Favorite Blogs to visit!
Mijn favoriete blogs
  • Wine
  • Housing
  • Traveling
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Inhoud blog
  • Tussendoor - Sap is goed voor elk
  • Speed Cooking - Gefrituurde banaan met chilisuiker
  • Speed Cooking - Reepjes kip met citroen en knoflook
  • Speed Cooking - Ravioli met vierkazensaus
  • Speed Cooking - Makreelsalade
  • Belgium - Driekoningentaart
  • Belgium - Smoutebollen of oliebollen
  • Belgium - Pannenkoeken
  • Belgium - Peperkoek/Gingerbread/Pain d'épices
  • Belgium - Wafels
  • Belgium - Aalsterse vlaaien
  • Italy - Pizza - Sfoglia
  • Spain (Galicia) - Lacón con grelos
  • Cocktails - Perfect Serve Agrum'
  • Cocktails - Rhum Agrum'
  • Cocktails - Tutti Frutti
  • Belgium - Witloof in de oven // Chicory/Witlof With Gruyere and Ham
  • Belgium - Dendermondse vlaaien
  • Cocktails - Old School Gin&Tonic
    Zoeken in blog

    Recepten

    Cook&
    http://www.cookand.eu/recepten.php

    Agenda

    18/04/2008 Middelkerke (B) - wijnweekend www.wijnweekend.be , www.middelkerke.be (wijn Moselstreek)
    19/04/2008 Middelkerke (B) - wijnweekend www.wijnweekend.be , www.middelkerke.be (wijn Moselstreek)
    20/04/2008 Middelkerke (B) - wijnweekend www.wijnweekend.be , www.middelkerke.be (wijn Moselstreek)

    Alive and Cooking
    Tastes from the world
    16-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktails - Perfect Serve Agrum'
    Ingredients

    20cl Schweppes Agrum'
    1 schijfje limoen
    ijsblokjes

    16-12-2007 om 19:24 geschreven door Cooking Angel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktails - Rhum Agrum'
    Ingredients

    5cl rhum
    20cl Schweppes Agrum'
    ijsblokjes

    16-12-2007 om 19:23 geschreven door Cooking Angel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktails - Tutti Frutti
    Ingredients:

    20 cl Tequila
    4cl pompelmoessap
    4cl sinaasappelsap
    20cl Schweppes Agrum'
    ijsblokjes

    16-12-2007 om 19:21 geschreven door Cooking Angel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgium - Witloof in de oven // Chicory/Witlof With Gruyere and Ham

    Witloof in de oven/Gegratineerd witloof/Hespenrolletjes

    1 hour 4 min preparation ( 4 servings)

    8 heads chicory lettuce (=Witlof)
    1 1/2 tablespoons butter
    2 tablespoons lemon juice
    1 cup water
    16 slices cooked ham (or more if you wish)
    salt


    Cheese sauce

    1/2 cup flour
    2 tablespoons butter
    2 cups milk
    1 cup cream
    salt & pepper
    1/2 teaspoon ground nutmeg
    2 cups gruyere cheese (grated)
    1 cup of sbrinz cheese (grated) (optional)

    How?
    1. Clean chicory heads, remove outer leaves and cut off about 1 cm from the thick end of the chicory.
    2. Fill a large pot with water and add lemon, butter and salt, add chicory and boil for about 20-30 minutes or until tender (cooking time depends on the size of the chicories) Once cooked, drain really well (or all the excess water will leak out later and make your cheese sauce very very thin).
    3. Take 2 slices of ham and arrange them slightly overlapping on a cutting board, using tongs, place a chicory in the middle, sprinkle a small amount of the grated gruyere on and roll it up. (when I make this as a main course I personally use 3 slices of ham for each chicory, but that's just personal preference).
    4. Place the ham rolled chicory in an ovenproof dish.
    5. To make the cheese sauce:.
    6. Melt the butter in a saucepan, take off the heat and add the flour, using a whisk to blend it into a smooth paste with the cream and then add the milk, nutmeg, salt and pepper.
    7. Return the sauce to the heat to cook and thicken, whisking constantly. Don't worry if it looks overly thick, no matter how much water you get out of the chicory there will still be some left in there somewhere to make your sauce a little bit thinner.
    8. Lastly, add the rest of the grated Gruyere to the sauce (and Sbrinz cheese if you are using that too) stir, and then pour the sauce over the ham rolled chicorys.
    9. Put into a preheated oven at 220 C (425 F) for 10-20 minutes and serve hot.
    10. Serve with any pasta type that will coat with the sauce well.
    11. NOTE: I sometimes replace the cream with a soya product that we have here called "soya cusine" if you are watching your intake of dairy products, cholesterol etc then this is a healthier option and doesn't effect the taste of the dish at all.

    Recipe Photo

    15-12-2007 om 19:16 geschreven door Cooking Angel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)


    Archief per week
  • 07/01-13/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    KOOKBOEKEN

    Bakbasics
    Leraars Ter Groene Poorte, Lannoo
    naslagwerk bakkerijschool

    Cake hartig en zoet
    Ilona Chovancova, Terra
    cakebroden, -gebak

    De Cakes van Sophie
    Sophie Dudemaine, Fontaine Uitgevers
    per maand en gelegenheid

    De snelle keuken
    Prometheus

    Het 10 minuten kookboek
    Jenni Fleetwood, Veltman Uitgevers

    Het 20 minuten kookboek
    Jenni Fleetwood, Veltman Uitgevers

    Marsepein
    Guido Jans, Lannoo
    vooral voor professionelen

    Winterfeesten en Gebak
    André Delcart, Garant Uitgevers

    1-2-3 Wok
    Margit Proebst, the house of books

    Restaurants
    Belgium - M
    Belgium - M
  • Mol - Restaurant 't Zilte
  • Aye (Marche-en-Famenne) - Restaurant Hassonville

  • France - B
    France - B
  • Restaurant Hostellerie du Mont Aimé

  • Restaurants/Pubs/Bars Belgium

    Antwerpen - Juice Bars
    www.zestjuices.com


    Gavere, Brasserie De Post
    Markt 2, 9890 Gavere

    Gent - Juice Bar
    www.zestjuices.com

    Geraardsbergen, taverne-restaurant 't Hemelryck
    www.taverne-hemelryck.be

    Ichtegem, Restaurant De Engel
    Oostendsesteenweg 1, 8480 Ichtegem

    Kluisbergen, brasserie-restaurant 't Palet
    Kwaremontplein 25, Oude Kwaremont, 9690 Kluisbergen

    Leuven - Restaurant Zarza
    www.zarza.be

    Lier - Restaurant Den Draaiboom
    www.draaiboom.be/

    Meerbeke, taverne-restaurant De Passant
    www.depassantmeerbeke.be

    Oudenaarde, Brasserie De Flandrien
    Markt 45, 97000 Oudenaarde, http://www.rvv.be/nl/crvv

    Roeselare - Restuarant Ma Passion
    www.ma-passion.be

    Rumbeke, Brasserie 't Sterrebos
    Moorseelsesteenweg 2, 880 Roeselare

    Zottegem, brasserie Hof de Moriaan
    Paddestraat 154, 9620 Zottegem
    Restaurant/Pub France

    Bergères-les-Vertus, Restaurant Hostellerie du Mont Aimé
    www.hostellerie-mont-aime.com/

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs