Foto
Categorieën
  • Actua (30)
  • Biovegetarische receptjes (2)
  • Leuke belevenissen (1)
  • Reisverhalen (1)
  • Schrijfsels uit de Masunaga week (3)
  • Spiritualiteit of gezond verstand ? (23)
  • Zeemzoete gedichtjes (2)
  • Interessante links
  • Internationale Shiatsuschool
  • Yogacentrum Paula De Neve
  • Help Haïti
  • Ignoramus Academie
  • Zoeken in blog

    Mijn schrijfsels

    31-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische Goulash met bruine rijst
    Benodigdheden (4 personen)

    Blok Seitan van +/- 250 g
    1/4 oranje paprika
    2 dikke wortels
    1/4 van een kleine hokkaidopompoen
    1 dikke ui
    pijpajuin
    1/2 dikke prei of 1 kleine prei
    1 teentje knoflook
    Aramé zeewier
    twee koppen bruine rijst
    Allerlei kruiden (koriander, zeezout, tijm,...)

    Hoe maken ?

    Begin met de rijst te wassen en te koken in 3 koppen water en een beetje zout. Laat het water volledig wegkoken en kijk na of de rijst voldoende gezwollen is.

    Snijdt de groenten (bij voorkeur biologische):
    - Wortels in schijfjes
    - Paprika in blokjes van 1/1 cm
    - Ajuin in reepjes
    - Pijpajuin fijnsnijden
    - Preiwit in schijfjes (zie wortels) en het groen in reepjes van +/- 0.5-1 cm breed
    - Pompoen eerst goed wassen, pitten verwijderen en in fijne blokjes snijden (schil niet verwijderen!)
    - look fijnsnipperen

    Doe de groenten in een pan en verhit. Zet het vuur lager en voeg één à 2 koppen water bij. Kruiden met zout, koriander, en andere smaakmakers. Voeg ook de gebroken arame erbij (fijngesneden wakame kan ook).
    Wanneer de groenten bijna gaar zijn (moeten een beetje knapperig blijven), voeg dan de seitan toe die inmiddels in blokjes van ongeveer 1/1 cm gesneden is. Laat wat meesudderen.

    Om het stoofvocht in te dikken, meng wat kuzu met koud water en voeg toe. Voeg op het einde nog wat shoyu toe (in functie van eigen smaak).

    Doe bij het serveren wat geroosterde en fijngemalen pitten en zaden (sesam, zonnebloem, pompoen, lijnzaad) op de rijst en voeg dan de goulash toe.
    Je kan ook per bord nog een beetje zuurkool of een andere pikkel toevoegen om de vertering te bevorderen. Bovendien verfrist dat het geheel.
    Rauwe groenten zoals ijsbergsla of rucolla kunnen ook altijd toegevoegd worden.

    Eet smakelijk!

    31-03-2009 om 20:09 geschreven door Novaterra  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Biovegetarische receptjes
    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarisch pitabroodje met zomerse groentjes

    Zin in een snelle vegetarische lunch ? Kijk hieronder! Een vegetarisch pitabroodje met zomerse groentjes is in een wip klaar en smaakt overheerlijk. Bovendien is het nog supergezond!

    Benodigdheden (3 à 4 personen):
    Pitabroodjes (Delhaize, bio-afdeling)
    1/2 rode paprika (bio)
    1/2 groene paprika (bio)
    1 dikke ui (bio)
    1 teentje knoflook (bio)
    1/4 ijsbergsla (bio)
    1 dikke wortel (bio)
    200 g seitangehakt
    1 eetlepel Shoyu (soyasaus)
    1 theelepel sesamolie
    kruiden

    Hoe begin je eraan:

    Was de groenten en snijd de paprika's, de ui en de knoflook in kleine blokjes.
    Verhit een pan met de sesamolie en doe er de groentjes bij. Even opbakken zodat de groentjes nog steeds knapperig zijn.

    Steek een paar minuutjes de pitabroodjes in de oven zodat ze wat krokanter worden. Doe het seitangehakt erbij en kruid naar behoeven. Doe pas op het einde de Shoyu erbij, anders overheerst de smaak het gerecht.

    Snijd de ijsbergsla in lange repen en rasp de wortel fijn.

    Zodra de broodjes een beetje warm zijn, haal je ze uit de oven en snijd je ze open.
    Doe er dan de opgebakken groentjes & seitangehakt bij, leg er de wortel en ijsbergsla bovenop en smullen maar!
    De liefhebbers kunnen er ook nog wat looksaus of iets dergelijks aan toevoegen, maar eigenlijk is het niet nodig omdat de soyasaus reeds een aangename smaak geeft aan het gerecht.

    25-03-2009 om 13:48 geschreven door Novaterra  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Biovegetarische receptjes


    Inhoud blog
  • Afhankelijkheid in relaties
  • Ik en de wereld van vandaag
  • Bijna drie weken verder...
  • Ode aan de liefde
  • Moed moet

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs