De fijn gemaakte mastellen in een mengkom doen, de melk, siroop, kandij, foelie en kaneel toevoegen. Alles goed oproeren en laten weken. De eieren met het zout opkloppen en onder het mengsel roeren. Oven voorverwarmen op 175° C. Het mengsel nog eens goed oproeren en inde bakjes verdelen, adbakken gedurende 50 minuten op 175 graden. Afhankelijk van de baktijd kunnen de vlaaien gemakkelijk smeerbaar zijn of eerder drogen om te snijden en zo uit de hand te eten.
Nel frattempo che si scaldava il fornetto (temp a 180°) ho preparato la pizza-sfoglia cercando di fare una base x dare maggiore consistenza e resistenza alla base della sfoglia cospargendo pangrattato (uno strato leggero) ho di seguito aggiunto gli ingredienti nell'ordine di cui sopra...dopo 20 minuti ho sfornato e ho aggiunto origano e olio d'oliva....LA PASTA SFOGLIA HA FATTO UNA BELLA FINE odore invitante..consistenza PERFETTA...e soprattutto mettendo il prosciutto sotto la mozzarella si è evitato che perdesse il sapore gradevole....BUON APPETITO
Este plato es la variante gallega de los cocidos que proliferan por toda la geografía española, si bien, a diferencia de estos, no lleva legumbres y usa solo carne de cerdo.
Ingredientes para 6 personas 1 kilo de lacón salado. 300 gramos de careta (carrillada) de cerdo. 300 gramos de oreja de cerdo salada. 1/2 kilo de chorizo gallego. 1 y 1/2 kilos de grelos. 6 patatas grandes Sal al gusto
Preparación En un recipiente con abundante agua colocar el lacón 24 horas antes e ir cambiando el agua cada 6 horas, para que quede bien desalado. Lavar los grelos, cortarlos a trozos y hervirlos durante 5 minutos en agua con sal, para que pierdan su sabor amargo. Una vez hervidos escurrirlos bien. Pelar las patatas y cortarlas en trozos grandes. Poner al fuego una marmita u olla alta con unos 3 litros de agua y echar el lacón, la careta, la oreja y los chorizos, cuando empece a hervir, bajar el fuego y dejar cocer a fuego lento. Cuando lleven cociendo aproximadamente 1 hora, rectificar de sal y añadir los grelos y las patatas y dejar cocer, siempre a fuego lento, otra 1/2 hora. Cuando todo esté bien cocido, rectificar de sal, apartar la olla del fuego y dejar reposar unos 15 minutos. Antes de servir, trocear la careta, el lacón, la oreja y los chorizos para que a todos les toquen partes iguales.
Presentar en una fuente grande, disponiendo en un extremo las patatas, en el otro los grelos y en medio los chorizos y los trozos del cerdo.
Clean chicory heads, remove outer leaves and cut off about 1 cm from the thick end of the chicory.
Fill a large pot with water and add lemon, butter and salt, add chicory and boil for about 20-30 minutes or until tender (cooking time depends on the size of the chicories) Once cooked, drain really well (or all the excess water will leak out later and make your cheese sauce very very thin).
Take 2 slices of ham and arrange them slightly overlapping on a cutting board, using tongs, place a chicory in the middle, sprinkle a small amount of the grated gruyere on and roll it up. (when I make this as a main course I personally use 3 slices of ham for each chicory, but that's just personal preference).
Place the ham rolled chicory in an ovenproof dish.
To make the cheese sauce:.
Melt the butter in a saucepan, take off the heat and add the flour, using a whisk to blend it into a smooth paste with the cream and then add the milk, nutmeg, salt and pepper.
Return the sauce to the heat to cook and thicken, whisking constantly. Don't worry if it looks overly thick, no matter how much water you get out of the chicory there will still be some left in there somewhere to make your sauce a little bit thinner.
Lastly, add the rest of the grated Gruyere to the sauce (and Sbrinz cheese if you are using that too) stir, and then pour the sauce over the ham rolled chicorys.
Put into a preheated oven at 220 C (425 F) for 10-20 minutes and serve hot.
Serve with any pasta type that will coat with the sauce well.
NOTE: I sometimes replace the cream with a soya product that we have here called "soya cusine" if you are watching your intake of dairy products, cholesterol etc then this is a healthier option and doesn't effect the taste of the dish at all.
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.