Favorite Blogs to visit!
Mijn favoriete blogs
  • Wine
  • Housing
  • Traveling
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Inhoud blog
  • Tussendoor - Sap is goed voor elk
  • Speed Cooking - Gefrituurde banaan met chilisuiker
  • Speed Cooking - Reepjes kip met citroen en knoflook
  • Speed Cooking - Ravioli met vierkazensaus
  • Speed Cooking - Makreelsalade
  • Belgium - Driekoningentaart
  • Belgium - Smoutebollen of oliebollen
  • Belgium - Pannenkoeken
  • Belgium - Peperkoek/Gingerbread/Pain d'épices
  • Belgium - Wafels
  • Belgium - Aalsterse vlaaien
  • Italy - Pizza - Sfoglia
  • Spain (Galicia) - Lacón con grelos
  • Cocktails - Perfect Serve Agrum'
  • Cocktails - Rhum Agrum'
  • Cocktails - Tutti Frutti
  • Belgium - Witloof in de oven // Chicory/Witlof With Gruyere and Ham
  • Belgium - Dendermondse vlaaien
  • Cocktails - Old School Gin&Tonic
    Zoeken in blog

    Recepten

    Cook&
    http://www.cookand.eu/recepten.php

    Agenda

    18/04/2008 Middelkerke (B) - wijnweekend www.wijnweekend.be , www.middelkerke.be (wijn Moselstreek)
    19/04/2008 Middelkerke (B) - wijnweekend www.wijnweekend.be , www.middelkerke.be (wijn Moselstreek)
    20/04/2008 Middelkerke (B) - wijnweekend www.wijnweekend.be , www.middelkerke.be (wijn Moselstreek)

    Alive and Cooking
    Tastes from the world
    23-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italy - Pizza - Sfoglia

    1 confezione di pasta sfoglia
    pangrattato

    pomodorini
    prosciutto cotto
    mozzarella
    funghi e carciofini sottolio
    origano
    olio d'oliva

    Nel frattempo che si scaldava il fornetto (temp a 180°) ho preparato la pizza-sfoglia cercando di fare una base x dare maggiore consistenza e resistenza alla base della sfoglia cospargendo pangrattato (uno strato leggero) ho di seguito aggiunto gli ingredienti nell'ordine di cui sopra...dopo 20 minuti ho sfornato e ho aggiunto origano e olio d'oliva....LA PASTA SFOGLIA HA FATTO UNA BELLA FINE odore invitante..consistenza PERFETTA...e soprattutto mettendo il prosciutto sotto la mozzarella si è evitato che perdesse il sapore gradevole....BUON APPETITO

    23-12-2007 om 14:23 geschreven door Cooking Angel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spain (Galicia) - Lacón con grelos
    Este plato es la variante gallega de los cocidos que proliferan por toda la geografía española, si bien, a diferencia de estos, no lleva legumbres y usa solo carne de cerdo.

    Ingredientes para 6 personas
    1 kilo de lacón salado.
    300 gramos de careta (carrillada) de cerdo.
    300 gramos de oreja de cerdo salada.
    1/2 kilo de chorizo gallego.
    1 y 1/2 kilos de grelos.
    6 patatas grandes
    Sal al gusto

    Preparación
    En un recipiente con abundante agua colocar el lacón 24 horas antes e ir cambiando el agua cada 6 horas, para que quede bien desalado.
    Lavar los grelos, cortarlos a trozos y hervirlos durante 5 minutos en agua con sal, para que pierdan su sabor amargo. Una vez hervidos escurrirlos bien. Pelar las patatas y cortarlas en trozos grandes.
    Poner al fuego una marmita u olla alta con unos 3 litros de agua y echar el lacón, la careta, la oreja y los chorizos, cuando empece a hervir, bajar el fuego y dejar cocer a fuego lento. Cuando lleven cociendo aproximadamente 1 hora, rectificar de sal y añadir los grelos y las patatas y dejar cocer, siempre a fuego lento, otra 1/2 hora.
    Cuando todo esté bien cocido, rectificar de sal, apartar la olla del fuego y dejar reposar unos 15 minutos. Antes de servir, trocear la careta, el lacón, la oreja y los chorizos para que a todos les toquen partes iguales.

    Presentar en una fuente grande, disponiendo en un extremo las patatas, en el otro los grelos y en medio los chorizos y los trozos del cerdo.

    19-12-2007 om 18:53 geschreven door Cooking Angel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 07/01-13/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    KOOKBOEKEN

    Bakbasics
    Leraars Ter Groene Poorte, Lannoo
    naslagwerk bakkerijschool

    Cake hartig en zoet
    Ilona Chovancova, Terra
    cakebroden, -gebak

    De Cakes van Sophie
    Sophie Dudemaine, Fontaine Uitgevers
    per maand en gelegenheid

    De snelle keuken
    Prometheus

    Het 10 minuten kookboek
    Jenni Fleetwood, Veltman Uitgevers

    Het 20 minuten kookboek
    Jenni Fleetwood, Veltman Uitgevers

    Marsepein
    Guido Jans, Lannoo
    vooral voor professionelen

    Winterfeesten en Gebak
    André Delcart, Garant Uitgevers

    1-2-3 Wok
    Margit Proebst, the house of books

    Restaurants
    Belgium - M
    Belgium - M
  • Mol - Restaurant 't Zilte
  • Aye (Marche-en-Famenne) - Restaurant Hassonville

  • France - B
    France - B
  • Restaurant Hostellerie du Mont Aimé

  • Restaurants/Pubs/Bars Belgium

    Antwerpen - Juice Bars
    www.zestjuices.com


    Gavere, Brasserie De Post
    Markt 2, 9890 Gavere

    Gent - Juice Bar
    www.zestjuices.com

    Geraardsbergen, taverne-restaurant 't Hemelryck
    www.taverne-hemelryck.be

    Ichtegem, Restaurant De Engel
    Oostendsesteenweg 1, 8480 Ichtegem

    Kluisbergen, brasserie-restaurant 't Palet
    Kwaremontplein 25, Oude Kwaremont, 9690 Kluisbergen

    Leuven - Restaurant Zarza
    www.zarza.be

    Lier - Restaurant Den Draaiboom
    www.draaiboom.be/

    Meerbeke, taverne-restaurant De Passant
    www.depassantmeerbeke.be

    Oudenaarde, Brasserie De Flandrien
    Markt 45, 97000 Oudenaarde, http://www.rvv.be/nl/crvv

    Roeselare - Restuarant Ma Passion
    www.ma-passion.be

    Rumbeke, Brasserie 't Sterrebos
    Moorseelsesteenweg 2, 880 Roeselare

    Zottegem, brasserie Hof de Moriaan
    Paddestraat 154, 9620 Zottegem
    Restaurant/Pub France

    Bergères-les-Vertus, Restaurant Hostellerie du Mont Aimé
    www.hostellerie-mont-aime.com/

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs