitmaakt van een therapiegroep rouwverwerking. Ze is een uitstekende bakker die 's nachts onder de leiding van een gewezen non in een katholieke instelling werkt. Haar privéleven zit volledig in de knoop: ze heeft een verhouding met een getrouwde begrafenisondernemer, met haar zussen heeft ze geen contact en alleen met oma Minka onderhoudt ze de traditionele Joodse familiebanden.

    Haar leven neemt een totaal andere wending als Jozef Weber, een deelnemer van de therapiegroep, haar vraagt hem te helpen sterven. Deze 95-jarige knuffelopa, een gerespecteerde gewezen leraar Duits, toont haar een foto van hem in SS-uniform en vertelt haar over zijn oorlogstijd aan het oostfront en in het vernietigingskamp Auschwitz.

    Bijna zeventig jaar na de feiten is het voor de lezer onmogelijk om enig begrip op te brengen voor deze nazibullebak, en blijft het onbegrijpelijk dat hij daarna een gerespecteerd anoniem leven kon opbouwen in een ander land. Dit is ook het geval voor Sara, die zich wendt tot de FBI, waardoor een nazi-jager ook zijn plaats krijgt in de roman.

    Bijlagen:
    De verhalenvertelster Jodi Picoult.pdf (694.2 KB)   


    >> Reageer (0)
    18-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een keukenmeidenroman / Kathryn Stockett
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het verhaal speelt zich af in het diepe zuiden van de VS toen de zwarte bevolking nog te lijden had onder discriminatie en segregatie. In 1962 waren zwarte vrouwen geliefd als keukenmeid en als ‘nanny’, maar ze hadden geen rechten en konden zomaar worden ontslagen. De kloof tussen blank en zwart wordt pijnlijk voelbaar als de blanke Hilly Walters het plan oppert dat zwarte keukenmeiden van een apart toilet gebruik moeten maken. Dit plan stuit haar vriendin Skeeter tegen de borst. Skeeter, die net is afgestudeerd en schrijfster wil worden, besluit een boek te schrijven waarin zwarte vrouwen anoniem hun aangrijpende levensverhaal kunnen vertellen. Het boek is een aanklacht tegen het blanke racisme en slaat in als een bom. Hilly ontdekt in het boek enkele details die de identiteit van Skeeters vriendinnen aan het licht brengen.

    Bijlagen:
    Keukenmeidenroman.pdf (636.2 KB)   


    >> Reageer (0)
    30-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Speedboot / Tommy Wieringa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Joe Speedboot is een roman over liefde en rivaliteit, over een verlosser zonder belofte en een heroïsche odyssee. Het toont het lot van nieuwkomers in een Nederlands dorp, waar de last van het onverwerkte verleden op de inwoners drukt. De tragikomische maalstroom van gebeurtenissen geeft het ingeslapen dorp een onverwachte dynamiek waar het niet meer van zal herstellen.

    Bijlagen:
    Joe Speedboot Tommy Wieringa.pdf (729.6 KB)   


    >> Reageer (0)
    21-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leesjaar 2015-2016
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgende boeken lezen we in 2015-2016

    >> Reageer (0)
    26-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zelfmoordclub / Arto Paasilina
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ruim zeshonderd mannen en vrouwen reageren op de advertentie 'Heb je zelfmoordplannen?' Enkele tientallen zitten uiteindelijk in een touringcar op weg naar het noordelijkste puntje van Finland om zich daar in de ijskoude zee te storten. Tussen dit voornemen en de werkelijke eindbestemming van de bus - een prachtige kaap in het zuidelijkste puntje van Portugal - vinden onverwachte en absurde gebeurtenissen plaats waardoor het oorspronkelijke plan steeds meer op losse schroeven komt te staan. Maar terwijl de groep een steeds hechtere eenheid wordt en de aspirant-zelfmoordenaars vriendschappen voor het leven sluiten, wil de buschauffeur koste wat het kost aan het oorspronkelijke plan vasthouden.

    Bijlagen:
    De zelfmoordclub.pdf (675.9 KB)   


    >> Reageer (0)
    08-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Film 'The book thief'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op vrijdag 8 mei keken we met de leden van de leesgroep naar de film 'The Book thief'.
    Iedereen was het er over eens dat het een prachtige verfilming was van het boek.
    Zeker een aanrader!

    Bijlagen:
    https://youtu.be/92EBSmxinus   


    >> Reageer (0)
    03-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het oog van de naald van Jo Claes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Max Cerulus, leraar aan het Heilig-Hartinstituut in Heverlee, wordt aangeklaagd wegens intimidatie van een leerling. De ouders van het meisje eisen een tuchtmaatregel, de directie tracht de gemoederen te bedaren, de leerkrachten reageren verdeeld. Kort daarna wordt een vrouwelijke collega dood aangetroffen in de kelders van de school. Thomas Berg, hoofdinspecteur bij de Leuvense politie, probeert de misdaad op te lossen. Hij moet zich daarbij een weg banen door een kluwen van professionele conflicten en seksuele intriges. Wanneer een week later een tweede slachtoffer valt, wordt de zaak nog gecompliceerder. Terwijl Berg de handen vol heeft met het ontrafelen van de dubbele moord, wordt hij zelf het mikpunt van een stalker die zijn prille relatie met Manon bedreigt. Alsof dat niet genoeg is, lijkt een angstvallig verzwegen seksueel schandaal op school verband te houden met de twee doden. Het onderzoek mondt uit in een psychologisch steekspel tussen Berg en enkele verdachten.

    Bijlagen:
    het-oog-van-de-naald.pdf (378.2 KB)   


    >> Reageer (0)
    30-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige eeuw gaf de grootvader van Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude cahiers. Door de verhalen uit zijn jeugd vermoedde Hertmans dat de inhoud wel eens onthutsend kon zijn. Jarenlang durfde hij de schriften niet te openen. Tot hij het wél deed, en onvermoede geheimen vond. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde.

    Hij sublimeerde zijn verdriet in de stilte van de schilderkunst. In een poging dat leven te doorgronden schreef Hertmans zijn herinneringen aan zijn grootvader op. Hij citeert uit diens dagboeken en kijkt naar diens schilderijen,om uiteindelijk de ware toedracht te ontsluieren. Hertmans vertelt dit verhaal met een verbeeldingskracht waarover alleen grote schrijvers beschikken, en in een vorm die een onuitwisbare indruk op de lezer achterlaat.

    Oorlog en Terpentijn vormt een aangrijpende zoektocht naar een leven dat samenviel met de tragiek van een eeuw – en een postume, bijna mythische poging dat leven alsnog een stem te geven.

    Bijlagen:
    oorlog en terpentijn hertmans.docx (157.9 KB)   


    >> Reageer (0)
    14-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vele hemels boven de zevende van Griet Op De Beeck
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Elk proberen ze op hun manier overeind te blijven in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk.

    Vele hemels boven de zevende gaat over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan. Over hard voelen en veel denken. Over blijven hopen, willen, wensen. Over het leven dat lang is, en over hoe dat besef de inzet alleen maar verhoogt. In deze roman zijn mensen heftig op zoek, en wat ze vinden nodigt bovenal uit tot nog meer zoeken.

    Griet Op de Beeck Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Elk proberen ze op hun manier overeind te blijven in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk.

    Vele hemels boven de zevende gaat over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan. Over hard voelen en veel denken. Over blijven hopen, willen, wensen. Over het leven dat lang is, en over hoe dat besef de inzet alleen maar verhoogt. In deze roman zijn mensen heftig op zoek, en wat ze vinden nodigt bovenal uit tot nog meer zoeken.


    Bijlagen:
    Griet op de beeck interview.pdf (54.3 KB)   
    Vele hemels boven de zevende.docx (218.9 KB)   


    >> Reageer (0)
    01-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leesjaar 2014-2015
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het leesjaar 2014-2015 lezen we volgende boeken:

    >> Reageer (0)
    13-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Film 'Emma'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 13 juni keken we met de leden van de leesgroep naar de film 'Emma'.
    Meningen waren verdeeld. Sommigen vonden het boek beter anderen dan weer de film.

    >> Reageer (0)
    25-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprakeloos van Tom Lanoye
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een beroerte raakt een amateur-actrice en schrijversmoeder haar spraakvermogen kwijt. Langzaam en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat om te communiceren met wie haar lief is. Daarover schrijvend maakt Tom Lanoye een meervoudige balans op. Van zijn kleurrijke jeugd in een volkswijk, van zijn worsteling met de liefde, van zijn rol als schrijver, van zijn conflicten met de kleine moederdiva, van de strijd die zij manmoedig voert en waarin ze reddeloos en redeloos ten onder gaat _ en van de blijvende woede en pijn die dat oplevert.

    Bijlagen:
    lanoye.be_RecensiesSprakeloos.pdf (225.9 KB)   
    Sprakeloos Tom Lanoye.pdf (463.4 KB)   


    >> Reageer (0)
    28-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De boekendief van Marcus Zusak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wanneer de Dood een verhaal vertelt, kun je maar beter luisteren. Het is het jaar 1939. Nazi-Duitsland. Het land houdt de adem in. De Dood heeft het nooit drukker gehad en het zal nog drukker worden. Het leven van Liesel Meminger verandert op slag als ze bij het graf van haar broer een voorwerp vindt dat gedeeltelijk onder de sneeuw ligt bedolven. Het is Het Doodgravershandboek, dat daar per ongeluk is achtergelaten.

    Zo begint een liefdesaffaire met boeken en woorden, terwijl Liesel, met behulp van haar pleegvader, leert lezen. Al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi's, de bibliotheek van de vrouw van de burgemeester, waar er ook maar boeken te vinden zijn. Maar dit zijn gevaarlijke tijden. Als het pleeggezin van Liesel een jood in de kelder verbergt, gaat er een wereld voor Liesel open, maar ook dicht...

    Bijlagen:
    De Boekendief.pdf (714.2 KB)   


    >> Reageer (0)
    10-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma van Jane Austen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Emma (1816) wordt algemeen beschouwd als Austens grootste prestatie. De heldin, die in de eerste zin van het boek al mooi, slim en rijk wordt genoemd, is zo weinig sympathiek dat de schrijfster er zelf van uitging dat behalve zijzelf niemand haar aardig zou vinden. Toch wint ze al snel het hart van de lezer met haar goedbedoelde pogingen haar vriendin Harriet aan de man te helpen.

    Bijlagen:
    Emma leesdossier.pdf (458.1 KB)   


    >> Reageer (0)
    29-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf kwarten van een sinaasappel van Joanne Harris
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Caféhoudster Framboise houdt haar ware identiteit angstvallig geheim vanwege haar moeders rol in de oorlog.

    Bijlagen:
    Vijf kwarten van de sinaasappel Joanne Harris Leesdossier.pdf (621.6 KB)   


    >> Reageer (0)
    01-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leesjaar 2013 - 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het nieuwe leesjaar is gestart!
    Volgende boeken worden dit jaar gelezen:


    >> Reageer (0)
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leesjaar 2012-2013

    In het leesjaar 2012 - 2013 lazen we volgende boeken:

    7 januari 2012 : Het Winterpaleis van John Boyne
    1 februari 2013 : De regels van het ciderhuis / John Irving
    22 maart 2013 : De stad van de dromende boeken / Walter Moers
    3 mei 2013 : Maar buiten is het feest / Arthur Japin

    Het was weer een fijn leesjaar met een héél gevarieerd boekenaanbod.
    De besprekingen waren boeiend.
    Vooral de bespreking van het laatste boek 'Maar buiten is het feest' van Arthur Japin deed héél wat stof opwaaien en was héél intensief. Het was dan ook een heikel thema dat werd besproken maar geschreven door een hele goede auteur.
    Bij 'Het Winterpaleis' was de Russische geschiedenis wel interessant.
    Bij 'De regels van het ciderhuis' werden de thema's weeskinderen en abortus besproken.
    'De stad van de dromende boeken' was een een leuke bespreking door de fantasierijke omgeving waar het verhaal zich afspeelt en de leuk beschreven personages.

    Als afsluiter keken we op 17 mei naar de film 'The ciderhouse rules'.
    De reacties waren verdeeld omdat een belangrijk gebeuren uit het boek in de film weggelaten werd.
    Maar iedereen was het erover eens dat de film ondanks dat toch echt wel de moeite waard was om te bekijken.


    Bijlagen:
    Anastasia.pdf (1.4 MB)   
    Hermitage - Sint Petersburg.pdf (3.5 MB)   
    Leesdossier - Irving.pdf (857.6 KB)   
    Leesdossier - Walter Moers - Stad Dromende Boeken.pdf (989.3 KB)   
    Leesdossier Het Winterpaleis.pdf (334.5 KB)   
    Maar buiten is het feest - Arthur Japin.pdf (955.8 KB)   
    Winterpaleis - Wikipedia.pdf (635.4 KB)   


    >> Reageer (0)
    14-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HIER ZIJN WE TERUG!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk na lange tijd afwezig te zijn hier terug een nieuwsje van onze leesgroep!
    We starten het nieuwe leesjaar op 7 december 2012 met de bespreking van het boek 'Het Winterpaleis van John Boyne.


    >> Reageer (0)
    26-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eenzaamheid van de priemgetallen
    Vrijdag 25 november 2011
    De Eenzaamheid van de priemgetallen / Paolo Giordano
    De zevenjarige Alice moet van haar vader elke dag tegen haar zin naar skiles. Op een mistige ochtend zondert zij zich af van haar skiklasje en besluit ze de afdaling alleen te maken, maar ze komt ten val en raakt voor de rest van haar leven verlamd aan een been. Mattia is de helft van een tweeling. Hij is hyperintelligent, zijn zusje Michela is zwakbegaafd. Als de tweeling wordt uitgenodigd voor een verjaardagspartijtje schaamt Mattia zich bij voorbaat voor het gedrag van Michela en hij besluit om haar op een bank in het park achter te laten met de opdracht dat ze daar op hem moet wachten. Als hij terugkomt is zijn zusje verdwenen en zij wordt nooit meer gevonden. Op de middelbare school kruisen de levens van Alice en Mattia elkaar en er ontstaat een merkwaardige vriendschap. Ze voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om wezenlijk contact met elkaar te krijgen. De eenzaamheid van de priemgetallen is het aangrijpende verhaal van een bijzondere vriendschap dat de lezer vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt, en een grandioos debuut waarmee Paolo Giordano blijk geeft van een scherp inzicht in de complexe menselijke psyche.

    De bespreking was zéér interessant! De meningen waren heel divers maar het was boeiend!
    We hebben ook de priemgetallen beluisterd:
    Priemgetallen hebben de Franse componist Olivier Messiaen geïnspireerd bij het componeren van ametrische muziek. We hebben 'Quatre etudes de Rythme' beluisterd en zo ontdekten we hoe priemgetallen klinken.




    >> Reageer (0)


    Inhoud blog
  • Leesjaar 2017-2018
  • Zout op mijn huid / Benoite Groult
  • Cécile / Ish Ait Hamou
  • Wild / Cheryl Strayed
  • Papegaai vloog over de IJssel / Kader Abdolah
  • Leesjaar 2016-2017
  • The help verfilming van 'Een keukenmeidenroman'
  • De kleine Odessa, het levende boek / Peter van Olmen
  • De verhalenvertelster / Jodi Picoult
  • Een keukenmeidenroman / Kathryn Stockett
  • Joe Speedboot / Tommy Wieringa
  • Leesjaar 2015-2016
  • De zelfmoordclub / Arto Paasilina
  • Film 'The book thief'
  • Het oog van de naald van Jo Claes
  • Oorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans
  • Vele hemels boven de zevende van Griet Op De Beeck
  • Leesjaar 2014-2015
  • Film 'Emma'
  • Sprakeloos van Tom Lanoye
  • De boekendief van Marcus Zusak
  • Emma van Jane Austen
  • Vijf kwarten van een sinaasappel van Joanne Harris
  • Leesjaar 2013 - 2014
  • Leesjaar 2012-2013
  • HIER ZIJN WE TERUG!
  • De eenzaamheid van de priemgetallen
  • Start nieuw leesjaar - 25 november 2011
  • The boy in the striped pyjamas
  • Het kleine meisje van meneer Linh / Philippe Claudel
  • Het zesde klaaglied / William Broderick
  • Beste wensen voor 2011
  • De overgave / Arthur Japin
  • Schaduw van de wind / Carlos Ruiz Zafon
  • Startmoment vrijdag 1 oktober
  • Nieuw leesjaar 2010-2011
  • Vrijdag 19 februari om 18u - Vingers van marsepein / Rascha Peper
  • Beste wensen en fijne en gezellige eindejaardsdagen!
  • Iets met boeken - Canvas 20 december 2009
  • De leraar / Bart Koubaa
  • Duizend schitterende zonnen / Khaled Hosseini
  • Het nieuwe leesjaar 2009-2010 is begonnen!!!!
  • Nieuw leesjaar 2009-2010
  • Filmmarathon - HET WAS SUPER!!!!!!
  • Filmmarathon - 17 april
  • Boetekleed / Ian McEwan
  • De vliegeraar / Khaled Hosseini
  • Fijne eindejaarsfeesten
  • De jongen in de gestreepte pyjama / John Boyne
  • Leesjaar 2008-2009
  • Bibliotheek Lokeren Finalist voor Boekegem 2008!!!!!
  • Nieuw leesjaar 2008-2009
  • De engelenmaker / Stefan Brijs
  • Het huis van de moskee / Kader Abdolah
  • De geschiedenis van de liefde / Nicole Krauss
  • Prettig eindejaar!!!!
  • Een Goede Dag voor de Ezel / Tim Krabbé
  • 'Ben X'
  • Nieuwe leden
  • NIEUW LEESJAAR!!!!!!
  • Wens van Hilde en Annie aan alle paterlinaatjes!
  • Extreem luid en ongelooflijk dichtbij / Jonathan Safran Foer
  • De ijskoningin / Alice Hoffman
  • De tweede dochter / Jodi Picoult
  • Niets is alles wat hij zei / Nic Balthazar
  • Een schitterend gebrek / Arthur Japin
  • Mooi citaat
  • Film 'The Wave' 6 mei 2006
  • De golf / Morton Rhue
  • Verbogen tralies / Jacquelyn Mitchard
  • Het verboden pad / Kees Van Beijnum
  • Laat me met rust / Piergiogio Paterlini
  • Andere leden van de leesgroep zijn...
  • 5e Paterlina: Sarah Braem
  • Een vierde Paterlina van het eerste uur; Tina Rombaut
  • Een volgende "Paterlina van het eerste uur", Sarah De Vylder
  • Nog een Paterlina vanaf het eerste uur; Joni De Mol
  • Paterlina van het eerste uur Elke Van Bocxlaer
  • Leesgroep voor jeugdige lezers is een unicum en niet haalbaar?
  • Paterlina's!! Onze eigen website!!!

    Over mijzelf
    Ik ben Moenaert Annie
    Ik ben een vrouw en woon in Lokeren (België) en mijn beroep is Bibliotheekbediende.
    Ik ben geboren op 03/12/1959 en ben nu dus 64 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Lezen, lezen en praten over wat ik gelezen heb..


    Over mijn maatje -
    mijn medebegeleidster


    Foto

    Mijn FANTASTISCHE medebegeleidster van de Paterlina’s is Hilde Van Driessche.
    Ook zij woont in Lokeren (België).
    Haar beroep is leerkracht, zij geeft les aan het 5e leerjaar.
    Zij is geboren op 14 oktober 1956.
    Haar hobby's zijn uiteraard ook lezen en praten over boeken.




    Foto

    Als ik lees verdwijn ik helemaal in het landschap.... (Hilde)





    Een goed boek is je beste vriend, voor nu en altijd.
    Martin Tupper



    Een boek is een plaats waar je naar toegaat, een eerlijke plek in jezelf waar je jezelf vragen kunt stellen over je ware gevoelens. In een goed boek vind je een taal waarin je met jezelf kunt praten, waarin je emoties kunt beschrijven zonder ze te reduceren of triviaal te maken. (Jeanette Winterson)



    "Sommige boeken moeten worden geproefd,
    andere moeten worden opgeslokt,
    en slechts enkele
    moeten worden
    gekauwd en verteerd."

    (Francis Bacon)



    “Om de dingen anders te maken
    hoef je ze
    niet aan te raken,
    je moet ze
    alleen anders zien.”
    ©
    ©
    “Waarom
    zou een wonder
    geen wonder zijn
    alleen omdat
    een ander het niet ziet?”
    ©©
    “Mijn liefde leefde,
    niet
    omdat ik werd bemind,
    maar
    omdat ik zelf liefhad.”

    Uit: Een schitterend gebrek / Arthur Japin

    ©©©©©©




    “Het gaat
    er altijd om
    dat niets is
    wat het lijkt te zijn,
    behalve één ding:
    wat je voelt,
    wie je bent,
    wat er binnenin zit”

    Uit: De ijskoningin / Alice Hoffman



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs